İlk okuduğunuz kitap hangisi hatırlayan var mı?

"çiçeklerin dili" diye bir kitaptı daha sonra kaybettim hala çok üzülüyorum o kitabı kaybettiğim için :KK43:

resimlerine baktığım, ablamın bana bi türlü okumadığı keloğlan kitabını okumuştum hemen :82:

İlk okuduğum kitap sanırım Cin Ali ve Berber Fil'di:) Ama gerçek manada ilk kitabım Peyami Safa-Yalnızız.Çok küçüktüm bu kitabı okumak için ama çok etkilenmiştim.

ilk okuduğum kitabı hatırlamıyorum ama çocukken bende yer eden ve onu hatırlamama neden olan kitaplardan biri ''küçük kemancı'' dır :) hala çok severim...

okulda tavsiye edilen kitaplar dışında okuduğum kitabı çok net hatirlıyorum :KK31:
erdekte sahil de kitap satılıyordu muzaffer izgünün al yanaklı hasan kitabıydı :KK66:
hep yastığımın altında saklardım sanki bişey olucakmış diye :KK9:

Kül kedisi, Uyuyan güzel, Hansel ile Gratel
okumayı öğrenmiştim ve bunları okumuştum ilk.
İncecik güzel çocuk kitapları..

Cin aliler, ayşegül evde, ayşegül okulda,yok ayşegül tatildelerden sonra LA FONTAINE'DEN MASALLAR'ı okumuştum.

Hatta onlar çok çocuk kitabı gibi geldi de sonrasında direkt psikopat gibi Agatha Christie kitaplarına başlamıştım.:18:

Hatta onlar çok çocuk kitabı gibi geldi de sonrasında direkt psikopat gibi Agatha Christie kitaplarına başlamıştım.:18:

Sanırım o dönemde herkesin evinde vardı Agatha Christie kitapları,çünkü ben de okuyordum,bizimkilerin kitaplığından alıp alıp :128:
Hatta Morfin diye bir kitabı vardı,tırsarak okumuştum..hele kapaktaki baygın kadın resmi beni çok ürkütürdü

ayşegüller ve mimoza yayın evinin masal kitapları.
bir de 'pal sokağı çocukları'nı okumuştum ki, o küçücük yaşta böyle acıklı bir roman okuyup da edebiyattan tiksinmemiş olmam mucizedir. ağlamaktan gözlerim şişmişti, annem bile ne olduğunu şaşırmıştı. bu biçim eserleri 'çocuk kitabı' kategorisine sokup basanlara sağlam küfrediyorum.

X