• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bebeğinin ismine eşinin ailesi karışanlar

Ben çocuğum ve eşimin ailesi arasında olan olayların hangi birini anlatim ki sana..

Doğum yaptığımda hastaneye ziyarete gelen kaynana görümce ikilisinin minnacık kuzumun ağzına tükrüklerini sürmesinimi?
Ellerini kollarını sallayarak hastaneye gelmelerinimi?
sezeryn yaptım diye(dr isteği ile) sen çocuk mu? doğurdun sanki dediklerinimi?
çocuğuma bi çorap bile almamalarınımı?
ben doğuma gitmeden gelip eve yerleşmesinimi?,
Adını Efe koyduk diye(eşim koydu ismine hiç karışmadım) 2 ay burnumuzdan getirmesini ve çocuğuma ismiyle hitap etmemesinimi?
Bayram günü bayramlaşmaya gittiğimizde görmümcemin eşim'e "5 tl verde çocuğuna verim" demesinimi?
Ben çocuğumu emzirirken (1 yaşlarında felandı aklı ermeye başlamıştı) kaynanamın gel bak sana ne göstercem diyip sürekli memesini açı çocuğuma gösteri emdirymeye çalışmasınımı?
Oğlum daha yeni konuşma öğrenirken yine kaynanamın ona küfür öğretmeye çalışmasınımı?

Hangisini hangibirini anlatim sinirden yazamadıklarım, unuttuklarım,unutmak istediklerim,beynime, benliğime, hafızama kazınmaması için beynimi resetlemek istedeklerimi hangisini?

Aklıma tek tek geliyolar ve ben sinirlenip sinirlenip eşimle tekrar tekrar kavga çıkarmaya yer arıyorum..
Çok sustum çok yuttum şimdi kusuyorum..

Şok oldum resmen yine iyi sabretmissin canım Allah kolaylık versin . Allahından bulsun onlarda tovbe yaaaaaaaaaaaaaaaaaa :30:

Ben çocuğum ve eşimin ailesi arasında olan olayların hangi birini anlatim ki sana..

Doğum yaptığımda hastaneye ziyarete gelen kaynana görümce ikilisinin minnacık kuzumun ağzına tükrüklerini sürmesinimi?
Adını Efe koyduk diye(eşim koydu ismine hiç karışmadım) 2 ay burnumuzdan getirmesini ve çocuğuma ismiyle hitap etmemesinimi?
Bayram günü bayramlaşmaya gittiğimizde görmümcemin eşim'e "5 tl verde çocuğuna verim" demesinimi?
Ben çocuğumu emzirirken (1 yaşlarında felandı aklı ermeye başlamıştı) kaynanamın gel bak sana ne göstercem diyip sürekli memesini açı çocuğuma gösteri emdirymeye çalışmasınımı?
Oğlum daha yeni konuşma öğrenirken yine kaynanamın ona küfür öğretmeye çalışmasınımı?

Hangisini hangibirini anlatim sinirden yazamadıklarım, unuttuklarım,unutmak istediklerim,beynime, benliğime, hafızama kazınmaması için beynimi resetlemek istedeklerimi hangisini?

Aklıma tek tek geliyolar ve ben sinirlenip sinirlenip eşimle tekrar tekrar kavga çıkarmaya yer arıyorum..

amanıııııııınn bacım allah sana peygamber sabrı versin... ne demekmiş bebeğin ağzına tükürük sürmek, meme göstermek valla ben olsam kıyameti koparmıştım:20:

