• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa gelecek olan görümce ?

yani yemek daha münasip olur:/ zamaninda bende yemek işlerinu beceremezdim ama insan zamanla cözüyor bu işleri:)
o gelmeden mesela bir kac tarifi evde deneyebilirsin.
mercimek corbasi, pilav, salata, firinda tavuk, bide fasulye yemegi mesela..bunlari sence yapamazmisin?
masaya sigma konusunu dert etme, bende de 10 kisi sigmaz masaya ama sen sunumunu gönulden ve isteyerek yaparsan onlarda kendilerini evinde rahat hissedecek ve hosgorulu davranacaktirlar

Cok teşekkürler hanımlar cok iyisiniz .
Cok akıllıca çözümler ve tarifler :)

rica ederim ne demek :)
herkes mutfakta harikalar yaratacak ya da bütün gününü ayakta geçirip bi de akşam misafiri güleryüzle ağırlayacak enerjiye sahip olamaz. ben de değilim açıkcası, bugünü eşimle temizlik ve alışverişle geçirdik, yarın da sadece ana yemekleri yapacağız yine birlikte. dediğim gibi asıl vakit alıcı olan sarma, börek ve içli köfteyi sipariş verdim. böylece gerilmeden, yorulmadan, keyifle hoşgeldiniz diyebileceğim misafirlerime.
en önemlisi de bu zaten.
günlerce temizlik yapmıştım, çocukları halıma süt kustu, saatlerce yemek yaptım beğenip yemediler diye konu açacağınıza böyle konu açmanız bile güleryüz göstereceğiniz izlenimi yarattı bende :)

Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı yemeği 30 kere yapsam yinede aklımda kalmıyor. Pratiklik kazanamıyorum, beynim redediyor resmen. :KK12: Fırında tavuk garanti bir yemek. İnternetten de faydalanın çok iyi tarif veren siteler var. İlk defa gelecek ise yakışanı yemeğe almaktır çünkü.

Bende 3 senelik evliyim evime yemekli misafir gelince kasılıyorum çaya gelincede kasıkıyorum ben böyleyim napim. Umarım sizde geçer zamanla benimki hala geçmedide. Yapabildiğiniz kolay yiyecekler yapın tavuk patates yada köfte patates gibi fırında pişenlerden. Salata cacık gibi birşeyler birde çorba yanına da hazır yufkadan börek ya da dışardan alın börekleri kolaylık olsun. Bide tatlı zaten kolay birşey olmadı onu da dışardan alırsınız

Ne kadar üsturublu sormuşsunuz ben bile cevaplara şsşırdım bi aşağılama bi küçümseme nedir yani .tamam bazı konular oluyo direk böyle cevabı hakediyo da sizinki tamamen iyi niyetli böyle ters cevaplar beni de irite ediyor insanı konu açtığına pişman ediyor .sorunun cevabını da vereyim bence de yemeğe al.o gün bşr komşundan falan da yardım alma şansın varsa al hem senin gerginliğini yoğunluğunu alır

Çok teşekkür ederim .
Evet bende şaşırdım bu kabalığa .
Ama yapıcak bişey Yok çeşit çeşit insan var bu platformda maalesef.
Komşum yok tek basıma eşimin memleketindeyim ne yapacaksam tek yapıcam o yüzden fazla geriliyorum .
İnternetten bi kaç tarif buldum altından kalkabilirim umarım.

İlk oldugu icin yemege almalisin.Yemek yapmakta yi degilsen klasik yemekleri internete bakarak yap olculerini falan tam uygularsan guzel olur cok vaktini de almaz.Ayda yilda gittim de gelin kuru bi cay verdi demesin :)

Hanımlar merhaba .
Görümcem uzakta evli baba evine ziyarete geldi .
Bende evime davet edicem daha önce hiç gelmedi .
İlla yemege mi almam gerekir sizce ?
Akşam çaya çağırmam abes mi olur ?
Dert oldu bana daha çağırmadım yemekte pek iyi degılım ailecek kalabalıklar masaya sığılmıyor çünkü yemek olayı eziyete dönüyor.
Menüyü veriyorum bende gelicem :)

