• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide başarılı olmak

LarkeTanner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
2.202
2.075
83
34
Merhabalar, en son ilişki faciamdan sonra artık dedim bu böyle olmayacak kendimi ilişkiler konusunda geliştirmem lazım. İşe son zamanlarda kadın erkek ilişkileri üzerine yazılmış meşhur bir kitap var onu alıp okuyarak başladım. Kitap özeten her olayda kadının alttan alması gerektiği, işte erkeğe talebini yöneltmemesi gerektiği, açıkçası devamlı kaçan kovalanır yapmayı öğütlüyor. Sinirleri alınmış bir bonfile gibi lokum kıvamında olup , aşırı politik olmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Baya yalnışlar yaptığımı gördüm kendi adıma ilişkilerimde.

Mesela son ilişkime bakarsam ; kitapta buluşma gibi şeyleri talep etmeyin, kaç gün görüşmediğinizi saymayın vs diyor. Benim bitirme sebeplerimden biri de görüşmemekdi. Fakat benim olayımda sorun, 2 ay farklı şehirlerde olup görüşememenin üzerine aynı şehirde olduğumuzda 10 gün geçmesine rağmen sadece 1 kez görüşmüş olmamız , sonrasında takep gelmemiş olmasıydı. Kendisi sporuna gidiyor ne bilim başka bir şeye zaman ayırıyor ama bana gelince ayırmıuordu. Ben de bunu talep etmiştim talebim sanki anormal bir şeymiş gibi karşılanınca ( yoruluyorum, çalışıyoruz, daha bir hafta oldu geleli sen gün saymışsın gibi sebepler bana söylenince ) sitem etmiştim. Bunun üzerine ayrılık gelişti zaten .
Neyse burada asıl sormak istediğim soru şu, kitaptaki gibi buluşma vb şeyleri asla talep etmemeli , kaç gün görüşmedik diye sitem etmemeli miyiz? Yoksa benim spesifik örneğimde olduğu gibi 2 ay uzak mesafede kalınmış , tekrar belli bir süre sonra uzak mesafeye gitme durumu olan ilişkide 10 gün karşı taraftan hamle gelmeyince bu durumun nedenini sormak normal mi ?
Yani her durum için geçerli değil mi aslında ?

Kitap özeten her olayda kadının alttan alması gerektiği, işte erkeğe talebini yöneltmemesi gerektiği, açıkçası devamlı kaçan kovalanır yapmayı öğütlüyo
Böyle bir şey olamaz öncelikle. Hiç sağlıklı bir ilişki değil bu. Her kitap yazan da psikolog değil sonuçta kimler kimler kitap yazıyor. Hangi kitap olduğunu bilmiyorum ama kadın düşmanı birinin yazmış olması yüksek ihtimal. Kadının talebi olmayacak, alttan alacak kadın insan değil çünkü(!) baştan sonra saçmalık. Yazar iyi saçmalamış.

Keşke kitap ismi de verseydin. Hasbelkader elime geçerse direkt fırlatıp atmak için iyi olurdu adını bilmek. Yanlışlıkla maruz kalmak istemem

Bu arada senin sevgilin kendi rahatı için sana zorla spiral taktırmaya falan çalışıyordu hatta takmak istemediğin için senle kavga ediyordu. Sanki tek sorun az görüşmenizmiş gibi anlatmışsın.

İnsanlar tek tip degil ki elinize bir kullanma klavuzu gibi kitap alip ona gore davranasiniz. 🙄

İlişkide basarili olmak ne demek mesela sizin icin ben de bunu merak ettim? Hic ayrilmamak mi?

Eşime gelene kadar +10 kişiyle kisa kisa da olsa ilişkilerim oldu. Hiç ne başarisizm diye dusunmedim. Uymuyormuşuz, anlaşamadik ayrildik diye dusunurdum hep. Hiç aklima bir kitap alip nasil ilişki yurutsem diye bir sey gelmemisti dogrusu.

Uyumlu olunan kişi denk gelince ilişki kendiliginden yuruyor zaten. Ha sizin ilişkilerde cok zehirli oldugunu dusundugunuz huylariniz varsa onlari törpüleyin ama yok onu sorma bunu talep etme boyle sacma sapan şeylerle olmaz yani. Evliliginizi de omur boyu kitaptan bakarak mi yasayacaksiniz?

Merhabalar, en son ilişki faciamdan sonra artık dedim bu böyle olmayacak kendimi ilişkiler konusunda geliştirmem lazım. İşe son zamanlarda kadın erkek ilişkileri üzerine yazılmış meşhur bir kitap var onu alıp okuyarak başladım. Kitap özeten her olayda kadının alttan alması gerektiği, işte erkeğe talebini yöneltmemesi gerektiği, açıkçası devamlı kaçan kovalanır yapmayı öğütlüyor. Sinirleri alınmış bir bonfile gibi lokum kıvamında olup , aşırı politik olmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Baya yalnışlar yaptığımı gördüm kendi adıma ilişkilerimde.

