- 8 Nisan 2023
- 5.399
- 48.511
-
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
Siz rahatsız olacaksınız, yeri değişecek diğer aile rahatsız olacak çocuk kaç sıra değiştirecek? Nasıl kaynaşacak böyle yaptığınız sürece? Niye hiçkimse elini taşın altına koymuyor ya? Kızınıza güzel güzel onun özel bir çocuk olduğunu , her bireyi olduğu gibi kabullenmemiz gerektiğini anlatsanız ne olur yani? Bireysel farklılıklar bulaşıcı değildir endişeye kapılmayın.Selam kizlar
Kızım birinci sınıf öğrencisi
Ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi var.
Bir kaç gün önce kaynaştırma öğrencisi çocuk yanında ki arkadaşini rahatsız ettiği için öğretmen kızıma sormuş oda tamam demiş.Ve kızım geçmiş. Çocuğun yanina
Ama çocuk çok rahatsızlık veriyormis kızıma, bana söyleyince kızım bende, öğretmenim yerini değiştirmissiniz kızımin arkadaşi rahatsız ediyormuş çok müdahale etmek istemiyorum ama neden değiştirdiğinizi merak ettim falan diye sordum.
Öğretmen de farkındayim biraz sabret sin degistiricem zaten dedi ok dedim üstünde durmad im şimdi uyku öncesi sohbette öğrendim çocuğun özel bir çocuk olduğunu ciddi rahatsızlık verdiği ni kızıma
Ah yavrum ona da üzüldüm tabi keske asla amacım neden çocuğumla oturuyor olayı da değil ama kızım çok rahatsiz mis .
Ve dediğim gibi özel birey olduğunu şimdi öğrendim.
Ne yapsam bilemedim öğretmenimizle tekrar konuşsam mi konuşmadan mi.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum.
Lütfen yargılamayin.
Tabiki kucakliyacaz topluma kazandıracağız ama bilemedim işte nasıl bir tutum sergilemeliyim.
Çok haklısıniz . Bir de tabi onları da kucaklayalim da yazmış hadi oradan ya kimi kucakliyosunuz . Banlanirsam da banlanayim hiç kibar olamiycam kusura bakmayın.Benim kızım da özel bir çocuk. Hiperaktiviteai ve dikkat dağınıklığı var. Yaşıtları gibi konuşamıyor ve kreşte sorun yaşıyoruz. Şu an sizin yazdıklarınız yüreğimi acıttı inanın. Bence söyleyin öğretmene çocuğu sanırım en arkasındaki bir kafese yerleştirsin. Belki arkadaşlarına falan bulaşır rahatsızlığı. Mümkün olduğunca uzakta tutalım, hatta ayrı okullara atalım.
Ya konuyla alakası yok ama o muş’lar niye hep ayrı? Şuna takılmaktan mesajları okuyamıyorum.Teşekkür ederim.
Mesela kızımin üzerine uzanıyor Muş kulağına yaklaşıp bağırıyor mus
Benim de kardeşim özel gereksinimli.Bir de o çocuğun annesinin yerine koyun kendinizi. Eminim öğretmen arayıp olumsuz birşey söyleyecek diye yüreği ağzında bekliyordur. Her veli benim çocuğumun yanına oturmasın derse nereye atacak öğretmen bu çocuğu. İnanın o kadar zor ki bu çocuklar için hayat. Ne olur azıcık empati ile yaklaşsak, biraz olsun kendimizi o çocuğun ailesinin yerine koysak
Öğretmen de ne yapacağını bilemiyordur.
Ne kadar da aynı düşünmüşüz cherryYani ben anlayamadım bu nasıl kaynaşmak, diğer insanlara uyum sağlamak?? Yapılacak şey belli, madem ortada böyle bir insan ilişkisi var kızınıza toplumda bu şekilde kendinden farklı insanların da olduğunu öğreticeksiniz. Kızınıza o çocukla iletişim kurmasını söyleyeceksiniz, kızınız rahatsız olduğu şeyleri ve isteklerini net söylemeyi bu şekilde öğrenecek, diyalog kurmayı öğrenecek. Diğer çocuk da diyalog kurmayı ve insanların sınırları aşıldığında rahatsız olduğunu öğrenecek ve ona göre davranacak. Burda her iki çocuk için de öğrenme ve gelişme olanağı var. Diğer türlü nasıl olacak, kimse o çocukla konuşmayacak çanta gibi sıradan sıraya taşınacak, her çocuk o çocuğu görmezden gelecek öyle mi?? Böyle şey mi olur Allah aşkına? Niye çocuklara sağlıklı iletişimi teşvik eden kimse yok??
