• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez otele gidiyorum. Yardım

Ütülenecek birsey gotureceksenz ütüde alin. Ütü ve camasir yikama genelde ucretli oluyor. Sac kurutma makinasi da var. Havlu da veriyorlar. Sampuan yetersiz oluyor.

Aksam yemegine cikmak icin uzun uzun pantalonlara gerek yok. Elbise, etek tarzi daha rahat. Terlik, gozluk, sapka, gunes kremi, pareo, Sandalet ayakkabi, şort.

Guzel bir pareo alin derim. Oglen yemegine giderken rahat edersin. Oglen yemegi icin ekstra kiyafete gerek yok. Havuzdan cikip havuza gireceksn nasil olsa. Daha fazla aklima birsey gelmiyor benim.

Gideceğiniz otelin olanaklarını inceleyin.
Plaj havlusu, çocuk yatağı gibi hizmetler varsa bunları listeden çıkarın.
Kendinize özel bir şampuan duj jeli kullanmıyorsanız, banyo malzemelerini de çıkarın, kurutma makinesi havlu-bornoz, banyo malzemeleri zaten oluyor.
Geri kalanları da şöyle hesap edin.
Sabah uyanıp kahvaltıya gideceksiniz, ben genelde bikini üzerine elbise tercih ederim, plaj kıyafeti yani ve terlik giyeceksiniz.
Yani yemeklere giderken gündüz için ayrı kıyafete gerek yok, erkekler için mayo şort üzeri bir tshirt sizin için de plaj elbisesi yeterli.
Plaj çantası almanız lazım, içerisine gerekli malzemeleri koyacaksınız.
Oradan denize ya da havuza ineceksiniz.
Burada hepiniz için krem, şapka, çocuklara simit ya da kolluk, çocuklar için birer peştemal ya da havlu, güneş gözlüğü, yedek kıyafet (öğle yemeği için ıslanma olasılığına karşı) mayo-bikini, okumalık bir şeyler, çocuklara oyuncaklar vs.
Akşam tekrar yemeğe gidip, yemek sonrası açık alanda zaman geçireceksiniz.
Yazlık yerde ne giyiyorsanız şık bir şeyler ya da rahat kombinler, bu size kalmış.
Ben hep tatilde tek parça kıyafet tercih ederim, elbiseler ya da tulumlar.
Hem valizde yer kaplamıyor hem de efil efil rahat oluyor.
Ama 2-3 tane küçük çanta yanınıza almanızı tavsiye ederim hem cüzdan, telefon vb değerli eşyaları daima yanınızda bulundurmak için hem de akşamları kıyafetlerinizle kullanırsınız.

Her gün için ailenize 1 er kombini sabah ve akşam olarak hazırlarsanız, bavulunuz eksiksiz olur.
Birer de dönüş kıyafeti koyduğunuz zaman tamamdır.
Tabi hayat kurtarıcıları şarj aletleri, sakın unutmayın.:)

Kız çocuğu süslü olur oyüzden pek bilmiyorum kız çocuğu durumlarını
Ben az eşya alırım hep yanıma daha önce çok tartıştık eşimle onun korkusu sanırım :bicak:
1 büyük valiz ile 1 hafta-10 gün tüm aile tatile gidiyoruz
Birde havuz malzemesi olan 1 plaj çantası olur yanımızda
Eğer otelde havlu veriliyorsa yanınıza havlu almayın sadece kızınız için alabilirsiniz Fazla çamaşır suyu kullanılıyor diye içinize şüphe olacaksa ben çocuklara da almıyorum havlu
benimde bütün eşyalarımı bir valize sığdırmam lazım :D benimkine kalsa 2 takım elbise yeter :D

Cocugun icin mayo , garnierin 50faktoru cok iyi ben cok yanarim hic yanmiyorum diyebilirim kizimada onu suruyorum.
Antalya tarafiysa bayaa sicak olur ama aksam serin olur belki diye mutlaka cocuguna uzun alt, uzun ust ince hirkalar bulundur.
Birsuru kiyafet sart :) cok cabuk kirletiyolar malummm :)
ben mesela havuzdan,denizden cikarinca ince tayt giydirirm usutmesin diye.
Cocugun icin havluyu unutma bence.
Sizlerin var ama istersen getir ben mutlaka aliyorum.
Sonraaa:) sampuan asla unutmaaa :)
Kendin icin plajda,havuzda cikinca giymek icin ince mini elbise, pareo tarzi seyler alabilirsin. Ya da sort gibi seylerde olabilir ogle yemeginde iyi olur :)
Aksam icinde ben daha ozenli ozel elbise kiyafet tercih ediyorum topuklu vs bunlar senin tarzina bagli aklima gelenler bunlar. :)

