İlkokul 2’ye Arapça

evet. mesela islam konuları hakkında, örnek verdiğiniz namaz, zekat hakkında kesin bilgilere ulaşamazsınız. yani Kuran namaz der ama nasıl kılınacağını miktarını şeklini hadislerden öğreniriz. namaz vakitleri, kerahatler, zekat şartları, zamanı, kimlere verileceği gibi hususlar diğer islam ilimlerinde anlatılır ancak kaynak yine Kuran ve hadistir.
siz sanırım türkçe ibadeti savunuyorsunuz. yani türkçe Kuran, türkçe namaz gibi.
ben ise dinin aslından ayrılmaması gerektiğine inanıyorum. bunun imani şartını bilmiyorum. ancak tabiin ve tebei tabiin dediğimiz sahabelerden öğrenen ve öğrenenlerden öğrenenlere göre (alimleri kastediyorum imam azam gibileri) dinin aslının muteber olduğundan bahsediyor, sanırım delilleri de ayetlerde pek çok kez geçen peygambere tabi olma, itaat etme hususları olmalı.
arapça öğrenmenin dinden soğumayla ilgisini çözemedim. fayda zarar meselesi de kişiye duruma göre değişir. ben arapça öğrendim okulda, faydasını gördüm, soğumadım ama ingilizceden nefret ediyorum. ingilizlerden soğuma durumum olmadı henüz, çünkü tanışmadım ama siyasetlerinden nefret ediyorum.

konu sürekli dine kayıyor ama öze dönersek arapça da ingilizce de seçmeli olsun, dileyen dilediği dili öğrensin. zaten gramer öğrenilecek. korkmaya gerek yok.

ben arastirdim zaten burnu havada gocmenleri istemeyen devlet isleri olmayan islere burun kiviran zengin insanlar. yari ac yari tok insaatta calisanlar ise daha cok asyalilar oluyor.

Dubaiden gelen is teklifini reddettik geçen yıl. Biz de araştırdık zamanında. Dubainin yerli halkınin çoğunluğu zengin degil. Tekrar araştırın isterseniz.

yav he he.

O sizin dil zekanizin digerlerine gore zayif olmasindan kaynaklaniyor..Dilleri ogrenememenizin nedeni budur..Misal benim de matematiksel zekam oldukca dusuk.Olmuyor.Zorlamamak lazim.
zorlamamak lazım haliyle ingilizce de mecburi olmasın.

Dubaiden gelen is teklifini reddettik geçen yıl. Biz de araştırdık zamanında. Dubainin yerli halkınin çoğunluğu zengin degil. Tekrar araştırın isterseniz.
dubainin yerli halki diye bahsettiginiz kimler?

yooo ben Arapça gereksiz diye bir şey demedim. Öğrenmek isteyen öğrensin, elbette Arapça bilen çalışanlara da ihtiyaç duyacaklar sektöre göre sonuçta orası bir Arap ülkesi, örneğin bir inşaat şantiyesinde Arap işçilerle çalışacak biri Arapça gibi bir kriter gözetilerek işe alınıyor olabilir. ama burada bahsedilen bambaşka bir şey.

ben arapça öğrendim okulda, faydasını gördüm, soğumadım ama ingilizceden nefret ediyorum. ingilizlerden soğuma durumum olmadı henüz, çünkü tanışmadım ama siyasetlerinden nefret ediyorum.

Okuduğunu anlayamıyor ve konuşamıyorsan o dili nasıl öğrenmiş oluyorsun?

Dogrusu ben hollanda da yasiyorum. Burda ingilizce egitimi ilkokulda basliyor. Ortaokulun ilk sinifinda ise almanca, ispanyolca ve fransizca dahil oluyor bu guruba. Turkiye de maalesef ingilizce eğitimi yillardir yerinde sayiyor. Benim kuzenlerimde gozlemledigim daha temel ingilizce cümlelerini kuramadiklari. Yakin zamanda bir turk kiz degisim ogrencisi geldi buraya. Kiz baya konustu iste boyle ingilizce konusuyoruz, dersleri boyle ingilizce goruyoruz, yazililari ingilizce yapiyoruz felan. Ama daha 2 hafta gecmeden iletisim sorunlari bas gosterdi. Ben sasirdim acayip. Yani sirf ingilizce goruyorsun da nasil burda iletisim kuramiyorsun dedim. Yani dedi cogu ezber.Sasirdim yani nasil mulakati gectin de seni buraya gonderdiler dedim en sonunda. Cogu konusmasina ben gittim.

Kisaca bence Türkiye de buyuk bir yabanci dil sorunu var. Ogretmenler bile yeterince ingilizce bilmiyorlar. Tamamen ezbere dayali bir egitim var. Hicbir sekilde pratik yapilmiyor. En onemlisi turkiye de acayip bir turkce yi en ustun dil gorme olayi var. Ingilizce sevilmiyor turkler tarafindan. Çünkü ayni sorun inanin burda da var. Turk cocuklari ingilizceyi sevemiyorlar genelde. Turkiyede de derslerde genelde dalgasini geciyor cocuklar. Bende turkiye de ortaokulu bitirip geldim hollanda'ya ve hic sevmezdim ingilizce'yi. Sevmemin sebebi anlamadigimdandi. Sonradan lisede universitede gelistirdim ingilizcemi. Sonradan cok sevdigim bir dil oldu. Iyi ki sevmisim..Sevdirmek lazim yabanci dilleri cocuklara.Yoksa olmaz.

