ilginç fikirler üreticisi olarak ben..

champagneshimmer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
16.019
5.086
448
ek : eşimle şimdi detaylı görüştük bu konuyu ve sen araştır eger sana da mantıklı geliyorsa ben hayır demem. senin de bu konuyu acele ile degil tam manası ile araştıcagını biliyorum ama tek endişem insan faktorunun zor oldugu ve sorun cıkarsa ne yapacagını iyi hesaplaman gerekiyor dedi. ve eve giren cıkanın cok olmasından ötürü ikimizinde rahatsız olacagımızı hatırlattı.
bende bu endişelerini anlaıyorum. bende eve gelip gidenin cok olması istemedigimi- böyle birşeye karar verirsem bunun da uygun bir yolunu bulacagımı söyledim.
ve öncelikli bebeklerin: annesiz veya ciddi extrem sıkıntısı olan anne -bebekler olarak kısıtlı kalması gerektigine hem fikir olduk.
gelde bu adamı sevme :)
tabi testler ve besin durumu da konıuştuk ama cok üzerinde durmadık çünkü beni bilir.

okunması gereken bölüm alt yazıdır. yukarıda ki ek bilgidir.

bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Son düzenleme:
bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...
sen nasıl güzel bir insansın:KK37: Dediğin çok güzel bir fikir.Sarkma vb. olayları bilmem ama, sanırım bi sürü bebeğe sütünü vermek hazzı paha biçilemez.

bir dönem benim bir komşum vardı.annem yaşlarında.bir tanıdığının çocuğu olmus o kadar çok sevmiş ki bebeği sütu gelmiş.
bebeğinin annesininde sütü olmayınca o emzirmis.ve süt annesi olmus.
benim oğlum doğunca kadın çok bakip sevmedi bile sütüm gelir diye.çok şaşırmıştım..
gerçekten bu kadar hassas ve farklı düşündüğünüz için tebrik ederim:)
horman yüksekliğinden dolayı gelen sutun ne kadar artacağı hakkinda felan fikrim yok.ama sizin için piskolojik açıdan yıpratıcı ve üzücü olabilir.
bebekle farkli bir bağ kurabilirsiniz.aldığıniz kararlari sorgulayıp esinizle ters düşebilirsiniz.
bilemiyorum belki hiçbiri olmayadabilir ama ilk aklima gelen bunlar oldu.

Şahsen ben bebeğin sağlık problemi yoksa yani illaki anne sütü gerekmiyorsa...
Süt annesi yerine mama vermeyi tercih ederim....
Tabi belki buna sıcak bakanlarda olablir...
Saygı duyarım...
hımm... benim olan beni emsin emmiyorsa başkası ile yakınlık kurmasın mı ? kıskanclık gibi bir his mi ?

Iyi de madem uyariyla oluyor,bunu o bebegin oz annesi de yapabilir.Yani çok ilginç geldi bencé vazgeç bu dusunceden:)
uyarı ile oluyor da ben kime bunu desem hiç bir anne yapmıyor. ondan bundan sinirlendim kv kp kocam derken sütüm kesildi gelmiyor diyorlar. keza dun mina bebegin annesi içinde böyle.
kınamıyorum stres yuzunden kadın ne yapacagını bilememiş olabilir.
he birde bu uyarma yontemi %60 -70 gibi işe yarıyormuş. her kadında %100 başarı saglamıyor ve zaman gerekiyor süt gelmesi için.
hım ama sende güzel dedin. madem oluyor herkes önce denesin...

bir dönem benim bir komşum vardı.annem yaşlarında.bir tanıdığının çocuğu olmus o kadar çok sevmiş ki bebeği sütu gelmiş.
bebeğinin annesininde sütü olmayınca o emzirmis.ve süt annesi olmus.
benim oğlum doğunca kadın çok bakip sevmedi bile sütüm gelir diye.çok şaşırmıştım..
gerçekten bu kadar hassas ve farklı düşündüğünüz için tebrik ederim:)
horman yüksekliğinden dolayı gelen sutun ne kadar artacağı hakkinda felan fikrim yok.ama sizin için piskolojik açıdan yıpratıcı ve üzücü olabilir.
bebekle farkli bir bağ kurabilirsiniz.aldığıniz kararlari sorgulayıp esinizle ters düşebilirsiniz.
bilemiyorum belki hiçbiri olmayadabilir ama ilk aklima gelen bunlar oldu.
bag kurarım tabii ama bu ne kadar sancı yaratır bende onu bilmiyorum.
teşbihte hata olmaz -köpeklere gecici ailelik yapıyorum ve yeni ailerine giden biri ki tanesi ile cok yakınlaşmıştım. salya sümük aglamıştım arkalarından. hatta benden alınacakları gun evden gitmiştim...sonra yeni ailelerinden tek ricam arada foto atmaları olmuştu. 2 sene olacak hala foto atarlar grşürüz filan...
sunu da ekliim : süt bir salgıdır. bu salgıyı beyindeki hipofiz bezi yapar. prolaktin hormonu da süttün kendidir (diye biliyorum) ve bebek emdikce bu artar.
herşey beyinde bitiyor yani...

