İlkokul 2’ye Arapça

İslamın basına ne geldiyse bu arap ozentiliginden geldi.
Ne kadar arap sevici varsa üşüşmüş gene konuya.

Ümmet ümmet deyip dururlar ama sorsan hicaz yemen cephesinde arapların "din kardeslerine karsı" ingilizlerin kucagına nasıl oturdugunu bilmezler.

Arapcaymıs, arapmıs..siz once kendi dilinize sahip cıkın.

Onların derdi zaten türkçeyle, onlar için varsa yoksa farsça-arapça.

Adamlar arap diline öylesi büyük anlam yüklemişler ki, arapçayı öyle kutsal saymışlar ki, sanırsın ki Allah sadece arapça biliyor, türkçe bilmiyor.

Bir soru sormuştum, Allah Hz. İsaya İncil ayetlerini Aramca, Hz. Musa'ya İbranice indirmiş.

O zaman Allah'ın indirdiği diğer kitaplar da kutsalsa Aramca ve İbranice de Arapça kadar kutsaldır. Onları da öğrenin.

Bir de öyle ateşle savunuyorlar arapçanın gerekliliğini, ee sen biliyormusun diye sor; hayır.

Eeeee sonuç??

Madem çok çok önemli neden öğrenmediniz?

Allah dili kendini ifade etmek için araç olarak kullanmış, arapça, aramca, ibranice, farsça, türkçe ..... bunlar araç araç amaç değil be güzel kardeşim.....

kizkurusu , arkadaslar kim bu hatun ? Taniyan varmi ?
Ne zamandan beri üye olmus ? Nasil böyle konusabiliyor bilen varmi ?
Ben sahsen 10 senedir neredeyse buradayim ama hic bir zaman böyle terbiyesiz konusmadim simdiye kadar bir üye ile !

valla birierin yönlendirmesiyle gelmiş buraya.
destekleyen biri var. ve direkt bana takık. nedeni o kişiyle aramda bazı konularda karşı karşıya gelmemiz..
erkek olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

kim bilmiyorum ama üslup beyazgri ile kıyasıya yarışır..

Bu normal degil. Bu olay apacik ortada, yani yeni üye olmus birisi gelecek sana Oky diyecekki ben 10 seneden sonra sana Oky demeye basladim, sonrada KK ona aitmis gibi yazip cizecek bizde susacagiz öylemi ?

İngilizce deseler zoruna gitmez arapça olunca dünyanın karardı nasıl bi mantık ya...

şunu yazmış bana. oysa bu konuda böyle bir şey ne yazdım nede yorum yaptım bu şekilde..
resmen yazmadığım şeyle beni suçluyor

Bu normal degil. Bu olay apacik ortada, yani yeni üye olmus birisi gelecek sana Oky diyecekki ben 10 seneden sonra sana Oky demeye basladim, sonrada KK ona aitmis gibi yazip cizecek bizde susacagiz öylemi ?
susmuyoruz ama devam ediyor . nereye kadar sürecek bilemiyorum.

Senelerdir, biz her Zaman, her üye seviyemizi yüksek tuttuk, tabiki tartistikta ama onun bile uslubunu bilerek yaptik.
Ama böylesi ilk defa görülüyor.
kizkurusu diye ilk defa duydugum bir üye, direk siyasete geliyor, direk insanlara hakarette bulunuyor.

onun bu halini beğenip savunanlarda var. nedenini anlamak mümkün. hele beğenenni.

Ne ara biz böyle olduk ?
Hani terbiye, görgü, saygi, diye bu ahlaki degerleri ne zaman kaybettik ?
Güya ban kalkti ya artik buna yönetimde karismiyor demek, cok ilginc.
Oysa seviyemiz düsüyor, kimse bunu fark etmiyormu ?

ben hep yazdım. hakarete ban olmalı. bak biri kalkmış ölmüş anneme hayat kadını demeye kadar gelmiş. ve bazılarıda bunu beğenmiş.

hakaretin banı olmalı diye kaç defa yazdım burada. diğerleri tamam tartıışma ,-polemik okey. ama hakaretin sonu yok

nerden yazmış canım

evet. artık abarttılar. anneme kadar gelince iş olay orada değişiyor
Kara murat benimmmm,beğeniyorum yazdıklarını nolmuş..kızkurusu falan ama dişli hatun :)
Konu annene mi gelmiş
Hadi siyaseti anlamıyorsun,bu kadarcık örneklemeyi de anlamıyorsun be oky :)
Çok merak ettim ne diycen hakime
"Benim saçımı çektiiii bana kaka piss dediiii"

Chess Allah askina, senelerdir bizler burada sohbetlerimizi yapariz, ama hepimiz seviyemizi koruyarak, insanlari rencide etmeden fikirlerimizi sunariz. Böylesini görmedim ya. hala soktayim. Bu nasil uslup, nasil korkusuzca, saygisizca fikir beyan etme. Cekinmede yok.

.
ne oldu anneme hayat kadını yazması hoşunamı gitti.
arkadaşına de sen,mahkemede görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…