-
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
Konu sahibini de linçleyecek bir şey yok ortada. Herkes önce kendi çocuğunu düşünür. Özel Bi çocuk olmasa da Ders dinlerken sürekli dikkatini dağıtan Bi arkadaşı olsun istemem yanında. Ya da isteyerek veya istemeyerek okuldan soğutan. Derslerden geri kalmasına sebep olan vs. Bu çocuk özel Bi çocuk olduğu için neler yapılabilir o konuşulmalı yoksa konu sahibi büsbütün haksız değil endişesinde.
Çocuğun problemi ne konu sahibi. Yani kızın ona güzel yaklaştığında bunu anlayabilecek yumuşayabilecek Bi çocuk mu?
Bilmiyorum sorununu zaten kızıma öyle söyledim siz ogreticeksinz ona iyi davranmayı vs diyeÖzel durumu ne? Otizm dehb vs? Hani mesela kızın ona sevdiği şeylerden götürse hediye verse oyuna çağırsa gibi gibineler yapılabilir onun için soruyorum. Belki dışlandığı için de zıtlaşıyor olabilir belki sevgi iyi gelir.
Anladım belki sen biraz teşvik edebilirsin seninki de küçük çünkü yönlendirilmesi lazım. Bi de inan ki okulda bütün çocuklar hemen hemen aynı daha kötüleri var vuranı sataşanı alay edeni. Yani özel Bi çocuk olmasa da böyle şeylerle daha çok karşılaşacaksınız.Bilmiyorum sorununu zaten kızıma öyle söyledim siz ogreticeksinz ona iyi davranmayı vs diye
Ben özel çocuklarla bir süre çalıştım ücretli öğretmen olarak. Kaynaştırmanin amacı tam olarak bu. Çocuğunuz için endiseleneceginiz hiçbir şey yok. Çocuklar yetişkinler kadar dert etmiyor ve özel çocuğu daha kolay adapte edebiliyor hayata. Ayrıca evde kardeş de ayağını diğer kardeşin üzerine atıyor, bağırıyor, saçını çekiyor. Emin olun bu arkadaşı sayesinde kızınızın da ilerde hem empatisi gelişmiş hem de toleransı artmış olacak. Bu iki taraflı bir kaynaşma ve iyileşme süreci...Kızımın kulağına yaklaşıp bağırıyor mussiraya uzanıp ayaklarını kızımın üstüne koyuyor Muş kzima anlattim zaten ona iyi davran vs diye olumsuz bir şey asla söylemedim kizima
İnanın kızım özel olduğu için değil hassasiyetim. Her zaman masanın bu tarafında değildim. Diğer iki kızım normal gelişim gösteren çocuklar ve onları da bu hassasiyetle yetiştirdim. Bir öğretmen olarak da sınıfımdaki özel öğrencilere her zaman hassas yaklaştım. Şimdi masanın karşı tarafına geçince binbir mahcubiyetle aynı hassasiyeti değilse de onda birini diğer velilerden bekliyorum ama bizi zor günler bekliyor farkındayımKızınız özel bir çocuk olduğu için hassas davrandığınızı düşünüyorum, benimde oğlumda uyaran eksikliği vardı. Kolay şeyler yaşamıyoruz hatta bazılarımız daha zorlu şeyler yaşıyor ama ben konu sahibinin neden linçlendigini anlamadım. Kendi çocuğum birini rahatsız ederken, insanlardan tolerans beklemek ne kadar doğru emin değilim.
Bu öğretmenin işine karışmak değil yalnız. Çocuk hiç Bi zarar vermiyor olur onla oturmasın bilmem neyini beğenmiyorum dersin o zaman öğretmenin işine karışmış olursun. Ama dersteyken çocuğun üzerine ayağını uzatıp kulağına bağırıp bütün dikkatini dağıtıyor belki okuldan büsbütün soğuyacak bu çocuk da. Karşı taraf özel Bi çocuk tabi ki hassas olunmalı ama iki çocuğun da iyiliği çıkarı düşünülmeli.Herkes çocuğunu düşünüp öğretmeni işine karışırsa öğretmenin işi var demektir.