Mesela son ilişkime bakarsam ; kitapta buluşma gibi şeyleri talep etmeyin, kaç gün görüşmediğinizi saymayın vs diyor. Benim bitirme sebeplerimden biri de görüşmemekdi. Fakat benim olayımda sorun, 2 ay farklı şehirlerde olup görüşememenin üzerine aynı şehirde olduğumuzda 10 gün geçmesine rağmen sadece 1 kez görüşmüş olmamız , sonrasında takep gelmemiş olmasıydı. Kendisi sporuna gidiyor ne bilim başka bir şeye zaman ayırıyor ama bana gelince ayırmıuordu. Ben de bunu talep etmiştim talebim sanki anormal bir şeymiş gibi karşılanınca ( yoruluyorum, çalışıyoruz, daha bir hafta oldu geleli sen gün saymışsın gibi sebepler bana söylenince ) sitem etmiştim. Bunun üzerine ayrılık gelişti zaten .
Neyse burada asıl sormak istediğim soru şu, kitaptaki gibi buluşma vb şeyleri asla talep etmemeli , kaç gün görüşmedik diye sitem etmemeli miyiz? Yoksa benim spesifik örneğimde olduğu gibi 2 ay uzak mesafede kalınmış , tekrar belli bir süre sonra uzak mesafeye gitme durumu olan ilişkide 10 gün karşı taraftan hamle gelmeyince bu durumun nedenini sormak normal mi ?
Yani her durum için geçerli değil mi aslında ?
Valla hiç talep etmediğim iliskimde oldu ama adam sizin sevgiliniz gibi davrandı ayrıldık toksik ilişki işte.

Talep ettiğim iliskimde oldu ve bana çok aşık oldu yine de ayrıldım asdafsdadacs sıkıldım napim 😅

Diyeceğim o ki iliskiler hesaba kitaba bakmıyor, sonuçta satranç oynamıyoruz yani duygularimiz söz konusu

Sizin sorununuz bence yanlış insan yanlış zaman. Doğru insan doğru zaman olduğunda sen ona neden görüşmüyoruz deneyeceksin oda sana yok yorgunuz yok gün saymışsın. Zaten aranızda konularından bildiğim kadar bir uyumsuzluk vardı. Adam zaten bi acayipti. Seni şekillendiriyordu.

İliskilerde “bazen” taktikler gerekli. Süreklilik arz etmeksizin taktik gerekli. İki insan birbirinin tatili olmalı bana göre günlük hayatın stresinden kacıp birbirine sıgınmalı, vakit gecirmeli eglenmeli ve aynı zamanda uzak kalmalı, birbirini özlemeli ayrı hayatlarıda olmalı tek basına spor yapmak, arkadaslarla takılmak sürekli dipdibe olmak sıkar.
İnsanız türlü türlü huyumuz suyumuz var sekilden sekile girip ruhsal olarak dengesizlesiyoruz bu gibi durumlarda iki tarafta birbirine anlayıs gösterip alttan almalı. Ne demek kadın alttan alır eder, anasının babasının avutamadıgını adam edemedigini biz mi alttan alıp ömrümüzü heba edelim bu tipleri anında dehlemek lazım.

Bu görüsme olayına gelecek olursak zaten bedenler yanyana gelmeden ruhlar birlesir. Herseyden önce ruhun birleşmesi gerek görüsülmedigi zamanlarda ayrı kalındıgı zamanlarda iliskide somut iletisim kesilse bile ruh etkilesimde kalmaya devam eder.

İnstagram kullanıyorsanız eger iliskikocubal’ın yorumlarını yazılarını kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.

Klasik olacak ama kendinize saygınız ve sevginiz olsun

Adam bedeninize zarar vermek istemiş, siize damızlık inek gibi davranmış. Böyle iğrenç bir insandan insanın midesi bulanır her şeyden önce😶 bu noktada zaten böyle biriyle olmamalısın.

İşin özü kaba saba, saygısız, iğrenç erkeklere tamam dememekte. Erkek olsun çamurdan olsun diyip berbat tiplerle olmamakta.

Bazı insanlarda nasıl yok, bazılarında neden var bilmiyorum ama kadın veya erkek bazılarında özsaygı 0. Gerçekten sıfır. Açıkça aldatan, saygısız, kaba, karşıdakini eşşek yerine koyan tiplerle hiç gocunmadan yıllarca ilişki sürdürüyorlar🤦‍♀️

O kitaplar da çöp bence manipülasyon, taktikle, ite kaka olan işlerden hiçbir hayır gelmez😶

