İlk okul özel çocuk sıra arkadaşı

Siz rahatsız olacaksınız, yeri değişecek diğer aile rahatsız olacak çocuk kaç sıra değiştirecek? Nasıl kaynaşacak böyle yaptığınız sürece? Niye hiçkimse elini taşın altına koymuyor ya? Kızınıza güzel güzel onun özel bir çocuk olduğunu , her bireyi olduğu gibi kabullenmemiz gerektiğini anlatsanız ne olur yani? Bireysel farklılıklar bulaşıcı değildir endişeye kapılmayın.
 
Çok haklısıniz . Bir de tabi onları da kucaklayalim da yazmış hadi oradan ya kimi kucakliyosunuz . Banlanirsam da banlanayim hiç kibar olamiycam kusura bakmayın.
O çocuklar sizinkilere dokunmasın , aynı parka gitmesin, aynı AVMde bulunmasın. Aman rahatsız olurlar, zarar görürler , psikolojileri bozulur . Napalim peki kafeste mi büyüsünler.

Sizin çocuklarınızdan çok daha fazlasını hakediyo onlar . Özel çünkü . Ha bir de acimayin lütfen sadece ayrıştırmayın yeter.
 
Yani ben anlayamadım bu nasıl kaynaşmak, diğer insanlara uyum sağlamak?? Yapılacak şey belli, madem ortada böyle bir insan ilişkisi var kızınıza toplumda bu şekilde kendinden farklı insanların da olduğunu öğreticeksiniz. Kızınıza o çocukla iletişim kurmasını söyleyeceksiniz, kızınız rahatsız olduğu şeyleri ve isteklerini net söylemeyi bu şekilde öğrenecek, diyalog kurmayı öğrenecek. Diğer çocuk da diyalog kurmayı ve insanların sınırları aşıldığında rahatsız olduğunu öğrenecek ve ona göre davranacak. Burda her iki çocuk için de öğrenme ve gelişme olanağı var. Diğer türlü nasıl olacak, kimse o çocukla konuşmayacak çanta gibi sıradan sıraya taşınacak, her çocuk o çocuğu görmezden gelecek öyle mi?? Böyle şey mi olur Allah aşkına? Niye çocuklara sağlıklı iletişimi teşvik eden kimse yok??
 
Özel durumdaki çocuğa üzülmekle beraber ben sizi haklı buldum. Kimse çocuğunu geri plana atmaz, herkes önce kendi çocuğunu düşünür. Eğer zararı varsa tabiki çocuğunuz rahatsız olur ve bunu da file getirir. Evet hayat acımasız maalesef ve herkese eşit davranmıyor. Allah çocuğa yardım etsin. Öğretmen de ne yapacağını bilemiyordur. Yanlız oturtsa olmaz yanına birini oturtsa rahatsızlık veriyordur. Zamanla herkesin bu konudan haberi olacak ve kendi çocuğuyla oturmasını istemeyecektir. Sesiniz çıkmadığı sürece sizin çocuk ile beraber oturur. Burada sizi lincleyenler sizin durumunuzda aynı sizin gibi davranır merak etmeyin.
 
Konu sahibesi sizin hiçbir normal konunuz yok mu Allah aşkına her konunuz acaip ... bir de aynı mesajı 5 kez, 10 kez alıntılayıp yazmışsınız diğer çocuk ayaklarını koyuyormuş evet anladık. Kendi çocuğunuza da bu şekilde iletişim kurmayı öğretmeyin. Kendiniz iletişim kurmakta başarısızsınız, aynı mesajı 10 kez yazmışsınız ya çocuğa nasıl bu işi öğreteceksiniz meçhul
 
Benim de kardeşim özel gereksinimli.
Özel eğitim okuluna gitmesine rağmen öğretmenlerden, servisten,hademelerden sürekli şikayet geliyo . Artık kendimiz getirip götürüyoruz . Ama anlam veremiyorum bu çocuk özel olmasa zaten o okulda olmaz sürekli şikayet etmenin anlamı nedir ? Ayakkabısını çıkardı , güldü , vurdu vs vs .

Ufak tefek herşey söylenince ailenin de morali bozuluyor ister istemez çünkü bu çocuk zaten özel. Ve öğrenciden çok öğretmen , stajer var okulda. Allah'tan veliler birbirinin halinden anliyo.
 
Ne kadar da aynı düşünmüşüz cherry
 
Öyle şey olur mu Allah aşkına tabi ki biliyordur. 4 yıl eğitim fakültesinde armut mu toplanıyor sizce, öğretmen yaptığı işi nasıl bilmesin?
İşte sesi çıkmayanın yanına oturtmak yaptığı, yapacağı. Armut toplamakla alakası yok hanımefendi, RAM in kolayına geliyor kaynaştırma öğrencisi deyip geçiyor. Özel eğitim gereksinimi olan çocuk da arada kaybolup gidiyor. Merak etmeyin benim o egitim fakültelerinden haberim var. Bilgilerime ev hanımı yazdığıma bakmayın siz.
 
