- Konu Sahibi biggirlsdontcry
-
Lisans lisansustu her turlu burs kavramin gayet iyi biliyorum ulkede tek yuksek yapan siz degilsiniz. Ayrica bu sonucu degistirmiyor bir yerlerden bir destek aliyorsaniz demekki ultra zengin degilsiniz. Neyini anlamadiniz bunun. Yani adamla aranizda hala tabaka farki oldugunu dusunmuyorum.Lisansüstü eğitimdeki 'burs' kavramının bilinmeyeceğini düşünmediğim için açıklama yapmak gereği duymamıştım.
Bilimsel araştırmalarda başta TÜBİTAK olmak üzere kurumlardan projeler alır hocalar ve her projede yürütücü, araştırmacı veya danışmanların vs. dışında 'bursiyer öğrenci' çalıştırırlar. Bu öğrenciler çoğunlukla yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak ile beraber, lisans öğrencisi de olabilir. Sadece eğitim durumuna göre verilecek burs miktarı değişiklik gösterir. Projede çalışıp emeğiniz karşılığı alınan bir burs, maddi durum ile bir alakası yok.
Sinir bozucu cidden.Değil mi yani, ben de bunu anlayamıyorum işte. Anlattığı gibi bir durumda olduğundan çok alışık olmadığı için yadırgadığını düşünüyorum.
Bir gün oturuyoruz, sen evlenmek istesen baban sizin teknede düğün yapmana izin verir mi dedi mesela durup dururken. Teknede düğün olmaz ama kumsalda davetliler olur, nikah teknede kıyılır onlar izler herhalde dedim. Düşündü düşündü, yok yaaa ne teknesi, bana fazla dedi.
Gel de delirme.
Lisans lisansustu her turlu burs kavramin gayet iyi biliyorum ulkede tek yuksek yapan siz degilsiniz. Ayrica bu sonucu degistirmiyor bir yerlerden bir destek aliyorsaniz demekki ultra zengin degilsiniz. Neyini anlamadiniz bunun. Yani adamla aranizda hala tabaka farki oldugunu dusunmuyorum.
Lisans lisansustu her turlu burs kavramin gayet iyi biliyorum ulkede tek yuksek yapan siz degilsiniz. Ayrica bu sonucu degistirmiyor bir yerlerden bir destek aliyorsaniz demekki ultra zengin degilsiniz. Neyini anlamadiniz bunun. Yani adamla aranizda hala tabaka farki oldugunu dusunmuyorum.
TÜBİTAK gibi kurumlardan alınan projelerden burs alan öğrencilerin maddi durumuna bakılmaz. Burs o projede çalışmanın karşılığıdır. İstersen Sabancı ailesine üye ol, projede çalışıyorsan bursa hak kazanırsin. Yine de bu burs genelde hem yaşayıp hem de 5 yıldızlı yurt dışı tatillere yetecek bir miktar degil (Avrupa Birligi burslari haric diyebiliriz belki). Kısaca konu sahibinin maddi durumu iyiymiş.
Sevgili Dispossessed, çok sevindim yazdığınıza. Durum aynen böyle. Sanırım burslardan haberdarsınız, bir TÜBİTAK 1003 projesi yüksek lisans bursunu iki kişi aldığını düşünün, paranın miktarı aynen o kadar :) Ama yine de kendime ait kazandığım ilk para olduğu için beni mutlu ediyor.