Fakat benim olayımda sorun, 2 ay farklı şehirlerde olup görüşememenin üzerine aynı şehirde olduğumuzda 10 gün geçmesine rağmen sadece 1 kez görüşmüş olmamız , sonrasında takep gelmemiş olmasıydı.
Ya Allah'l aşkına, iki ay ayrı şehirde olup dönünce on günde sadece bir kere bulustugun adamla devam etsen ne olur, evlensen ne olur. O adamdan hayir mı gelir?
Bence çok saçma sapan işler böyle olmadığın biri gibi görünme taktikleri, erkeği nimetten sayıp her yaptığını alttan almak, edilgen bir role bürünüp onun yürütmesini beklemek falan filan
Olduğun gibi ol, paşa gönlünün rahatsız olduğu bir davranışın varsa bunu düzeltmek için yollar ararsin.
Ayrıca başarılı ilişkiden kastın ne,bilmiyorum. Otuz yaşında ve bekarım :)
Ama çok keyifli,renkli bir aşk hayatim var. Rusya'dan Amerika'ya, Ortadoğu'ya kadar geniş bir ilişki geçmişim var. Asla bu kitabın dedigi gibi oturup bekleyen bir insan olmadim, ama hiç de terkedilmedim, ya da benim baslatmadigim bir ayrılık konuşması yapmadım. Eğer başarıdan kastın buysa kitabı yak gitsin,içinden geldigi gibi davran.
Beğenmeyen küçük oğluna almasinEn Büyük KK

Mesela son ilişkime bakarsam ; kitapta buluşma gibi şeyleri talep etmeyin, kaç gün görüşmediğinizi saymayın vs diyor. Benim bitirme sebeplerimden biri de görüşmemekdi. Fakat benim olayımda sorun, 2 ay farklı şehirlerde olup görüşememenin üzerine aynı şehirde olduğumuzda 10 gün geçmesine rağmen sadece 1 kez görüşmüş olmamız , sonrasında takep gelmemiş olmasıydı. Kendisi sporuna gidiyor ne bilim başka bir şeye zaman ayırıyor ama bana gelince ayırmıuordu. Ben de bunu talep etmiştim talebim sanki anormal bir şeymiş gibi karşılanınca ( yoruluyorum, çalışıyoruz, daha bir hafta oldu geleli sen gün saymışsın gibi sebepler bana söylenince ) s
Oğlak burcu muydu sevgiliniz

Ya Allah'l aşkına, iki ay ayrı şehirde olup dönünce on günde sadece bir kere bulustugun adamla devam etsen ne olur, evlensen ne olur. O adamdan hayir mı gelir?
Bence çok saçma sapan işler böyle olmadığın biri gibi görünme taktikleri, erkeği nimetten sayıp her yaptığını alttan almak, edilgen bir role bürünüp onun yürütmesini beklemek falan filan
Olduğun gibi ol, paşa gönlünün rahatsız olduğu bir davranışın varsa bunu düzeltmek için yollar ararsin.
Ayrıca başarılı ilişkiden kastın ne,bilmiyorum. Otuz yaşında ve bekarım :)
Ama çok keyifli,renkli bir aşk hayatim var. Rusya'dan Amerika'ya, Ortadoğu'ya kadar geniş bir ilişki geçmişim var. Asla bu kitabın dedigi gibi oturup bekleyen bir insan olmadim, ama hiç de terkedilmedim, ya da benim baslatmadigim bir ayrılık konuşması yapmadım. Eğer başarıdan kastın buysa kitabı yak gitsin,içinden geldigi gibi davran.
Beğenmeyen küçük oğluna almasinEn Büyük KK
Şöyle benimmde çok çeşitli aşk hikayelerim oldu hatta insanlara anlattığımda romantik komedi hikayesi gibi gelirdi onlara eskiden. Farklı milletlerden sevgililerimde oldu tabi. Ama ben bu kadar farklı insanı deneyip hala doğru insanı bulamamış olmayı kendi adıma başarısızlık sayıyorum. Bundan da bıktım bunaldım çünkü. Farklı bir erkek görmeye tahammülüm kalmadı . Keşke en baştan bi tane olsaydı tam olsaydı diyorum.

Biraz ilgisiz ve bencil oluyorlar ilişkide bence. Oğlak erkeğinden bahsediyorum tabii
İlgisizligin, bencillgin yanında gaddarda oluyorlarmıs denendi ve onaylandı.

Adam kızın sacını taze kekigin kokusunu icine ceker gibi koklamıs fotograf atmıs gözüme soka soka paylasıyor hic hikayeden engellemek yok silmek yok allahın gaddarları.

İlgisizligin, bencillgin yanında gaddarda oluyorlarmıs denendi ve onaylandı.

Adam kızın sacını taze kekigin kokusunu icine ceker gibi koklamıs fotograf atmıs gözüme soka soka paylasıyor hic hikayeden engellemek yok silmek yok allahın gaddarları.
Aksine bence oğlak erkeği sorumluluk sahibi ve ciddi ilişki yaşanacak bir burç ya . Benim kendi burcum oğlak fakat aslaaa özelliğini taşımıyorum çünkü haritamı maalesef ki kova yönetiyor. Bütün gezegenlerim kovada nerdeyse.

Back
X