İlk okuduğunuz kitap hangisi hatırlayan var mı?

şeker portakalını okumuştum ondan sonra bir daha kitap okumam diye düşünüyordum ama çok şükür soğumadım kitap okumaktan :)

ilkokulda şeker portakalı ödev verilmişti ben okumamıştım kitap okuma alışkanlığım yoktu , sonra orta okulda kitap ödevleri için kütüphaneye gidip özetlerini alıp ödeve yazmıştım 5 kıtap okumuş gibi olmuştum ödevimizdi çünkü ne büyük ahmaklık, kütüphaneye kadar gidip özetlerini alıp okuyup onlar ile ilgili ödev yapmıştım sorular cevaplandı, kitapların özetinin düzgün hali dosyaya eklendi, sonra sonuçta o kitapları okudum gibi oldu çalıkuşu mesela.. Sonra kitap okumayı sevdim o artısı oldu bana ve gidip bir kitap aldım o kitabı da kendim okuyup özzetini çıkardım
ihtiyar balıkçı - ernest hamingway ,bu kitaba bayılmıştım nedense, balıkçı yalnız yaşıyordu ve onun balık kokan fakir hayatı idi :) hala çok sıcak geliyor bana..
Son yıllarda hep kişisel gelişim kitapları okudum sonra da çocuk ile ilgili kitaplar, bebeğinizin ilk yıllarında sizi neler bekler, ay ay bebek gelişimi, bebeğim ve ben vs..
şimdi son olarak şu tv de starda çocuk gelişimi ile ilgili program yapan kızın kitabını aldım kitaba hiç bu kadar çok para verdiğimi hatırlamam 20 lira verip aldım :) umarım okuycak zaman yaratırım ve faydası olur ki eminim faydası olacaktır.
En son geçen gün internetten bir pdf indirdim çok kısa bir kitaptı muhtemelen 20 sayfa falan idi, başarılı insanların sözlerini içeriyordu, victor hugo, churchill, devlet başkanları ve yazarlar veya büyük patronların hayatlarında edindiği devrim niteliğinde düşüncelerini içeren sözleri idi..

Keşke diyorum kitap okuma alışkanlığım çocuk yaşlardan gelişseymiş, şimdi de sürekli elimde kitap bulundurmalıyım ki çocuğuma iyi örnek olabilmek ve ona kitap sevgisini aşılayabilmek için.. Çünkü insanın ufkunu açıyor kitaplar. Ben hala öyle bir kitap kurdu olabilmiş değilim, ara sıra çok yüklenir çok okurum sadece sonra yine uzun bir ara veririm.

Aslında okuduğum ilk kitap küçük kemancı adlı bir çocuk kitabıydı. Ondan sonra ortaokulda insan ne ile yaşar adlı kitabı okuduktan sonra kitapları bırakamaz oldum :)

Harry Potter ve Felsefe Taşı
İlkokul hayatımı Hogwarts öğrencisiymişçesine geçirdim :KK53:
Kesinlikle Harry Potter serisi beni erken yaşta kitap bağımlısı yaptı.

En son okudugum kitabi ne ilginc ki hatirlamiyrm ama ilk okudugum kitap
sel diye bi kitapti yazarini hatirlayamadim.

ilkokul 5. sınıftan önce okuduğum kitapları hatırlamıyorum, kalınca okuduğum ilk kitap 11 yaşındaydım ve sanırım sefiller di.

Ana sınıfına gideceğim yaz ablamın yardımıyla okumayı öğrendiğimde Ömer Seyfettin'in Topuz kitabını verdi elime canım ablam :) Tüm yaz onlar sokakta oyun oynarken ben topuzu bitirmeye uğraştım. Bitirdi mi tabii ki bitirdim ama yaz sonuna anca tabii :) "Ali ata bak" dan önce topuzu bitirmeye kalkışınca 3 ay sürdü haliyle :) o ggünden sonra da cinayet romanlarından ve tarihi romanlardan vazgeçemez oldum.

ortaokuldayken hep kitap okurdum ama lise 1 de reşat nuri güntekin - acımak kitabını okumuştum . bir günde bitirmiştim.

Herkese Merhaba
İlk kez hangi kitabı okudunuz?Benim okuduğum ilk kitap 'Çocuk Kalbi'.Bu kitabı hala da saklarım.Bir okuldaki öğrenciler ve onların ailelerini anlatan insana çok şey katan bi kitap.
bir sürü alican vs den sonra ilk etkilendiğim kitap diyeyim:) Beyaz Kurt ve hala bayılırım..

İpek Ongun , Bir Genç Kızın Gizli Defteri. Bana kitap okumayı sevdiren kadın.

X