İşte sesi çıkmayanın yanına oturtmak yaptığı, yapacağı. Armut toplamakla alakası yok hanımefendi, RAM in kolayına geliyor kaynaştırma öğrencisi deyip geçiyor. Özel eğitim gereksinimi olan çocuk da arada kaybolup gidiyor. Merak etmeyin benim o egitim fakültelerinden haberim var. Bilgilerime ev hanımı yazdığıma bakmayın siz.Öyle şey olur mu Allah aşkına tabi ki biliyordur. 4 yıl eğitim fakültesinde armut mu toplanıyor sizce, öğretmen yaptığı işi nasıl bilmesin?
Allah aşkına kaynaştırma eğitimin faydaları nedir diye bir googlleyıp bakın. Sadece özel eğitim sınıflarında eğitim görürlerse topluma nasıl karışacak bu çocuklar? Hayatları boyunca hep özel gereksinimli insanlarla bir arada olmayacaklar, normal gelişim gösteren insanlarla iletişim kurma, toplumda var olabilmeleri için yapılıyor bu kaynaştırma denilen şey. Özel eğitim sınıfları işinize geldiği için hepiniz onları düşünüyormuş gibi bunu söyleyip durmayın.İşte sesi çıkmayanın yanına oturtmak yaptığı, yapacağı. Armut toplamakla alakası yok hanımefendi, RAM in kolayına geliyor kaynaştırma öğrencisi deyip geçiyor. Özel eğitim gereksinimi olan çocuk da arada kaybolup gidiyor. Merak etmeyin benim o egitim fakültelerinden haberim var. Bilgilerime ev hanımı yazdığıma bakmayın siz.
Çok üzüldüm böyle dolu oluşunuza... İnşallah çocuğunuzun daha iyi olduğu ve topluma uyum sağladığı günleri de görürsünüz...Benim kızım da özel bir çocuk. Hiperaktiviteai ve dikkat dağınıklığı var. Yaşıtları gibi konuşamıyor ve kreşte sorun yaşıyoruz. Şu an sizin yazdıklarınız yüreğimi acıttı inanın. Bence söyleyin öğretmene çocuğu sanırım en arkasındaki bir kafese yerleştirsin. Belki arkadaşlarına falan bulaşır rahatsızlığı. Mümkün olduğunca uzakta tutalım, hatta ayrı okullara atalım.
Selam kizlar
Kızım birinci sınıf öğrencisi
Ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi var.
Bir kaç gün önce kaynaştırma öğrencisi çocuk yanında ki arkadaşini rahatsız ettiği için öğretmen kızıma sormuş oda tamam demiş.Ve kızım geçmiş. Çocuğun yanina
Ama çocuk çok rahatsızlık veriyormis kızıma, bana söyleyince kızım bende, öğretmenim yerini değiştirmissiniz kızımin arkadaşi rahatsız ediyormuş çok müdahale etmek istemiyorum ama neden değiştirdiğinizi merak ettim falan diye sordum.
Öğretmen de farkındayim biraz sabret sin degistiricem zaten dedi ok dedim üstünde durmad im şimdi uyku öncesi sohbette öğrendim çocuğun özel bir çocuk olduğunu ciddi rahatsızlık verdiği ni kızıma
Ah yavrum ona da üzüldüm tabi keske asla amacım neden çocuğumla oturuyor olayı da değil ama kızım çok rahatsiz mis .
Ve dediğim gibi özel birey olduğunu şimdi öğrendim.
Ne yapsam bilemedim öğretmenimizle tekrar konuşsam mi konuşmadan mi.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum.
Lütfen yargılamayin.
Tabiki kucakliyacaz topluma kazandıracağız ama bilemedim işte nasıl bir tutum sergilemeliyim.