- 15 Şubat 2015
- 13.304
- 46.870
-
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
Kimse burdan duyar kasmasın hiç kimse evladının yanında ağzının salyası akan bağıran ayaklarını üstüne atan bi çocukla otursun istemez sağlıklı çocuğa yazık değil mi kendini derse mi versin yanındakine mi keza bu davranışlar ders anında diğer çocukların da dikkatini dağıtır çocuk bu yani tiksinir rahatsız olur kaynaştırma eğitimle bu çocuklar normal çocuklar gibi mi olacak hayır ee o zaman ??
Cocuk kaynastirma ogrencisi olmasaydı da ayni seyler yasanabilirdi. 1.sinifta komut almamış sims karakteri gibi davraniyoduk unuttunuz mu? Kimi aglar, kimi beslenmesini yemek ister, kimi yürür, kimi altina kaçırır. Normal cocuklar 1 ayda adapte oluyosa ozel öğrenci daha gec olur. Benim sinifimda da vardi kaynastirma ogrenci. Ogrenme guclugu ve konusmasinda sorun vardi. Biz sayfalarca a, b, c yazarken o boyama yapardi. Biz cumlelere gectigimizde o harflere gecmisti. Onun ders icindeki çalışma kagitlari farkliydi. 3.sinifa gectigimizde daha basit matematik islemleri yapardi. O gunlerde o cocugun ortama alisrken bagirmasini, itiraz etmesini unuttuk yani ciddi bi sorun yasamadik. Okuduk, meslek sahibi olduk. O cocuguda avmde satis danismani olarak calisirken gördüm. Demekki işe yaramış aldigi egitim. Bizde okuldan sogumadik.
Okulda olan problemi çocuk öğretmene de ebeveyne de anlatmalı. Veli de gerekli durumda müdahil olur. Denetim mekanizmaları bunun için vardır. Cinsel istismar uygulayan öğretmen bile var, çocuğa öyle bir tembih yapılmaz.Velilerin bu kadar her şeye müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Bence çocuğa okulda olan problemlerin öğretmene anlatılmasının tembihlenmesi gerek
Bana veli sınıfta şöyle böyle oluyormuş diye uyarsa rahatsız olurdum. Oranın kumandanı öğretmen dimi veli niye müdahil oluyor
Kaynaştırma eğitiminin faydalarını size sıralayabilirim bunun yanında diğer öğrencilere olan etkilerini de size sıralayabilirim. 1.sinif öğrencilerinin henüz işin başında olduğu ve durumun farkında olmadıklarını ama belli bir süre sonra neler olacağını da size söylerim binlerce defa şahit olmuş biri olarak. Ama zor bir durum, bunları yazıp özel gereksinimi öğrencisi olan velileri de üzmek istemiyorum. Özel eğitim sınıfı en çok o öğrencilerin işine gelir öğretmenin değil. Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin.Allah aşkına kaynaştırma eğitimin faydaları nedir diye bir googlleyıp bakın. Sadece özel eğitim sınıflarında eğitim görürlerse topluma nasıl karışacak bu çocuklar? Hayatları boyunca hep özel gereksinimli insanlarla bir arada olmayacaklar, normal gelişim gösteren insanlarla iletişim kurma, toplumda var olabilmeleri için yapılıyor bu kaynaştırma denilen şey. Özel eğitim sınıfları işinize geldiği için hepiniz onları düşünüyormuş gibi bunu söyleyip durmayın.
İnsanların eğitim hakkı yıllardır var ve Atam sağolsun onun sayesinde bu hak herkesin artık. Şu an mevcut hükümet de destekliyor engeli olan bireylerin eğitimini. Siz kim oluyorsunuz da bu bireylerin eğitim hakkına laf ediyorsunuz. Ne yapsınlar? Eve mi kapatsınlar. Diyelim normal hayatları olmayacak, yine de yüzde 1’lik bir şansı varsa bile o eğitimi almalılar. Bir sürü öğrencim var böyle olan. En başta biz diyoruz: getirin bu çocukları, okuldan uzak kalmasınlar diye. Ben salyasını da siliyorum o çocukların.Kimse burdan duyar kasmasın hiç kimse evladının yanında ağzının salyası akan bağıran ayaklarını üstüne atan bi çocukla otursun istemez sağlıklı çocuğa yazık değil mi kendini derse mi versin yanındakine mi keza bu davranışlar ders anında diğer çocukların da dikkatini dağıtır çocuk bu yani tiksinir rahatsız olur kaynaştırma eğitimle bu çocuklar normal çocuklar gibi mi olacak hayır ee o zaman ??
Öğretmen tabi ki daha iyisini bilir ama bizim öğretmenimiz her hafta yerlerini değiştiriyor böylece herkes herkesle oturmuş oluyor. Kimse kimseye çok uzun süre katlanmak zorunda kalmıyor.Selam kizlar
Kızım birinci sınıf öğrencisi
Ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi var.
Bir kaç gün önce kaynaştırma öğrencisi çocuk yanında ki arkadaşini rahatsız ettiği için öğretmen kızıma sormuş oda tamam demiş.Ve kızım geçmiş. Çocuğun yanina
Ama çocuk çok rahatsızlık veriyormis kızıma, bana söyleyince kızım bende, öğretmenim yerini değiştirmissiniz kızımin arkadaşi rahatsız ediyormuş çok müdahale etmek istemiyorum ama neden değiştirdiğinizi merak ettim falan diye sordum.
