• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz baba

kittybetty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
497
612
103
Merhaba kızlar. Bilen bilir bilmeyenler içinde geçen yıl eşimden boşandım. Yaklaşık 3 yaşında bir oğlum var. Velayeti bende.
Konuya gireyim. Normalde 2 haftada bir babasında kalırdı bir gün. Öyle anlaştık. 2 ay öncesine kadarda düzenli görüştüler. Fakat 2 aydır bir kere bile görmediler birbirlerini. Sürekli sordum alacak misin diye. Her seferinde yoğunum, işim var vs. dedi. Bir aydır da sormuyorum. Watsapptan 2-3 günde bir çocuğun fotoğrafını gönderiyorum boiandığımızdan beri. Babası sonuçta özler diye. Fotoğraflara bile günler sonra bakıyor. En son bir ay önce görüştüler telefonda. O gün bugündür ne arama ne bir mesajla çocuk nasıl diye sorma hiç birşey yok.
Açıkçası almaması benim için daha iyi. Gözümün önünde oluyor hep kuzucum. Zaten çalışıyorum ve akşama kadar göremiyoruz birbirimizi. Ama çocuk özlüyor ışte babasını. Ona dayanamıyorum. Maddi anlamda zaten hiç bir beklentim yok. İyi bir işim ve gelirim var çok şükür. Çok cüzi bir milyar nafaka ödüyor. Onuda istemedim. Avukat sembolik bişey yazalım dedi. Onun dışında bir yıldır bir iğne almışlığı yok. Dediğim gibi istemiyorumda. Ama babalık vazifesini yapmak zorunda. Yanlış mi düşünüyorum.
Şimdi sizce şöyle güzel bir mesaj döşiyim mi yoksa tamamen sessiz mi kalayım, ne dersiniz??

Merhaba kızlar. Bilen bilir bilmeyenler içinde geçen yıl eşimden boşandım. Yaklaşık 3 yaşında bir oğlum var. Velayeti bende.
Konuya gireyim. Normalde 2 haftada bir babasında kalırdı bir gün. Öyle anlaştık. 2 ay öncesine kadarda düzenli görüştüler. Fakat 2 aydır bir kere bile görmediler birbirlerini. Sürekli sordum alacak misin diye. Her seferinde yoğunum, işim var vs. dedi. Bir aydır da sormuyorum. Watsapptan 2-3 günde bir çocuğun fotoğrafını gönderiyorum boiandığımızdan beri. Babası sonuçta özler diye. Fotoğraflara bile günler sonra bakıyor. En son bir ay önce görüştüler telefonda. O gün bugündür ne arama ne bir mesajla çocuk nasıl diye sorma hiç birşey yok.
Açıkçası almaması benim için daha iyi. Gözümün önünde oluyor hep kuzucum. Zaten çalışıyorum ve akşama kadar göremiyoruz birbirimizi. Ama çocuk özlüyor ışte babasını. Ona dayanamıyorum. Maddi anlamda zaten hiç bir beklentim yok. İyi bir işim ve gelirim var çok şükür. Çok cüzi bir milyar nafaka ödüyor. Onuda istemedim. Avukat sembolik bişey yazalım dedi. Onun dışında bir yıldır bir iğne almışlığı yok. Dediğim gibi istemiyorumda. Ama babalık vazifesini yapmak zorunda. Yanlış mi düşünüyorum.
Şimdi sizce şöyle güzel bir mesaj döşiyim mi yoksa tamamen sessiz mi kalayım, ne dersiniz??

ya canım baştan yanlış yapmışsın keşke çocuk için okkalı bi nafaka isteseydin, bunun senin güzel bi gelirin olmasıyla alakası yok, emin ol o zaman daha çok ilgilenirdi, erkeklerde böyle abuk bi mantık var kabul edelim ki, çocuğunun geleceği için biriktirirdin
güzel bi mesaj döşesen bence ters tepebilir, çocukla alakalı bi sorumluluğu ona verebilirsin, bu defa sen işim var falan dersin

Tabiki özler babasını kiyamam. Kaç yaşında? Sessiz kalmayın derim ben babalık görevini hatırlatın. Insan ne kadar yoğun olursa olsun evladina ayıracak zamanı olmalı. Tek başınıza yapmadınız ya çocuğu. Tahrik ederek değil ama uyarıcı bi msj gerekli...

Ben bu erkekleri anlamıyorum ki... Hadi boşandın özgürlüğe yelken açtın. Zaten çocuğuna eşin bakıyor. Arada evladını görmektemi zor. Sen hiç özlemiyomusun evladını be hayırsız..
Olan hep çocuklara oluyur zaten. Siz üzülmeyin madem kendi çabalamıyor zorla gösterecek haliniz yok. Yavrum oğlunuzda alışacak, unutacak ne yapsın.
Siz arayın bir kere çocuk seni özlüyor, babasının yüzünü unutacak diye. Daha da yapçak bişi yok.

