İlkokul 2’ye Arapça

Dil bilmediginiz icin memur olabilme ihtimaliniz uzerinde durdum zaten :) Onun disinda ise girmisseniz de dil gereksinimi olmayan kalifiyeli isci olarak girmissinizdir.Bu konuyu eger ki evladiniz varsa universiteyi bitirince konusalim olur mu ?Su anda havada kaliyor hersey ve siz sadece madem ingilizce var arapca da olmali saviniz yuzunden ileride belki bu ingilizcenin gerekliligi uzerine pisman olacaginiz laflar sarfediyorsunuz.

söyleyeceğim lütfen, bütün Müslümanlar teröristtir, ya da bütün Araplar teröristtir olarak anlaşılmasın. niyetim kesinlikle bu değil, öyle olmadığını hepimiz biliyoruz, zaten.
ama eğer Arapça konuşanlar, bilenler en iyi, en bilgili, İslam'ı en iyi anlayanlar olsaydı, IŞID, El-Kaide falan olmazdı. İslam da tıpkı diğer dinler gibi bir felsefe üzerine kuruludur ve esas olan o felsefeyi anlamaktır.
öyleyse Arapça öğrenilmesine gerek yok demiyorum, sadece Arapça ile Müslümanlık bağdaşmaz diyorum. yoksa isterseniz Sanskirtçe öğrenin, gerçekten.
kaldı ki şu Araplarla anlaşılma mevzusu da yanlış biliniyor. öğrendiğiniz/öğreneceğiniz Arapça ile ancak eğitimli Araplarla anlaşabilirsiniz.
Arabistan'da ev işlerinde çalışan bir kadınla anlaşmanız mümkün değil. çünkü sokakta kullanılan (eğitimsiz halkın kullandığı) dil ile, resmi Arapça başka dildir.
örneğin resmi Arapça da denilen Fasih Arapça olmasaydı Cezayirdeki bir Arapla Suriyedeki bir Arap'ın anlaşması mümkün olmazdı, tıpkı bir Türk ve bir Rus'un kendi dillerinde anlaşamayacakları gibi.

Hayır türkçe namazı savunmadım. Öyle bir gayemde yok.

Ama namazda Fatiha okurken onun türkçe karşılığı meali her yerde var, okursun ve namazda ne okuduğunu bilirsin. Yani arapça öğrenmeden de Fatiha'nın mealini okuyup namazda ne okuduğunu bilerek okursun.

Yahu bir Cuma namazı çıkışı Fatiha'nın türkçesini sormuşlar ve çok büyük kısmı bilememiş.

Bu mu Allah'ın gayesi, her namaz Fatihayı, Salli, Bariği, arapça okusun okusun anlamanı bilmesin.

Eeee şimdi okulda arapça eğitim alamayacak, yaşlısı, genci, okumayanı, yazma bilmeyeni arapça öğrenemeyeni iyi müslüman değil mi? Herkesin arapça bilme şansımı var mı, deden ninen annen arapça mı biliyordu?

O zaman namazda arapça oku, okuduğun surenin, duanın mealini bil yeter. Ya da Kuran-ı Kerim'i arapça oku ama türkçe mealini de oku.

Arapça bilmenin püf noktası ne hala anlamıyorum.

İslam alimleri zaten hadisi, Kuran-ı, rivayetleri herşeyi türkçeye çevirmiş, arapça öğrenince sen ekstradan ne öğrenebilirsin. Türkçe kaynak altın gibi bol okuyan yok, arapça öğrenince akın akın okuruz artık.

bu ilk mesajim konunun absurtlugunu zaten belirtmisim.

burada da ingiliZceden sonra ogrenilmesi yararli olabilecek ikinci bir dil oldugunu kasdetmisim

siz bunu yazarak geregi yok cogu zaten ingilizce biliyor demissiniz

daha ben ne yazayim ki?
pardon burası Suudi Arabistan da ben mi kaçırdım? Mevzu Türkiye'deki yabancı dil eğitimi, Türkiye'de de Türkçe'den sonra öğrenilmesi gereken dil ise İngilizce'dir.
biz bunları konuşurken mevzu "eheheh gidelim o zaman Dubaide de falan çalışalıma" geldi ki buna karşılık da orada ancak mavi yakalı işler yapabilirsiniz İngilizce bilmeden dendi (elbette istisnaları bakidir, oturup Dubaideki her sektörü araştırmadım)
gerçekten bence Arapça'yı, İngilizce'yi falan bırakalım, yeniden okuma fişlerine geri dönelim, zira bu başlıkta bile Türkçe okuyamayan bu kadar insan varken, İngilizceyi Arapçayı öpsünler.

marilyn monroe , yanlış anladıysam düzeltirsen veya bilen birileri düzeltirse sevinirim, demek istediğin Arap ülkelerinde sokaktakilehçeyle Eğitimli Arapların kullandığı dil farklı mı? Yanılmıyorsam bu Osmanlıca içinde geçerli, yanlış bilgi mi bilmiyorumda, Osmanlıca öğrenilecek dendiğinde küçük bir araştırma yapmıştım, Saray halkının kullandığı dille halkın kullandığı dil farklıydı gibi bilgiler edindim.

ben ingilizceden sonra dedim dikkat ederseniz. 2. dil demisim buna anadili niye dahil ediyorsunuz? turkcenin ogrenilmesine gerek mi var?
hakikaden okuma fislerine ihtiyaciniz var. fislerde okudugunuzla kalmissiniz.

arapca sanki sadece dubaide calisinca is gorecek. sadece arapca ile bir sey yapamazsiniz ama ingilizce+ arapcayla dunyanin her yerinde size bir suru kapi acilir.

