• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide maddi durum farkı

Canım o arkadaş cefakar bi işci ailesinde yetişmişse eğer o düzende büyüdüğü için paraya çok değer verir ve çok dikkatli harcar yani ilerde para kazandığında ayda 5 bin tl de kazansa biz bunun 2,5 u harcarız kıt kanaat gecınırız müsrüflük yapmayalım kalanınıda yatırım yapalım der yazın güzel bir tatil arzularken sen masrafımız cok 3 yıldızlı otelde bize yeter maksat denizse orda da var der derde der. Yani o farklı bi kafa yapısı ve yetiştiriliş tarzı birde her zaman kendini ezik görüp sana öfke duymaya baslıcak saglıklı bi evlılık olmaz ilerde davul bile dengi dengine demişler. Kaldı ki senin ailen de pek gönüllü vermez seni zaten onlara sen kır düğünü yapalım dersin onlar küçük bi salon düğünü :)

Lisansüstü eğitimdeki 'burs' kavramının bilinmeyeceğini düşünmediğim için açıklama yapmak gereği duymamıştım.

Bilimsel araştırmalarda başta TÜBİTAK olmak üzere kurumlardan projeler alır hocalar ve her projede yürütücü, araştırmacı veya danışmanların vs. dışında 'bursiyer öğrenci' çalıştırırlar. Bu öğrenciler çoğunlukla yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak ile beraber, lisans öğrencisi de olabilir. Sadece eğitim durumuna göre verilecek burs miktarı değişiklik gösterir. Projede çalışıp emeğiniz karşılığı alınan bir burs, maddi durum ile bir alakası yok.
Lisans lisansustu her turlu burs kavramin gayet iyi biliyorum ulkede tek yuksek yapan siz degilsiniz. Ayrica bu sonucu degistirmiyor bir yerlerden bir destek aliyorsaniz demekki ultra zengin degilsiniz. Neyini anlamadiniz bunun. Yani adamla aranizda hala tabaka farki oldugunu dusunmuyorum.

Değil mi yani, ben de bunu anlayamıyorum işte. Anlattığı gibi bir durumda olduğundan çok alışık olmadığı için yadırgadığını düşünüyorum.
Bir gün oturuyoruz, sen evlenmek istesen baban sizin teknede düğün yapmana izin verir mi dedi mesela durup dururken. Teknede düğün olmaz ama kumsalda davetliler olur, nikah teknede kıyılır onlar izler herhalde dedim. Düşündü düşündü, yok yaaa ne teknesi, bana fazla dedi.
Gel de delirme.
Sinir bozucu cidden.

Ayyy ne mıymıntı herif ya :KK53: okurken içim şişti. Tamam uygun yerde kalmak guzelde bi kadının hostelde ne işi var yaa. 10 kişiyle aynı ranzalı odalarda. 20 kişi için bi banyo tuvalet. Erkekler önemsemez ama ben şahsen dünyanın neresinde olursam olayım kalamazdım. Birde şunu dersem buna kızar diye düşünerek sohbetmi olur. Olmaz. Bu böyleyse anası nasıl düşünemedim :confused:

Lisans lisansustu her turlu burs kavramin gayet iyi biliyorum ulkede tek yuksek yapan siz degilsiniz. Ayrica bu sonucu degistirmiyor bir yerlerden bir destek aliyorsaniz demekki ultra zengin degilsiniz. Neyini anlamadiniz bunun. Yani adamla aranizda hala tabaka farki oldugunu dusunmuyorum.

TÜBİTAK gibi kurumlardan alınan projelerden burs alan öğrencilerin maddi durumuna bakılmaz. Burs o projede çalışmanın karşılığıdır. İstersen Sabancı ailesine üye ol, projede çalışıyorsan bursa hak kazanırsin. Yine de bu burs genelde hem yaşayıp hem de 5 yıldızlı yurt dışı tatillere yetecek bir miktar degil (Avrupa Birligi burslari haric diyebiliriz belki). Kısaca konu sahibinin maddi durumu iyiymiş.