Niye nafaka istemedinki, bu cocuk buyuyecek masrafi artacak, kulkanmiyorsan birikim yapardin ogluna. Oh adam keyfinde geziyordur simdi bekar gibi. Ihtimal birisi vardir hayatinda. Yeni cocuklari olunca donup hic bakmaz sizinkine. Arada nafaka olsa cok afedersin ama para veriyorum bendede kalcak o cocuk be der. Anladigim erkeklerin kafasi cok sacma calisiyor, bizim gibi zannetme onlari.
Bence mesaj yazabilirsin bir aydir konusmadin seni soruyor diye. Lafi uzatmadan direk sorunu soyleyip virakabilirsin.

Niye nafaka istemedinki, bu cocuk buyuyecek masrafi artacak, kulkanmiyorsan birikim yapardin ogluna. Oh adam keyfinde geziyordur simdi bekar gibi. Ihtimal birisi vardir hayatinda. Yeni cocuklari olunca donup hic bakmaz sizinkine. Arada nafaka olsa cok afedersin ama para veriyorum bendede kalcak o cocuk be der. Anladigim erkeklerin kafasi cok sacma calisiyor, bizim gibi zannetme onlari.
Bence mesaj yazabilirsin bir aydir konusmadin seni soruyor diye. Lafi uzatmadan direk sorunu soyleyip birakabilirsin.

Insan evladini hic mi ozlemez...
Nafaka konusunda da arkadaslara katiliyorum.
Cocuk seni ozluyor diye soyleyebilirsin. Baktin orali degil fotosunu bile atma.
Ama cocugunuz icin ilerde kapanmayan yara olabilir bu durum.

Gercekten aile olamiyorsaniz çocuk dunyaya getirmeyin cocuk oyuncak degil cocuk buyunce cok sıkıntı yasar babasiz buyudugum icin cok sıkıntıli bunu sadece anne gideremez insanin hayatinda surekli biseyler hep eksik kaliyor

Benimki de ilgilenmiyor ve oğlum farkında ben bıraktım artık çocuk ta ona göre farkına varsın anlıyorum babaya ihtiyacı var ama zorla baba olunmuyor adam olsa boşamazdık zaten

Gercekten aile olamiyorsaniz çocuk dunyaya getirmeyin cocuk oyuncak degil cocuk buyunce cok sıkıntı yasar babasiz buyudugum icin cok sıkıntıli bunu sadece anne gideremez insanin hayatinda surekli biseyler hep eksik kaliyor
Malesef bilemiyorsun onu ama haklısın cidden insan kendini aile olmaya hazır hissetmiyosa evlenmesin

Konu Sahibi sizi çok takdir ettim. Bir işim ve gelirim var demişsiniz. Ve onurlu olup nafakadan medet ummamışsınız. Sırf boşandınız diye karşı tarafa damızlık muamelesi yapmıyorsunuz. Size yorum yazanlar çoğu sorunuza değil nafakaya takılmış. İlginç.

Maneviolarak babalik yapmayacaksan en azindan maddi acidan yapman icin alabilecegim en yuksek nafaka icin dava acmayi planliyorum.kararini su gun su saate kadar bildir lutfen derdim ben olsam muhtemelen hayatinda biri var zamanda parada o kisiye gidiyor...parayi seven biriyse odememek icin alir cocukta mutlu olur...yok parayi oderse o parada pedagog parasi olur cok uzuldum bunu bilmenizi isterim

Yazik cocuga ya ozler tabi babasi. Minicik dunyasinda anlamlandiramaz ki nereye gittigini. Dayi dede varsa onlarla daha cok gorussun en azindan. İtekleye itekleye de babalik yapilmaz. Ben olsam agzima geleni sayardim. Suan bile sayasim var.

ya canım baştan yanlış yapmışsın keşke çocuk için okkalı bi nafaka isteseydin, bunun senin güzel bi gelirin olmasıyla alakası yok, emin ol o zaman daha çok ilgilenirdi, erkeklerde böyle abuk bi mantık var kabul edelim ki, çocuğunun geleceği için biriktirirdin
güzel bi mesaj döşesen bence ters tepebilir, çocukla alakalı bi sorumluluğu ona verebilirsin, bu defa sen işim var falan dersin
Canım boşanma sırasında insan bir an önce kurtulayım da hiç bir şey istemiyorum diye düşünüyor malesef. Bende de öyle oldu. O kadar kötü bir evlilik yaşadım ki bir önce bitsin istedim. O yüzden de ne nafaka ne de başka maddi bişey hiç bir şey istemedim. Yanlış mi evet yanlış.

Tabiki özler babasını kiyamam. Kaç yaşında? Sessiz kalmayın derim ben babalık görevini hatırlatın. Insan ne kadar yoğun olursa olsun evladina ayıracak zamanı olmalı. Tek başınıza yapmadınız ya çocuğu. Tahrik ederek değil ama uyarıcı bi msj gerekli...
3 yaşında canım. Dün oyuncaklarıyla oynarken kendi kendine babacım babacım diye bir şeyler söylüyordu. İçin parçalandı ama elimden de birşey gelmiyoki

Back