- 2 Ağustos 2013
- 1.277
- 2.457
- Konu Sahibi cayiciyorum
Bu fikir bana hep tuhaf gelmistir. Ee evlendikten sonrada beraber yasiyorsun, seks yasiyorsun. Herseyi tükenmismi oluyor? O halde bir kaç ay evlilik sonrasi o evlilik manevi anlamda bitiyor mu?
Bu üstteki yazdigin sey ile her iliskide çok yipranirsin, böyle bir korku ile. Büyüklerin "çok sevgi gösterirsen, çoçuk simarir" gibi dogruluk payi olmayan bir korku. Sevgi ve ilgi göstermek ile bir iliski tükenmez, tam tersi güçlenir.
Özellikle savunduğum bir görüş yok, sizinki de doğru değildir demiyorum. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum.
Ben şöyle düşünüyorum, doğru diye de savunmuyorum. Çünkü ilişki iki kişiliktir, çeşit çeşit insan ve değişen şartlar vardır. Bu böyledir denilemeyecek kadar derin bir mesele.
Düşündüğüm şu,
Evliyken bazı insanlar zaten evlendik, toparlayalım gözüyle bakıyorlar bir şeyler tükenmiş hissetseler de. Kesip atalım diye bir yaklaşım geliştirmeden önce. Bazı insanlar evlilik kelimesinin getirdiği şey her ne ise ona şans veriyorlar.
Evli olmasaydı bu bazı çiftlerin bazıları belki direkt kesip atacaklardı. Ha daha iyi olurdu ya da olmazdı orasını bilemiyorum. Tüketim denen şey bu noktada devreye girebiliyor bence. Tüketmeseler de tüketmiş gibi hissedebiliyorlar.
Haklısınız yoksa evlenince sonsuz cinsellik imkanı var zaten. Evlilikten sonra da tükenir o mantıkla. Sadece işte evlenmiş olmanın getirdiği bir sorumluluk belki biraz toparlama imkanı verebilir.