Ilk bebeğinin ismine eşinin ailesi karışanlar

perihan...

amabenim gönlümden geçen 3isim var: nisa-ipek-defne

karışmasın kimse ya, yada karışmıyormuş gibi yapıp kimsenin üzerinde baskı oluşturmasınlar

yanlış anlama ama sen bu tavizi verirsen baskıların arkası gelir. Herşeyine karışır dururlar. seçtiğin isimlerin üçü de çok güzel. Allah sağlıklı hayırlı ömürler versin bebeciğine :)

henüz hamile değilim. atanmadan ve bu isim konusunda bi netlik kazanmadan istemiyorum.

annesine söyleyeceğim. "dua edelimki kızımız olmasın. çünkü her türlü sonunda boşanıyoruz" dicem.

o şimdi ismini bekler ama ben kesin bir dille belirtirsem istemez heleki huzurumuzun bozulacağınıda hissettirirsem.

eşimediyorum böyle derim annene diye. bu terbiyesizliği yapabiliyorsan yap diyor.

vallahi çocuğumun ismi için terbiyesiz de olurum. kırılacaklarını anlamıyomuş gibi yapıp saf ayağınada yatarım yani. herşeyi yaparım.

bi gelini daha var. kayınbabamın adını koyacaklardı güya. sorun çıkardı kavga çıkardı ve kalkıp oğluna kendi babasının adını koydurdu. şimdi onun çocuğunu sevmiyorlamı sanki. hatta o gelinini hiç sevmezken şimdi çocuğu oldu diye el üstünde tutuyorlar resmen.

Aynı sorunu bende yaşadım halada yaşıyorum iki isim konuldu oğluma onlar kayınpederin ismini söylüyor bense kendi isteyip koyduğum ismi.Benim koyduğum ismi söylemiyorlar.

Kesinlikle terbiyesizlik değil. Dediğin gibi kv umutlarını şimdiden söndürmelisin. Eğer vicdanlı biriyse kendisi yüzünden evliliğinizin dağılmasına zin vermeyecektir.

hayatım buna yemin edebilir çünkü onun umrunda değil. neymiş efeendim kendi çocugu olursa ali ahmet mehmet diye bilindik isimler koymayı tercih edermiş entel dantel isimlerle ne işiniz var diyor. zihniyet farklı yani. insanı hamile olduğuna pişman ediyolar. karışamıycaklar ölürümde buna izin vermem buna hakları yok çünkü. eşim sen onları boşver ben sana kimliği getirdiğimde eger o ismi görmezsen o zaman tartış benle diyor. eger baş edemezse hoca çocugun adını kulağına fısıldadığında onların koydugu ismi okur ama kimlikte senin istediğin isim yazar dedi bana bir ara. delirdim ya sen iyimisin dedim. öbür tarafa gittiği zaman onu kimlikteki isimle değil kulağına okunan isimle çağırıcaklar ne saçmalıyorsun sen dedim bende ikinci isme karşıyım ne öyle ya. tek ismi olucak asla izin vermiycem gerekirse kötü gelin olur gene engel olurum. ben içime sinmeyen bir isimle seslenemem bebeğime. 18 yaşına gelince beğenmezse o değiştirebilrmiş. yok ya o yaşa kadar yaşanmışlıkları olucak o isimle. kolaymı 18 yıl sonra değiştirmek. ya varya bu erkekler evlendikten sonra çok değişiyor. kendimi kandırılmış gibi hissediyorum.

Kaynına sarfettiği bu cümleler için söyleyeceğin sadece iki kelime:

SANA NE!!!!

Bizde sadece eşimin annesi karıştı. Kendi koymak istedi.cinsiyeti bile belli değildi. iki ismi de düşünmüş maşallah
Birgün kardeşimle konuşuyordum. eşimin annesi, ''dayısı ne diyor isim konusunda'' dedi. ''annesi babası ne istiyorsa onu koysun, bu sadece onlara düşer diyor'' dedim ve sırıttım. sinirden kıpkırmızı oldu
Ertesi gün yine bir isim söyledi ''ben o ismi sevmiyorum'' dedim. akşama eşime sordu aynı ismi. ''anne ben sana bugün olmaz demedim mi, neden eşime soruyorsun tekrar. olmayacak, o da olmayacak bu da olmayacak. Biz koyacağız'' dedim. konu kapandı ve tekrar açılmadı.

Kaynına sarfettiği bu cümleler için söyleyeceğin sadece iki kelime:

SANA NE!!!!

o bana babamlara sordunuz mu dediğinde ben o anlık şaşkınlıkla ve inan içimde hiçbir kötülük olmadan sadece ''gerek duymadık'' dedim. sonrada bana ben o isimle seslenmem haberiniz olsun dedi. eşime dediğim şuydu benim çocugumu mal edicek bunlar biri ali diycek biri mehmet çocugunda aklını karıştırıcaklar ne saçmalık bu dedim. yok yapamazlar edemezler diyor ama şimdiye kadar ne zaman böyle dese nedense hep yaptılar. sırf onun annesi babası diye sesimi çıkarmadım ona dünde söyledim ( gene başka bişi yüzünden tartıştık )sorun gene ailesi tabi. seninle kişisel bir sorunum yok hep ailen yüzünden tartışıyoruz seninle. bana evlenmeden önce demiştinki karıma kimse laf söyleyemez şimdi erkek ol arkasında dur dedim yoksa bu sorun artık kişisel bir soruna dönücek dedim. gene tamam dedi. inandın mı dersen inanmıyorum artık benim karşıma dikildiği gibi onlarında karşısına diklmediği sürece inanmıycam ona.

