İlk okul özel çocuk sıra arkadaşı

Tövbe tövbe. Şimdi sen böyle beddua edince daha iyi Bi insan mı oldun?
Kaç tane özel eğitimli ya da kaynaştırma programına dahil olan öğrenci gördünüz? Ben çok gördüm. Çok aile de gördüm. Onların çektiği sıkıntıyı gördüm. Çocukların üzgün bakışını gördüm. Buraya gelip bu insanları aşağılayan bir yorum yazmadan önce kırk kere düşünsün. Burada SALYASI AKAN ÇOCUĞU KİM İSTER yazınca oturup ağlayacak anneler var. Bunu okuyan aileler var. Kendisi sağlıklı çocuk sahibi diye üstten bakamaz kimseye. Böylesi de ancak yaşayarak anlar

Benim oğlumun sınıfında yok üst sınıflarda var özel de bir okuldalar. Her zaman oğluma diyorum “sana vursa da onu kucakla, çünkü o çok özel biz ona destek olmalıyız” diye. Çünkü ağaç yaş iken eğilir. Sanki öldürüyor mu çocuğu? Hayır. Biraz çocuklarımızı bu kadar kolay korkan olarak değil de çevresindeki tüm bireylere ilgi alakalı olarak yetiştirelim. O çocuk da eminim öyle olmak istemezdi. Yaptığı da abartılacak kötü şeyler değil. Bizlerin de başına gelebilir. Unutmayın lütfen bu ihtimali de!

Özel bir çocuğum var, sizi kısmen haklı buldum.
Burada ki sıkıntı, özel çocuğumuz gerçekten kaynaştırma sınıfına ne kadar uygun, ne kadar iyi değerlendirilmiş önemli, yoksa iki taraflı da zarar. Eğer uygunsa da iki taraflı da fayda söz konusu.
Ben herkesin öncelikle kendi çocuğu için endişe etmesini normal buluyorum, ama çocuklarımıza yapılmış uygulama okullarında dahi bir kabullenememe durumu mevcut, adı üstünde özel durumu olan çocuklar zaten herşey 4^4 lük normal düzeyde olurdu .
Siz ve çocuğunuz tam olarak doğru değerlendirebiliyor musunuz, çocuğunuz ve sınıftaki diğer çocuklar her anlamda zarar görüyor mu, bu durumda özel çocuğumuzda fayda sağlayamaz, iyi değerlendirmek lazım, yoksa yazık büyük haksızlık.

Mesela sürekli kızımın kulağına gelip bağırıyor Muş.
Sıraya uzanıp ayaklarını kızımın. Üstüne uzatıyor mus

Bence Anne olarak cok haklisiniz. Evet özel cocuklari kucaklamali hayatlarini en iyi sekilde kurmalari icin destek olmak zorundayiz, ama bu Baska bir cocugun dersi dinleyemeyip temelden bozuk bir ögretim hayati yasayip belki tüm gelecegini engelleme hakkini da vermiyor kimseye.

Anne olarak tecrübesiz olduğunuz bir konuda endişenizi normal buldum siz buraya bakmayın gerekirse online de olsa bir uzmandan görüş alın. Çünkü bu olay çocuğunuz içinde büyük gelişme sebebi doğru yönlendirilmesi gerek. Daha okullar yeni açıldı çocuğun gerçek kaynaştırma öğrencisi olup olmadığını anlamak için en azından yarım dönem gözlemlenmeli işler kötüye giderse kimse susmaz emin olun
Bazı yorumlar korkunç karma is loading diyorum, asıl bu kdr kötü kalp ile yaşayanlar tecrit edilmeli otekilestirilmeli
Bugünün vicdansız anne babaları yetiştirdikleri çocuklar ile yarın topluma bela olacak

Bağırması ya da ayağını üzerine uzatması rahatsız edici ama ben anlamadım, siz çiçek gibi saksısında dümdüz duran çocuklarla mı okudunuz? Diğer çocuklar da yapıyor böyle şeyleri.

