• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Ilk doğum günü

• Konu Sahibi Konu Sahibi kadis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

kadis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
5.202
9
158
Adana
Bir çocuğun doğumu aile için çok heyecan verici bir olaydır. Aileye katılan minik bir can her şeyi değiştirir. Geleceğe dair bütün planlar,beklentiler,umutlar farklılaşır.Artık düşünülmesi gereken bir başka varlık vardır ve o her şeyi etkiler.
Bebekler doğdukları andan itibaren hayatımızın tam orta yerine yerleşirler ve hayata bakış açımızı da değiştirirler.
İlk günler yoğun uykusuzluklar,huzursuzluklar,ağlama krizleri ve gaz sancılarıyla geçerse de her an tadına doyulmaz güzellikleri de beraberinde getirir.Hele bu bebek ailenin ilk çocuğu ise pek çok ilkler de onunla birlikte yaşanır.İlk gülücük,ilk kelime,ilk adımlar ve ailenin ilk çocuğu olma statüsü.
Ailenin ister ilk çocuğu olsun,ister ikinci ya da üçüncü çocuğu;bütün çocuklar ve ebeveynler için değişmeyen tek bir özel gün vardır:İlk doğum günü.

Çocuğum 1 Yaşında
Bir çocuk bir yılın sonunda ilk bebeklik dönemini geride bırakarak artık ayakları üzerinde durabilir. Bazı sözcükleri söyleyebilir. Kendi başına hareket ederek, gitmek istediği yere ulaşabilir. Her şeyi karıştıran minik yaramazı durdurmak neredeyse imkansızdır. Tehlikelere en açık olduğu dönem de bu yaş aralıklarıdır. Meraklıdır ve karıştırmaktan, devirip dökmekten müthiş bir keyif alır. Çevresini keşfederken aslında kendisini de keşfetmektedir ve yapabileceklerinin ne olduğunu görmek ister. Çocuk bir çok becerisini bu dönemde kazanmaktadır:

Kendi başına hareket edebilme,
İlk kelimeleri kullanma,
Kaşık,çatal kullanarak kendi kendine yemek yeme,
Başkalarından farklı olduğunun bilinciyle davranma gibi

Bir çocuğun büyüme aşamaları olarak bakıldığında aileleri en zorlayan dönem bu bir yaş dönemidir.Emekleyen çocuğun tutunarak ayağa kalktığı ve tam bir ortalık karıştırıcı olduğu zamanlardır.Özellikle anne için çok yorucu ve uğraştırıcı bir süreçtir.Bütün bu sıkıntılı zamanlar aslında yaklaşık olarak 2-3 yaşlara kadar sürer.Çocuğun öz bakım becerilerini kazandığı ve halden anlamaya başladığı 3 yaşa kadar süren bu süreçte bir yaş sihirli bir dönüm noktasıdır.Bir yaşını bitirmek çocuk açısından hem fiziksel hem de bilişsel anlamda bir çok değişikliği de beraberinde getirmektedir.Ancak en sihirli bölümü birinci doğum günüdür.

Birinci Yaşın Önemi ve Anlamı
Bir yaşını doldurmuş olmak minik bebeğiniz için hiçbir anlam ifade etmeyecektir.O sadece yaşantısının ilk yılını bitirmiştir ve çocukluğunun normal süreçlerini yaşamaktadır.Ancak biz ebeveynler için durum farklıdır.Bir yaşını bitiren çocuğumuz için muhteşem bir doğum günü planlarız.En sevdiklerimizle bu en sevdiğimiz varlığın en önemli gününü daha anlamlı hale getirmek için çabalarız.
Bir yaş gerçekten de bizim için anlamlıdır. Çocuğumuz artık bağımsız bir birey olarak kendi başına bir varlıktır. Bir yaşın bitmesiyle birlikte çocuk sosyal bir birey olduğunun da farkına varacaktır. Hayatı tanıma yolunda ilk yılını dolduran minik yaramaz kendi deneyimlerini kazanırken, sınırlarını da öğrenmeye başlamıştır. Çevresindeki her bireyin özelliklerini öğrenmiş ve duruma göre ve kime nasıl davranacağını keşfetmiştir.Bütün bu yönleriyle bir yaş gerçekten sihirli bir yaştır.Doğumundan bu yana geçen bir yılda bebeğiniz bir çok konuda beceri kazanmış ve hayatının çok önemli bir yılını geride bırakmıştır.

İlk Doğum Günü Partisi
İlk doğum günü partisi her şeyiyle önemlidir.

