• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide maddi durum farkı

B biggirlsdontcry
Belli bir yaşam tarzınız yaşam standardınız var. Hepimiz için geçerli bu. Standardının altındaki yaşam, insana zor gelir. Iliskiniz biraz daha ilerleyip, zaman geçince siz de rahatsız olabilirsiniz bu durumdan. Buraya bunu sorun olarak yazmanız bile ileride doğacak sorunların habercisi bence. Hakkınızda hayırlısı olsun umarım..

mesajiniza cevap vermemesini kızması olarak nasıl yorumluyorsunuz? belki henuz belli olmadığı icin cevap yazmamıştır. "şurayı ayarladım" diye dönecektir sonradan. bazı insanlar çıt çıt her detayı yazmıyor.

öğrencilik modundan hic çıkamıyor bazen insanlar. bence bu kişi de öyle. sürekli hostel vs modu da bundan. bu bir cimrilik değil, yasam tarzı. kamp, gezme, keşfetme, sirtcantasi anahtar kelimeler. ne diyim işte klasik akademisyen :)

belli ki aileler arasında fark var. maddi olarak da daha dusuk durumda olan kişi olduğu icin arkadaşınızın kompleks yapması normal geldi bana. bence kararı siz vermelisiniz. böyle bir yaşam mümkün mü? katlanabilir miyim? zaman zaman bu hesaplama modu bunaltabilir ve konu açarken içinde bulunduğunuz hissiyatlarda olabilirsiniz. ama zamanla iliski ve şartlar belirlendikten her şey yoluna girebilir, herkes orta yolda buluşabilir de.
bir arkadasım da benzer bir evlilik yaptı. nişanlısı sürekli "ben seni mutlu edemem. sana araba alamam. dugun yapamam" diye bunaltıyordu kızı. ama kız mutevazi bir yaşamı göze aldığından dolayı su an cok mutlular. ailelerin beklentileri yüzünden düğün zamanı biraz gerildiler ama aşk, samimiyet ve iyi niyet olunca gerisi geldi.

Buna vizyon ve gorguyu de eklemek istiyorum
Maddi durumu gercekten kotu olan ama buna hic takilmayip cok calisip iyi yerlere gelen arkadaslarim var , disaridan goren hic anlamaz bile zengin ailede dogmus sanir
Konu sahibinim sevgilisi vizyonsuz ve gorgusuz bir adam
Birde yurt dışına gidebilen birisi ne kadar parasız olabilir ki?
Maalesef bir erkek hostelda kalabilirken, biz kadınlar güvenlik sebebiyle daha farklı yerler tercih etmek zorunda kalabiliyoruz.

Maalesef bir erkek hostelda kalabilirken, biz kadınlar güvenlik sebebiyle daha farklı yerler tercih etmek zorunda kalabiliyoruz.
Yani belki burs falan kazanmistir diyecegim ama yurtdisinda hayat bize gore daha pahali diyorum ya adamda vizyon yok gorgu yok

-sen ısmarlarsan gelmem
-tamam sen ısmarla o zaman
-param yok

Burdan bakınca biraz komik duruyor hani git başımdan yemek falan yok diyor gibi
Bir de ailem seni istemez gibi bir sey demiş
Ailesinin istememiş olması onun için önemli olmasaydı bunu demeZdi sana

Karşılıklı konusurken birden diyalogu kesmek falan ne biliyim ben sevmedim bu felsefe uzmanı arkadası ..

Sahi sizin maddi durumunuz iyi madem neden burs alıyorsunuz?

Benim zamanımda bu burs belirli bir sayıda öğrenciye veriliyordu orta gelirli olduğumuz için kendime hak görmemiştim
Başkasının hakkına girmiş olmadınız mı?

Burs aldiginiza gore siz de zengin degilsiniz. Otelde kalmak marka giymek ortalama her insanin yapabildigi seyler. Adamin sanirim ruhu fakfakir.

Sahi sizin maddi durumunuz iyi madem neden burs alıyorsunuz?

Benim zamanımda bu burs belirli bir sayıda öğrenciye veriliyordu orta gelirli olduğumuz için kendime hak görmemiştim
Başkasının hakkına girmiş olmadınız mı?

Lisansüstü eğitimdeki 'burs' kavramının bilinmeyeceğini düşünmediğim için açıklama yapmak gereği duymamıştım.

