İlk okul özel çocuk sıra arkadaşı

Herkes çocuğunu düşünüp öğretmeni işine karışırsa öğretmenin işi var demektir.

Bilmiyorum sorununu zaten kızıma öyle söyledim siz ogreticeksinz ona iyi davranmayı vs diye

Bilmiyorum sorununu zaten kızıma öyle söyledim siz ogreticeksinz ona iyi davranmayı vs diye
Anladım belki sen biraz teşvik edebilirsin seninki de küçük çünkü yönlendirilmesi lazım. Bi de inan ki okulda bütün çocuklar hemen hemen aynı daha kötüleri var vuranı sataşanı alay edeni. Yani özel Bi çocuk olmasa da böyle şeylerle daha çok karşılaşacaksınız.

Kızımın kulağına yaklaşıp bağırıyor mussiraya uzanıp ayaklarını kızımın üstüne koyuyor Muş kzima anlattim zaten ona iyi davran vs diye olumsuz bir şey asla söylemedim kizima
Ben özel çocuklarla bir süre çalıştım ücretli öğretmen olarak. Kaynaştırmanin amacı tam olarak bu. Çocuğunuz için endiseleneceginiz hiçbir şey yok. Çocuklar yetişkinler kadar dert etmiyor ve özel çocuğu daha kolay adapte edebiliyor hayata. Ayrıca evde kardeş de ayağını diğer kardeşin üzerine atıyor, bağırıyor, saçını çekiyor. Emin olun bu arkadaşı sayesinde kızınızın da ilerde hem empatisi gelişmiş hem de toleransı artmış olacak. Bu iki taraflı bir kaynaşma ve iyileşme süreci...

İnanın kızım özel olduğu için değil hassasiyetim. Her zaman masanın bu tarafında değildim. Diğer iki kızım normal gelişim gösteren çocuklar ve onları da bu hassasiyetle yetiştirdim. Bir öğretmen olarak da sınıfımdaki özel öğrencilere her zaman hassas yaklaştım. Şimdi masanın karşı tarafına geçince binbir mahcubiyetle aynı hassasiyeti değilse de onda birini diğer velilerden bekliyorum ama bizi zor günler bekliyor farkındayım

size bişi diyim mi o cocugu hic bi veli istemeyecek cocugunun yanında. cünkü kötüsünüz. kötü kalplisiniz. sırf özel diye rahatsızlık duyuyorsunuz. of özel cocuk anneleri okuycak bunu ve diycek içten içe benim evladımı da kimse istemiyor diye düsünücek. bi de buraya yazma bari.

Herkes çocuğunu düşünüp öğretmeni işine karışırsa öğretmenin işi var demektir.
Bu öğretmenin işine karışmak değil yalnız. Çocuk hiç Bi zarar vermiyor olur onla oturmasın bilmem neyini beğenmiyorum dersin o zaman öğretmenin işine karışmış olursun. Ama dersteyken çocuğun üzerine ayağını uzatıp kulağına bağırıp bütün dikkatini dağıtıyor belki okuldan büsbütün soğuyacak bu çocuk da. Karşı taraf özel Bi çocuk tabi ki hassas olunmalı ama iki çocuğun da iyiliği çıkarı düşünülmeli.

Bilmeden istemeden birinin kendi ni kötü hissetmmesine sebep olduysam affola amacım kimseyi üzmek yermek asla değil.olamazda. Konuyu açıp açmama konusunda zaten çok kararsızım ama iyiki açmışım nasıl davranmam gerektiğine karar verdim gelen yorumlar dan ...konu ya yazmiyalim artık ki gitsin