Arabistan'a gidip görmüş arkadaşlar daha iyi biliyordur, ben okuduklarımdan naklediyorum. Ama eğitim dili olan Arapça farklıdır. yani daha bilimsel dildir. bildiğim kadarıyla Kuran'ın dili de budur. Yani daha farklı, ağır dil olandır. dinlediğinizde kulağınıza ahenkli gelen Arapça da odur zaten.
benim okuduğum kadarıyla sokakta kullanılan Arapça ve eğitim dili olan Arapça farklı. ben bu şekilde biliyorum, yanlışsa doğru bilen arkadaş düzeltsin.
evet Aynen Osmanlı dönemindeki gibi Arapça-Türkçe-Farsça karışımı bir Osmanlıca, Ulemanın kullandığı Arapça, halkın konuştuğu Türkçe ve Saray ve Bürokratlar arasındaki Fransızca (zaman zaman İngilizce ya da Almanca)

Anladım, benim ilk mesajımda dediğimde Kuran lehçesinin farklı olmasıydı, Arapça başta olmak üzere birçok dile hakim biriyle konuşmuştum, Arapça başka Kuran lehçesi başka demişti, Arapça öğrensende Kuran'ı tercüme edemezsin gibi bir konuşma geçmişti de aramızda.
Osmanlıca'da ki böyle denmemesi gerekiyormuş, Osmanlıca diye bir dil yok diyordu burdaki bir arkadaşımız, sanırım SevdaLinka 'ydı, o Eğitimini alıyor çünkü, karma bir dilmiş ve halk Saray konuşmasını anlamazmış mesela.

ben ingilizceden sonra dedim dikkat ederseniz. 2. dil demisim buna anadili niye dahil ediyorsunuz? turkcenin ogrenilmesine gerek mi var?
hakikaden okuma fislerine ihtiyaciniz var. fislerde okudugunuzla kalmissiniz.
bakın cidden anlaşamıyoruz. bugün Türkiye'de A firmasında çalışan bir yönetici olarak bir Arap firmasıyla iş yapacaksanız, İngilizce bilmeniz yeterlidir. Eğer sizi kalkıp Arabistan'a göndermeyecekse Arapça bir kriter değildir. o yüzden kendiniz dini sebeplerle öğrenmeyecekseniz Arapça olmazsa olmaz bir dil değildir.
2. dil olarak sektöre göre Japonca, Fransızca, Almanca, Çince, Rusça, İspanyolca falan sayılır. Arapça şu an sadece Arabistan lokasyonlu iş yapan firmaların aradığı bir dildir. ki orada da tercih sebebidir, yani ben İngilizce, Fransızca (ülkenin sömürge durumuna göre artık) bilmiyorum ama süper Arapça konuşuyorum derseniz, orada da iş bulamazsınız.
ay hakkatten içim şişti.

Diyelim ki hergün arap müşterileri olan bi esnafsınız yinede bu kadar karşı olur musunuz?

valla konusmasak daha iyi hakkaten anlasamiyoruz.

niye olmasin hatta cok güzel olur zorunlu olmadigi müddetce

Arabistan'ın neredeyse yüzde doksanı ana diline yakın İngilizce biliyor zaten.
Orda yaşasanız bile çok nadir Arapçaya ihtiyaç duyarsınız, İngilizce yeterlidir.

Türkçe biliyoruz da noluyor?
36 sayfa boyunca süren anlaşmazlık var.

Bir de Arapça öğrenelim de, öyle deneyelim...:)

Kaldı ki, seçmeli ders, isteyen alır istemeyen almaz, niye bu kadar gerilme?!!!

Arabistan'ın neredeyse yüzde doksanı ana diline yakın İngilizce biliyor zaten.
Orda yaşasanız bile çok nadir Arapçaya ihtiyaç duyarsınız, İngilizce yeterlidir.
Ahhh ahhhh ülkeleri tanıtmaya Yönelik belgesel tarzı programları severim, İran'la ilgili bir belgesel izliyorum bakıyorum okul kıyafetli 2 karış çocuk İngilizce konuşuyor, sonra dönüp bizim eğitim sistemine bakıyorum, what is this? Pardon ne dediniz??? tadında, bir of çekiyorum.

Araplar da Türkçe öğrenecek miymiş? Burası Arabistan değil... Tabelalara hiç dikkat etmiyor musunuz artık Türkçe altında Arapça yazıyor bazı yerlerde. Bunun amacı kısa vadeli değil uzun vadelidir. Millete kuran okumanın kolaylaşacağı enjekte edilip ülkeyi Araplaştırma politikası güdülmediği ne malum? Karşıyım, her zaman karşı olacağım. Çocuğum zamanını bu tür saçma sapan şeylerle harcayacağına oturup matematik çalışsın daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…