Cocugun icin mayo , garnierin 50faktoru cok iyi ben cok yanarim hic yanmiyorum diyebilirim kizimada onu suruyorum.
Antalya tarafiysa bayaa sicak olur ama aksam serin olur belki diye mutlaka cocuguna uzun alt, uzun ust ince hirkalar bulundur.
Birsuru kiyafet sart :) cok cabuk kirletiyolar malummm :)
ben mesela havuzdan,denizden cikarinca ince tayt giydirirm usutmesin diye.
Cocugun icin havluyu unutma bence.
Sizlerin var ama istersen getir ben mutlaka aliyorum.
Sonraaa:) sampuan asla unutmaaa :)
Kendin icin plajda,havuzda cikinca giymek icin ince mini elbise, pareo tarzi seyler alabilirsin. Ya da sort gibi seylerde olabilir ogle yemeginde iyi olur :)
Aksam icinde ben daha ozenli ozel elbise kiyafet tercih ediyorum topuklu vs bunlar senin tarzina bagli aklima gelenler bunlar. :)
evet antalyaya gideceğiz ben hırka faln almayı düşünmüyodum ama ne olur ne olmaz tabi almak lazım . öğle ve akşam yemekleri için elbiseyide not ediyorum :D

Tam benim konum bu !
Hatta konu da açtım seninkinden daha farklı benim derdim :)
Öncelikle iyi eglenceler.
Listeye gelecek olursam
Ben bildigin gardrobu valize boşaltan cinstenim çünkü aşırı kıyafet degiştiriyorduk.
güneş kremi ama faktörü yüksek olanlardan
deniz gözlüğü
plaj havlusu
Saç havlusu
Normal kurulanmak için havlu çok lazım oluyordu bana
Terlik
Sandalet
Şampuan
Saç kremi
Tarak
Ütü :))) Ah olmazsa olmazımdır..
Islak mendil.
Rulo peçete.
Fotograf makinası
Saç kurutma makinası
Mayo, bikini, haşema artık hangisini giyiniyorsan
Çocuk için bol bol çamaşır.
Shirtler, t-shirtler.
Güneş gözlükleri
Agrı kesici şurup
Agrı kesici ilaç
Şapka
Deniz simidi :)
yanık merhemi
Ufak çamaşır deterjanı
Of çok mu yazdım ne ya

Ütülenecek birsey gotureceksenz ütüde alin. Ütü ve camasir yikama genelde ucretli oluyor. Sac kurutma makinasi da var. Havlu da veriyorlar. Sampuan yetersiz oluyor.

Aksam yemegine cikmak icin uzun uzun pantalonlara gerek yok. Elbise, etek tarzi daha rahat. Terlik, gozluk, sapka, gunes kremi, pareo, Sandalet ayakkabi, şort.

Guzel bir pareo alin derim. Oglen yemegine giderken rahat edersin. Oglen yemegi icin ekstra kiyafete gerek yok. Havuzdan cikip havuza gireceksn nasil olsa. Daha fazla aklima birsey gelmiyor benim.
çok teşekkürler

Gideceğiniz otelin olanaklarını inceleyin.
Plaj havlusu, çocuk yatağı gibi hizmetler varsa bunları listeden çıkarın.
Kendinize özel bir şampuan duj jeli kullanmıyorsanız, banyo malzemelerini de çıkarın, kurutma makinesi havlu-bornoz, banyo malzemeleri zaten oluyor.
Geri kalanları da şöyle hesap edin.
Sabah uyanıp kahvaltıya gideceksiniz, ben genelde bikini üzerine elbise tercih ederim, plaj kıyafeti yani ve terlik giyeceksiniz.
Yani yemeklere giderken gündüz için ayrı kıyafete gerek yok, erkekler için mayo şort üzeri bir tshirt sizin için de plaj elbisesi yeterli.
Plaj çantası almanız lazım, içerisine gerekli malzemeleri koyacaksınız.
Oradan denize ya da havuza ineceksiniz.
Burada hepiniz için krem, şapka, çocuklara simit ya da kolluk, çocuklar için birer peştemal ya da havlu, güneş gözlüğü, yedek kıyafet (öğle yemeği için ıslanma olasılığına karşı) mayo-bikini, okumalık bir şeyler, çocuklara oyuncaklar vs.
Akşam tekrar yemeğe gidip, yemek sonrası açık alanda zaman geçireceksiniz.
Yazlık yerde ne giyiyorsanız şık bir şeyler ya da rahat kombinler, bu size kalmış.
Ben hep tatilde tek parça kıyafet tercih ederim, elbiseler ya da tulumlar.
Hem valizde yer kaplamıyor hem de efil efil rahat oluyor.
Ama 2-3 tane küçük çanta yanınıza almanızı tavsiye ederim hem cüzdan, telefon vb değerli eşyaları daima yanınızda bulundurmak için hem de akşamları kıyafetlerinizle kullanırsınız.

