- 1 Aralık 2019
- 272
- 578
-
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
O da ayrı bir sorun.Bizim ortaokulda normal olan ama bu tur davranışlar sergileyen bir çocuk var. Ailesi kâğıt topluyor. Görüyorum. Bu çocuk gecen sene cok sorun çıkardı küfür şiddet herşey var. Hatta okula bıçakla geldiği bile oldu. Gecen sene uzaklaştırma aldı. Yine ayni okulda. Okulda birisine takılıyor mesela sonra olaylar büyüyor babası okula geliyor ve müdürle tartışıyorlar. bütün okulun gözleri önünde oluyor bu olaylar. Çocuga da birşey diyemiyorum ailede ne görse onu uyguluyor sınıfında kilere. Dediğiniz gibi öğretmenler çaresiz milli eğitim geri gönderiyor. Ama bu çocuk normal özel bir çocuk değl. Özel bir eğitim alması gerekmiyor. Mafya adamı gibi birşey ve tehlikeli
Kızınız için de ilginç bir deneyim olacak nasıl davranması gerektiğini öğrenecek. Sınıf atladikca özellikle erkek öğrenciler abuk subuk şakalar ve hareketler yapacak ve istemeseniz de kızınız şahit olacak. Alışacak. Hatta komik bile gelecek. Sınıf ortamında öğrencilik hariç de bulundum. Birkaç seneye sinif sinifliktan çıkacak afedersiniz.Teşekkür ederim beni anladiniz .Kızımın kulağı na yaklaşıp bağırıyor Muş.
Sıraya uzanıp ayaklarını kızıma uzatıyor Muş.cok üzgünüm ama ağzı hep açık anne su akıyor diyor birde
"Kaynaştırma" uygulamasının tek özelliği farklı büyüyen çocukları sizin "normal" çocuklarınıza alıştırmak değil.Selam kizlar
Kızım birinci sınıf öğrencisi
Ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi var.
Bir kaç gün önce kaynaştırma öğrencisi çocuk yanında ki arkadaşini rahatsız ettiği için öğretmen kızıma sormuş oda tamam demiş.Ve kızım geçmiş. Çocuğun yanina
Ama çocuk çok rahatsızlık veriyormis kızıma, bana söyleyince kızım bende, öğretmenim yerini değiştirmissiniz kızımin arkadaşi rahatsız ediyormuş çok müdahale etmek istemiyorum ama neden değiştirdiğinizi merak ettim falan diye sordum.
Öğretmen de farkındayim biraz sabret sin degistiricem zaten dedi ok dedim üstünde durmad im şimdi uyku öncesi sohbette öğrendim çocuğun özel bir çocuk olduğunu ciddi rahatsızlık verdiği ni kızıma
Ah yavrum ona da üzüldüm tabi keske asla amacım neden çocuğumla oturuyor olayı da değil ama kızım çok rahatsiz mis .
Ve dediğim gibi özel birey olduğunu şimdi öğrendim.
Ne yapsam bilemedim öğretmenimizle tekrar konuşsam mi konuşmadan mi.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum.
Lütfen yargılamayin.
Tabiki kucakliyacaz topluma kazandıracağız ama bilemedim işte nasıl bir tutum sergilemeliyim.
Kaynaştırma öğrencileri için değil bu bazı anormal davranışlardan etkilenebilecek normal çocuklar açısıdan bakıyorumNapalim özel gereksinimli çocukları öneriniz nedir , her şeyi aşırı bilen birey ?
Alkışlıyorum yeterince duyar kastınız çekilebilirsinizBu nasıl iğrenç bir yorum ya? Utanmıyor musunuz hiç böyle konuşmaktan? Ben 7 yaşındaydım sınıfımda bir çocuk vardı adı Batuhan hiç unutmam, 1997 yılı. O da otizmdi hem de ağır bence ama biz bir şey bilmiyorduk o zamanlar. Batuhanın salyaları çok akardı ben silerdim, kimse onunla oynamazdı bahçede annesi gibi peşinden koşardım. Altına işerdi kimse görmesin diye yardımcı olurdum bakın yaşım 7 ya 7! Bir gün o kadar kötü düştü ki kimse yardım etmedi ona, çenesi kırıldı sandım, aldım koşarak okula götürdüm öğretmenler odasına. O kadar büyük travma oldu ki bende onun düşmesi günlerce hatta bakın yaşım 33 hala kendime gelemedim. Peki Batuhan ne mi oldu? Hala görüşüyoruz, çok da düzelmiş, akıllı bir insan olmuş. Salyası da akmıyor. Aksa ne olur ki? İnsanın başına neler geliyor, kuduz oluyor salyası akıyor. Lütfen sözlerinize dikkat edin gelir sizi bulur çok pişman olursunuz.