Ne kadar güzel tebrik ederim sizi daha iyi yerlere geleceğiniz belli. Yaşınız henüz küçük iş hayatına atılmadan ciddi adımlar atma fikrini boşverin bence ileride iş ortamlarında belki size daha iyi hitap eden insanlara denk gelirsiniz. Bu insan sizin kriterlerinize uymuyor malesef. Zaten bu konuşmalardan sonra git gide daha çok soğuyacaksınuz en iyisi bitirmek olacak sanırım. Büyük konuşmaya hazırlayın kendinizi :)Hanımefendi asıl siz neyini anlamıyorsunuz bir türlü ya da zengin insanlarla bir probleminiz var sanırım, proje bursu kavramını bilmediğinize emin oldum şu an. Ben nerede bu paraya ihtiyacım olduğunu yazmışım? Benim tezim bu proje ve şimdi yaptığım sözlü/poster sunumlarında ve tezimde bu çalışma TÜBİTAK XXXX numaralı projesinden desteklenmektedir yazmak zorundayım ve bu proje kapsamındaki sonuçlarımı kullanmak için o projenin bursiyer öğrencisi olmak zorundayım. Bu kurumun koyduğu bir kural. TÜBİTAK geçen nisan ayında İş Güvenliği kapsamında tüm bursiyerlerini SGK kapsamına aldı yani bu bir nevi emeğimin karşılığını aldığım bir iş. Ayrıca merak ediyorsanız proje bursuna başvururken maddi durumla alakalı hiçbir belge istenmiyor çünkü olayın bununla bir alakası yok. Ailemin maddi durumu ile benim çalışıp emeğimin karşılığını almamın bir alakası yok. Gücüm ve ömrüm yettiği sürece çalışacağım.
Sevgili Dispossessed, çok sevindim yazdığınıza. Durum aynen böyle. Sanırım burslardan haberdarsınız, bir TÜBİTAK 1003 projesi yüksek lisans bursunu iki kişi aldığını düşünün, paranın miktarı aynen o kadar :) Ama yine de kendime ait kazandığım ilk para olduğu için beni mutlu ediyor.
Tamam COK ZENGINSINIZ tamam sakin olun zenginsiniz zengiiiinnnn ama sakin olun ikna oldum cok cok zenginsinizHanımefendi asıl siz neyini anlamıyorsunuz bir türlü ya da zengin insanlarla bir probleminiz var sanırım, proje bursu kavramını bilmediğinize emin oldum şu an. Ben nerede bu paraya ihtiyacım olduğunu yazmışım? Benim tezim bu proje ve şimdi yaptığım sözlü/poster sunumlarında ve tezimde bu çalışma TÜBİTAK XXXX numaralı projesinden desteklenmektedir yazmak zorundayım ve bu proje kapsamındaki sonuçlarımı kullanmak için o projenin bursiyer öğrencisi olmak zorundayım. Bu kurumun koyduğu bir kural. TÜBİTAK geçen nisan ayında İş Güvenliği kapsamında tüm bursiyerlerini SGK kapsamına aldı yani bu bir nevi emeğimin karşılığını aldığım bir iş. Ayrıca merak ediyorsanız proje bursuna başvururken maddi durumla alakalı hiçbir belge istenmiyor çünkü olayın bununla bir alakası yok. Ailemin maddi durumu ile benim çalışıp emeğimin karşılığını almamın bir alakası yok. Gücüm ve ömrüm yettiği sürece çalışacağım.
Harcanan emek karşılığı para kazanmak her zaman çok güzel bir duygu. Eğitim ve araştırma hayatınızda başarılar diliyorum. Hakki verildiginde gerçekten çok zahmetli ve yorucu bir süreç.
Arkadasinizin durumuna gelince, bazen insan parası olmayınca, olmayan parayi harcamayı da bilmiyor. Para eline geçince de çok dikkatli harcamayı tercih ediyor. Yine de para kazandıkca eğer kişiliği musaitse yavaş yavaş bu durum değişebiliyor (yıllar sürebilir).
Kişi eğer fitrat olarak cimriyse bu durumda yapacak pek de birsey yok. Bence ilk hangisi olduğuna karar verin.
Ne kadar güzel tebrik ederim sizi daha iyi yerlere geleceğiniz belli. Yaşınız henüz küçük iş hayatına atılmadan ciddi adımlar atma fikrini boşverin bence ileride iş ortamlarında belki size daha iyi hitap eden insanlara denk gelirsiniz. Bu insan sizin kriterlerinize uymuyor malesef. Zaten bu konuşmalardan sonra git gide daha çok soğuyacaksınuz en iyisi bitirmek olacak sanırım. Büyük konuşmaya hazırlayın kendinizi :)
Farklıysa seninle niye bir yola giriyor acaba?
İleride ailesinin kabul etmeyeceğini bile bile bu işlere girmek saçma değil mi?
para pul konularına yorum yapmayacağım ama erkek para kazanmak isterse taş taşır gene de kazanır gerisi bahane. bu konuda yani para konusunda bizden daha avantajlılar...