Benim sıra arkadaşım kalkacağı zaman müsaade istemek yerine bir anda sıranın üstüne çıkıp defterime kitabıma basardı, birbirimize girerdik. Kendini tahtaya atıp sınıfı birbirine katardı. Avukat oldu şimdi.
Okul bahçesinde çete gibi etrafımı sarıp zorla çikolatamı alan çocuklar olmuştu.
Bunlar gibi bir sürü örnek verebilirim ki okuduğum yer de gayet büyük bir şehrin en iyi devlet okullarından biriydi.
Ayrıca annem de öğretmendi, sadece onun anlattığı 254345 olay vardır.

Kimse çocuğunun zarar görmesini istemez ama çocuğun yaptığı şeyler diğer pek çok çocuğun yaptığından çok da farklı bir şey değil.
Üstelik bu çocuk diğer çocuklar gibi yaptıklarının kötü olduğunun farkında da değil.
Her çocuğun velisi çocuğu başka sıraya göndermeye çalışırsa bu çocuk toplum içinde nasıl davranması gerektiğini nasıl öğrenecek?

Çocuğun ne gibi bir özel durumu var bunu bile öğrenme zahmetine katlanmadan, kızımı nasıl yönlendirebilirim diye düşünmeden çocuktan kurtulma derdine düşmüşsünüz.
Başta böyle bir çabanız olsa, bir şeyler yapmaya çalışmış olsanız ama olmayınca son çare olarak yer değişikliği istiyor olsanız anlayacağım ama şu durumda kaynaştırma öğrencilerini kucaklayalım falan demeniz çok samimiyetsiz.

Bu nasıl iğrenç bir yorum ya? Utanmıyor musunuz hiç böyle konuşmaktan? Ben 7 yaşındaydım sınıfımda bir çocuk vardı adı Batuhan hiç unutmam, 1997 yılı. O da otizmdi hem de ağır bence ama biz bir şey bilmiyorduk o zamanlar. Batuhanın salyaları çok akardı ben silerdim, kimse onunla oynamazdı bahçede annesi gibi peşinden koşardım. Altına işerdi kimse görmesin diye yardımcı olurdum bakın yaşım 7 ya 7! Bir gün o kadar kötü düştü ki kimse yardım etmedi ona, çenesi kırıldı sandım, aldım koşarak okula götürdüm öğretmenler odasına. O kadar büyük travma oldu ki bende onun düşmesi günlerce hatta bakın yaşım 33 hala kendime gelemedim. Peki Batuhan ne mi oldu? Hala görüşüyoruz, çok da düzelmiş, akıllı bir insan olmuş. Salyası da akmıyor. Aksa ne olur ki? İnsanın başına neler geliyor, kuduz oluyor salyası akıyor. Lütfen sözlerinize dikkat edin gelir sizi bulur çok pişman olursunuz.
İnsanları hayata kazandırmak yerine neden derin çukura atıyorsunuz? Benim oğlum 5,5 yaşında, ona da kendim nasılsam öyle olmasını öğretiyorum. Öyle olacak, yok canını acıtmış, yok vurmuş e bi şey olmaz hayat acımasız canı da yanar tabi, karşısındaki bilerek vurmuyor ya? O şefkatle kucaklamayı öğrenecek! Ne olmuş salyası akıyorsa ya? Günah değil mi? Yazık değil mi bunları yazmak? Yeni doğan bebeklerin de salyaları akar diş dönemlerinde!
Allah cidden merhamet versin insana. Benim annem babam çok merhametli insanlardı. İyi ki beni de öyle yetiştirmişler, şükrediyorum. Sizlere de diliyorum.

