İlk okul özel çocuk sıra arkadaşı

Canım arkadaşım.beni yanlıs anlamayın ne olur çok üzülürum.Asla kırmak istemem.Ama bizdeki durum farklı gibi mesela kulağına bağırıyor Muş sıraya uzanıp ayaklarını kızıma uzatiyormus ağzı hep açık ve üzülerek söylüyorum ki akıyor Muş benim derdim.Belki bu sınıf için değilde özel eğitim sınıfı ona daha çok uygun olur.sonucra diğer çocuk larda üzülüyor ve farkind aolmadan belki kırıyor lar daha cok

Bende kızınızı nasil rahatsız ettiğine takıldım vuruyor mu napıyor empati yapın bence sizin çocuğunuzda özel bir çocuk olabilirdi sizi inciltmez miydi sürekli velilerden bu tarz şikayet almak
Kulağina yaklaşıp bağırıyor Muş sıraya uzanıp ayaklarını kızıma uzatiyymus elbette çok üzülüyorum ama belki de özel eğitim sınıfı yavruyada daha iyi olur.Digerleei belki farkında olmadan daha çok kırıyor lardir

Eğer şiddet yoksa kızına güzelce anlat özel Bi çocuk olduğunu isteyerek yapmadığını vs. Daha ılımlı yaklaşsın tersleşmesin.
Benim oğluma geçen sene Bi çocuk sürekli sataşıyordu vuruyordu. Öğretmene sordum otizmli olduğunu söyledi. Sonra oğluma anlattım çocuğun isteyerek yapmadığını fazla Bi sesin ışığın koşturan çocukların o çocuk için çok yorucu olduğunu nasıl hissettirdiğini. İşte tavsiye verdim üstüne doğru yürüme yanından bağırarak geçme vs...Artık oğlum kendinde neyi düzelttiyse çocuk oğluma vurmayı bıraktı şak diye.

Ay bazı veliler öyle değişik ki benımde özel bı öğrencım vardı. Yavas hazırlandıgı ve cocuklar sabırsızlandıgı ıcın yardım etmelerni söyledim. Hem kaynassınlar hem yardım hem empati vs. Akşamına telefon benım cocugum o cocugun bakıcısı mı diye.
Yanı max kalemlerni kalemliğe koyup montuna koluna geçiremediği için yardım ettiler. Bunu arkadas arkadasa normaldede yapıyorlar zaten.
Sırayla baskasıyla oturacak mecbur cocuk. Ki zaten büyük sorun varsa kızınız öbür uçta da ptursa dersin düzeni bozuluyordur. Ama lütfen kızınıza güzelce anlatın uzaklaşmasınlar diğer cocuktan

Benim çocuğumdada duyu bütünleme sorunu vardı,neler yaşadık neler atlattık bilseniz.Şuan 1.sınıfa gidiyor çok şükür hepsi geride kaldı.Hep derim normal çocuk büyüten her zaman kıymetini bilsin.Yaşamayan bilmez.Ama yinede konu sahibine katılıyorum,kızının kulağına gelip bağırıyormuş bu kızını olumsuz etkilemezmi.Bizim bı özel ögrencimiz vardı,tüm sınıfa küfür eder bağırdı sürekli.Ders yapamazdık,şimdi özel eğitim sınıfına geçti .
Kızımın sınıfında otizmli bir çocuk var.Kızıma hep diyorum ona merhaba de,konuş, yardımcı ol diye Hatta annesi gelince bile gider kızım annesine sarılır konuşur.Öyle sever.Kaynaştırma öğrencisinin de düzeyleri var.Okul rahber ögretmeninin üzerinde durması gereken bir konu.Burda bir sorun var.Sağlıklı çocuk diye sorunu görmezden gelmemiz olmaz.Çözûm olması lazım.Ki inanın 2 senem anaokulunda koşturmaca,pedegoglar,ergoterapiler ile geçti.Ben kızımla ilgilenmeseydim bugün bu akdar yol alamazdık.