Konuşma 2, 2 buçuk sene geriden geliyor diyebilirim. Çok az kelimeyle ve bizim dışımızdakilerin anlayamadığı şekilde konuşuyor. Anlaşılamadığı için öfkeleniyor ve bağırıyor. 2 yaşında değildi özel eğitime başladığında, dil terapisine ancak 3,5 yaşında hazır hale geldi. Zihinsel gerilik yok hatta yüksek potansiyelli diyor eğitmenimiz ve psikiyatr. Nasıl oluyor ben de bilmiyorum. Sorduğum 10 sorunun 9’una yanlış cevap veriyor ama bulduğu çözümleri zekice buluyorlar.Size kocaman sarılıyorum üzülmeyin demek istiyorum ama biliyorum aynı yollardan gectigim için çok çok zor
Benim oğlum da dehb li bu sene 1. Sınıfa başladı ilaçla toparladık bir miktar şükürler olsun konuşma problemi oğlumda da vardı bir yıl dil terapisi aldırdım çok şükür toparladı sizin kizinizdaki dil problemi nedir peki oğlumda r harfi cikaramiyordu ve harfler karisiyordu
Ne anlatıyon kızKızınız ona farklı olmadığını hissettirebilir cocuga özgğven verebilşrdi.şimdi özel cocuk diye herkes rahstsızlık duyuyprsa sizin gibi o cocukcagız nekadar dıslandıgınu elbet farkındadır. Ama sizin kızınız gibi herkes gayet sıradan normal yaklasırsa cocukta özel degilmişcesine kaynasır. Adı ustunde kaynasma ogrencisi o ote git vu beri git derse nasıl kaynassın. Bu arada ben anlamıyorum ilkokuldan itibaren kimle oturuyorsanız 5.sıjıfa kadr onla otururdunuz. 6.sınfta eger yeni sınıf olustudulduysa kimle oturduysanz okulu bitirne kadr hep onla otudurduk sjsjf bu sistem niye böyle ya niye herkes istsdigyle kısa kısa oturmuyormus ki ben lise de bile ilkokul arkadasımla aynı liseye denk geldik hep onla oturdum. Lan sıra arkadasıma bile sadıkmısım haabir resim dersinde hoca salardı ben de birlikte boyama yapacaz bahanesiyle asık olduvum cocugun yanına gecerdim 1 derslik boyaları alma bahanesyle ellerimiz carpardı djsjf ah be nebii kimbilir smdi nerde 2 mizde resme asıktık ve turkiye derecesi almıstık resm yarısmasında sayesnde vay be. Bana asıktı ama hiç acılmadı birlikte izcilikte yapmıstık mal ya ne diye acılmadıysa slak .s.s.s cjskck yapman guzum etmen dousmen de cocuklara ya allah askına şimdi ki neslin anneleri vallahi asırı ilgi sorumluluk benm anam mı sorumsuzdu bilmiyorm ama veli toplantısından toplantıya hocalarımzla gorusurdu okul annesi bilmem sınıf grubu vs yokdu okulda bir cocuga hep tas atardım oda bana dayak atardı anneme sikayet ederdim annem kadının evine hucuma giderdi senn oglan benm kızk dovmus diye kadında valla bende sana gelrcektim cocuk hergun kafası kanlar ıcınde geligor kızın cocugu hoykelendiriyor tas atıtor diyomus, ogretmen sıra dayagı cekrrdi ben calıskanım diye herkese sert vururken sopayı bana dokundururdu sadsce bende aglardm arkadaısma niye acıttın dye. O hocamj ne zaman yolda gorsem elini operim cok ozledm sertti öertti ama cok emekciydi bgun gidip annelere sikayet etmezdik . Ya cok normal geliyordu ozamanlar neYani bilmiyorum bizim zamanımzda mı hersey normaldı analar mı sorumsuzdu. Ama hatırlayınca cok glüyorum . . Kızınızda by arkadasını hep hatırlayacak.
bizim sıniftada var bir tane böyle ögrenci çocuk saldırgan davranışlar sergiliyor..Lütfen linçlemeyin yazmışsınız da şu yazdıklarınıza ne yazılır.?
Rahatsız ediyormuş derken ne yapıyormuş mesela? Bence sırf özel öğrenci olduğundan rahatsızlık duyuyorsunuz.
