Ilk bebeğinin ismine eşinin ailesi karışanlar

Şuan hamileyim hormonlardan mı bilmiyorum ama yeterince hassasım zaten olumsuz birşey olduğunda aklıma şunu bile getirtiyorlar acaba bu çocugu yapmakla hatamı yaptım diyorum bazen. halbuki ben çok istemiştim ama şimdiden gelecek beni korkutmaya başladı.çocuğum onların elinde oyuncak olsun istemiyorum. ben ikimize bir dünya istedim çokmuydu bu anlamıyorum sadece biz olalım diyerek evlendik ve inanın ne nişanlılık dönemimde ne de evlilik arifesinde nerdeyse ailesinin yüzünü görmedim bile herşeyi ikimiz istediğimiz gibi yaptık kimsede karışmadı. ama bir imza herşeyi değiştirdi. bende haliyle ben evlenirken nerdeydi bu insanlar dedim. konu maddiyat olunca konu hastalık olunca yok bu insanlar. sadece iyi gündemi anne baba olunur nedir yani. inanın o kadar çok şey zoruma gidiyorki.bana yapılanları her konuştuğumda eşimle bana sadece haklısın diyor ya. başka bir icraat yok. eşim bazen şakayla karışık sen beni sevmiyorsun artık diyor bana. bende ona, inan seni sevmeseydim bu kadar şeye katlanmazdım hepsini kılıçtan geçirir çeker giderdim diyorum. evet onu çok seviyorum ama ailesini karıştırmaya devam ettikce soğuyorumda ondan. BUNU ONADA SÖYLEDİM VE BANA SEN BENDEN SOĞUDUĞUNU SÖYLEDİN DİYOR YA ŞAKA GİBİ.evlendiğimizde ilk geceyi bile yaşayamadık biz ailesi sinirlerimi zıplattı çünkü. ve evlendiğimiz günden beri öyle uygunsuz zamanlarda arıyorlardı ki insanda şevk falan kalmıyor korkuda var tabi üstüne inanın biz ilk geceyi 1 ay sonra yaşadık. bunlardan haberleri yok tabi, doktor doktor gezdik vajinüsmuyum diye. eşim napıyor hiçbirşey sadece haklısın diyor bana hepsi bu.olan bana oluyor tabi. Erkekler neden böyle yapar anlamıyorum halbuki hayat arkadaşlarını en üstte tutmaları gerekmez mi?

lütfen, stres yapmayın, bebeğiniz bunun acısını sizden çıkarır... lütfen onu da kendinizi de üzmeyin...

Neden olacak sizinle evlenene kadar hep anne ilgileniyor her işiyle.Mesela liseye giden bir kız genelde giysi alışverişini kendisi yapar.Ama erkek çocuğa gelince anne alır çocuk hazırı alır giyer.Bi nevi anneye bağımlı oluyorlar.Bağımsız bir birey olduklarını anlayamıyorlar.Kızlar daha kendine güvenli ve kararlı bu zamanda.
Bi yandan da annesi işte birşey diyip üzmek istemiyor.Birşey demedikçe onlar üstünüze geliyor.
Biraz da insanların anlayışsızlığı.Ya bırakın gençler ne yapıyorsa yapsınlar.
Bu türklerdeki bağlılık zaten kimsede yok.4 ay önce bir turist grubu binmişti dolmuşa.İçlerinde türkçe bilen yok.Korelilermiş.2 kadın 2 genç kız 2 tane de küçük çocuk koreden kalkmış gelmişler.Bizim 40 50 yaşındaki kadınlar kalkıp da koreye gitcek ha

Evet aile bağlarının sosyal ilişkide bağlı olmak güzel birşey ama bir yere kadar o da.

benimki daha kucuk cinsiyetinin belli olmasina var ama bebegimin adini ya ben yada esim koyar ..annemlerin ve kaynanamlarin karisacani sanmiyorum ..ne sacma yaa olur mu oyle sey bebek sizin bebeginiz ismini esinle beraber koyarsiniz ..bosverin onlari

aynı konu geçende bizdede oldu kaynım biyandan ilk çocuğu adını amca koyar dedi isim koymak istiyorsan evlen çocuk yap koy dedim.. kayınpederim de rahmetli babamın adı olur gibi bişey dedi bende benim 14 yaşında kardeşim vefat etmiş onun adını koymuyorumda dedim...umarım msjı almışlardır..

ayy yaklasık 3 yılıdr derdım olan bı konu acılmıs :) ben de bu konu da çok muzdarıbım esım once kız olursa sen koyarsa erkek olursa babamın adı olur dedı ben de erkek olmasın dıye çok dua ettım nıhayet kızımız oldugunu ogrendım sonra esım yan cızdı ılk cocuk ne olursa olsun annemın adı konulacak dedı ustelık yanına ıkıncı bı ısım olmadan 9 ay ugrastım ama olmadı esım kazandı su an kızım 2 yasında hala ısmıyle hıotap etmem melegım annecım aklıma ne gelırse (

Tabi ki de isim anne ve babanın hakkıdır. Gerisi teferruat.

9ay bütün sıkıntıları ben çekeyim sonra birileri bebeğime isin versin daha neler.ben kimseyi karıştırmadım.en baştan büyüklerin ismini koymak ne kadar mantıksız herkes kendi adıyla yaşasın dedim ısrarla isim öneren kayınvalideme cevap bile vermedim en baştan söylediğim isimleri tabiki eşiminde onayıyla verdik.çokta iii oldu.

neyseki şimdilik bizimkilerden ses seda yok isim konusunda, umarım bi karışan olmaz. çocuğa isim koymak öncelikle annenin hakkıdır bence o kadar ceremeyi çeken o sonuçta.