Yani bilemedim iki taraf içinde problemli bir durum bu. Bir dönem kızımın sınıfında da vardı özel bir çocuk,anaokulundalardı ve gölge öğretmeni de vardı,çocuğun dikkati dağılınca yada olmaması gereken bir durum olduğunda gölge öğretmen devreye girip toparlıyordu durumu.
Sınıf öğretmeni yada diğer öğrencileri zorlayacak bir sorunda yaşanmadı haliyle. Bir gün olsun kızım şikayet etmedi çocukla ilgili sorun yaşanmadı da zaten.
Aslında bu uygulama tüm özel çocuklarımız için kabul görse belki daha olumlu gelişmeler yaşanabilir.
Öte yandan başka bir arkadaşı da benzer şeyler yapabilir ,çocuk bunlar sonuçta o zaman da sıra değiştiremeyiz ne bileyim her seferinde ortam değiştirmek mümkün olmaz. Sizin çocuğunuzla oturmasa bir başkasıyla oturacak. Belki herkesin düzenli sıra değiştirdiği bir sistem kurabilir öğretmen, sağdaki diğer sıraya geçer ne bileyim böyle böyle herkes herkesle oturur,süreklilik olmazsa hep aynı kişilerden bir rahatsızlık şikayeti de olmaz.

Okulda olanı öğretmenine anlat diye tembih edilen çocuk hangi olay ciddi hangi olay değil anlayamaz. O yüzden her olayı velisine anlatmalı. Bu konuda da basit bir durum yok. Birisinin kulağınızın dibinde bağırması, üzerinize ayaklarını uzatması gerçekten çok rahatsız edici bir durum. Çocuk diye konu sahibinin kızı bunu tolere etmek zorunda değil. Öğretmen sınıfın kumandanıysa tüm öğrencileri korumak zorunda. Özel öğrenci var diye diğer öğrenciler ihmal edilmemeli. Öğretmen için velilerden gelen geri dönüşler de kıymetlidir. Buna göre bir çözüm bulur. Gerekirse kaynaştırma öğrencisinin durumu da tekrar değerlendirilebilir. Ama bir çözüm bulunmalı, tüm sorumluluk 7 yaşındaki normal çocuğun sabrına bırakılmaz.

Öncelikle çocuk özel bir çocuk olmayıp yine de kızınızı veya diğer çocukları rahatsız ediyor olabilirdi. O yüzden tabi ki öğretmeniyle iletişim halinde olacaksınız. Kızınız sıkıntı yaşıyorsa paylaşacaksınız. Öğretmenin de kendine göre bir düşüncesi vardır. Belki de sırayla sınıftaki çocukların yanına otutturacak. Duygusal yaklaşıp konu sahibinin üzerine bu kadar gitmenin bir anlamı yok.

Bizim ortaokulda normal olan ama bu tur davranışlar sergileyen bir çocuk var. Ailesi kâğıt topluyor. Görüyorum. Bu çocuk gecen sene cok sorun çıkardı küfür şiddet herşey var. Hatta okula bıçakla geldiği bile oldu. Gecen sene uzaklaştırma aldı. Yine ayni okulda. Okulda birisine takılıyor mesela sonra olaylar büyüyor babası okula geliyor ve müdürle tartışıyorlar. bütün okulun gözleri önünde oluyor bu olaylar. Çocuga da birşey diyemiyorum ailede ne görse onu uyguluyor sınıfında kilere. Dediğiniz gibi öğretmenler çaresiz milli eğitim geri gönderiyor. Ama bu çocuk normal özel bir çocuk değl. Özel bir eğitim alması gerekmiyor. Mafya adamı gibi birşey ve tehlikeli

Merhaba, otizmli bir çocuk annesiyim hem de özel eğitim öğretmeniyim. Kaynaştırma olduğuna göre aslında “kaynaşabilir” bir çocuk bahsettiğiniz öğrenci. Burada sorumluluk öğretmen ve çocuğun ailesinde. Öncelikle sene başında yapmadıysa sınıfın hepsi ile sınırlar, haklar, kurallar konuşması yapacak ve bunları açıklayacak (hangi yaş gurubu olursa olsun bu şekilde olmalı) bu davranışların sonuçlarını ve yaptırımlarını konuşacak ve gerekirse bunu velilerin hepsi ile paylaşacak. Çünkü bu davranışları gösteren çocuk özel gereksinimi olmayan bir çocuk da olabilir. Sizdeki gibi bağırma vb varsa bağırma filan demeden nasıl iletişim kurulması gerektiğini anlatacak. Sırada nasıl oturulur törende naısl beklenir, arkadaşların eşyalarını kullanmak gerekirse izin istenir vb herkese anlatacak. Özel olarak o ve rehberlik öğretmeni aileye anlatacak ki evde pratiği yapılsın. Rutinlerin ve kuralların olmadığı her yerde özel gereksinimi olsun olmasın problem yaşanır. Çözüm problemi oradan oraya taşımak ayrıştırmak değil topluca doğru eylemlerin yapılıp pekiştirilmesi ile olur. Siz öğretmenle görüşüp böyle bir düzenleme isteyebilirsiniz .

