- 15 Şubat 2015
- 13.303
- 46.867
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
Kimse burdan duyar kasmasın hiç kimse evladının yanında ağzının salyası akan bağıran ayaklarını üstüne atan bi çocukla otursun istemez sağlıklı çocuğa yazık değil mi kendini derse mi versin yanındakine mi keza bu davranışlar ders anında diğer çocukların da dikkatini dağıtır çocuk bu yani tiksinir rahatsız olur kaynaştırma eğitimle bu çocuklar normal çocuklar gibi mi olacak hayır ee o zaman ??
Cocuk kaynastirma ogrencisi olmasaydı da ayni seyler yasanabilirdi. 1.sinifta komut almamış sims karakteri gibi davraniyoduk unuttunuz mu? Kimi aglar, kimi beslenmesini yemek ister, kimi yürür, kimi altina kaçırır. Normal cocuklar 1 ayda adapte oluyosa ozel öğrenci daha gec olur. Benim sinifimda da vardi kaynastirma ogrenci. Ogrenme guclugu ve konusmasinda sorun vardi. Biz sayfalarca a, b, c yazarken o boyama yapardi. Biz cumlelere gectigimizde o harflere gecmisti. Onun ders icindeki çalışma kagitlari farkliydi. 3.sinifa gectigimizde daha basit matematik islemleri yapardi. O gunlerde o cocugun ortama alisrken bagirmasini, itiraz etmesini unuttuk yani ciddi bi sorun yasamadik. Okuduk, meslek sahibi olduk. O cocuguda avmde satis danismani olarak calisirken gördüm. Demekki işe yaramış aldigi egitim. Bizde okuldan sogumadik.
Evet normal cocuklar gibi oluyolar. Yukarıda ornegini verdigim sinif arkadasimin elleri titredigi icin kalem tutamazdi. Fiziksel engelide vardi ayni zamanda. Bizimle beraber tenefuslerde bahceye inemezdi. Annesi kucağına alir indirirdi. Cocuk şimdi dipçik gibi çalışıyor. Insanlara neden sans tanımıyorsunuz anlamiyorum. 2001 yilinin egitim sisteminden bahsediyorum ustelik. Şu an eminim ogretmenlerimiz daha bilgilidir bu konularda