Kimlerin davet edileceği,
Nasıl bir düzenleme yapılacağı,
Hazırlıkların ne olacağı gibi bir çok konuda telaş yaşanır.
Son yıllarda özel günlerin fotoğraflanması ayrı bir önem kazanmış durumda. Örneğin hamile olan anne adayları doğum anlarının çekilmesini özellikle arzu ediyorlar.Bunun gibi artık doğum günleri de evdeki amatör çekimlerden daha çok profesyonelce yapılmakta.
Bir yaşını dolduran çocuk bütün bu eğlencenin ve partinin niçin yapıldığını henüz kavrayacak yaşta olmasa da doğum gününden kalacak resimler ve video görüntüleri gibi her türlü anı onun gelecekteki anılarını oluşturacaktır.
İlk doğum gününe davet edilen konuklar da önemlidir.Eğer yaşıyorlarsa anneanne,babaanne ve dedeler böyle bir partinin olmazsa olmaz davetlileridir.Aynı şekilde teyzeler,halalar ve diğer aile büyükleri de ilk doğum gününde mutlaka bulunmak isterler.
Bazı aileler çok kalabalık olacaklarını düşünerek arkadaşlarla ayrı,aile olarak ayrı ayrı olmak üzere farklı zamanlarda kutlamayı tercih edebiliyorlar.
Doğum günlerinin bu kadar ayrıntılı olarak kutlanması aslında son yılların bir trendi haline geldi.Daha önceki yıllarda şimdiki kadar özen gösterilen bir olay değildi.Büyüklerimizin dönemine dönersek onların doğru dürüst fotoğraflarının bile olmadığını görmek şaşırtıcı olabilir.Oysa günümüzde çocuklar neredeyse doğmadan görüntülenebiliyor,her anları,her yaptıkları kaydedilerek gelecek yıllara hatıra amaçlı saklanabiliyor.Bu anlamda doğum günleri gibi özel günler ayrı bir önem kazanıyor.Hele hele bir çocuğun ilk doğum gününden söz ediyorsak bu hem aile için hem de çocuk için önemlidir.Her ne kadar çocuk henüz bu önemin farkında olmasa da.

Nasıl Bir Parti
Bir çocuğun ilk doğum günü partisi bütün aile için önemlidir.Nerede yapılacağı,kimlerin katılacağı elbette ki önemlidir ama nasıl bir parti olacağı da önemlidir.
İlk doğum günü sadece ilk olması sebebiyle bile bu önemi hak eder.Bu geçen bir yıl içinde size pek çok güzel şey yaşatmış olan bebeğinizin bir yıllık hayat tecrübesini kazanmış olmasının da kutlamasıdır aslında.Eğlenceli olmalıdır,neşeli olmalıdır ve mutlaka bütün sevdikleriniz bir arada olmalıdır.Bazı aileler ev dışındaki mekanlarda kutlama yapmayı seçerken,bazı aileler ev ortamını tercih ediyorlar.Bu öncelikle böyle bir kutlama için ayrılan bütçeyle ilgili bir durumdur.İster evde olsun,ister farklı bir mekanda;hayallerinizi süsleyen bir parti için göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyleri hatırlamakta fayda var:

İlk yaş günü güzel bir anı olarak kalmalıdır. Boyunuzu aşan masraflara girmeniz gerekmiyor
Çocuğun bütün bunları hatırlamayacağını bilin
Herkesi aynı anda memnun edemeyeceğinizi unutmayın.
Durumu herkesi çağırmanız gereken bir davet havasına sokmayın.
Hediye konusunda da gereksiz masraflara girmeyin.
Eğer doğum günü olarak böyle bir kutlama yapacaksınız, bu özel günü kaydetmeyi ve bol bol fotoğraf çektirmeyi unutmayın.Geleceğe bu güzel anların resimleri kalacağı için en büyük özeni bu konuda göstermelisiniz.

bugün oğlumun doğum günü çok heycanlıyım
inşallah güzel bir akşam geçiririz

Canım,oğlunun doğumgününü kutluyorum,nice güzel yıllara inşallah..Bol bol fotoğraf çekinin..Çok güzel bir akşam geçirirsiniz umarım.Benim oğlumun doğumgününede bir ay kaldı,bende şimdiden düşünüyorum neler yapsam diye.sevgilerimle..

