İlk okul özel çocuk sıra arkadaşı

Her iki tarafi da anliyorum ama bence ögrncilere hatta velilere de bilgilendirme amacli bir toplanti felan yapilsa? Yada cocuklara? Direkt o ögrenciyi fokus ederrk degilde genel olsrak özel cocuklarla ilgili nasil davranmamiz gerek, nasil cözüm bulunur herkes bir arada yasar felan.

Kücük cocuklarda " ona özel davran iyi davean naparsa yapsin karsilik verme vs" demek baya sakincali bence. Cocuk bu, ayirt edemez sonra ona her farkli davranana kabullenip kendine kötülük eder.

Benimde hic bir özel cocukla ögrenciyken temasim olmadi, dogal olarak kendimi huzursuz hissederdim nasil dogru davranmam gerektigini bilmedigimddn. Bakin burada " iyi davran yeter" den bahsetmiyorum. O yetersiz. Bilincli olmak farkli bisi bence.

Cocuklar bilincli bir seklde egitilmeli bu konuda.
Ve bir anne cocugu icin endise duyduysa ögretmen burads devreye girip yol yordam
Göstermeli. " az sabretsinle " olacak seyler degil bunlar. Sonuc olarak karsisindaki de bir cocuk ve olumsuz etkilenebilir.

Cünkü öyle ögretiyoruz evlatlarimiza , sinirlarini belirtmesini rahatsizliklarini dile getirsin istiyoruz. Sonrasindanda böyle bi durumda " sen yinede tepki verme sabretle" bitmez is, akli kariisir cocugun.

Kaynaştırma öğrencisiyle aynı sınıfta 1 sene kadar okuduk 3. sınıfta. Okula korkarak giderdim bir gün saçıma bir asıldı yerlerde sürükledi. Eşyalarımızı fırlatırdı suratımıza vs. Öğretmenimize bile saldırırdı. Allah yardımcısı olsun inşallah daha iyi bir durumdadır canım osman. Küçücük bir çocukken çok korkardım ama şimdi anlıyorum annesi gelirdi şiddet olaylarında çok üzülürdü kıyamam. Her iki taraf için de çok zor. Çocuklar için de zor inanın. Bilemiyorum çaresi ne ama allah yardımcınız olsun hem o çocuğun ailesine hem de size.

O da ayrı bir sorun.
Bizim sınıftaki dehbli. Onun da ona göre ilaçları var. Ama ailesi kullanmak istemediğini söylüyor. Dolayısıyla aşama kaydedilmiyor.
Öğretmenimiz de özel eğitim öğretmeni değil ki, belki öyle olsa farklı yaklaşımı olurdu, bilemiyorum. Ki maşallah sabırla özveriyle yaklaşıyor yine de.
Tabii sizin dediğiniz gibi özel durumu olmadığı halde şiddet gösteren çocuklar da var, hatta onlara daha sert yaptırımlar olabilir/olmalıdır.
Sonra ileride toplumun başına bela mafya tipler oluyorlar öyleleri.

Sinif
Kızınız için de ilginç bir deneyim olacak nasıl davranması gerektiğini öğrenecek. Sınıf atladikca özellikle erkek öğrenciler abuk subuk şakalar ve hareketler yapacak ve istemeseniz de kızınız şahit olacak. Alışacak. Hatta komik bile gelecek. Sınıf ortamında öğrencilik hariç de bulundum. Birkaç seneye sinif sinifliktan çıkacak afedersiniz.
Şu an kızınız küçük ve sira arkadaşının diğerlerinden farklı olduğunun farkında. Fiziksel zarar vermediği sürece -ki eminim öğretmenin gözü sürekli uzerlerindedir, korkulacak bir şey yok.

Ben 5. Sınıfa giderken bizim sınıftada vardı böyle bi çocuk
Zekasıyla ilgiliymiş ama cüsse baya büyük
Arkamda oturuyordu
Ayaklarını hiç çantamdan çekmezdi
garip garip konuşmalar bağrış çağrışlar
Öğretmene söyledim uyardı sadece 1 gün sürdü
Aileme söyledim onlarda öğretmenle konuştu çocugun yerini bilem değiştirmediler 1 yıl boyunca çektim onu ben
O yaşta bile insan tırsıyor
Kaldıki 1. Sınıf
Kısacası ben ortalığı velveleye verdiydim çoktan

"Kaynaştırma" uygulamasının tek özelliği farklı büyüyen çocukları sizin "normal" çocuklarınıza alıştırmak değil.
"Normal" çocuklarınızın, onların hayatlarını da tanımasını ve o çocukların zorluklarını öğrenmesini, empati yetilerini yükseltmelerini sağlamak.