Öğretmen de farkındayim biraz sabret sin degistiricem zaten dedi ok dedim üstünde durmad im şimdi uyku öncesi sohbette öğrendim çocuğun özel bir çocuk olduğunu ciddi rahatsızlık verdiği ni kızıma
Ah yavrum ona da üzüldüm tabi keske asla amacım neden çocuğumla oturuyor olayı da değil ama kızım çok rahatsiz mis .
Ve dediğim gibi özel birey olduğunu şimdi öğrendim.
Ne yapsam bilemedim öğretmenimizle tekrar konuşsam mi konuşmadan mi.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum.
Lütfen yargılamayin.
Tabiki kucakliyacaz topluma kazandıracağız ama bilemedim işte nasıl bir tutum sergilemeliyim.
Rahatsız eden normal bir çocuk olsa inanın daha çok tepki verirdi konu sahibi.Büyük ihtimalle otizmli Bir çocuk. Kaynaştırma kararı çıktıysa büyük boyutta rahatsız edici veya kötü örnek olan davranışları yoktur yoksa kaynaştırma çıkmazdı. Rahatsız eden normal çocuk olsa bu kadar agriniza gitmezdi diye düşünüyorum. Tolere edilebilecek sekildeyse bekleyin yoksa öğretmenle bir daha konuşun
Aslında sizi de anlayabiliyorum ama yapacak birşey yok. Öğretmen sene boyunca bu çocuğu her öğrencinin yanina oturtabilir ki hepsiyle iletişimi olsun arkadaş olabilsin. Nerdeyse her okulda var kaynaştırma öğrencisi ve doğrusu bu. Benim kızımın sınıfında özel bir çocuk olmayıp ama sorun çıkartan birkaç öğrenci var inanın bunlar çok daha büyük zararlar veriyor arkadaşlarına. Bu şekilde düşünün.Selam kizlar
Kızım birinci sınıf öğrencisi
Ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi var.
Bir kaç gün önce kaynaştırma öğrencisi çocuk yanında ki arkadaşini rahatsız ettiği için öğretmen kızıma sormuş oda tamam demiş.Ve kızım geçmiş. Çocuğun yanina
Ama çocuk çok rahatsızlık veriyormis kızıma, bana söyleyince kızım bende, öğretmenim yerini değiştirmissiniz kızımin arkadaşi rahatsız ediyormuş çok müdahale etmek istemiyorum ama neden değiştirdiğinizi merak ettim falan diye sordum.
Öğretmen de farkındayim biraz sabret sin degistiricem zaten dedi ok dedim üstünde durmad im şimdi uyku öncesi sohbette öğrendim çocuğun özel bir çocuk olduğunu ciddi rahatsızlık verdiği ni kızıma
Ah yavrum ona da üzüldüm tabi keske asla amacım neden çocuğumla oturuyor olayı da değil ama kızım çok rahatsiz mis .
Ve dediğim gibi özel birey olduğunu şimdi öğrendim.
Ne yapsam bilemedim öğretmenimizle tekrar konuşsam mi konuşmadan mi.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum.
Lütfen yargılamayin.
Tabiki kucakliyacaz topluma kazandıracağız ama bilemedim işte nasıl bir tutum sergilemeliyim.
Şu yorum o kadar saçma ki. Sizin özel çocuklardan ve maalesef rahatsızlıklarının derecelerinden zerre haberiniz yok.Çocuk bunlar bir çok şey yapabilirler, bizde zamanında çok aynı şeyleri yaptık.
Son zamanlarda çocuğum hasas diyen anneler türedi. O zaman okula göndermeyin cam fanus içinde yetiştirin hasas olduğu için.
Tövbe tövbe. Şimdi sen böyle beddua edince daha iyi Bi insan mı oldun?İnsanların eğitim hakkı yıllardır var ve Atam sağolsun onun sayesinde bu hak herkesin artık. Şu an mevcut hükümet de destekliyor engeli olan bireylerin eğitimini. Siz kim oluyorsunuz da bu bireylerin eğitim hakkına laf ediyorsunuz. Ne yapsınlar? Eve mi kapatsınlar. Diyelim normal hayatları olmayacak, yine de yüzde 1’lik bir şansı varsa bile o eğitimi almalılar. Bir sürü öğrencim var böyle olan. En başta biz diyoruz: getirin bu çocukları, okuldan uzak kalmasınlar diye. Ben salyasını da siliyorum o çocukların.
Yazıklar olsun sizin gibilere. Bir de evlat yetiştireceksiniz. Sizin gibilerin yetiştirdiği merhametsizlere başka insanlar uğraşıyor işte. Dilerim Allah’tan aynı sağlık sorunlarını siz yaşarsınız. Ağzınızdan akan salyalarla yardım dilenirsiniz inşallah.
O tarz büyük meseleler için değil daha arkadaşlar arası çocukça hareketler sınıfın düzeni gibi şeylerOkulda olan problemi çocuk öğretmene de ebeveyne de anlatmalı. Veli de gerekli durumda müdahil olur. Denetim mekanizmaları bunun için vardır. Cinsel istismar uygulayan öğretmen bile var, çocuğa öyle bir tembih yapılmaz.