Yıllar önce özel eğitim sınıfında bir sene bir arkadasla beraber öğretmenlik tecrübem olmuştu,6 öğrencimiz vardı ve sizin rahatsızlık olarak yazdığınız şeyler bana yaşadıklarımı hatırlayınca o kadar basit geliyor ki
Evet bu çocuklar diğer çocuklarlan farklı ve herbirinin değişik değişik problemleri,hoşumuza gitmeyen huyları olabiliyor.
Sorun sadece yavaş öğrenmeleri,dikkat dağınıklığı,ders dinlememe vs değil ki.
Bir tanesi sürekli altına iserdi, diğeri arkadaşlarına tükürür,satasirdi
Bir tanesi küçük büyük tuvaletini bahçeye yapardı,bir diğeri okuldan kaçmaya çalışırdı,sınıfta oturup ders dinletmek,konuyu anlatmak,onları zapt etmek hele en zoru.
Bu durumda biz öğretmen arkadaşla hep şunu hatirlardik,bunlar özel çocuklar ve davranışlarının temelinde başka problemler var.
Bizim ogrencilerden de kaynasma olarak giden iki çocuk vardi,onlar diğerlerine göre büyük sorunlari olmayan cocuklardi
Sizin de bir veli olarak özel çocukların anormal hareketleri olacağını bilmeniz lazım, kaynaştırma öğrencisi olduğuna karar veren kişilerle konuşulur öğretmen aracılığıyla, çünkü öğrencilerin velileri çok hassas oluyor,bize bile nele derlerdi,bir tanesinin babası sizi de okulu da yakarım demişti,ne oldu,kişi ne yapmıştı da bunu demişti şuan hiç hatırlamıyorum ama onların anne babaları çok ama çok hassas oluyor,sorunu çözerken problem yasamaniz normal ama hiç anormal hareketi olmaması da beklemek olmaz.
 
Allah aşkına kaynaştırma eğitimin faydaları nedir diye bir googlleyıp bakın. Sadece özel eğitim sınıflarında eğitim görürlerse topluma nasıl karışacak bu çocuklar? Hayatları boyunca hep özel gereksinimli insanlarla bir arada olmayacaklar, normal gelişim gösteren insanlarla iletişim kurma, toplumda var olabilmeleri için yapılıyor bu kaynaştırma denilen şey. Özel eğitim sınıfları işinize geldiği için hepiniz onları düşünüyormuş gibi bunu söyleyip durmayın.
 
Ben sizi suçlayacak bir konu görmüyorum burada. Çocuğun kulağına bağırmak, üzerine ayaklarını uzatmak çok rahatsız edici. Burada sizi kınayanlara benzer tanılı bir akranı işyerinde yapsa bunu böyle sakin kalmazlar. Destek olunacak durum vardır, olunamayacak durum vardır. Bence öğretmeni yeniden arayın, sizinki de küçük. Onu da travmatize etmemek lazım.
 
siz çocuğunuzu gözlemleyin. okula ilgisi azaldı, uyku kalitesi düştü ise onunla bir daha konuşun. diğer çocuğun bunları istemeden yaptığını anlatın. bir süre sonra yine kızınız düzelmedi huzursuz ağlıyor ise o zaman öğretmenle konuşun. bazı çocuk vardır rahattır. bazı çocuk vardır hassastır. her çocuk aynı değil. eğer çocuk, anne yapamıyorum, okula gitmek istemiyorum diyorsa kızınız için durumu ağırlaştırmayın. çok hassas bir kız çocuğu ise kulağına bağrılmasına adapte olamıyordur. diğer çocuk üstüne ayaklarını uzatıyorsa dersi dinleyemiyordur, ayaklarını çeker misin diyemiyordur. tane tane kızınıza anlatın. empati duyguları gelişmesi için sabırlı olmasını söyleyin. belli süre geçtikten sonra kızınız daha da kötüye gidiyorsa öğretmenle konuşun. her çocuğun hassaslık derecesi ayrı. demek ki yüksek ses onda korku yaratıyordur, yapamıyordur.
 
Çok üzüldüm böyle dolu oluşunuza... İnşallah çocuğunuzun daha iyi olduğu ve topluma uyum sağladığı günleri de görürsünüz...
 