İnsanları hayata kazandırmak yerine neden derin çukura atıyorsunuz? Benim oğlum 5,5 yaşında, ona da kendim nasılsam öyle olmasını öğretiyorum. Öyle olacak, yok canını acıtmış, yok vurmuş e bi şey olmaz hayat acımasız canı da yanar tabi, karşısındaki bilerek vurmuyor ya? O şefkatle kucaklamayı öğrenecek! Ne olmuş salyası akıyorsa ya? Günah değil mi? Yazık değil mi bunları yazmak? Yeni doğan bebeklerin de salyaları akar diş dönemlerinde!
Allah cidden merhamet versin insana. Benim annem babam çok merhametli insanlardı. İyi ki beni de öyle yetiştirmişler, şükrediyorum. Sizlere de diliyorum.
Kaç tane mi gördüm özel eğitim mezunuyum sizden çok çok fazla gördüm ve eğitimlerine çok da katkım oldu 4 ayda sadece mavi rengi öğretebildim mesela bir öğrencime. Tavrım o çocuklara değil burada duyar kasanlara sizin gibi boş yorum yapanlaraKaç tane özel eğitimli ya da kaynaştırma programına dahil olan öğrenci gördünüz? Ben çok gördüm. Çok aile de gördüm. Onların çektiği sıkıntıyı gördüm. Çocukların üzgün bakışını gördüm. Buraya gelip bu insanları aşağılayan bir yorum yazmadan önce kırk kere düşünsün. Burada SALYASI AKAN ÇOCUĞU KİM İSTER yazınca oturup ağlayacak anneler var. Bunu okuyan aileler var. Kendisi sağlıklı çocuk sahibi diye üstten bakamaz kimseye. Böylesi de ancak yaşayarak anlar
Siz masallah ozrl egitim mezunusunuz masallah cok dolusunuz :) (!)Kaç tane mi gördüm özel eğitim mezunuyum sizden çok çok fazla gördüm ve eğitimlerine çok da katkım oldu 4 ayda sadece mavi rengi öğretebildim mesela bir öğrencime. Tavrım o çocuklara değil burada duyar kasanlara sizin gibi boş yorum yapanlara
Madur mu? Türkçede "madur" diye bir kelime yok. Türkçen senden bile kötü.Valla insanlar linçlemiş ama eminim burda birlikte oturan rahatsız olan kendi çocukları olsa kimse istemez kıyameti koparır yani.biraz sabredin 2 hafta falan sonra tekrar konuşun değiştirsinler yerini.ciddi rahatsızlık veriyorsa tek ve önde otursun öğrenci kimse madur olmak zorunda değil veya değişimli olarak her hafta biri yanına geçebilir.sürekli bir çocuğun madur olmasıda adil değil özel gereksinimli çocuk kaynaşacak diye.
Allah hiçbir özel çocuğu sizin elinize düşürmesin! Özel eğitim öğretmeniymiş! Ben de Adriana Limayım!Kaç tane mi gördüm özel eğitim mezunuyum sizden çok çok fazla gördüm ve eğitimlerine çok da katkım oldu 4 ayda sadece mavi rengi öğretebildim mesela bir öğrencime. Tavrım o çocuklara değil burada duyar kasanlara sizin gibi boş yorum yapanlara
Kaç tane mi gördüm özel eğitim mezunuyum sizden çok çok fazla gördüm ve eğitimlerine çok da katkım oldu 4 ayda sadece mavi rengi öğretebildim mesela bir öğrencime. Tavrım o çocuklara değil burada duyar kasanlara sizin gibi boş yorum yapanlara
Özel gereksinimli bi çocuk annesi olarak, sizin kim olduğunuzu bulmak için elimden geleni yapacağım.Kimse burdan duyar kasmasın hiç kimse evladının yanında ağzının salyası akan bağıran ayaklarını üstüne atan bi çocukla otursun istemez sağlıklı çocuğa yazık değil mi kendini derse mi versin yanındakine mi keza bu davranışlar ders anında diğer çocukların da dikkatini dağıtır çocuk bu yani tiksinir rahatsız olur kaynaştırma eğitimle bu çocuklar normal çocuklar gibi mi olacak hayır ee o zaman ??