Şahsen ben öğretmenin yerinde olsam sizi içre almam, işime de karışmanıza izin vermem. Duyarlı mükemmel anne rolüne girerek öğretmenin işine karışıyorsunuz. Ayrıca çoğunluğun sizin kızınıza zarar verdiğini de düşünmüyorum. Öyle bir olsa öğretmen izin vermez. Ayrıca Boşuna "ah yavrum, çok üzüldüm" diye boşuna rol yapmayın, bilgin çocuğu orda istemiyorsunuz.

Evet özel eğitimde olması gerekıyordur belki ama bazı anne babalar bunu kabul etmek istemıyor. O yüzden en fazla okul değişiyorlar.
Aslında yaptıkları yanlıs cünkü sınıf öğretmeni olarak ben üzülüyordum yetemıyorum diye. Cünkü dersini almıs olsakta alanında uzman değiliz. Özellikle özel okulsa uzun süre kalır diye düşünüyorum

Mesaj inizi okuyunca güldüm... Kulağı na bağırıyor Muş ayaklarını üzerine koyup uzanıyor Muş.ki kızım çok duyarlı çok hassas ayrıca ben kızıma olumsuz hiç bir şey demedim demem de iyi davran ona güzel davranmayı sen ogreticeksin dedim ama sonuçta onlarda küçük belki daha çok kırıyor lar .belki özel eğitim sınıfi daha iyi olur diye düşündüm

Karşı tarafa anlayış çocuğuma zarar verene kadar. Çocuğa zarar vermiyordur, olumsuz etkilemiyordur; tabii ki hepsi yardımcı olsun. Farklılıkları öğrenip saygı duymayı ve hatta yardımlaşmayı öğrensin ama benim çocuğum olumsuz etkileniyorsa ortada anlayış gösterilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ortaokul, lise değil 1. Sınıf öğrencisi bunlar. Onlar da küçük daha. Her taraf için zor bir durum.

Teşekkür ederim...Art niyetli olmadığımi anlamanız mutlu etti beni

Konu sahibini de linçleyecek bir şey yok ortada. Herkes önce kendi çocuğunu düşünür. Özel Bi çocuk olmasa da Ders dinlerken sürekli dikkatini dağıtan Bi arkadaşı olsun istemem yanında. Ya da isteyerek veya istemeyerek okuldan soğutan. Derslerden geri kalmasına sebep olan vs. Bu çocuk özel Bi çocuk olduğu için neler yapılabilir o konuşulmalı yoksa konu sahibi büsbütün haksız değil endişesinde.
Çocuğun problemi ne konu sahibi. Yani kızın ona güzel yaklaştığında bunu anlayabilecek yumuşayabilecek Bi çocuk mu?

Çocuk bunlar bir çok şey yapabilirler, bizde zamanında çok aynı şeyleri yaptık.
Son zamanlarda çocuğum hasas diyen anneler türedi. O zaman okula göndermeyin cam fanus içinde yetiştirin hasas olduğu için.

Teşekkür ederim.

Mesela kızımin üzerine uzanıyor Muş kulağına yaklaşıp bağırıyor mus

Herhangi bir engeli olmayan çocuk da akran zorbalığı yapıyor arkadaşına. sırası değişse de takıntı devam ediyor ve teneffüslerde sürekli rahatsız ediyor. Sizin durum geçici muhtemelen öğretmen her ogrencinin yanında belli süre oturtacak buna yapacak bir şey yok. Derste kulağına bagirirsa öğretmenin yeterli uyarıyı yapacağını düşünüyorum. Bahsettiğim akran zorbalığı geçmiyor ama. Sırasını değiştirdim oh kurtuldum olmuyor. Yakın zamanda yaşadık yeri değişse de yine gelip buluyor. O daha vahim bir durum bana kalırsa. Bir süre sabredin o çocuk ve ailesi için çok daha zordur emin olun

Teşekkür ederim.

Mesela kızımin üzerine uzanıyor Muş kulağına yaklaşıp bağırıyor mus
Özel durumu ne? Otizm dehb vs? Hani mesela kızın ona sevdiği şeylerden götürse hediye verse oyuna çağırsa gibi gibineler yapılabilir onun için soruyorum. Belki dışlandığı için de zıtlaşıyor olabilir belki sevgi iyi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…