ne konuda anlaşamadık?
dil zekası zayıf olanı neden yabancı dile mecbur ediyoruz?
seçmeli olması yeterlidir.
ben ingilizce bilen memur görmedim, ayrıca kpss şartlarında bazı istisnalar dışında yabancı dil şartına da denk gelmedim.
evet. mesela islam konuları hakkında, örnek verdiğiniz namaz, zekat hakkında kesin bilgilere ulaşamazsınız. yani Kuran namaz der ama nasıl kılınacağını miktarını şeklini hadislerden öğreniriz. namaz vakitleri, kerahatler, zekat şartları, zamanı, kimlere verileceği gibi hususlar diğer islam ilimlerinde anlatılır ancak kaynak yine Kuran ve hadistir.
siz sanırım türkçe ibadeti savunuyorsunuz. yani türkçe Kuran, türkçe namaz gibi.
ben ise dinin aslından ayrılmaması gerektiğine inanıyorum. bunun imani şartını bilmiyorum. ancak tabiin ve tebei tabiin dediğimiz sahabelerden öğrenen ve öğrenenlerden öğrenenlere göre (alimleri kastediyorum imam azam gibileri) dinin aslının muteber olduğundan bahsediyor, sanırım delilleri de ayetlerde pek çok kez geçen peygambere tabi olma, itaat etme hususları olmalı.
arapça öğrenmenin dinden soğumayla ilgisini çözemedim. fayda zarar meselesi de kişiye duruma göre değişir. ben arapça öğrendim okulda, faydasını gördüm, soğumadım ama ingilizceden nefret ediyorum. ingilizlerden soğuma durumum olmadı henüz, çünkü tanışmadım ama siyasetlerinden nefret ediyorum.
konu sürekli dine kayıyor ama öze dönersek arapça da ingilizce de seçmeli olsun, dileyen dilediği dili öğrensin. zaten gramer öğrenilecek. korkmaya gerek yok.
pardon burası Suudi Arabistan da ben mi kaçırdım? Mevzu Türkiye'deki yabancı dil eğitimi, Türkiye'de de Türkçe'den sonra öğrenilmesi gereken dil ise İngilizce'dir.bu ilk mesajim konunun absurtlugunu zaten belirtmisim.
burada da ingiliZceden sonra ogrenilmesi yararli olabilecek ikinci bir dil oldugunu kasdetmisim
siz bunu yazarak geregi yok cogu zaten ingilizce biliyor demissiniz
daha ben ne yazayim ki?
ben ingilizceden sonra dedim dikkat ederseniz. 2. dil demisim buna anadili niye dahil ediyorsunuz? turkcenin ogrenilmesine gerek mi var?pardon burası Suudi Arabistan da ben mi kaçırdım? Mevzu Türkiye'deki yabancı dil eğitimi, Türkiye'de de Türkçe'den sonra öğrenilmesi gereken dil ise İngilizce'dir.
biz bunları konuşurken mevzu "eheheh gidelim o zaman Dubaide de falan çalışalıma" geldi ki buna karşılık da orada ancak mavi yakalı işler yapabilirsiniz İngilizce bilmeden dendi (elbette istisnaları bakidir, oturup Dubaideki her sektörü araştırmadım)
gerçekten bence Arapça'yı, İngilizce'yi falan bırakalım, yeniden okuma fişlerine geri dönelim, zira bu başlıkta bile Türkçe okuyamayan bu kadar insan varken, İngilizceyi Arapçayı öpsünler.
Arabistan'a gidip görmüş arkadaşlar daha iyi biliyordur, ben okuduklarımdan naklediyorum. Ama eğitim dili olan Arapça farklıdır. yani daha bilimsel dildir. bildiğim kadarıyla Kuran'ın dili de budur. Yani daha farklı, ağır dil olandır. dinlediğinizde kulağınıza ahenkli gelen Arapça da odur zaten.marilyn monroe , yanlış anladıysam düzeltirsen veya bilen birileri düzeltirse sevinirim, demek istediğin Arap ülkelerinde sokakta lehçeyle Eğitimli Arapların kullandığı dil farklı mı? Yanılmıyorsam bu Osmanlıca içinde geçerli, yanlış bilgi mi bilmiyorumda, Osmanlıca öğrenilecek dendiğinde küçük bir araştırma yapmıştım, Saray halkının kullandığı dille halkın kullandığı dil farklıydı gibi bilgiler edindim.