Bilimsel araştırmalarda başta TÜBİTAK olmak üzere kurumlardan projeler alır hocalar ve her projede yürütücü, araştırmacı veya danışmanların vs. dışında 'bursiyer öğrenci' çalıştırırlar. Bu öğrenciler çoğunlukla yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak ile beraber, lisans öğrencisi de olabilir. Sadece eğitim durumuna göre verilecek burs miktarı değişiklik gösterir. Projede çalışıp emeğiniz karşılığı alınan bir burs, maddi durum ile bir alakası yok.

Değil mi yani, ben de bunu anlayamıyorum işte. Anlattığı gibi bir durumda olduğundan çok alışık olmadığı için yadırgadığını düşünüyorum.
Bir gün oturuyoruz, sen evlenmek istesen baban sizin teknede düğün yapmana izin verir mi dedi mesela durup dururken. Teknede düğün olmaz ama kumsalda davetliler olur, nikah teknede kıyılır onlar izler herhalde dedim. Düşündü düşündü, yok yaaa ne teknesi, bana fazla dedi.
Gel de delirme.

Lisansüstü eğitimdeki 'burs' kavramının bilinmeyeceğini düşünmediğim için açıklama yapmak gereği duymamıştım.

Bilimsel araştırmalarda başta TÜBİTAK olmak üzere kurumlardan projeler alır hocalar ve her projede yürütücü, araştırmacı veya danışmanların vs. dışında 'bursiyer öğrenci' çalıştırırlar. Bu öğrenciler çoğunlukla yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak ile beraber, lisans öğrencisi de olabilir. Sadece eğitim durumuna göre verilecek burs miktarı değişiklik gösterir. Projede çalışıp emeğiniz karşılığı alınan bir burs, maddi durum ile bir alakası yok.

Pardon Staj gibi bir şey o zaman
E söyleyin sizinkine o da yapsın en azından yemek ısmarla tartışması yuzunden buluşmamazlık yapamaz

Pardon Staj gibi bir şey o zaman
E söyleyin sizinkine o da yapsın en azından yemek ısmarla tartışması yuzunden buluşmamazlık yapamaz

Çok istedi bir projede çalışmayı ama danışman hocasına bağlı bir proje yok, tezini bitirmesi için de başka bir yerde çalışamıyor. Genelde herkes kendi tezi için danışmanına bağlı bir projede çalışır çünkü diğer türlü yetişmesi imkansız oluyor.
Yoksa işe bile girer eminim, en çok kafasına taktığı konu bu çünkü.

bana zor gibi geldi. sizin fikirlerinizi hiçe sayıp onun dediklerini onaylamanızı beklemesi de saçma bence. birde bilgili yazmışsınız ama ilişkide rahatsız olduğu şeyi söyleyip konuşamayan bir adamın bilgisini nerede kullanacağını sorguladım ben. ergen gibi sizin aileniz zengin demesi hoş değil. adam hard disk gibi bilgi var ama işleyememiş öyle tutuyor içinde, yorumlama kullanma yok.

tabiki kötü bir durum ama bence maddi durum değil en büyük sorununuz sizin tabirinizle kavga etmek benim tabirimle ilişkinizde çıkabilecek yada çıkan sorunları çözecek kadar konuşamıyor olmanız. tek taraflı konuşma ile sorun çözülmez maalesef ki bu da en büyük sorunları doğurur

Aslında çok ciddi bir konu yüzünden tartıştığımızda mutlaka çıkıp yanıma geliyor, uzun uzun anlatıyor kendini, sorun çözülene kadar rahat etmiyor.
Ama işte mesela gündelik hayatta basit bir sorun oluyor, tartışmayalım diye susmayı tercih ediyor. İlla böyle temelden sarsılacağımız bir konu olacak ki konuşmak istesin...

Ben 24 yaşında bir lisansüstü öğrencisiyim. Aynı bölümden biri ile bir süredir görüşüyorum. Hiç dikkatimi çekmediği halde tesadüfen bir konu üzerinde konuşarak tanıştık, sonra birbirimize alıştık arkadaş olduk ve bu bir ilişkiye doğru evrildi. Ama bu ilişkide iki farklı noktamız var: dini inanış ve maddi durum. Dini inanış konusunda sorun yaşamadık aslında, birbirimize saygılıyız. Yalnızca ailelerle tanışma durumunda sorun olacak bir konu bu. Ailesi beni onaylamazmış farklıyım diye öyle diyor ama şu an bu konuyu düşünmek için çok erken çünkü bizden bir ilişki çıkar mı henüz onu bilmiyorum.