Her gün için ailenize 1 er kombini sabah ve akşam olarak hazırlarsanız, bavulunuz eksiksiz olur.
Birer de dönüş kıyafeti koyduğunuz zaman tamamdır.
Tabi hayat kurtarıcıları şarj aletleri, sakın unutmayın.:)
teşekkürler. ben böyle ince düşünmemiştim :D

evet antalyaya gideceğiz ben hırka faln almayı düşünmüyodum ama ne olur ne olmaz tabi almak lazım . öğle ve akşam yemekleri için elbiseyide not ediyorum :KK70:
Oglen daha salas seyler oluyor benim tercihim daha spor ama aksam daha ozenli giyiniyorum.
Valla cocuklar icin hersyi dusunmek sart. Kuzusumla 2 senede baya tecrube ettik uzun biseyler sart kesinlikleeee :) tabi benim ki kucukkk oyuzden sizinkini bilmiyorum :) havuzda denizde bez mayo kullandik mesela. Bu senede oyle yapicam ama mayoda hevesleniyorum :)

Tam benim konum bu !
Listeye gelecek olursam
Ben bildigin gardrobu valize boşaltan cinstenim çünkü aşırı kıyafet degiştiriyorduk.
deniz gözlüğü
plaj havlusu
Saç havlusu
Terlik
Sandalet
Şampuan
Saç kremi
Tarak
Islak mendil.
Rulo peçete.
Fotograf makinası
Saç kurutma makinası
Shirtler, t-shirtler.
Güneş gözlükleri
Agrı kesici şurup
Agrı kesici ilaç
Şapka
yanık merhemi
Ufak çamaşır deterjanı
Of çok mu yazdım ne ya
Ben birde tarhana alıyorum mutlaka onu da alın mutlaka mide üşütmelerde falan kurtarıcı :KK45:
Eşimle çok tartıştık şimdi saydıklarınızın çoğunu almıyorum ama deterjan ve tarhana demirbaş:KK48:

Aaa nasıl unuturum silverdin yanık kremi!
Tam bir hayat kurtarıcıdır.
Çocuklarda kullanımı uygun mu bilmiyorum ama kendiniz ve eşiniz için eksik etmeyin.
Ne olur ne olmaz...

Çocuk konusunda hiç bilgili değilim fakat titiz biri olduğum için kesinlikle şampuan çocuk şampuanı ufak sıvı sabun duş sonrası havluluklar alın yanınıza. Otelin herhangi bir şeyini kullanmayın. Temizde olsa mikrop vs kapabilir çok dikkatli olun ve çocuğunuzun sağlık temizlik ürünlerini ihmal etmeyin.

Tam benim konum bu !
Listeye gelecek olursam
deniz gözlüğü
plaj havlusu
Saç havlusu
Terlik
Sandalet
Şampuan
Saç kremi
Tarak
Islak mendil.
Rulo peçete.
Fotograf makinası
Saç kurutma makinası
Shirtler, t-shirtler.
Güneş gözlükleri
Agrı kesici şurup
Agrı kesici ilaç
Şapka
yanık merhemi
Ufak çamaşır deterjanı
Of çok mu yazdım ne ya
gardrobu valize boşaltmak benimde huyum :D valla liste kabarık ben şimdi başlasam anca tamamlarım heralde :D

Oglen daha salas seyler oluyor benim tercihim daha spor ama aksam daha ozenli giyiniyorum.
Valla cocuklar icin hersyi dusunmek sart. Kuzusumla 2 senede baya tecrube ettik uzun biseyler sart kesinlikleeee :) tabi benim ki kucukkk oyuzden sizinkini bilmiyorum :) havuzda denizde bez mayo kullandik mesela. Bu senede oyle yapicam ama mayoda hevesleniyorum :)
zaten bi valiz sadece benim ufaklığa çıkacak heralde :D bende mayo istiyorum valla zaten benimki çişi bıraktı bırakalı bezi görmek bile istemiyo o bez mayoyu hayatta taktırmaz :D

Ben birde tarhana alıyorum mutlaka onu da alın mutlaka mide üşütmelerde falan kurtarıcı :KK45:
Eşimle çok tartıştık şimdi saydıklarınızın çoğunu almıyorum ama deterjan ve tarhana demirbaş:KK48:
valla ben valizleri son ana kadar saklamayı düşünüyorum :D nasılsa gider ayak bişey diyemez :D

Ben hersey dahil otellerde sort askili ust sandaletle gezenlerdenim ama otelin kurallarini okuyun bazilari erkekleri sortlu terlikli aksam yemegine almiyor mesela.

Cocuklar icin havuz kenarinda kaymayan corap gibi birsey var onlardan alin cok guzel birsey.

Back
X