Son düzenleme:

Hanımefendi asıl siz neyini anlamıyorsunuz bir türlü ya da zengin insanlarla bir probleminiz var sanırım, proje bursu kavramını bilmediğinize emin oldum şu an. Ben nerede bu paraya ihtiyacım olduğunu yazmışım? Benim tezim bu proje ve şimdi yaptığım sözlü/poster sunumlarında ve tezimde bu çalışma TÜBİTAK XXXX numaralı projesinden desteklenmektedir yazmak zorundayım ve bu proje kapsamındaki sonuçlarımı kullanmak için o projenin bursiyer öğrencisi olmak zorundayım. Bu kurumun koyduğu bir kural. TÜBİTAK geçen nisan ayında İş Güvenliği kapsamında tüm bursiyerlerini SGK kapsamına aldı yani bu bir nevi emeğimin karşılığını aldığım bir iş. Ayrıca merak ediyorsanız proje bursuna başvururken maddi durumla alakalı hiçbir belge istenmiyor çünkü olayın bununla bir alakası yok. Ailemin maddi durumu ile benim çalışıp emeğimin karşılığını almamın bir alakası yok. Gücüm ve ömrüm yettiği sürece çalışacağım.

TÜBİTAK gibi kurumlardan alınan projelerden burs alan öğrencilerin maddi durumuna bakılmaz. Burs o projede çalışmanın karşılığıdır. İstersen Sabancı ailesine üye ol, projede çalışıyorsan bursa hak kazanırsin. Yine de bu burs genelde hem yaşayıp hem de 5 yıldızlı yurt dışı tatillere yetecek bir miktar degil (Avrupa Birligi burslari haric diyebiliriz belki). Kısaca konu sahibinin maddi durumu iyiymiş.

Sevgili Dispossessed, çok sevindim yazdığınıza. Durum aynen böyle. Sanırım burslardan haberdarsınız, bir TÜBİTAK 1003 projesi yüksek lisans bursunu iki kişi aldığını düşünün, paranın miktarı aynen o kadar :) Ama yine de kendime ait kazandığım ilk para olduğu için beni mutlu ediyor.

Sevgili Dispossessed, çok sevindim yazdığınıza. Durum aynen böyle. Sanırım burslardan haberdarsınız, bir TÜBİTAK 1003 projesi yüksek lisans bursunu iki kişi aldığını düşünün, paranın miktarı aynen o kadar :) Ama yine de kendime ait kazandığım ilk para olduğu için beni mutlu ediyor.

Harcanan emek karşılığı para kazanmak her zaman çok güzel bir duygu. Eğitim ve araştırma hayatınızda başarılar diliyorum. Hakki verildiginde gerçekten çok zahmetli ve yorucu bir süreç.
Arkadasinizin durumuna gelince, bazen insan parası olmayınca, olmayan parayi harcamayı da bilmiyor. Para eline geçince de çok dikkatli harcamayı tercih ediyor. Yine de para kazandıkca eğer kişiliği musaitse yavaş yavaş bu durum değişebiliyor (yıllar sürebilir).
Kişi eğer fitrat olarak cimriyse bu durumda yapacak pek de birsey yok. Bence ilk hangisi olduğuna karar verin.

Hanımefendi asıl siz neyini anlamıyorsunuz bir türlü ya da zengin insanlarla bir probleminiz var sanırım, proje bursu kavramını bilmediğinize emin oldum şu an. Ben nerede bu paraya ihtiyacım olduğunu yazmışım? Benim tezim bu proje ve şimdi yaptığım sözlü/poster sunumlarında ve tezimde bu çalışma TÜBİTAK XXXX numaralı projesinden desteklenmektedir yazmak zorundayım ve bu proje kapsamındaki sonuçlarımı kullanmak için o projenin bursiyer öğrencisi olmak zorundayım. Bu kurumun koyduğu bir kural. TÜBİTAK geçen nisan ayında İş Güvenliği kapsamında tüm bursiyerlerini SGK kapsamına aldı yani bu bir nevi emeğimin karşılığını aldığım bir iş. Ayrıca merak ediyorsanız proje bursuna başvururken maddi durumla alakalı hiçbir belge istenmiyor çünkü olayın bununla bir alakası yok. Ailemin maddi durumu ile benim çalışıp emeğimin karşılığını almamın bir alakası yok. Gücüm ve ömrüm yettiği sürece çalışacağım.