Kızınız ona farklı olmadığını hissettirebilir cocuga özgğven verebilşrdi.şimdi özel cocuk diye herkes rahstsızlık duyuyprsa sizin gibi o cocukcagız nekadar dıslandıgınu elbet farkındadır. Ama sizin kızınız gibi herkes gayet sıradan normal yaklasırsa cocukta özel degilmişcesine kaynasır. Adı ustunde kaynasma ogrencisi o ote git vu beri git derse nasıl kaynassın. Bu arada ben anlamıyorum ilkokuldan itibaren kimle oturuyorsanız 5.sıjıfa kadr onla otururdunuz. 6.sınfta eger yeni sınıf olustudulduysa kimle oturduysanz okulu bitirne kadr hep onla otudurduk sjsjf bu sistem niye böyle ya niye herkes istsdigyle kısa kısa oturmuyormus ki ben lise de bile ilkokul arkadasımla aynı liseye denk geldik hep onla oturdum. Lan sıra arkadasıma bile sadıkmısım haa bir resim dersinde hoca salardı ben de birlikte boyama yapacaz bahanesiyle asık olduvum cocugun yanına gecerdim 1 derslik boyaları alma bahanesyle ellerimiz carpardı djsjf ah be nebii kimbilir smdi nerde 2 mizde resme asıktık ve turkiye derecesi almıstık resm yarısmasında sayesnde vay be. Bana asıktı ama hiç acılmadı birlikte izcilikte yapmıstık mal ya ne diye acılmadıysa slak .s.s.s cjskck yapman guzum etmen dousmen de cocuklara ya allah askına şimdi ki neslin anneleri vallahi asırı ilgi sorumluluk benm anam mı sorumsuzdu bilmiyorm ama veli toplantısından toplantıya hocalarımzla gorusurdu okul annesi bilmem sınıf grubu vs yokdu okulda bir cocuga hep tas atardım oda bana dayak atardı anneme sikayet ederdim annem kadının evine hucuma giderdi senn oglan benm kızk dovmus diye kadında valla bende sana gelrcektim cocuk hergun kafası kanlar ıcınde geligor kızın cocugu hoykelendiriyor tas atıtor diyomus, ogretmen sıra dayagı cekrrdi ben calıskanım diye herkese sert vururken sopayı bana dokundururdu sadsce bende aglardm arkadaısma niye acıttın dye. O hocamj ne zaman yolda gorsem elini operim cok ozledm sertti öertti ama cok emekciydi bgun gidip annelere sikayet etmezdik . Ya cok normal geliyordu ozamanlar neYani bilmiyorum bizim zamanımzda mı hersey normaldı analar mı sorumsuzdu. Ama hatırlayınca cok glüyorum . . Kızınızda by arkadasını hep hatırlayacak.

Konuşma 2, 2 buçuk sene geriden geliyor diyebilirim. Çok az kelimeyle ve bizim dışımızdakilerin anlayamadığı şekilde konuşuyor. Anlaşılamadığı için öfkeleniyor ve bağırıyor. 2 yaşında değildi özel eğitime başladığında, dil terapisine ancak 3,5 yaşında hazır hale geldi. Zihinsel gerilik yok hatta yüksek potansiyelli diyor eğitmenimiz ve psikiyatr. Nasıl oluyor ben de bilmiyorum. Sorduğum 10 sorunun 9’una yanlış cevap veriyor ama bulduğu çözümleri zekice buluyorlar.

Çok hassas bir anıma denk geldi bu konu. Akşam olup çocuklar uyuyunca endişeler bunaltıyor beni. Acaba nasıl olacak, düzelir mi gelişir mi derken ilkokulda yaşayabileceklerimiz tokat gibi çarptı suratıma

Ne anlatıyon kız

Lütfen linçlemeyin yazmışsınız da şu yazdıklarınıza ne yazılır.?
Rahatsız ediyormuş derken ne yapıyormuş mesela? Bence sırf özel öğrenci olduğundan rahatsızlık duyuyorsunuz.
bizim sıniftada var bir tane böyle ögrenci çocuk saldırgan davranışlar sergiliyor..
kizimin kolu kırık oldugu icin cantasini teslim.almak icin sınıfa girdigimde çocuk baya ögretmeni tekmeliyordu diger cocuklarada şiddet var arada.
ya bu çocuklar için başka yöntemler bulunmalı sanki

Yok ben anladım sizi inanın. Ama şunu söylemek isterim ki o çocuğun annesi kendi çocuğunun yaptıklarını görse bin kez mahcup olur.

Benim kız mesela sene sonu gösterisi gibi birşeyde, arkadaşının elindeki marakası almak için çocuğu rahatsız edip durdu. İnanın ne yapacağımı bilemedim. Çocuk ağlamaya başladı, annesi kızdı ağlama sakın diye gidip sarılmak istedim çocuğa. Onu ağlatan benim çocuğumdu, elimden gelse engellemez miyim kendi çocuğumu ama o an sahnede ve kendi başına. Tıpkı hayatta olduğu gibi. Gösteri bitince gidip annenin elini tuttum, samimiyetle özür diledim ama ağlamamak için de kendimi zor tuttum. Umarım anlatabilmişimdir

Kızımın kulağına yaklaşıp bağırıyor mussiraya uzanıp ayaklarını kızımın üstüne koyuyor Muş kzima anlattim zaten ona iyi davran vs diye olumsuz bir şey asla söylemedim kizima

Sizin bu söylediklerinizi yapan ‘kaynaştırma öğrencisi olmayan’ çocuklar da var yalnız.