Bu çok korkunç bir sorun ben anlamıyorum bu durumu ve hiçbir zamanda anlamıycam kabullenmiycemde. Daha bebeğin rahme düşmeden önce isimler düşünürsün eşinle hatta evlenmeden önce konuşursun o zaman ne annesi vardır ne babası. Ama sen evlenirsin hamile olduğunu söylediğin an herkes birşey söylemeye başlar yok adı bu olsun şu olsun.ya annelik hakkı yokmudur şimdi.sen o kadar sıkıntıları çek, düşük tehlikesini geçir o zaman kimse yanında olmasın bu ne saçma ya.insan kendi çocugunun adını kendi koyamazmı bizde de aynen böyle oldu. Saçma sapan isimlerle geldiler ama onun adını evlenmeden önce eşimle biz zaten koymuştuk. Eşimin kardeşine bebeğimizin adı bu olucak dediğimizde ilk tepki noldu biliyor musunuz'' babamlara sordunuz? '' ve tabi ben dumur oldum. Nasıl yani benim bebeğimin adını o'mu koyucak? Eşimle tartıştım bu yüzden evlenme dönememimizde kimseyi karıştırmamışken evlendikten sonra asla karıştırmam heleki bu bebeğim olursa dedim. Benmi yanlış düşünüyorum allah aşkına ya annenin hakkı yokmudur buna bebeğine isim koymaya?

Eşinizin kardeşinin söyledikleri için eşinizle tartışmanız çok yanlış ya da bu tür olayları ilişkinize taşımanız. Çünkü farklı analardan babalardan dünyaya geldiniz o insanla onun aldığı kültür, eğitim konuşmasına yansıyacaktır. Yani bu şekilde söylemiş olması sana tabu koymak anlamında değil öyle öğrendiği için. Bu farklı bir konu tabi de değinmek istedim. İsim konusunda elbette sen haklısın ama bu olayı ailesel hale getirme eşinle hallet gereken cevabı o versin ailesine.

evli degilim ama annem kardeşim ve bana isim koyarken kendi begendigi isimleri vermişbabam hiç karışmamış hatta babama söyleyenler olmuş kendi anne ve babanın isimlerini verseydin diye fakat babam isim hakkı eşimin hakkı o istedigini verir demiş bencede bu konuda taviz vermeyin derim siz kendi begendiginiz ve sevdiginiz isimleri verin çocugunuza

İçim şişti arkadaşım.
Bune yaa:(((((:52::52::52:
Karabasan gibi çökmüşler üstüne.
Haklısın kus kus bitmez canım:47:

Kardeşim doğduğunda bana sormuşlar adını ne koyalım diye :
Tavşan demişim:))
Gerçektende pek zıp zıp bişey hala.:emir_bebek:

Ben oğlumun ismini kendim koydum ki, k.peder ben evliyken rahmetli olmuştu.
Hiç bir yorum yapılmadı haklarını yiyemem.
Ha yapsalardı da durum değişmezdi o ayrı.:20:

amanıııııııınn bacım allah sana peygamber sabrı versin... ne demekmiş bebeğin ağzına tükürük sürmek, meme göstermek valla ben olsam kıyameti koparmıştım:20:

İçim şişti arkadaşım.
Bune yaa:(((((:52::52::52:
Karabasan gibi çökmüşler üstüne.
Haklısın kus kus bitmez canım:47:

Şok oldum resmen yine iyi sabretmissin canım Allah kolaylık versin . Allahından bulsun onlarda tovbe yaaaaaaaaaaaaaaaaaa :30:

İnanın ki bunlar 4/1'i
Duyduğum şeylerin telafuzunu ben burda yapamıyorum üyeliğim silinir o derece kötü sözlerde duydum..
Tükrük sürmenin ne demek olduğunuda gooleden öğrendim kimseye soramadım ben utandım özellikle karadenizliler yapıyomuş bunu(googleden aratırsanız zaten çıkıyo) kendilerine benzesin diye yapıyolarmış..
Ki bende karadenizliyim ilk defa duyudum.
1 yıldır hiçbiriyle görüşmüyorum + evimden çaldıklarını taşıdıklarını saymadım henüz..
Rabbim rahat yüzü göstermesin..

Beterin beteri var ve insan yaşamadan inanamıyo başına gelince anlıyosun ve bişe oluyo susmak zorunda kalıyosun
Ben bütün sıkıntı yaşayanları çok iyi anlıyorum Hepimizi böyle insanların şerrinden korusun..