Ne kadar güzel tebrik ederim sizi daha iyi yerlere geleceğiniz belli. Yaşınız henüz küçük iş hayatına atılmadan ciddi adımlar atma fikrini boşverin bence ileride iş ortamlarında belki size daha iyi hitap eden insanlara denk gelirsiniz. Bu insan sizin kriterlerinize uymuyor malesef. Zaten bu konuşmalardan sonra git gide daha çok soğuyacaksınuz en iyisi bitirmek olacak sanırım. Büyük konuşmaya hazırlayın kendinizi :)

Tamam COK ZENGINSINIZ tamam sakin olun zenginsiniz zengiiiinnnn ama sakin olun ikna oldum cok cok zenginsiniz

Harcanan emek karşılığı para kazanmak her zaman çok güzel bir duygu. Eğitim ve araştırma hayatınızda başarılar diliyorum. Hakki verildiginde gerçekten çok zahmetli ve yorucu bir süreç.
Arkadasinizin durumuna gelince, bazen insan parası olmayınca, olmayan parayi harcamayı da bilmiyor. Para eline geçince de çok dikkatli harcamayı tercih ediyor. Yine de para kazandıkca eğer kişiliği musaitse yavaş yavaş bu durum değişebiliyor (yıllar sürebilir).
Kişi eğer fitrat olarak cimriyse bu durumda yapacak pek de birsey yok. Bence ilk hangisi olduğuna karar verin.

Çok teşekkür ederim.
Sanırım ilk dediğiniz çok doğru bizim durumda, olmayan parayı harcamayı bilmeme durumu. Ama para kazandıkça değişmesi ne kadar sürer, birbirimizi ne kadar yıpratırız bilmiyorum ve açıkçası yordu beni bu durum şimdiden.

Ne kadar güzel tebrik ederim sizi daha iyi yerlere geleceğiniz belli. Yaşınız henüz küçük iş hayatına atılmadan ciddi adımlar atma fikrini boşverin bence ileride iş ortamlarında belki size daha iyi hitap eden insanlara denk gelirsiniz. Bu insan sizin kriterlerinize uymuyor malesef. Zaten bu konuşmalardan sonra git gide daha çok soğuyacaksınuz en iyisi bitirmek olacak sanırım. Büyük konuşmaya hazırlayın kendinizi :)

Çok teşekkürler sizin bir önceki yorumunuza cevap yazıyordum ki çıkmak zorunda kaldım. Çünkü durumu çok iyi anlamışsınız, yetiştirilme tarzı sebebiyle sanki para harcamaya tepkili. Şimdiden başladık mesela o çok pahalı ne gerek var' lı cümlelere. Bu yaz arabamı değiştirdik, ben ikinci el araba almıyorum babam sorunlarla uğraşmak istemediği için tercih etmez. Araba bakıyorken inanın laflarıyla beni yedi. Çok pahalı, neden daha ucuzu olmasın hepsi araba, ikinci el al bence vs vs. Dedim en sonunda sen karışma ben karar vereceğim. Gittim istediğim arabayı aldım.
Sonra arkadaşlarla otel bakıyoruz, bir tane çok bilinen bir zincir var bir arkadaşım terasta havuzlu olsun, yok işte içinde 5 farklı dünya mutfağı olsun diye illa onu istedi bunları anlatıyor bir yandan, fotoğraflarına bakarken yanımıza geldi 'neeee xxx otel mi, yazıklar olsun' dedi gitti biz arkasından bakakaldık.
Yani parasını ailem ödüyorken bu kadar karışıyorsa, kendi ödüyorken herhalde hiç aldırmaz. Ben belirli standartlarda yaşamaya alışkınım ve beni şimdiden yıprattı bu durum.