Mercimek çorbası
Fırında köfte (biberli patatesli)
Pirinç pilavı
Yoğurtlu havuç
Yeşil salata
Zeytinyağlı barbunya
Ve tatlı olarak gecenin sonunda sütlaç

Saat 7 de gelirim yerimi ayarla:)

Kek börek poğaça hem daha el olayıcı olur hem de çayla geçiştirdi olur.
Düdüklüye mercimek havuç patates soğan ve suyu koyup on dakika pişirseniz olur size en alasından çorba. Başında bile beklemeden hem de.
Geceden de zeytinyağlı barbunya veya fasulye yaparsınız.
Ertesi günde fırın poşetime atın tavuğu dünyanın en basit ana yemeği hazır :KK66:
Hatta ben patatesi kaba kaba doğrayıp hazır kutu krema ve karabiber tuzla fırınlayıp kırk dakika sonra rende kaşarla on dk daha fırınlayıp inanılmaz övgü de alıyorum tavsiye ederim.
Tembel işi ama lezzetli bir akşam yemeği sofranız hazır bile
Hiç korkmayın çok basite halledebilirsiniz
Su kaba kaba patatesli olandan bi tarif alabilirmiyim detayli rica etsem :oops: ya da ne yazsam cikar bi deneyeyim... konu sahibi bencede yemege cagir kardesim bende senin gibi telaslaniyorum misafir agirlayacagim zaman her zaman yaptigim yemegi telastan tutturamam ama olsun cayla gecistirdi denmesin oldugu kadar yensin guler yuz herseyden onemli

Su kaba kaba patatesli olandan bi tarif alabilirmiyim detayli rica etsem :oops: ya da ne yazsam cikar bi deneyeyim... konu sahibi bencede yemege cagir kardesim bende senin gibi telaslaniyorum misafir agirlayacagim zaman her zaman yaptigim yemegi telastan tutturamam ama olsun cayla gecistirdi denmesin oldugu kadar yensin guler yuz herseyden onemli

Patates graten diye geciyor.
Marketten 200 ml çiğ kremayi daha önce yuvarlak dogradiginiz üstüne tuz karabiber koydugunuz çiğ patatese döküp firinliyorsunuz 30-40 dakika arasinda pişiyor rende kaşarı koyup bes dakika daha fırınladiktan sonra servis ediyorum ben. Daha beğenmeyen olmadı ve gerçekten çok çok basit bir şey :)

Evet ayıp olur basın ağrır sonra
Aynen oyle baş agrıyor sonra:( sizin fıkrunızu almak istiyorum . Cok değil, yakın zamanda dogum yaptım ve sezeryan. 13. Gunumde ki benegım yogun bakımda kalmıstı 10 gun, eve geldıgının 3. Gunu esimin kardeslerı ( bekar 40lı yaskarda) geldiler ve ben dünden kalan yemeklerı koydum. Gelmekerıne yarım sa kala haberım oldu. Neyse, geldiler ve cok açız dedıler , ben de anlayıssızlık olarak gordum cok sınırlendım. Ne varsa o kondu. Kac ay oldu daha dün eşim yine kavgasını yaptı. Kalkıp corna yapsaydın sdamları dovmedıgın kaldı falan dedi. Sizce cok mı Ayıp etmısım.

Sizde fazla bilmiş olmayın .
Her evlenen über misafir ağırlama, yemek bilmek mecburiyetinde değil .
Kim bilir kaç yıllık evlisin belli ki işi kolaylamışsın.
Bi soru sorduk bu ne tavır ya.
Nerden de çıkardın tembel olduğumu.
Bazen cok şaşırıyorum burda dört dörtlük ev hanımı olmayla hunharca övünenlere :)
Boşver takma

Aynen oyle baş agrıyor sonra:KK43: sizin fıkrunızu almak istiyorum . Cok değil, yakın zamanda dogum yaptım ve sezeryan. 13. Gunumde ki benegım yogun bakımda kalmıstı 10 gun, eve geldıgının 3. Gunu esimin kardeslerı ( bekar 40lı yaskarda) geldiler ve ben dünden kalan yemeklerı koydum. Gelmekerıne yarım sa kala haberım oldu. Neyse, geldiler ve cok açız dedıler , ben de anlayıssızlık olarak gordum cok sınırlendım. Ne varsa o kondu. Kac ay oldu daha dün eşim yine kavgasını yaptı. Kalkıp corna yapsaydın sdamları dovmedıgın kaldı falan dedi. Sizce cok mı Ayıp etmısım.
Arkadaşım senin durumun başka. Yeni doğum yapmissin eşin yanlış düşünüyor. Hem de emrivaki gibi olmuş yarım saat önce yemekli misafirlik haberini vermek