Benim oğlumda aynı şekilde konuştuğu anlasilmiyordu asla sadece ben anliyordum bir de dışarda ne diyor anlayadim deyince sürekli bağırma öfke krizleri vardı geçen sene anaokuluna gönderdim özel kolejdi olmaz olasicalar cekmedigim kalmadı ben yapıcı olmaya çalıştıkça oğlumu da beni de mahvettiler öğretmen cok cok önemli bu noktad
Ben sizi çok iyi anlıyorum o insanın ciğeri yanması nedir o kaygılar bilirim ama inanın kaliteli bir eğitim tam destek ve de bilincli bir aileyle asamayacaklari birşey yok bu çocukların evet çok zor yürümesi bu yolda ama kaygılar sizi tuketir sadece çok daha güzel olucak ilerde inanın bu günler gecicek zamanla daha düzene oturacak

Çok zor inanın. 2 yaşından beri eğitim aldırıyoruz. 2 saatlik il merkezine götürüp getiriyoruz. Haftada iki gün kreşine dil terapisti geliyor. Bir gün değil merkezinde dil terapisi artı özel eğitim alıyor. Her akşam biz çalıştırıyoruz ama maalesef yaşıtlarını yakalayabilmesi için uzun bir yol var önünde. İnşallah bize de bu günleri unutturacak güzel günler vardır.

Evet aslında yazdığınız çok doğur şeyler. Ablamın çocuğu da bu sen başladı. Orda hafif otizmli bilirtri olan kız çoğu var. Ablamın anlattığına göre bir kaç veli birleşmiş çocuğu istemiyoruz diye şikayet etmişlerdi. Ablamın anlattığına göre çocuk öyle diğer çocuklara zarar da veriyormuş. Sanırım bu yüzden konu sahibine biraz yersiz tepki gösterdim

Tek bakış açısıyla bakmamak lazım.

İlk olarak öğretmen olarak şunu söyleyebilirim.
Özel çocuklar iyi bir sıra arkadaşı ile çok ilerliyor bazı durumlarda(disleksi, öğrenme güçlüğü vs.) tanıları bile kalkıyor.
Ve bir şekilde özel bir çocuk varsa bir şekilde onu hayata dahil etmeliyiz.
Belki bu durumda tüm öğrencilerin birbiriyle oturacağı haftalık değişen bir oturma düzeni ayarlayabilir.

Özel çocuktan ziyade diğer çocukların merhamet başta olmak üzere toplumsal değerlerine katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Anne olarak kendi çocuğumun yanında oturmasını ister miydim? Eğer dersini dinlemesine engel olmuyorsa fiziksel zarar vermiyorsa sıkıntı hissetmezdim.

Özel çocuğun annesi olsam da muhtemelen kısa vadede değil ama uzun vadede yoğun bir değişim süreci çocuğuma katkı sağlayacağını düşünerek devletin bana verdiği kaynaştırma öğrencisi hakkını en iyi şekilde kullanmak isterdim.

Ancak ciddi bir zarar veriyorsa kaynaştırma öğrencisi olmamalıdır belki de bunun için de rehber öğretmen ile görüşebilirsiniz.

Bir diğer taraftan da öğrencilerimizden özel tanısı olmayan, sağlıklı vsr sayılan ama aile içinde Ahlak öğretilmemiş çocuklar yanında oturanlara zarar veriyorlar.

O kadar anlıyorum ki sizi bu tükenmişlik halinizi gerçekten çok zor sanki bu hep böyle gidecekmiş gibi geliyor ama değil inanın büyüdükçe yol aldıkça o değişimi gördükçe o mutluluğu anlatamam size ama çok hoşgörü çok sevgi azim gerekiyor sizde de fazlasıyla var bakın erkenden başlamışsıniz evladınızın eğitimine lütfen üzmeyin kendinizi sürekli kaygı duymayin inanın çocuklar çok hissediyor bizim üzüntümüz kaygimizi cocuklar hissediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…