Arkadasimin oglu otizimli benim kızımda disleksi ikisi de kaynastirma öğrencisi.Ama ne oldu okul hayatimiz boyunca hep akran zorbaligi yaşadik ki o kadar iyi niyetli iyi huylu dost canlisi olmasina ragmen. Arkadasimin cocugu o kadar sessiz naif bir cocukki diger cocuklar tarafindan cantasi alinip ordan oraya atilir cocukda şaka yaptiklarini sanirdi anlamazdi.Kizim bu sene lise 1 de hala etrafindaki cocuklarin zorbaligi bitmedi.Sizin normal diye tabir ettiginiz bu cocuklari naapalim peki onlar normal sayildiklari icin yaptiklari kotulukleri normalmi kabul edelim.Peki biz kime sikayet edelim o zaman
 

Kaynaştırma verilen bi çocuk anlattığınız kadar abartı bi rahatsızlık veremez.
Tabiki kucaklayacağız diyip ardından böyle bir tutum almakta nekadar gerçekçi?
 
Kimse burdan duyar kasmasın hiç kimse evladının yanında ağzının salyası akan bağıran ayaklarını üstüne atan bi çocukla otursun istemez sağlıklı çocuğa yazık değil mi kendini derse mi versin yanındakine mi keza bu davranışlar ders anında diğer çocukların da dikkatini dağıtır çocuk bu yani tiksinir rahatsız olur kaynaştırma eğitimle bu çocuklar normal çocuklar gibi mi olacak hayır ee o zaman ??
 
Biz benzer bir durumu y.disina yeni tasindigimizda yasadik , cocugumuz 1.sinifa yeni baslamisti ve dile de haliyle yeterince hakim degildi, uzerine de sira arkadasinin ciddi tekmeleri, tukurmeleri, ders esnasinda surekli mudahaleleri vs neticesinde okula zorla gitmeye, gitse de okul bahcesinden geri kacip, eve gelmeye yeltenmelere baslamisti.. okul bahcesinde saatlerce onu bekliyordum mecburen kacmasin diye..

biz sozde baya gelismis (!) bir ulkedeyiz ama kac kez gozlerimle sinif ogretmeninin o ozel cocugu itip kaktigina sahit oldum maalesef...

yine burada yasayan ve kizi ozel cocuk olan bir arkadasim var, sirf cocuga yapilan haksizliklardan oturu her sene devlet okullariyla kavga/gurultu yasiyorlar ..

en son gecen donem misal okulda yapilan kucuk bir gosteride arkadasimin kizini dislayip, hep sinifin icinde tek basina birakmislar provalar esnasinda vs.. gunlerce.... gosteri gunu de yine sinifta tek basina otururken annesi tesadufen okula erken gidince durumu goruyor ve kiyamet o zaman kopuyor..
neticesinde okulla ve ogretmenle yine tartismalar ve mahkemelik oluyorlar... ki bu cocuk tek kalinca alip basini kacma, duvarlardan catilardan dahi atlama potansyelinde, cok asiri hareketli bir cocuk.. ve emanet edildigi okulda cocuga yapilan muameleye bakin..
saniyorum ki; kanunen bu gerekli diye ozel cocuklari kalabalik devlet okulunun siniflarina mecburen aliyorlar ama yeterince ilgi alaka gosterilemeyince gidisat hem ogretmen hem ogrenci hem tum sinif acisinsan pek iyi olmuyor.. halbuki devletler istese yardimci yahut golge ogretmen vs gibi olanaklari rahatlikla ucretsiz olarak bu ailelere saglarlar..

umarim dunyanin neresinde olursa olsun tum ozel cocuklarimiz hak ettikleri egitimi , guzel gunlerde, anlayisli ve kaliteli egitim ve egitimcilerle, tum cocuklarla esit sekilde alma hakkina sahip olurlar bir gun....
 
Cocuk kaynastirma ogrencisi olmasaydı da ayni seyler yasanabilirdi. 1.sinifta komut almamış sims karakteri gibi davraniyoduk unuttunuz mu? Kimi aglar, kimi beslenmesini yemek ister, kimi yürür, kimi altina kaçırır. Normal cocuklar 1 ayda adapte oluyosa ozel öğrenci daha gec olur. Benim sinifimda da vardi kaynastirma ogrenci. Ogrenme guclugu ve konusmasinda sorun vardi. Biz sayfalarca a, b, c yazarken o boyama yapardi. Biz cumlelere gectigimizde o harflere gecmisti. Onun ders icindeki çalışma kagitlari farkliydi. 3.sinifa gectigimizde daha basit matematik islemleri yapardi. O gunlerde o cocugun ortama alisrken bagirmasini, itiraz etmesini unuttuk yani ciddi bi sorun yasamadik. Okuduk, meslek sahibi olduk. O cocuguda avmde satis danismani olarak calisirken gördüm. Demekki işe yaramış aldigi egitim. Bizde okuldan sogumadik.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…