kayınvalidenin adı ne?
perihan...
amabenim gönlümden geçen 3isim var: nisa-ipek-defne
karışmasın kimse ya, yada karışmıyormuş gibi yapıp kimsenin üzerinde baskı oluşturmasınlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kayınvalidenin adı ne?
perihan...
amabenim gönlümden geçen 3isim var: nisa-ipek-defne
karışmasın kimse ya, yada karışmıyormuş gibi yapıp kimsenin üzerinde baskı oluşturmasınlar
yanlış anlama ama sen bu tavizi verirsen baskıların arkası gelir. Herşeyine karışır dururlar. seçtiğin isimlerin üçü de çok güzel. Allah sağlıklı hayırlı ömürler versin bebeciğine :)
henüz hamile değilim. atanmadan ve bu isim konusunda bi netlik kazanmadan istemiyorum.
annesine söyleyeceğim. "dua edelimki kızımız olmasın. çünkü her türlü sonunda boşanıyoruz" dicem.
o şimdi ismini bekler ama ben kesin bir dille belirtirsem istemez heleki huzurumuzun bozulacağınıda hissettirirsem.
eşimediyorum böyle derim annene diye. bu terbiyesizliği yapabiliyorsan yap diyor.
vallahi çocuğumun ismi için terbiyesiz de olurum. kırılacaklarını anlamıyomuş gibi yapıp saf ayağınada yatarım yani. herşeyi yaparım.
bi gelini daha var. kayınbabamın adını koyacaklardı güya. sorun çıkardı kavga çıkardı ve kalkıp oğluna kendi babasının adını koydurdu. şimdi onun çocuğunu sevmiyorlamı sanki. hatta o gelinini hiç sevmezken şimdi çocuğu oldu diye el üstünde tutuyorlar resmen.
canım senin yaşadığın bu isim sıkıntısını bende yaşadım boşu boşuna canını sıkma bebeğine sana yazık eşinle kesin bir şekilde konuş , kesinlikle kimse karışmasın de eşinde ailesine bu konuya karışmamalarını ve isimi sizin koyacağınızı söylesin
yemin ederim senin yazdıklarını okurken sinirlerim tavan yaptı aklıma kendi hamileliğim geldi benim kaynana kendi çocuklarına kendi isimlerini koymuş benimkine çok müdahale etti ben isimi şu olacak dedikçe bize sordunuzmu biz ne dersek o olur falan diyordu sinirden çıldırıyordum
baktım baş edemiyorum eşime yalvardım bari sen koy dedim oğlumun ismini eşim koydu
ne kötü değilmi 9 ay ben karnımda taşıdım ne zorluklarla doğurdum ama oğluma istediğim isimi koyamadım çünkü kayınvalidem karıştı eşimde ona uydu
eşinin kardeşi bir daha böyle saçma birşey derse sende ona ilerde sende çocuğuna eşinin ailesinin istediği isimi koyacağına yemin et bende çocuğumun ismini size koydurayım de ve bu konuda karışmaması gerektiğini sert bir şekilde yüzüne söyle
hayatım buna yemin edebilir çünkü onun umrunda değil. neymiş efeendim kendi çocugu olursa ali ahmet mehmet diye bilindik isimler koymayı tercih edermiş entel dantel isimlerle ne işiniz var diyor. zihniyet farklı yani. insanı hamile olduğuna pişman ediyolar. karışamıycaklar ölürümde buna izin vermem buna hakları yok çünkü. eşim sen onları boşver ben sana kimliği getirdiğimde eger o ismi görmezsen o zaman tartış benle diyor. eger baş edemezse hoca çocugun adını kulağına fısıldadığında onların koydugu ismi okur ama kimlikte senin istediğin isim yazar dedi bana bir ara. delirdim ya sen iyimisin dedim. öbür tarafa gittiği zaman onu kimlikteki isimle değil kulağına okunan isimle çağırıcaklar ne saçmalıyorsun sen dedim bende ikinci isme karşıyım ne öyle ya. tek ismi olucak asla izin vermiycem gerekirse kötü gelin olur gene engel olurum. ben içime sinmeyen bir isimle seslenemem bebeğime. 18 yaşına gelince beğenmezse o değiştirebilrmiş. yok ya o yaşa kadar yaşanmışlıkları olucak o isimle. kolaymı 18 yıl sonra değiştirmek. ya varya bu erkekler evlendikten sonra çok değişiyor. kendimi kandırılmış gibi hissediyorum.
Kaynına sarfettiği bu cümleler için söyleyeceğin sadece iki kelime:
SANA NE!!!!
o bana babamlara sordunuz mu dediğinde ben o anlık şaşkınlıkla ve inan içimde hiçbir kötülük olmadan sadece ''gerek duymadık'' dedim. sonrada bana ben o isimle seslenmem haberiniz olsun dedi. eşime dediğim şuydu benim çocugumu mal edicek bunlar biri ali diycek biri mehmet çocugunda aklını karıştırıcaklar ne saçmalık bu dedim. yok yapamazlar edemezler diyor ama şimdiye kadar ne zaman böyle dese nedense hep yaptılar. sırf onun annesi babası diye sesimi çıkarmadım ona dünde söyledim ( gene başka bişi yüzünden tartıştık )sorun gene ailesi tabi. seninle kişisel bir sorunum yok hep ailen yüzünden tartışıyoruz seninle. bana evlenmeden önce demiştinki karıma kimse laf söyleyemez şimdi erkek ol arkasında dur dedim yoksa bu sorun artık kişisel bir soruna dönücek dedim. gene tamam dedi. inandın mı dersen inanmıyorum artık benim karşıma dikildiği gibi onlarında karşısına diklmediği sürece inanmıycam ona.
Bu arada dava ac diyenler boşa konusuyor.Dava cocuk 18 yaşını doldurduğunda acılabiliyor,kendi isteğiyle.Davayı anne ve baba 18den önce açamazlar
açabilirler, geçen yıl çalıştığım yerde bi arkadaş açmak zorunda kaldı, babası tutturmuş benim adım olucak diye peki diyip nüfus müdürlüğüne gitmiş ordaki kadın bu isim çok ağır bari iki isim koyun demiş onada peki demiş bizimki, bebeğin adı fevzi berke olarak yazılmış, babası nüfus cüzdanını görünce koca adama tokat atmış berke neymiş diye, evden kovmuş, mecbur dava açtı ama çok uğraştı anneyi falan çağırıyolarmış bi dolu belge tantana
açabilirler, geçen yıl çalıştığım yerde bi arkadaş açmak zorunda kaldı, babası tutturmuş benim adım olucak diye peki diyip nüfus müdürlüğüne gitmiş ordaki kadın bu isim çok ağır bari iki isim koyun demiş onada peki demiş bizimki, bebeğin adı fevzi berke olarak yazılmış, babası nüfus cüzdanını görünce koca adama tokat atmış berke neymiş diye, evden kovmuş, mecbur dava açtı ama çok uğraştı anneyi falan çağırıyolarmış bi dolu belge tantana