En büyük sorunumuz maddi durum. Ben burs alıyorum aynı zamanda ailemin maddi durumu iyi. Onun ise ailesi orta halli bir aileymiş dediğine göre. Ama o dışarıda okuduğu için kısıtlı bir parayla geçinmek zorunda şu an.

Örneğin dışarıya çıkmak istiyorum hadi seni yemeğe götüreyim şunu kutlayalım(o hafta olan güzel bir şeyi) diyorum (maddi durumunu bildiğim için, zaten normalde de kendi hesabımı öderim hesap ödetmekten nefret ederim) ama bir kere gelirse ikincisinde sen ısmarlarsan gelmem diyor. Tamam ikimiz de kendi hesabımızı öderiz diyorum o zaman da param yok diyor. İyi de işte ben bu yüzden sadece vakit geçirelim diye davet ediyorum para hiç önemli değil ama böyle yaptığı için dışarıda çok zor görüşüyoruz. Hakkını yemeyeyim eline para geçtiğinde mutlaka yemeğe, kahveye, sinemaya çağırır ve zorla benim payımı da öder.

Bu arada eklemek istiyorum ki kendi de yurtdışına gider tatile çıkar ama hostelde kalır, uçakla gideceğine trenle gider, x değil y restaurantında yer bir şekilde minimumda tutar. Benim çok lüks yaşadığımı iddia ediyor.

Mesela öğlenleri yemekhanede yemiyor oluşum (midemi rahatsız ediyor) bir problem. Hatta 4-5 yıldızlı otelde kalışım bile sorun çünkü o hostelde falan kalırmış, çok paraymış, nasıl o kadar para veriyormuşum. Yaptığım alışveriş, gittiğim tatiller falan sanki hep 'daha ucuzu varken nasıl yaparsııın' diye düşünüyor gibi hissediyorum. Hep ağzında 'tabii senin ailen zengin, hayat sana güzel, ben sizin aileye uygun değilim vs.' şey. Şu an durumunun kısıtlı olduğunun farkındayım ama elbette bu öğrencilik bitecek, o zaman da böyle olacak mı, maddi durumdan mı yoksa paraya bakış açısı mı böyle bilmiyorum ve çok rahatsız oluyorum.

Bir diğer problemimiz de, adam kavga etmiyor, susuyor! Hoşuna gitmeyen bir mesaj mı yazdım, kesinlikle cevap vermez. Ben neyin problem olduğunu bile anlayamam. Zaten hayır yapamam gibi cevaplardan hiç hoşlanmıyor, o bir şey dediyse yapmak zorundaymışım gibi düşünüyor herhalde. Bu sessizlik beni deli ediyor, sürekli onun istediği şekilde konuşup, onun fikirlerini destekleyemem ki. Kendi kendine bir şeye alınıyor ve susuyor, ben neye alındığını anlamaya uğraşıyorum, gerçekten bu beni çok yoruyor. Mesela en son olayı yazayım; memlekete gidiyor yolda bir yerde ulaşım sıkıntısı çekebilir, ben de öğretmenevi falan ara gidemezsen, aklım kalır sende dedim (otel demedim çünkü biliyorum ki otel desem kızabilir) ama sanki yanlış bir şey demişim gibi mesajımı gördü, cevap vermedi ve hala hiçbir şey yazmadı. Ben sosyal medyadan gördüm ki hani bu ücretsiz evde misafir eden birilerinde kalan programlara yazmış, sanırım o ücretsiz halletmeyi düşünürken ben öğretmenevi dedim diye kızdı ve konuşmuyor şu an. Ben de bıktığım için artık inatla sormadım ne yaptığını, halbuki çok merak ediyorum.

Bunlar hariç çok iyi, düşünceli bir erkek aslında. Tabii ki konuya uygun olmadığı için iyi yönlerini sıralamayacağım ama bu yazdıklarım kafamı çok kurcalıyor ve galiba soğudum. Eskisi gibi hissetmiyorum, bizden bir ilişki çıkacağını düşünmüyorum artık, haksız mıyım?

Mesajlara cevap yazmayan insanlara da sinir oluyorum. Amaç ne yani? Bir de okudugun belli oluyor sonuçta. Bence erkek arkadaşın maddi konuları kendisine kompleks yapmış. Yurtdışına giden bir insanın az çok bir maddi durumu vardır zaten. Ancak dikkatli harcamaya çalıştığı için sizin daha rahat harcama yapmanız onun dikkatini cekiyordur ama bunu devamlı böyle söylemesi rahatsız edici. Geleceğiniz olur mu bilemedim.

Back