Farklıysa seninle niye bir yola giriyor acaba?
İleride ailesinin kabul etmeyeceğini bile bile bu işlere girmek saçma değil mi?
para pul konularına yorum yapmayacağım ama erkek para kazanmak isterse taş taşır gene de kazanır gerisi bahane. bu konuda yani para konusunda bizden daha avantajlılar...

Farklıysa seninle niye bir yola giriyor acaba?
İleride ailesinin kabul etmeyeceğini bile bile bu işlere girmek saçma değil mi?
para pul konularına yorum yapmayacağım ama erkek para kazanmak isterse taş taşır gene de kazanır gerisi bahane. bu konuda yani para konusunda bizden daha avantajlılar...

Bu konuda çok tartıştık zaten, ben de sizin gibi düşünüyorum. Hem karnım doysun hem pastam dursun diye düşünüyor galiba.
Şu an kesinlikle konuyu bir ilişkiye, geleceğe falan getirmiyorum. Zaten bir gelecek de görmüyorum.

Bu konuda çok tartıştık zaten, ben de sizin gibi düşünüyorum. Hem karnım doysun hem pastam dursun diye düşünüyor galiba.
Şu an kesinlikle konuyu bir ilişkiye, geleceğe falan getirmiyorum. Zaten bir gelecek de görmüyorum.

gelecek görmüyorsan uzatma yarın ailesiyle tanışınca yok şuran şöyle yok buran böyle diye saçma uyarılara maruz kalmak hoş değil. gitsin kendi ailesi gibi birisini bulsun.

Ben bunun maddi durumla çok ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Standart ve alışkanlık meselesi. Sizden çok kazansa da benzer alışkanlıkları sürdürür gibime geliyor. Benimle aynı maaşı alıp 1 lira borcu bile olmadığı halde sinemaya korka korka para veren arkadaşlar var,paraları olmadığından değil.

Şimdiden başladık mesela o çok pahalı ne gerek var' lı cümlelere. Bu yaz arabamı değiştirdik, ben ikinci el araba almıyorum babam sorunlarla uğraşmak istemediği için tercih etmez. Araba bakıyorken inanın laflarıyla beni yedi. Çok pahalı, neden daha ucuzu olmasın hepsi araba, ikinci el al bence vs vs. Dedim en sonunda sen karışma ben karar vereceğim. Gittim istediğim arabayı aldım.
Sonra arkadaşlarla otel bakıyoruz, bir tane çok bilinen bir zincir var bir arkadaşım terasta havuzlu olsun, yok işte içinde 5 farklı dünya mutfağı olsun diye illa onu istedi bunları anlatıyor bir yandan, fotoğraflarına bakarken yanımıza geldi 'neeee xxx otel mi, yazıklar olsun' dedi gitti biz arkasından bakakaldık.
Yani parasını ailem ödüyorken bu kadar karışıyorsa, kendi ödüyorken herhalde hiç aldırmaz. Ben belirli standartlarda yaşamaya alışkınım ve beni şimdiden yıprattı bu durum.

ilk yorumumdaki fikrim değişti bunları okuyunca. bu arkadaşla belli ki maddi olarak farklısınız ve bu arkadaş bunu sindirmemiş belli ki. sindirmediyse ilerde zengin olunca ya gorgusuz olur ya da cimri. yorar psikolojik açıdan. bence iliskiyi bitirmeden önce yapılması gereken tek şey bu konuda konuşmaya çalışmak. bunun bir sorun olduğu konusunda hemfikir olmak, tespitten sonra da bu sorunu aşmaya her iki tarafın da gonullu olması. iletişim de kurmuyorsa baska bir sorun olunca yine patlar.. iki olgun insan gibi konuşup halletmeye, farklılığınızı kabul edip birbirinize uyum saglamaniz lazim. soru su: bu çabaya değecek biri mi?

konu sahibi zengin değil ki, sadece TR standartlarında düzgün koşullarda refah yaşayan ; zengin kesime göre orta halli birisi anladığım kadarıyla.