Doğum günü kutlar mutlu seneler dilerim.Bizim de az kaldı hatta 1 nisanda oğlumun doğum günü ben de çok heyecanlıyım.

ay ne guzel ya nıce guzel senelere ınsallah.bebısının dogumgunu kutlu olsun.benım oglumunda 28 martta dogumgunu bende sımdıden heyecanlanıyorum

ben de 1-2 haftadır bu konuyu düşünüyorum, inşallah güzel olur herşey
doğumda yapamamıştım ama ilk doğumgününde 1 yaş şekeri yapıcam kendim
1 sayısı olan bebekli mıknatıslı figür buldum nette, onu alıp süslicem
zaten davetlimiz çok olmaz, az birşey yapsam yeter

Bende doğumgünü pastası bir şeklinde olsun istiyorum..mavi olsun ve üzerinde winnie the pooh karakterleri olsun istiyorum..Oğlumun odasının duvar bordürleri winnie karakterleri..Doğumgünü hediyesi olarakta,winnienin baloncuklar çıkaran yürüme arabasını aldım şimdiden..duruyor odasında kutulu..

Biz kendi evimizde olmadığımız için annem ve k.validemin doğum partisinden ne anlar Çınar vıdı vıdısına daha fazla maruz kalmamak adına annelerden gizli hazırlandığımız dışarıda sadece yakın arkadaşlarımın ve bebeklerinin olduğu bir party merkezinde olacak.Eşim bebek davetiyesi yaptı arkadaşlara gönderdi. Şimdi pasta işini halletmeye çalışıyorum gizli gizli. 13 Mart Cuma günü aslında doğum günü. Annemler ve k.validemlerle yemek yiyeceğiz. Hiç kimse yok. Annemler, k.validemler ve biz.. C.tesi günü kaçak göçek evden çıkıp parti yapacağız ve benim sinirlerim çok ama çooookkk bozuk

canım ya niye sinirlerin bozuk bakayım senin, annenlere mi kızdın?
onlar da biraz karışmasalar artık, bu çocuk sizin sonuçta bıraksınlar da kararı siz verin
tamam çınar şimdi anlamayacak ama büyüyünce ilk doğum günü fotoğraflarını anılarını görmek ne kadar hoşuna gider kimbilir
olsun canım ya, dışarda daha rahat olur hem, üzme sen tatlı canını

bizde bayağı heyecanlıyız. barışın doğumgünü 25 mart.
evde uğraşmak istemiyorum. dışarıda 2 saatte bitecek bir organizasyon yaptık şimdiden. çocuk oyun odası da var. yakın ve özellikle bebekli ve çocuklu arkadaşlarımız ve büyüklerimiz olacak.
güzel de bir kıyafet düşündüm kerataya. lacivert pantalon, beyaz gömlek ve kırmızı papyon:) biran önce çıkıp bulmam lazım bunları.

Oğlumun doğumgünü bugün geçen yıl bu saatlerde onunla hastanedeydik zaman ne çabuk geçiyor...biz doğum günümüzü geçen cumartesi kutladık okuldaki arkadaşlarım anneannemiz babannemiz halalarımız vardı güzel geçti ama koşturmacadan bizler pek bişey anlamadık yinede mumu üflediğimizde çok mutlu olduk

Oğlumun doğumgünü bugün geçen yıl bu saatlerde onunla hastanedeydik zaman ne çabuk geçiyor...biz doğum günümüzü geçen cumartesi kutladık okuldaki arkadaşlarım anneannemiz babannemiz halalarımız vardı güzel geçti ama koşturmacadan bizler pek bişey anlamadık yinede mumu üflediğimizde çok mutlu olduk

Canım,oğlunun doğumgününü kutluyor,nice güzel yıllar diliyorum size hep beraber:)

Toprak bebeğin yeni yaşı kutlu olsun, hayat hep güzellikler getirsin ona.

doğum günün kutlu olsun delikanlı. ömrün uzun olsun inşalah.. hayat sana her yeni günü büyük mutluluklarla süsleyip hersabah başucuna bıraksın öptüm elma yanaklarından

hepimizin bebişlerine allah nice doğum günlerini göstersin sağlıkla.bir ay kaldı bizimde napıcaz bakalım,çok güzel bir heyecan..

yerim ben bu sıpaları yaaaa
daha dün nisan anneleri topiğinde hastane çantamıza ne koyacağımızı konuşuyorduk
şimdi 1 yaşına girecekleri partyi konuşuyoruz
Allah bütün bebişlere aileleriyle beraber huzurlu-mutlu-sağlıklı uzun ömürler versin
benim de partyle ilgili planlarım var ama daha kafamda netleştiremedim
hepsini bir düzene sokayım yazarım

ben de 1-2 haftadır bu konuyu düşünüyorum, inşallah güzel olur herşey
doğumda yapamamıştım ama ilk doğumgününde 1 yaş şekeri yapıcam kendim
1 sayısı olan bebekli mıknatıslı figür buldum nette, onu alıp süslicem
zaten davetlimiz çok olmaz, az birşey yapsam yeter

benim hamarat arkadaşım
nasıl yapcaksın o şekerleri
nerde buldun mıknatıslı 1leri ben de bakayım

Back