İnanın ki bunlar 4/1'i
Duyduğum şeylerin telafuzunu ben burda yapamıyorum üyeliğim silinir o derece kötü sözlerde duydum..
Tükrük sürmenin ne demek olduğunuda gooleden öğrendim kimseye soramadım ben utandım özellikle karadenizliler yapıyomuş bunu(googleden aratırsanız zaten çıkıyo) kendilerine benzesin diye yapıyolarmış..
Ki bende karadenizliyim ilk defa duyudum.
1 yıldır hiçbiriyle görüşmüyorum + evimden çaldıklarını taşıdıklarını saymadım henüz..
Rabbim rahat yüzü göstermesin..

Beterin beteri var ve insan yaşamadan inanamıyo başına gelince anlıyosun ve bişe oluyo susmak zorunda kalıyosun
Ben bütün sıkıntı yaşayanları çok iyi anlıyorum Hepimizi böyle insanların şerrinden korusun..

aman canım boşver hiç görüşme böyle insanlarla,eşin ne diyo peki nasıl bakıyo

Yuh diyorum ve tekrar yuh diyorum,
resmen agzim acik kaldi,
esinin ailesi resmen Kör Cahillermis,
kesinlikle uzak dur böyle insanlardan, ayyyyyyy allahim sen gösterme ya bu neeeeeeee

aman canım boşver hiç görüşme böyle insanlarla,eşin ne diyo peki nasıl bakıyo
Eşim hep duyma,görme,bilme modundaydı.. boşver yaşlı kadın ,boşver senden büyükler,desinler salla eeebi yeree kadar gecen yıl evi taşıdım kendi daireme(annemle aynı binadayım) gelemiyo hiçbiri çektim restide kocaya ya herro ya merro dedim..
ya ben oğlun yada kal orda aileceğin..
Şimdi tam 1 yıl oldu eşim yanımda hiçbiriyle görüşmüyorum çokda huzurluyum..
Eşim görüşüyomu onuda bilmiyorum sormuyorum lafları geçmiyo evimizde..

Yuh diyorum ve tekrar yuh diyorum,
resmen agzim acik kaldi,
esinin ailesi resmen Kör Cahillermis,
kesinlikle uzak dur böyle insanlardan, ayyyyyyy allahim sen gösterme ya bu neeeeeeee

Malesef cnm Annesi bildiğin karacahil batıl inançları olan kulakdan dolma herşeye inanan çok anasınıngözü çıkarcı bi kadın
Rabbim bir daha çektirmesin..

benim hamile oldugumu ogrenir ogrenmez esimin ailesi erkek olacak fatih geliyor diye bayram etmeye basladi
Ruyalarinda gormusler erkek oldugunu
Cinsiyetini ogrendigimiz gun Fatih geliyor diye duyurdular herkese
Her telefonda Fatih nasil Fatih napiyor
Biz ismine karar vermedik daha diyoruz
BIZ VERDIK BILE SIZ NE DERSENIZ DEYIN
Cevap bu
Nitekim aylar boyunca beni sinir ettiler oglum dogdu esim benim begendigim ve onun da cok sevdigi ismi koydu
Nufus cuzdanini elmas bir kolyeyle getirdi bana
Esime birakmistim karari
Buyuk sevinc oldu mutluluktan saatlerce agladim guldum
Onlar da cidden RUYALARINDA GORDULER

Kesinlikle pes etme
Esinle uzlasmaci olmaya calis
Hayatim ikimizden bir parca sen ne dusunuyorsun benim icin cok onemli gibi fikrini al onore et
Digerlerini kale bile alma konu acilirsa biz karar verme asamasindayiz supriz olacak soylemeyiz fln de
Ne sinir bozucu
Sanki sen tasiyici annesin

aslında biz kadınlar olarak çok zekiyiz.ama politik olamıyoruz:) he he de tamam de eşine de tatlım aşkım de nufus mudurlugune git bildigini oku :) turkiyedeki bu sistemi sevmiyorum.kayınvalide ve 3 sahıslar artık ellerini çiftlerden çeksinler.bagımlı karakter yetiştirmesinler biraz batıya bakalım

Back
X