eleman triplerde, sezercik'in bi gün ben de şekey alıcam tavırlarında. Konu sahibesi ben de buna benzer bir tecrübe geçirdim, diyorum ki ömür geçmez. Sana göre aldığın 100 liralık bir tshirt normalken; o sana bunu yaptığın için suçlu hissettirir.

konu sahibi zengin değil ki, sadece TR standartlarında düzgün koşullarda refah yaşayan ; zengin kesime göre orta halli birisi anladığım kadarıyla.

eleman triplerde, sezercik'in bi gün ben de şekey alıcam tavırlarında. Konu sahibesi ben de buna benzer bir tecrübe geçirdim, diyorum ki ömür geçmez. Sana göre aldığın 100 liralık bir tshirt normalken; o sana bunu yaptığın için suçlu hissettirir.
konu sahibi zengin değil ki, diye yorumlamak biraz saçma kalıyor zenginlik göreceli bir kavramdır neye göre kime göre? Dediğim gibi ben orta sınıf işçi bir ailenın kızıyım evet fakir değilim çok şükür her imkana sahibim fakat 0 bir araba alabilme lüksüne sahip değilim mesela bana göre bahsi gecen arkadas iyi durumda ve zengin ama çok zenginlere göre orta sınıfın bir üstü kalabilir dediğim gibi bu kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bir kere arkadasımızın durumu diğer aileye göre daha iyimiş herkez kabul etti onu ama esas mesele çocugun bakış açısı hayatı çok lüks konforlu yaşamaktansa orta derecede kendine göre tatmin edici boyutta daha kısıtlı imkanlarla yasamayı yaşam tarzı haline getirmiş bu o şekilde mutlu oluyor olmuyorsa olmuyor zaten arkadasımızda mantıklı bir kız umarım seni prenses gibi yaşatacak sana hitap eden insanı bulursun :)

konu sahibi zengin değil ki, diye yorumlamak biraz saçma kalıyor zenginlik göreceli bir kavramdır neye göre kime göre? Dediğim gibi ben orta sınıf işçi bir ailenın kızıyım evet fakir değilim çok şükür her imkana sahibim fakat 0 bir araba alabilme lüksüne sahip değilim mesela bana göre bahsi gecen arkadas iyi durumda ve zengin ama çok zenginlere göre orta sınıfın bir üstü kalabilir dediğim gibi bu kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bir kere arkadasımızın durumu diğer aileye göre daha iyimiş herkez kabul etti onu ama esas mesele çocugun bakış açısı hayatı çok lüks konforlu yaşamaktansa orta derecede kendine göre tatmin edici boyutta daha kısıtlı imkanlarla yasamayı yaşam tarzı haline getirmiş bu o şekilde mutlu oluyor olmuyorsa olmuyor zaten arkadasımızda mantıklı bir kız umarım seni prenses gibi yaşatacak sana hitap eden insanı bulursun :)

kimse prenses değil, bense olmak hiç istemem. Gelirim ölçüsünde kendi ayaklarım üstünde duruyorum. Erkeklerin parasını yemek tabiatımda yok. Sadece konu sahibesini 4-5* otele gittiği için eleştirme hakkı yok erkeğin. Keza kızın da karşıdakini ki zaten böyle bir şey yok. Benim bahsettiğim kendimle ilgili kişi ise ayda 8000+ tl üzeri geliri olup, çocukluğundaki zor günlerden kalma tutumluğunu atamaması sebepli, yani bu kadar gelir ile bir tshirtü kendi kazandığım paramla almamı bir kamyon laf ile eleştirip kendimi suçlu gibi hissettirmişti...aynı şekilde kendine bakan, parfüm kullanan, standart üzeri mağazalardan alışveriş yapanlara demediği kalmazdı. Kimse kimseyi yediğiyle, içtiğiyle, aldığıyla eleştiremez. Yeri gelir karşındakine ayak uydurursun, yeri gelir karşındaki sana saygı duyar. Durumu iyi olan insanlara suçlu muamelesi yapmak bizim ülkemize özgü. Burda dahi örneği çok.

Back