Yıllar önce özel eğitim sınıfında bir sene bir arkadasla beraber öğretmenlik tecrübem olmuştu,6 öğrencimiz vardı ve sizin rahatsızlık olarak yazdığınız şeyler bana yaşadıklarımı hatırlayınca o kadar basit geliyor ki
Evet bu çocuklar diğer çocuklarlan farklı ve herbirinin değişik değişik problemleri,hoşumuza gitmeyen huyları olabiliyor.
Sorun sadece yavaş öğrenmeleri,dikkat dağınıklığı,ders dinlememe vs değil ki.
Bir tanesi sürekli altına iserdi, diğeri arkadaşlarına tükürür,satasirdi
Bir tanesi küçük büyük tuvaletini bahçeye yapardı,bir diğeri okuldan kaçmaya çalışırdı,sınıfta oturup ders dinletmek,konuyu anlatmak,onları zapt etmek hele en zoru.
Bu durumda biz öğretmen arkadaşla hep şunu hatirlardik,bunlar özel çocuklar ve davranışlarının temelinde başka problemler var.
Bizim ogrencilerden de kaynasma olarak giden iki çocuk vardi,onlar diğerlerine göre büyük sorunlari olmayan cocuklardi
Sizin de bir veli olarak özel çocukların anormal hareketleri olacağını bilmeniz lazım, kaynaştırma öğrencisi olduğuna karar veren kişilerle konuşulur öğretmen aracılığıyla, çünkü öğrencilerin velileri çok hassas oluyor,bize bile nele derlerdi,bir tanesinin babası sizi de okulu da yakarım demişti,ne oldu,kişi ne yapmıştı da bunu demişti şuan hiç hatırlamıyorum ama onların anne babaları çok ama çok hassas oluyor,sorunu çözerken problem yasamaniz normal ama hiç anormal hareketi olmaması da beklemek olmaz.