Bu durum Suriyeli göçmen röportajı gibi. Mikrofon uzatılan herkes, "Tabiki gelsinler, biz misafirperver bir milletiz, onlar zor durumda, başımızın üzerinde yeri var." diyor. "Peki, bu Suriyeli akşam size misafir olsun." deyince ben tanımadığım insanı eve almam, bana ne!" diyorlar.

Şimdiye kadar 4 kaynaştirma öğrencim oldu hepsi birbirinden sessizdi varlıkları yokluklari birdi.hepsi bir değil diğer sınıflarda çok yaramaz arkadaşlarını döven öğrenciler de vardı.dediginiz şeyleri yapiyosa kızınız rahatsız oluyordum,tekrar söyleyin ogretmenine

Napalim özel gereksinimli çocukları öneriniz nedir , her şeyi aşırı bilen birey ?

Lütfen linçlemeyin yazmışsınız da şu yazdıklarınıza ne yazılır.?
Rahatsız ediyormuş derken ne yapıyormuş mesela? Bence sırf özel öğrenci olduğundan rahatsızlık duyuyorsunuz.
Bende sinifta ozel ogrenciyle okudum ilkokulda gercekten berbatti .yasmaayan bilmez .en son sinifta pipisini cikarip gostermeye baslamisti ilkokul 1 deki cocuk .hic bisey yokken bianda kriz gecirip çığlıklar atmaya baslardi .
annem sinifimi degistirmedigi icin cok kiziyorum simdi.
Zart diye osururdu sarki soylemeye ,siraya vurmaya falan baslardi dersin ortasinda.gercekten cok zordu .hoca en son sinifta ayri sira getirip onu en arkaya oturtmustu .cok gurultu yapınca da onu bahceye çıkarıp derse devam ediyordu hocamız ne yapsın.
Aslinda gercekten kaynastirmaya bile uygun olmayan ogrenciler arada kaynar diye mili egitim tarafindan normla okullara gonderilip geçiliyor .anneside benim çocuğum normal okula gidincede daha iyi olacak diye sayikliyordu.hala unutmam o kadini. Cocuklarda bir sure sonra ozel igrenciye karsi huzursuz ettihi icin nefret beslemeye basliyor .

Belki vicdansızca olacak ama sürekli çocuğunuzun kulağına bağıran ve ayaklarını üzerine uzatan bir sıra arkadaşıyla ne kadar verimli ders işleyebilir okulda ne kadar huzurlu olabilir ki .

Genelde hocalar sessiz sakin sesini cikaramayan cocuklari bu tarz ogrencilerin yanina oturtuyor ki biliyor sesini cikarmaz idare eder.yaramaz bir çocukla ozel gereksinimli cocuklar bambaska kendim de okudum .maalesef kaynaştırma adi altinda bu cocuklarin tum cilesi zorlugu henuz kucucuk sinif arkadaslarina ve hem normal hemde oz çocuklarla ayri ayri ilgilenilmesi beklenen normal bir ogretmene yukleniyor.
Konu sahibin konu acmasini bile abes buldum .buradaki insanlar durumu normal karsilasa bile mutsuz olan cocuguna idare et .rahatsiz olsan da ses cikarma mi diyecek ?
Kendi kizi bu durumdan rahatsiz ve mutsuzmus bence bu noktadan sonra bu forumda yazilanlarin hic bir onemi yok.konu sahibi kendi çocuğunu dinlemeli .

Yok bacım artık hiç birimiz gelsinler başımızın üstünde yeri var demiyor, bezdik. Mümkünse kimse gelmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…