Benim kızımın ismi de çok problem oldu.Çok sevdiğim bir isim koydum ama kayınvalidem hiç istemedi o ismi.Neyse yaşlı kadın gönlü olsun diye yine kendi bulup beğendiğim onun da beğendiği 2.bir isim daha koydum kızıma.Ama ne oldu sonra çok sevgili kayınvalidem kızıma ilk ismiyle hitap edilince müdahale etti onun ismi şu diyip 2.ismini söyleyerek.Demem o ki sakın karıştırma.Ben problem etmiyorum iki isimi de seviyorum yalnız kayınvalidem bunu ego yarışı haline getirdi.Bu durumu yaşamak istemiyorsan tek isim ve istediğin ismi koy arkadaşım.Bu arada bebeğine Allah uzun ömür versin

neden hep erkek aileleri karışır anlamıyorum ben yaa neden benim ailem karışmadı mesela eşimin annesi daha hamile bile değilken isimlerini şu şu koyacaksın demeye başlamıştı ama neyseki eşim hiç takmadı biz seçeceğiz dedi ha koyalım deseydide koydurmazdım sanırım isim koymak anne babanın görevidir çünkü zaten çok alakasız isimler bulup getiriyorlar hepte

ne güzel eşten yanaşanslısınız. benim kv ler illaki bnim adımı koyacaksın demiyor ama bekklşyorlar. eşimde onlara söz verdiği için illla koyacam diyor.

istemiyorum ya. günlerdir acaba eşim yokken kayınavlideme nasıl belli ederim diye düşünüyorum. alttan alttan beklentisini söndürecemki kendisi de desin benim adımı koymayın" diye

ne kadar düşüncesizce ve sinir bozucu bir davranış ya isim verme hakkı anne ve babanındır.. hayatlarının bir parçası olacak bebekleri.. heyecanla bebeklerine güzel bir isim bulma merakındalarken ne diye aileler burunlarını sokarlar hiç anlayamıyorum..:44: ben evli değilim böyle düşüncesiz insanlarla karşılaştırmasın allahım

doğduğunda senin seçtiğin isimle çağırmazlarsa sen de göstermem çocuğu size de.

Benim adım babannemin ismi.Eski ama güzel bir isim.

Ama gelgelelim hayatım boyunca modern isimlere ilgi duydum.HEp adım başka olsun istedim...

Şimdi yeni evliyim.Boşanma pahasına dahi olsa bebeğimin ismi benim hakkımdır.O kadar da net konuşuyorum.İçinde ukte kalanlar beni anlarlar

Bu arada dava ac diyenler boşa konusuyor.Dava cocuk 18 yaşını doldurduğunda acılabiliyor,kendi isteğiyle.Davayı anne ve baba 18den önce açamazlar

Bu arada dava ac diyenler boşa konusuyor.Dava cocuk 18 yaşını doldurduğunda acılabiliyor,kendi isteğiyle.Davayı anne ve baba 18den önce açamazlar

açabilirler, geçen yıl çalıştığım yerde bi arkadaş açmak zorunda kaldı, babası tutturmuş benim adım olucak diye peki diyip nüfus müdürlüğüne gitmiş ordaki kadın bu isim çok ağır bari iki isim koyun demiş onada peki demiş bizimki, bebeğin adı fevzi berke olarak yazılmış, babası nüfus cüzdanını görünce koca adama tokat atmış berke neymiş diye, evden kovmuş, mecbur dava açtı ama çok uğraştı anneyi falan çağırıyolarmış bi dolu belge tantana

o kayınpeder yaşının adamı değilmiş bir de tokat mı atmış berke adı için? Ona ne oluyormuş ki?

ıyy asıl fevzi neymiş

offf off şimdi ismine karışırlar hele bi doğurda gör herşeyine karışırlar delirtirler insanı ...helede lohusayken çıldırırsın sanki onlar doğurmuş, öyle bir hakimiyet kurarlarki bebeğin üstünde nerdeyse hepsi süte gelir çocuğu emzirmeye kalkarlar.kıskanç fesat görgüsüz varlıklar.aynıları yaşamış biri olarak sana tavsiyem başta taviz vermemen...veee eşininde eğer sana saygısı ve sevgisi tamsa senin yanında olmasını sağlamak başka çaren yok...eğer oda hatta zaten oda onların ağzına bakarsa yandın gitti...lohusalık pskolojisi denen bu durumda bu hiç çekilmez oluyor...ben bi anlatsam kelimeler yetersiz gelir..kesinlikle taviz verme kesinlikle.....tamam babaanne dede torun sevgisi bunları hepimiz anlıyoruzda onlarda biraz anlayışlı olup herşeye burunlarını sokmasalar demi...herşeyi didik didik etmeseler ne olur sanki..insana hamileliğini, lohusalığını, yeni tatmakta olduğu tüm duyguları zehir etmeseler...ay daraldım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…