öncelikle o kitap tam bir çöpmüş.
erkekler bizim gibi değiller onlardan bişey istiyorsak bunu lafı dolandırmadan, kısa ve öz biçimde, net şekilde söylememiz lazım.
diyelim ki adam çok yoğun ama cepte tutuluyor gibi hissetmiyorsun, başka biri olduğundan falan şüphen yok sahiden yoğun ve sana eskisi gibi zaman ayırmıyor. belki kafası çok dolu belki sorunlar yüzünden sana odaklanamıyor vs. açık açık konuşmak lazım. eğer bu durumdan şikayetçiysen şey diyeceksin mesela, son zamanlarda bana eskisi gibi zaman ayırmıyorsun. bana karşı hislerin değişmiş olabilir, tamam. ama böyle devam etmek istemem. diyeceksin. adam seni kaybetmek istemiyorsa bir açıklama yapar, duygularla değil yoğunlukla alakası olduğunu söyler ve dikkat etmek için uğraşır. sonuçta yoğunluk, zamansızlık hiç arayıp sormamak için bi bahane olamaz. 1 saat konuşmaz yarım saat konuşur ama hayatındaki kişiye değer verip zaman yaratır insan. bundan taktik yapmalık bir durum yok yani. misal.
en çok başa gelen şey cepte görmek. bunu hem kadınlar hem erkekler yapıyor. yedekte tutuyorlar ya da cepte görüp kalmanı veya gitmeni umursamıyorlar. cepte gözükmemek için zor kadını oynamak, hafif ulaşılmaz olmak ve karşı tarafa kaybetme korkusu aşılamak lazım diye düşünüyorum. cebe girdiysen de çıkman imkansız gibi bişeydir, adam da bunu anladıysa vay haline durma zaten o ilişkide hiç. şu bir gerçek, değersiz hissedildiğin hiçbir yerde kalmamalısın. mesela senin ilişkinde spiral meselesinden tut da adamın konuşurken üslubuna varana kadar buram buram değersizlik kokan şey vardı. whatsappta sana yazmayıp çevrimiçi olup durması da tüy dikti zaten. en son radde görüşmek istememişti sanırım. bu herifi kaybettiğin için üzülme. ama sınırları baştan koymak lazım. kaba, argo, hakaretvari bir laf mı etti? ilk kez bunu söylediği anda tepki vermek zorundasın. sen benimle böyle konuşamazsın, bana bu üslupla gelemezsin deyip had bildirmek şart. bir kez yutunca hep yapıyorlar. mesela geçen bir konu vardı, flörtü telefonda bağırmış falan kız da korkmuş, nasıl davransam diye konu açmıştı. burada herkes tekrarı olmaması yönünde kızı uyardı mesela. daha flört aşamasında bağırıp çağıran insan sonra neler yapmaz, değil mi? böyle davranışlar için dikkatli olmalıyız. diyelim adam sana ya da başka bişeye senin yanında küfür etti ve sen bundan rahatsız oldun. rahatsız olduğunu söyle ve bir süre soğuk davran, tavırlarına yansısın. söylemez de tavır yaparsan anlamaz.
sürekli taktikle elbette yürümez ama erkekler zoru ve mücadeleyi severler. avcı ruhlular doğalarında bu var. telefon numaranı hemen verme, her görüşelim dediğinde gitme. her aradığında açma. elinde telefon ondan mesaj beklesen bile belli etme. senin onun dışında da akıp giden dolu bir hayatın olduğunu, hayatında aile, dost, iş arkadaşı gibi bir sürü kişi de olduğunu, güçlü olduğunu, sevgilisiz de, onsuz da mutlu ve sağlam durabileceğini göstermen, hissettirmen lazım. belli etmezler ama güçlü kadınlara hayrandırlar. tanıdıkça, emin oldukça, karşılıklı değer verip alındıkça zaten yok ilk yazan ben olmayayım, yok buluşalım diye ben olmayayım gibi taktiklere ihtiyacı olmuyor insanın.