Sizin gibi "Aman özel çocuk benim çocuğumun yanına oturmasın" diyen veliler yüzünden, okul idareleri bu çocukların ailelerine bokmuş gibi davranıyor. "Tabi tabi onları da topluma kazandırmak lazım" diye duyar kasıp, aba altından "Aman bizim okula gelmesin, veliler rahatsız olmasın" diye kovuyor okullar bu aileleri. Sizler gibi aileler yüzünden maalesef. Bu aileler sürekli okul okul dolaşıyor, her okul kapısından ayrı hayal kırıklığı, ayrı kalp yarası, ayrı çaresizlikle ayrılıyorlar.
Nereye gitsin abi bu çocuklar?
Çöpe mi atalım "bu olmamış, yenisini yaparız" diye..

Tekrar ediyorum, "kaynaştırma"nın amaçlarından biri de sizin çocuğunuza; farklı bireylerle empati yapabilmesini öğretmektir. Empatiyi önce siz yapacaksınız, çocuğunuz da sizden görerek öğrenecek.

O ozel ogrenci, sizin de cocugunuz olabilirdi. Bu cocuk nereye otursun siz dislarsaniz biz dislarsak bu cocuk okulu nasil sevebilir ? Ogretmenin de isini zorlastiriyorsunuz. Bir ogretmen olarak soyluyorum sizinle isimiz cok zor. Cocugunuza o ogrencinin kendisinden bir farkinin olmadigini, sadece daha fazla ozel ilgiye ihtiyacinin oldugunu anlatirsaniz, arkadasina da bu sekilde davranmasi gerektigini pekistirirseniz hicbir sorun olmayacaktir.
Ogretmen ayrica ogrenciyi sadece sizin cocugunuzla oturtmayacak, yerini surekli degistirecektir.

Hanımefendi çocuğunuza birey gibi davranın alıp anlatın yurtdisinda bu tür uygulamalar daha sık yapılır ve şu ana kadar hiçbir veli şikayet etmemiştir. Hepimiz hepimizin çocuğu engelli adayı ya da otizm biliyorsunuz 27 yaşında otizm olduğunu öğrenen insanlar var. Saldırgan bir çocuğa kaynaştırma yapmazlar önceden özel eğitim alarak geliyorlar heyet raporu ile merak etmeyin. Öyle olsa Red verilir özel eğitimi devam ederdi. Emin olun ileride yasayacağı akran zorbalığı ayak uzatmaktan bağırmaktan ya da ağzının suyu akmasindan daha zor bir durum. Ki şuan okullarımızda üzerinde durulması gereken kaynaştırma öğrencileri değil normal birey olarak tabir ettiğimiz çocukların akran zorbalığı yapması. Bırakın biraz çocuğunuz sorumluluk alsın toplum bilinci empati duygusu gelişsin bu sizin için bulunmaz bir fırsat 7 yaş küçük bir yaş değil.

Alkışlıyorum yeterince duyar kastınız çekilebilirsiniz

Kaç tane mi gördüm özel eğitim mezunuyum sizden çok çok fazla gördüm ve eğitimlerine çok da katkım oldu 4 ayda sadece mavi rengi öğretebildim mesela bir öğrencime. Tavrım o çocuklara değil burada duyar kasanlara sizin gibi boş yorum yapanlara

Siz masallah ozrl egitim mezunusunuz masallah cok dolusunuz :) (!)

Oğlumun ana sınıfında bir çocuk vardı, beşinci defa oğlumu ısırınca okula gidip velisini çağırdık . Annesi çok saygısızdı kesinlikle çözüm bulmaya yanaşmadı . Bizde ailesine baskı yapıp okuldan gitmesini sağladık .

Valla insanlar linçlemiş ama eminim burda birlikte oturan rahatsız olan kendi çocukları olsa kimse istemez kıyameti koparır yani.biraz sabredin 2 hafta falan sonra tekrar konuşun değiştirsinler yerini.ciddi rahatsızlık veriyorsa tek ve önde otursun öğrenci kimse madur olmak zorunda değil veya değişimli olarak her hafta biri yanına geçebilir.sürekli bir çocuğun madur olmasıda adil değil özel gereksinimli çocuk kaynaşacak diye.

Madur mu? Türkçede "madur" diye bir kelime yok. Türkçen senden bile kötü.

Allah hiçbir özel çocuğu sizin elinize düşürmesin! Özel eğitim öğretmeniymiş! Ben de Adriana Limayım!

Özel gereksinimli bi çocuk annesi olarak, sizin kim olduğunuzu bulmak için elimden geleni yapacağım.
MEB'e ve cimer'e ulaşacağım.
Tüm yazdıklarınızın ekran görüntülerini aldım, bakalım onlar özel gereksinimli çocuklar için söylediklerinizi beğenecekler mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…