• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkimi babama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum.

burhaninaysesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
1.186
1
66
Almanya
merhaba öncelikle bana yardimci olursaniz cok sevinirim benim bir erkek arkadasim yaklasik iki senedir konusuyoruz her sey yolunda gidiyor gayet iyi anlasiyoruz ben su an da almanyadayim ve ben türkiyeye gittigimde yani tatile bana bi yüzük alip takmisti söz yüzügü kendi aramizda olan bir sey ve su an askerde kendisi seneye yazin bitiyor askerligi onun ailesindeki herkes beni biliyorlar hatta annesi beni ariyor bende onu hatta bayagi ileri oldu hersey cok ilerledi ben annesine anne bile diyorum aslinda kadin kendisi istemisti bende kiramamistim neyse benimde ailemde bilenler var teyzelerim filan en önemlisi annemde biliyor bu olayi ve cok seviyor kendisini benim tek damadim o ,ondan baskasi damadim olamaz filan diyor cok yani asiri bi sekilde seviyorrr hatta ona burdan kargoyla askeriyeye birseyler göndermisti annemde biliyor kendi aramizda sözü onun ailesinden herkes biliyor sorunum su biz bunu babama nasil söyleyecegiz cok otoriter bir babam var ne tepki gösterecegini pek bilemiyoruz hem annem hem ben ne zamandir beri bunu düsünüyoruz hatta gece yatinca bile uyuyamiyorummm kafayi yiycem o duruma geldi bu seneye nisan yapalim filan diyor onun ailesi o askerden geldikten sonra annem cok olumlu bakiyor ama babama nasil diycez hic bilemiyoruz bi yardimci olurmusunuz lütfennnn yazdiklarimi sabirla okudugunuz icin cok tesekkür ediyorum hepinize simdiden cok tesekkürler herkesin kendi sahsi adina yapacagi yorumlar benim icin cok önemli yardimlarinizi bekliyorum lütfennnn....:gitme:

Bi yerden başlamak lazım öyle diğmi, hem annenin de onyaladığı bi ilişkiymiş, annelerin kabul ettiği bi olay genellikle babalar da kabul ediyor

bu kadar gerilcek ne var canım, sonuçta babanda bi gün yuvadan uçacağının farkında
gerçi bi okul vs... gibi bi durumun varsa kızabilir tabii, neye kızar diye korkuyosun?

bence bu işi annen çözeri tr ye geldiğinizde kıza görücü gelcek diye yavaştan yol yapsın

Amcan, halan ya da ailenize yakın başka bir akraba devreye girip durumu anlatabilir. Ama ortada bir şey yokken bana göre çok sıkı fıkı olmuşsunuz ailesiyle.

Bi yerden başlamak lazım öyle diğmi, hem annenin de onyaladığı bi ilişkiymiş, annelerin kabul ettiği bi olay genellikle babalar da kabul ediyor

semerta dogru haklisin bir yerden baslamak lazim ama annem deseki ben önceden biliyordum diye bu kez babam diycekki sen biliyordun da niye bana demedin diye anneme kizcak bi de o var

çok detaya girmeden tr de biriyle tanıştığını bu gidişinde birdaha görüştüğünü ve niyetinin ciddi olduğunu söyle.
e baba otoriter de kızının da turşusunu kuracak değil ya. annen de alttan alttan işler damadın ne kadar iyi olduğunu filan.
amaa sakın annesine anne dediğini filan duymasın!!!
seni vereceği varsada vermez. anne demek o kadının oğlunun eşi hanımı olmuşsun demek. büyükler dikkat eder böyle şeylere...
hadi kolay gele

bu kadar gerilcek ne var canım, sonuçta babanda bi gün yuvadan uçacağının farkında
gerçi bi okul vs... gibi bi durumun varsa kızabilir tabii, neye kızar diye korkuyosun?

bence bu işi annen çözeri tr ye geldiğinizde kıza görücü gelcek diye yavaştan yol yapsın

chess yok okulum bitti burda ama türkiyeye gittigimde acikögretimden türk okulunuda okumak istiyorum bu kadar gerilecek ne var diyorsunda isteee sorma valla kafam cok karisti

bizim aile için konuşuyorum bizde annemin bildiklerini çoğunlukla babam bilir bi kısmı istisna olabilir tabii,
annen babbanla bu konuyu hiç konuşmamış mı peki