Bu konuda çok tartıştık zaten, ben de sizin gibi düşünüyorum. Hem karnım doysun hem pastam dursun diye düşünüyor galiba.
Şu an kesinlikle konuyu bir ilişkiye, geleceğe falan getirmiyorum. Zaten bir gelecek de görmüyorum.
Şimdiden başladık mesela o çok pahalı ne gerek var' lı cümlelere. Bu yaz arabamı değiştirdik, ben ikinci el araba almıyorum babam sorunlarla uğraşmak istemediği için tercih etmez. Araba bakıyorken inanın laflarıyla beni yedi. Çok pahalı, neden daha ucuzu olmasın hepsi araba, ikinci el al bence vs vs. Dedim en sonunda sen karışma ben karar vereceğim. Gittim istediğim arabayı aldım.
Sonra arkadaşlarla otel bakıyoruz, bir tane çok bilinen bir zincir var bir arkadaşım terasta havuzlu olsun, yok işte içinde 5 farklı dünya mutfağı olsun diye illa onu istedi bunları anlatıyor bir yandan, fotoğraflarına bakarken yanımıza geldi 'neeee xxx otel mi, yazıklar olsun' dedi gitti biz arkasından bakakaldık.
Yani parasını ailem ödüyorken bu kadar karışıyorsa, kendi ödüyorken herhalde hiç aldırmaz. Ben belirli standartlarda yaşamaya alışkınım ve beni şimdiden yıprattı bu durum.
konu sahibi zengin değil ki, diye yorumlamak biraz saçma kalıyor zenginlik göreceli bir kavramdır neye göre kime göre? Dediğim gibi ben orta sınıf işçi bir ailenın kızıyım evet fakir değilim çok şükür her imkana sahibim fakat 0 bir araba alabilme lüksüne sahip değilim mesela bana göre bahsi gecen arkadas iyi durumda ve zengin ama çok zenginlere göre orta sınıfın bir üstü kalabilir dediğim gibi bu kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bir kere arkadasımızın durumu diğer aileye göre daha iyimiş herkez kabul etti onu ama esas mesele çocugun bakış açısı hayatı çok lüks konforlu yaşamaktansa orta derecede kendine göre tatmin edici boyutta daha kısıtlı imkanlarla yasamayı yaşam tarzı haline getirmiş bu o şekilde mutlu oluyor olmuyorsa olmuyor zaten arkadasımızda mantıklı bir kız umarım seni prenses gibi yaşatacak sana hitap eden insanı bulursun :)konu sahibi zengin değil ki, sadece TR standartlarında düzgün koşullarda refah yaşayan ; zengin kesime göre orta halli birisi anladığım kadarıyla.
eleman triplerde, sezercik'in bi gün ben de şekey alıcam tavırlarında. Konu sahibesi ben de buna benzer bir tecrübe geçirdim, diyorum ki ömür geçmez. Sana göre aldığın 100 liralık bir tshirt normalken; o sana bunu yaptığın için suçlu hissettirir.
konu sahibi zengin değil ki, diye yorumlamak biraz saçma kalıyor zenginlik göreceli bir kavramdır neye göre kime göre? Dediğim gibi ben orta sınıf işçi bir ailenın kızıyım evet fakir değilim çok şükür her imkana sahibim fakat 0 bir araba alabilme lüksüne sahip değilim mesela bana göre bahsi gecen arkadas iyi durumda ve zengin ama çok zenginlere göre orta sınıfın bir üstü kalabilir dediğim gibi bu kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bir kere arkadasımızın durumu diğer aileye göre daha iyimiş herkez kabul etti onu ama esas mesele çocugun bakış açısı hayatı çok lüks konforlu yaşamaktansa orta derecede kendine göre tatmin edici boyutta daha kısıtlı imkanlarla yasamayı yaşam tarzı haline getirmiş bu o şekilde mutlu oluyor olmuyorsa olmuyor zaten arkadasımızda mantıklı bir kız umarım seni prenses gibi yaşatacak sana hitap eden insanı bulursun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?