Mufredata baska diller sokulacagina once ingilizce egitimini bir revize etsinler. Ben arapcaya karsi degilim hatta secmeli ders olarak cok guzel bir secim ama daha ingilizceyi duzgun konusamayan nesil baska bir yabanci dili nasil duzgun ogrenip konusacak? Cozum bu degil, kesinlikle degil..

Son düzenleme:
zorlamamak lazım haliyle ingilizce de mecburi olmasın.

O sizin kendi sozel zekanizin olmamasi yalniz.Herkes sizin gibi degil..O ayrimi bir yapalim.
Hangi is kolunda calisiyorsunuz bilmiyorum belki de memursunuz ama sifir ingilizceyle sansiniza girmissiniz ki cogunlugun muzdarip oldugu konu hakkinda boylesine bir laf atabiliyorsunuz ortaya..Tebrikler.

seçmeli olsun ki en azından this is pencil diyebildiğimiz gibi gördüğümde
جمل
deve yazdığını anlamalıyım.
yahu fen ilimleri olmasın diyen kim?
yabancı diller seçmeli olsun diyoruz sadece.
konuyu çarpıtmadan yazmayın bence de.

Yalniz beni ilk alintilayan sensin ve seninle ilk defa karsilasiyorum ne ara soğudun
Bu arada böyle hakli cikamayinca cocukca triplere girmeyin gözünüzü seveyim. İlkokul seviyesine mi inelim. Komik olmayin. Te Allah'im.
e senin arkadaşlarının mantığını uyguladım sana.
beğenmedim yazdıklarını soğudum :)
çocukça diyorum işte birilerine bakıp da bir şeylerden soğumak filan.

B Began
Ek olarak madem olmuyor ingilizce kaldiralim diyorsunuz bende matematigi yapamiyorum.O zaman mufredattan kaldiralim onu mumkunse.Boyle bir dusunce olabilir mi?
Lutfen mantik disi fikirlerle gelmeyin.

Dini yorumlara girmeyelim lütfen, bazı şeylerde eksik biliniyor maalesef.

İngilizce ogretmeniyim. İngilizceyi ta anaokulundan baslatiyoruz ama onda sorun yok degil mi? Neden bu kadar onyargi var anlamiyorum. İkisini de ogrensinler, size ne zarari var acaba dil ogrenmenin? Ama yok, o arapca ya, illa ki bir kucumsenecek! Çince getirselerdi zor ama lazim derdiniz degil mi?
Hatta bir dil bir insan iki dil iki insan falan derdiniz.
Ufffffffff

ne konuda anlaşamadık?
dil zekası zayıf olanı neden yabancı dile mecbur ediyoruz?
seçmeli olması yeterlidir.
ben ingilizce bilen memur görmedim, ayrıca kpss şartlarında bazı istisnalar dışında yabancı dil şartına da denk gelmedim.

yahu neyi tartışıyorsunuz? evet bence de diller seçmeli olsun.. yeşillik olsun diye, zorla derse katılanlar çıksın.. geri kalanda profesyonel şekilde hakkıyla öğrensin.. diğer çocuklar da beni neden o derse sokmadınız diye gelecekte ailesine yüklensin..

B Began
Ek olarak madem olmuyor ingilizce kaldiralim diyorsunuz bende matematigi yapamiyorum.O zaman mufredattan kaldiralim onu mumkunse.Boyle bir dusunce olabilir mi?
Lutfen mantik disi fikirlerle gelmeyin.
kaldıralım mı demişim ben?
yabancı diller seçmeli olsun yazıyorum kaç defadır.
vallahi şaşırtıyorsunuz.

yillardir ingilizce ogretiliyor da durum havaryu nevaryu dan ileri gidebiliyor mu sanki?
bu da ehlen ve sehlen de kalir artik
bu ilk mesajim konunun absurtlugunu zaten belirtmisim.
bir de arapca degil de italyanca almanca efendime soyliyim fransizca falan olsa kimse yuhalamazdi. halbuki para araplarda, ingilizce ogrenmeye zahmet etmemek araplarda.
arapca cok yararli bi ikinci dil aslinda.
burada da ingiliZceden sonra ogrenilmesi yararli olabilecek ikinci bir dil oldugunu kasdetmisim
Araplar, uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kaldığından çoğu Arap ülkesinde İngilizce zaten bilinen ve konuşulan bir dildir.
siz bunu yazarak geregi yok cogu zaten ingilizce biliyor demissiniz
daha ben ne yazayim ki?

e senin arkadaşlarının mantığını uyguladım sana.
beğenmedim yazdıklarını soğudum :)
çocukça diyorum işte birilerine bakıp da bir şeylerden soğumak filan.

Iyice sacmaladin yemin ediyorum.

Ben boyle haksizliginda inatcilik edeni gormedim.
Yeter artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…