Amcan, halan ya da ailenize yakın başka bir akraba devreye girip durumu anlatabilir. Ama ortada bir şey yokken bana göre çok sıkı fıkı olmuşsunuz ailesiyle.

valla ailesi beni kizlari gibi görüyorr sanki biz coktan evlenmisiz gibi oldu bana kendi öz kiziymisim gibi davraniyor bir de daha hic tanismadan yüzünü bile görmeden evine bile gitmeden erkek arkadima bi poset vermis bana getirmesi icin icindede kendi el örgüsü iki adet kazak sonra bir de flor vardi o derece seviliyorum

çok detaya girmeden tr de biriyle tanıştığını bu gidişinde birdaha görüştüğünü ve niyetinin ciddi olduğunu söyle.
e baba otoriter de kızının da turşusunu kuracak değil ya. annen de alttan alttan işler damadın ne kadar iyi olduğunu filan.
amaa sakın annesine anne dediğini filan duymasın!!!
seni vereceği varsada vermez. anne demek o kadının oğlunun eşi hanımı olmuşsun demek. büyükler dikkat eder böyle şeylere...
hadi kolay gele

aman yok yokkk duymasin duyarsa zaten siz benden habersiz ne hatlar ceviriyorsunuz biktim usandim bu kiz milletinin islerinden diye baslarrrrr annem yavas yavas babamin aklina yer yapmaya basliyor ama daha birinin oldugunu söylemedi benim babam beni kimseyle paylasmak istemiyor ondan bu durum biraz zor ve ben cok taktim kafama mesela diyor ki benim kizim kimseyle evlenmiycek benim kizim bizle yasiyacak babasina bakacak falan gibisinden bu durumda benim zoruma gidiyor tabi kisacasi beni paylasamiyor adam insallah hayirlisi olur

bizim aile için konuşuyorum bizde annemin bildiklerini çoğunlukla babam bilir bi kısmı istisna olabilir tabii,
annen babbanla bu konuyu hiç konuşmamış mı peki

yok cnm annem konusmadi bu konuyu daha dogrusu babamin bana koyacagi yasaklardan korkuyor telefonumu elimden almak filan gibi seyler isteee annem babama derse bu konuyu acarsa babam nasil oluyorda benim en son haberim oluyor der

valla ailesi beni kizlari gibi görüyorr sanki biz coktan evlenmisiz gibi oldu bana kendi öz kiziymisim gibi davraniyor bir de daha hic tanismadan yüzünü bile görmeden evine bile gitmeden erkek arkadima bi poset vermis bana getirmesi icin icindede kendi el örgüsü iki adet kazak sonra bir de flor vardi o derece seviliyorum

Tamam sevilebilirsiniz bununla ilgili bir şey söylemedim zaten. Ama benim fikrim ortada bir resmiyet yokken BU kadar samimi olunmamalı. Kaldı ki evlendikten sonra bile aradaki mesafe korunmalı. Kendi ailelerimize bile yeri geliyor mesafeli oluyoruz. Tabi sizin hayatınız, ilişkilerinizin nasıl olacağına siz karar verecek, yaşayıp göreceksiniz :delphin:

yok cnm annem konusmadi bu konuyu daha dogrusu babamin bana koyacagi yasaklardan korkuyor telefonumu elimden almak filan gibi seyler isteee annem babama derse bu konuyu acarsa babam nasil oluyorda benim en son haberim oluyor der

sizde işin bu kadar ileri boyutta olduğunu çaktırmayın, çok yakınmışsınız gibi davranmayın
ve nişanı falan uzatmıcaksanız kısa vadede evliliğe gitcekseniz çıkın ortaya
napcaksın, babanın kalbini kırmamak için bi kaç ufak numara yapcanız artık
ay en son babalar duyar dizisi gibi oldu
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Tamam sevilebilirsiniz bununla ilgili bir şey söylemedim zaten. Ama benim fikrim ortada bir resmiyet yokken BU kadar samimi olunmamalı. Kaldı ki evlendikten sonra bile aradaki mesafe korunmalı. Kendi ailelerimize bile yeri geliyor mesafeli oluyoruz. Tabi sizin hayatınız, ilişkilerinizin nasıl olacağına siz karar verecek, yaşayıp göreceksiniz :delphin:

haklisiniz en azindan siz tecrübeli görmüs gecirmis bir insansiniz evlisiniz sanirim size katiliyorum bu durumda cok samimi olundu hatta asiri samimi olundu daha resmi bisey yok ben onun annesine anne diyorum ama kadin bacagindan ameliyat olmustu o siralar cok israr etti anne de bana böyle yabanci gibi oluyor teyze deme demisti bende kiramamistim o günden beride hep anne diyorum o da benim anneme anne diyor annemin cok hosuna gidiyor tabi bu durum annem cok seviyor valla onu laf bile ettirmiyor toz kondurmuyor annemin onu cok sevmesi ise yarar belki diye düsüünüyorummm annem illa da o olcak benim damadim diye tutturuyor zaten o zaman madem o kadar cok istiyor babamida ikna edebilir sanirim

sizde işin bu kadar ileri boyutta olduğunu çaktırmayın, çok yakınmışsınız gibi davranmayın
ve nişanı falan uzatmıcaksanız kısa vadede evliliğe gitcekseniz çıkın ortaya
napcaksın, babanın kalbini kırmamak için bi kaç ufak numara yapcanız artık
ay en son babalar duyar dizisi gibi oldu
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

ayyy valla ayni o dizi gibi oldu haaa güldürdün beni cok yasa sennnn =)) valla öyle yapcaz artik caktirmiycaz bu kadar ileri boyutta oldugunu saol yorumlarin icin

inci_tanesi chess semerta darkseaa hepinize cok cok ayri ayri tesekkür ediyorummm derdimi paylastim rahatladim hepinizden ALLAH razi olsunnn en azindan icime atmadim derdimi sizinle paylastim cok tesekkür ederim ilgilendiginiz icin

haklisiniz en azindan siz tecrübeli görmüs gecirmis bir insansiniz evlisiniz sanirim size katiliyorum bu durumda cok samimi olundu hatta asiri samimi olundu daha resmi bisey yok ben onun annesine anne diyorum ama kadin bacagindan ameliyat olmustu o siralar cok israr etti anne de bana böyle yabanci gibi oluyor teyze deme demisti bende kiramamistim o günden beride hep anne diyorum o da benim anneme anne diyor annemin cok hosuna gidiyor tabi bu durum annem cok seviyor valla onu laf bile ettirmiyor toz kondurmuyor annemin onu cok sevmesi ise yarar belki diye düsüünüyorummm annem illa da o olcak benim damadim diye tutturuyor zaten o zaman madem o kadar cok istiyor babamida ikna edebilir sanirim

Kayınvalidemi çok severim, sağolsun o da beni evladı gibi sever, bugüne kadar aramızda hiç kötü bir şey geçmedi :nazar: İnşaallah bundan sonra da bu şekilde gider. Ben yapı gereği böyleyim aslında. Çok yakınlarım dışında insanlara karşı mesafeliyim. Yeri geldiğinde en yakınlarıma karşı böyleyim. Bu yüzdendir ki eşimin ailesine karşı sonsuz saygı duyarım onlar da bana duyarlar. Çok samimi olma taraftarı değilim kısacası.

Baba konusuna gelince, annenizin onaylaması çok önemli. Anneniz, akrabalarınız hep birlikte bir akşam oturup, babanızın keyifli olduğu bir anda konuyu açıklayabilirsiniz. Emin olun işe yarayacaktır.

inci_tanesi chess semerta darkseaa hepinize cok cok ayri ayri tesekkür ediyorummm derdimi paylastim rahatladim hepinizden ALLAH razi olsunnn en azindan icime atmadim derdimi sizinle paylastim cok tesekkür ederim ilgilendiginiz icin

Rica ederim canım. İnşaallah hakkınızda en hayırlısı olur. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:

Kayınvalidemi çok severim, sağolsun o da beni evladı gibi sever, bugüne kadar aramızda hiç kötü bir şey geçmedi :nazar: İnşaallah bundan sonra da bu şekilde gider. Ben yapı gereği böyleyim aslında. Çok yakınlarım dışında insanlara karşı mesafeliyim. Yeri geldiğinde en yakınlarıma karşı böyleyim. Bu yüzdendir ki eşimin ailesine karşı sonsuz saygı duyarım onlar da bana duyarlar. Çok samimi olma taraftarı değilim kısacası.

Baba konusuna gelince, annenizin onaylaması çok önemli. Anneniz, akrabalarınız hep birlikte bir akşam oturup, babanızın keyifli olduğu bir anda konuyu açıklayabilirsiniz. Emin olun işe yarayacaktır.

denemeye kesinlikle deger cok iyi bir fikir herkesin yaninda zaten hep yumusak oluyor sertliginden taviz vermiyorrr

Back