Patates graten diye geciyor.
Marketten 200 ml çiğ kremayi daha önce yuvarlak dogradiginiz üstüne tuz karabiber koydugunuz çiğ patatese döküp firinliyorsunuz 30-40 dakika arasinda pişiyor rende kaşarı koyup bes dakika daha fırınladiktan sonra servis ediyorum ben. Daha beğenmeyen olmadı ve gerçekten çok çok basit bir şey :)
Cok cok tesekkur ederim deneyecegim hemen saolun

Hemen size çok prtik menümü yazayım, hazır şeylerle dolu zaten ama kimse anlamayacak.
Yayla çorbası (2 paket knorr yayla çorbası alıyorsunuz, pişmeye yakın içine 3-4 kaşık yoğurt ve 2 yumurtayı çırpıp koyuyorsunuz, eğer topaklanma olursa mikserle çırpın, bu çorbanın hazır olduğunu kimse anlamayacak ve muhteşem lezzetli üzzerine isterseniz tereyağ ve nane yakıp dökebilirsiniz)
Fırında tavuk baget (fırın tepsisine kişi sayısına göre bagetleri dizin, soğan biber ve patates de ekleyip baharatlandırın, bir süre folyo ile pişsin son 20 dk açın kızarsın)
Şehriyeli pirinç pilavı
Yeşillik salatası
Köz patlıcan mezesi ya da yeşil elmalı kereviz salatası (konserve olarak alabilirsiniz ya da fırında 20 dk közleyebilirsiniz, tek yapacağınız yoğurtlayıp üzerine baharatlı yağ yakmak olacak eğer kereviz yaparsanız da onu ve yeşil elmayı rendeleyip yoğurtlayacaksınız, az biraz da mayonez bu kadar)
Superfreshin mini ikramlık börekleri var, patatesli ya da ıspanaklı alın, fırına koyun bitti gitti.
Tatlı olarak zevkinize kalmış ama yine hazır pudingten kuplara olan bir tarif vereyim.
2 tane vanilyalı pudingi pişirin, soğuyunca içine 1 paket kremşantiyi toz halinde döküp çırpın. Bir kaba bisküvileri ezin.
Kuplara önce puding katı, sonra bu bisküvi katı arasına evinizde bulunan meyveler ve üzerine tekrar bir puding katı en üstünü de meyve ile süsleyin.
Emin olun verdiğim menü hem çok pratik hem de çok doyurucudur.

Bende gorumceyim bizim gelin beni hic yemege davet etmedi:) yasi kucuk evlendi oyuzden sorun yapmadim dusunememistir dedim gectim.. cagirsaydi tabiki mutlu olurdum oyuzden bence ilk defa gelecekse yemege davet edin daha sicak ve samimi bir ortam olur.

Aynen oyle baş agrıyor sonra:KK43: sizin fıkrunızu almak istiyorum . Cok değil, yakın zamanda dogum yaptım ve sezeryan. 13. Gunumde ki benegım yogun bakımda kalmıstı 10 gun, eve geldıgının 3. Gunu esimin kardeslerı ( bekar 40lı yaskarda) geldiler ve ben dünden kalan yemeklerı koydum. Gelmekerıne yarım sa kala haberım oldu. Neyse, geldiler ve cok açız dedıler , ben de anlayıssızlık olarak gordum cok sınırlendım. Ne varsa o kondu. Kac ay oldu daha dün eşim yine kavgasını yaptı. Kalkıp corna yapsaydın sdamları dovmedıgın kaldı falan dedi. Sizce cok mı Ayıp etmısım.
Hayir tabiki canim hicte ayip etmemissin kalkip bir zahmet kardesleri hazirlasaydida birlikte yeseydiniz sezryan ile dogum yapmissin birde uc gunluk bebegin var senden beklemeleri bile cok yanlis onlarin gelip sana yemek yapmalari gerekiyor

Back
X