Anladım, benim ilk mesajımda dediğimde Kuran lehçesinin farklı olmasıydı, Arapça başta olmak üzere birçok dile hakim biriyle konuşmuştum, Arapça başka Kuran lehçesi başka demişti, Arapça öğrensende Kuran'ı tercüme edemezsin gibi bir konuşma geçmişti de aramızda.Arabistan'a gidip görmüş arkadaşlar daha iyi biliyordur, ben okuduklarımdan naklediyorum. Ama eğitim dili olan Arapça farklıdır. yani daha bilimsel dildir. bildiğim kadarıyla Kuran'ın dili de budur. Yani daha farklı, ağır dil olandır. dinlediğinizde kulağınıza ahenkli gelen Arapça da odur zaten.
benim okuduğum kadarıyla sokakta kullanılan Arapça ve eğitim dili olan Arapça farklı. ben bu şekilde biliyorum, yanlışsa doğru bilen arkadaş düzeltsin.
evet Aynen Osmanlı dönemindeki gibi Arapça-Türkçe-Farsça karışımı bir Osmanlıca, Ulemanın kullandığı Arapça, halkın konuştuğu Türkçe ve Saray ve Bürokratlar arasındaki Fransızca (zaman zaman İngilizce ya da Almanca)
bakın cidden anlaşamıyoruz. bugün Türkiye'de A firmasında çalışan bir yönetici olarak bir Arap firmasıyla iş yapacaksanız, İngilizce bilmeniz yeterlidir. Eğer sizi kalkıp Arabistan'a göndermeyecekse Arapça bir kriter değildir. o yüzden kendiniz dini sebeplerle öğrenmeyecekseniz Arapça olmazsa olmaz bir dil değildir.ben ingilizceden sonra dedim dikkat ederseniz. 2. dil demisim buna anadili niye dahil ediyorsunuz? turkcenin ogrenilmesine gerek mi var?
hakikaden okuma fislerine ihtiyaciniz var. fislerde okudugunuzla kalmissiniz.
valla konusmasak daha iyi hakkaten anlasamiyoruz.bakın cidden anlaşamıyoruz. bugün Türkiye'de A firmasında çalışan bir yönetici olarak bir Arap firmasıyla iş yapacaksanız, İngilizce bilmeniz yeterlidir. Eğer sizi kalkıp Arabistan'a göndermeyecekse Arapça bir kriter değildir. o yüzden kendiniz dini sebeplerle öğrenmeyecekseniz Arapça olmazsa olmaz bir dil değildir.
2. dil olarak sektöre göre Japonca, Fransızca, Almanca, Çince, Rusça, İspanyolca falan sayılır. Arapça şu an sadece Arabistan lokasyonlu iş yapan firmaların aradığı bir dildir. ki orada da tercih sebebidir, yani ben İngilizce, Fransızca (ülkenin sömürge durumuna göre artık) bilmiyorum ama süper Arapça konuşuyorum derseniz, orada da iş bulamazsınız.
ay hakkatten içim şişti.
Ahhh ahhhh ülkeleri tanıtmaya Yönelik belgesel tarzı programları severim, İran'la ilgili bir belgesel izliyorum bakıyorum okul kıyafetli 2 karış çocuk İngilizce konuşuyor, sonra dönüp bizim eğitim sistemine bakıyorum, what is this?Arabistan'ın neredeyse yüzde doksanı ana diline yakın İngilizce biliyor zaten.
Orda yaşasanız bile çok nadir Arapçaya ihtiyaç duyarsınız, İngilizce yeterlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?