Bizdede karışanlar oldu olmazmı hiç.
Doruk olcak dedik doruk ne koruk gibi moruk gibi dal kavuk gibi bilmem ne gibi.
Dedilerde dediler.
Nihayi kararı verdik eşimle ve adı doruk oldu onlar konuştuğuyla kaldı

canım dava açıp ismini değiştirebilirsin

bu isimkonusunda erkekkesintavrını koymalı yoksa kesinlikle erkek ailenin dediği oluyor ve aşk değil görücüusul evlilikse erkek aile daha hakim bu konuda

artık babaanne dedenin de bir şey demesine alıştım da nedense eşin halası kuzenleri de karışmaya başlıyor hem de sorgular biçimde. Onlara da ne oluyorsa?

bu nasıl bi takıntıdır bu insanlarda anlamıyorum. ya bırak anne baba ortak karar versin.

bizzimkilerde direk ismimi koyun demiyor ama psikolojik baskı var. eşim de tutturmuş söz verdim onlara diyor sevgili döneminde daha kayınvalidemle bi kırgınlık yaşamadan önce bende isminizi koyacam demiştim ama onun üstüne araya soğukluk girdi.

şimdi ismini koydurmak istemiyorum. eşim de BOŞANIRMIŞ ozaman benden. eğer annenin adını koyup gelirsen gelirken mahkemeyede boşanma dilekçeni verip de gel dedim. yoksa ben boşanacağım zaten dedim.

ya bırakın insanlar kendi gönüllerinden geçen isimleri koysunlar. önceden 10çocuk doğururlardı. ikisine anne-bvaba ismi verilse geriye kalan 8çocuğa istediğin ismi veriyordun. şimdi ben 3çocuk istiyorum.

kızımı gönlümden geçen isimle çağırmaya hakkım yokmu?

Böyle basit bir konu için boşanma lafını mı ağına alıyor? Ne yani tek kusurunu kızınıza gönlünüzün seçtiği ismi mi koymak? Çok büyük bir terbiyeszlik bu. O çocuğun sıkıntısını çeken ve çekecek olan sizsiniz. Allah korusun hastalansa ateşlense babası sizin kadar üzülmez bir de utanmadan sizin rızanızı almadan annesinin ismini mi koymaya çalışıyor?

Hem annesi ölmüş mü ki?

hayır canım yaşıyor.

verdiği sözden dönemezmiş beyimiz. o öncedendi dedim. önceden vallahide billahide ben istiyordum ismini koymayı. ama öyle şeyler olduki benim o kırgınlığım asla geçmez ve bana o şeyleri yaşatmış olan insanın ismini biricik kızıma nasıl koyayım.

babasının adını oğluma verecem. bu sözümün arkasuındayım hala. ama annesinin adını istemiyorum. bu bayram onlara gittiğimizde eşim bahseder artık kızım olursa senin adını koyacam diye. o an öyle bişe demeliyimki hem kaynanamın beklentisi bitsin hemde kimse kırılmasın.

kayınvalidenin adı ne?

canım senin yaşadığın bu isim sıkıntısını bende yaşadım boşu boşuna canını sıkma bebeğine sana yazık eşinle kesin bir şekilde konuş , kesinlikle kimse karışmasın de eşinde ailesine bu konuya karışmamalarını ve isimi sizin koyacağınızı söylesin
yemin ederim senin yazdıklarını okurken sinirlerim tavan yaptı aklıma kendi hamileliğim geldi benim kaynana kendi çocuklarına kendi isimlerini koymuş benimkine çok müdahale etti ben isimi şu olacak dedikçe bize sordunuzmu biz ne dersek o olur falan diyordu sinirden çıldırıyordum
baktım baş edemiyorum eşime yalvardım bari sen koy dedim oğlumun ismini eşim koydu
ne kötü değilmi 9 ay ben karnımda taşıdım ne zorluklarla doğurdum ama oğluma istediğim isimi koyamadım çünkü kayınvalidem karıştı eşimde ona uydu
eşinin kardeşi bir daha böyle saçma birşey derse sende ona ilerde sende çocuğuna eşinin ailesinin istediği isimi koyacağına yemin et bende çocuğumun ismini size koydurayım de ve bu konuda karışmaması gerektiğini sert bir şekilde yüzüne söyle

üzerine vazife olmayan konulara karışan o kadar çok insan var ki...

Aslında suç bizde zamanında aman küslük olmasın huzur olsun diye onların eline bu hakkı biz veriyoruz.

ülkemizde özellikle küçük şehirlerde böyle bir gelenek var maalesef erkek anne babaları ilk toruna kendi isimleri konulsun istiyorlar.benim kızım olduğunda rahmetli kaynanam o zaman yaşıyordu birşey demedi ama eşim umut eder deyip annesinin adını da koydu.oysa öncesinde kız olursa sen erkek olursa ben adını koyacağım demişti ama yan çizdigerçi kayınvalidemin ismini hiç kimse kullanmadı rahmetli kendi de söylemedi diğer isim kullanıldı ama 2. isme ne gerek vardı ben 2 ismi hiç sevmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…