Yok ben anladım sizi inanın. Ama şunu söylemek isterim ki o çocuğun annesi kendi çocuğunun yaptıklarını görse bin kez mahcup olur.Bilmeden istemeden birinin kendi ni kötü hissetmmesine sebep olduysam affola amacım kimseyi üzmek yermek asla değil.olamazda. Konuyu açıp açmama konusunda zaten çok kararsızım ama iyiki açmışım nasıl davranmam gerektiğine karar verdim gelen yorumlar dan ...konu ya yazmiyalim artık ki gitsin
Kızımın kulağına yaklaşıp bağırıyor mussiraya uzanıp ayaklarını kızımın üstüne koyuyor Muş kzima anlattim zaten ona iyi davran vs diye olumsuz bir şey asla söylemedim kizima
Benim oğlumda aynı şekilde konuştuğu anlasilmiyordu asla sadece ben anliyordum bir de dışarda ne diyor anlayadim deyince sürekli bağırma öfke krizleri vardı geçen sene anaokuluna gönderdim özel kolejdi olmaz olasicalar cekmedigim kalmadı ben yapıcı olmaya çalıştıkça oğlumu da beni de mahvettiler öğretmen cok cok önemli bu noktadKonuşma 2, 2 buçuk sene geriden geliyor diyebilirim. Çok az kelimeyle ve bizim dışımızdakilerin anlayamadığı şekilde konuşuyor. Anlaşılamadığı için öfkeleniyor ve bağırıyor. 2 yaşında değildi özel eğitime başladığında, dil terapisine ancak 3,5 yaşında hazır hale geldi. Zihinsel gerilik yok hatta yüksek potansiyelli diyor eğitmenimiz ve psikiyatr. Nasıl oluyor ben de bilmiyorum. Sorduğum 10 sorunun 9’una yanlış cevap veriyor ama bulduğu çözümleri zekice buluyorlar.
Çok hassas bir anıma denk geldi bu konu. Akşam olup çocuklar uyuyunca endişeler bunaltıyor beni. Acaba nasıl olacak, düzelir mi gelişir mi derken ilkokulda yaşayabileceklerimiz tokat gibi çarptı suratıma
Çok zor inanın. 2 yaşından beri eğitim aldırıyoruz. 2 saatlik il merkezine götürüp getiriyoruz. Haftada iki gün kreşine dil terapisti geliyor. Bir gün değil merkezinde dil terapisi artı özel eğitim alıyor. Her akşam biz çalıştırıyoruz ama maalesef yaşıtlarını yakalayabilmesi için uzun bir yol var önünde. İnşallah bize de bu günleri unutturacak güzel günler vardır.Benim çocuğumdada duyu bütünleme sorunu vardı,neler yaşadık neler atlattık bilseniz.Şuan 1.sınıfa gidiyor çok şükür hepsi geride kaldı.Hep derim normal çocuk büyüten her zaman kıymetini bilsin.Yaşamayan bilmez.Ama yinede konu sahibine katılıyorum,kızının kulağına gelip bağırıyormuş bu kızını olumsuz etkilemezmi.Bizim bı özel ögrencimiz vardı,tüm sınıfa küfür eder bağırdı sürekli.Ders yapamazdık,şimdi özel eğitim sınıfına geçti .
Kızımın sınıfında otizmli bir çocuk var.Kızıma hep diyorum ona merhaba de,konuş, yardımcı ol diye Hatta annesi gelince bile gider kızım annesine sarılır konuşur.Öyle sever.Kaynaştırma öğrencisinin de düzeyleri var.Okul rahber ögretmeninin üzerinde durması gereken bir konu.Burda bir sorun var.Sağlıklı çocuk diye sorunu görmezden gelmemiz olmaz.Çözûm olması lazım.Ki inanın 2 senem anaokulunda koşturmaca,pedegoglar,ergoterapiler ile geçti.Ben kızımla ilgilenmeseydim bugün bu akdar yol alamazdık.
Bu öğretmenin işine karışmak değil yalnız. Çocuk hiç Bi zarar vermiyor olur onla oturmasın bilmem neyini beğenmiyorum dersin o zaman öğretmenin işine karışmış olursun. Ama dersteyken çocuğun üzerine ayağını uzatıp kulağına bağırıp bütün dikkatini dağıtıyor belki okuldan büsbütün soğuyacak bu çocuk da. Karşı taraf özel Bi çocuk tabi ki hassas olunmalı ama iki çocuğun da iyiliği çıkarı düşünülmeli.
O kadar anlıyorum ki sizi bu tükenmişlik halinizi gerçekten çok zor sanki bu hep böyle gidecekmiş gibi geliyor ama değil inanın büyüdükçe yol aldıkça o değişimi gördükçe o mutluluğu anlatamam size ama çok hoşgörü çok sevgi azim gerekiyor sizde de fazlasıyla var bakın erkenden başlamışsıniz evladınızın eğitimine lütfen üzmeyin kendinizi sürekli kaygı duymayin inanın çocuklar çok hissediyor bizim üzüntümüz kaygimizi cocuklar hissediyor.Çok zor inanın. 2 yaşından beri eğitim aldırıyoruz. 2 saatlik il merkezine götürüp getiriyoruz. Haftada iki gün kreşine dil terapisti geliyor. Bir gün değil merkezinde dil terapisi artı özel eğitim alıyor. Her akşam biz çalıştırıyoruz ama maalesef yaşıtlarını yakalayabilmesi için uzun bir yol var önünde. İnşallah bize de bu günleri unutturacak güzel günler vardır.