Her anne bebeğinin gereksinimine göre süt üretir.
hayır buna katılmıyorum...
sütüm 1 aylıkken kesildi . bebegimin bu kadara ihtiyac duyuyormuş denemez.
yada birşekilde hiç süt gelmedi. aa bebegin süte ihtiyacı yokmuş denemez.

Bildigim kadariyla memeden sut getirme isi hormon ilaclariyla oluyor. Egzersizle olacak kadar basit degil.
Ben ABD'de yenidogan yogun bakim hemsiresiyim. Burada sut bankasi denen bir sey var. Cocuk hastanesinde calisiyorum, bizde var mesela. Isteyen bagisliyor, o sut teslerden gecirilerek saklaniyor, gerektiginde kullaniliyor. Oyle bir sey lazim Turkiye'ye.

Düşünceniz çok güzel. Ben de duymuştum bunu. Ama şöyle birşey var. Ben emzirirken neler neler yapıyordum. Bitkisel çaylar, kompostolar, bol bol su. Yani sütüm olsun diye kızımı düzenli emzirip sonrasında sütümü sağıyordum. Kızım için yetti ama öyle başkalarından duyduğum gibi göğüslerimden sütler fışkırmıyordu. Şimdi hiç çocuk doğurmadan dağıtacak kadar sütü olur mu bir kadının şüpheliyim açıkcası. Ama mesela tek böyle bir çocuk olsa çevrenizde ona süt annelik yapmak için belki böyle bir yoka başvurabilirsiniz. Hem çocuk emdikçe çoğalır derler. Kim bilir?!!

Bildigim kadariyla memeden sut getirme isi hormon ilaclariyla oluyor. Egzersizle olacak kadar basit degil.
Ben ABD'de yenidogan yogun bakim hemsiresiyim. Burada sut bankasi denen bir sey var. Cocuk hastanesinde calisiyorum, bizde var mesela. Isteyen bagisliyor, o sut teslerden gecirilerek saklaniyor, gerektiginde kullaniliyor. Oyle bir sey lazim Turkiye'ye.
o ilaçlarda var . haklısın ama TC de kimse bilmiyor bunu.
banka kuruldu ama sonra ne oldıu bilmiyorum. etik metik olaylarına karıştı adı.
ben yakınımda dogum yapan bir kıza süt sagma koçlugu yaptım. sagma makinesini bile calıştırmayı bırak kurmayı bile beceremeişler karı koca.
cok yardım etmiştim. kızda süt vardı ama cıkartamıyordu. taşlaştı. sonra sıcak duşlar masajlar derken cocuk buyudu. şimdi o kızın süt teyzesiyim :KK70:
bak şlimdi aklıma geldi ogunlerde hiç ben emzireyim demedim. düşünmedim aklıma bile gelmedi ama gelseydi süt testi gider yaptırırdım...
cunku bazen bizlerden cıkanın tam süt olamacagını düşünüyorum...

Bir iki emzirmeyle de süt anne olunuyor fakat siz bir bebeğin tüm ihtiyacını karşılamaktan bahsediyorsumuz sanıyorum. Çok büyük fedakarlık gerektiren bir iş. Bebek memeye alışıp biberonu almayabilir (kızım gibi) gece nasıl beslenecek o zaman? Siz kendinizin olmayan bir bebek için ne kadar ve nelerden fedakarlık yapabilirsiniz?

Eşinizle konuşup evlat edinme fikrini tekrardN yatırabilirsiniz masaya. Ya da hiç gerek kalmaz Allah ol der ve sizin de misler gibi kokan bir evladınız olur inşallah.

Teşevizyon programındaki bir ilahiyatçıdan duymuştum bu anne olmadan süt gelmesi olayını. Ne güzel yaratılmışız:)

Back
X