ilginç bir kıskançlık, kimse beni anlamıyor :(

Bu sitede yardım istemek doğru olmamış o zaman.
En iyisi psikoloğa gitmek.
Net başından türlü türlü insan var, herkes istediğini yazar ve sinir olduğunla kalırsın.
Daha kötü hissedersin.

saol cnm keşke herkes senin gibi olabilse. burda kimseye bana hak verin demedim ben. nasıl düşünmeliyim nasıl vazgeçmeliyim bu düşüncemden diyerek yardım istedim, kaynağını bulabiliriz belki birlikte diye. onlar benim kendimi sorunsuz gördüğümü sanıyorlar heralde. herkes niye bu kadar sinirlenmiş anlamadım.

anlaşıldı ben yapmayın dedikçe siz daha çok yorum yapıp benim sinirlerimi bozacaksınız.
işte böyle psikopat bi milletiz ne yazık ki.
burda derdimi anlatmak için konu açanda kabahat. gerçekten pişman oldum açtığıma.
ben tekrar büyük harflerle yazıcam

BU DUYGULARI HİSSEDİYORSAM BENİM SUÇUM NE? DUYGULARIMI KONTROL EDEMEDİĞİM İÇİN SİZDEN YARDIM İSTEDİM! DAHA DA BİŞEY YAZMAYIN. KÖTÜ BİŞEY YAZMAYIN TAHAMMÜLÜM YOK. SEVGİLİM BANA ANLAYIŞ GÖSTERİYOR, HATTA KUZENLERİ KONUSUNDA HAKLI BULUYOR. AMA BEN BU HUYUMDAN VAZGEÇMEK İSTEDİĞİM İÇİN KONU AÇMIŞTIM.

Joey öncelikle bunu paylaşmak istemen bile sorunun farkında olduğunu gösterir ki davranış değişikliği gösterebilmen için güzel bir gelişme. bu boyutta bir kıskançlığın altında yatan mutlaka bir neden vardır ya geçmişinde ya da yaşadığın ilişkideki kırgınlıklarında. çoğu zaman o nedeni biz bulamayız ama ya da saptasak bile kendi kendimize yetemeyiz bu nedenle uzmandan yardım alman gerekebilir. insan davranışlarının yalnızca akılla yönetileceğine duyulan inanç pek gerçeği yansıtmıyor şayet bu doğru olsaydı psikoloji gibi bir bilim dalına da ihtiyaç duyulmazdı böyle bir meslek grubu da mevcut olmazdı. fiziksel bir sorun olduğunda karşımızdakine gösterir de buramda sorun var deriz de iş duygusal dalgalanmalara geldiğinde kimseye derdimizi anlatamayız bir de üstüne yargılanıp zaten arap saçına dönmüş meseleyi iyice çıkmaza sokarız. lütfen çevrendeki yargılayıcı yorumların tesirinde kalma, insanız biz, kimi zaman dibe vuran, kimi zaman acziyle yüz yüze kalan, kimi zaman başkasına sıradan gelen meseleleri bile çözemeyecek kadar kafası karışan yapıdayız. kendini suçlamak ve yaşadığın duygular nedeniyle suçlanmak sadece seni daha fazla bunalıma sürükler, hiçbir kazanç getirmediği gibi götürüsü de bol olur.

eğer imkanın varsa bir psikologla görüşmen seni çok rahatlatır.

Ara sayfaları okumadan yorum yapıyorum şu kuzen konusunda gerçekten çok haklısın bu ne kuzenlerinden ne de sevgilinden şüphe ettiğin için değil biliyorum yine de için içini yiyo senden başkasıyla eğlenmesin gülmesin senden başkasıyla zaman geçirmesin istiyosun sen onun için en önemlisi ol diğer herkes ikinci üçüncü planda olsun istiyosun bu kötü bi şey değil sadece çok yorucu bi şey.. Ama bende öyleyim o yüzden ne hissettiğini anlayabiliyorum tamam biliyorum tabiki kuzeniyle bişey olmıcagını ama aynı ortamda olmasın işte ne biliyim elle tutulur bi neden yok belki ama olmasın iştee...
Ama bebek konusunda gerçekten hiçbi şekilde anlam ve hak veremiyorum üzgünüm bunun adı kıskançlık olmamalı ..
Bence fazla yalnız kaldığın için sürekli bi şeyleri düşünüp kurcalayıp normalde belki de takmayacağın şeyleri bu kadar kurcalıyosun, kendine yapıcak bişeyler bulmalısın..

Son düzenleme:
Joey öncelikle bunu paylaşmak istemen bile sorunun farkında olduğunu gösterir ki davranış değişikliği gösterebilmen için güzel bir gelişme. bu boyutta bir kıskançlığın altında yatan mutlaka bir neden vardır ya geçmişinde ya da yaşadığın ilişkideki kırgınlıklarında. çoğu zaman o nedeni biz bulamayız ama ya da saptasak bile kendi kendimize yetemeyiz bu nedenle uzmandan yardım alman gerekebilir. insan davranışlarının yalnızca akılla yönetileceğine duyulan inanç pek gerçeği yansıtmıyor şayet bu doğru olsaydı psikoloji gibi bir bilim dalına da ihtiyaç duyulmazdı böyle bir meslek grubu da mevcut olmazdı. fiziksel bir sorun olduğunda karşımızdakine gösterir de buramda sorun var deriz de iş duygusal dalgalanmalara geldiğinde kimseye derdimizi anlatamayız bir de üstüne yargılanıp zaten arap saçına dönmüş meseleyi iyice çıkmaza sokarız. lütfen çevrendeki yargılayıcı yorumların tesirinde kalma, insanız biz, kimi zaman dibe vuran, kimi zaman acziyle yüz yüze kalan, kimi zaman başkasına sıradan gelen meseleleri bile çözemeyecek kadar kafası karışan yapıdayız. kendini suçlamak ve yaşadığın duygular nedeniyle suçlanmak sadece seni daha fazla bunalıma sürükler, hiçbir kazanç getirmediği gibi götürüsü de bol olur.

eğer imkanın varsa bir psikologla görüşmen seni çok rahatlatır.

yorumun için çok teşekkür ederim atlantis. evet bu hem beni rahatsız ediyor hem sevgilimi de ister istemez rahatsız ediyordur muhakkak. gerçekten zaten etrafımdaki insanlar yeteri kadar suçluyor, suçlanmak istemiyorum daha fazla :( zaten yanlış olduğunu biliyorum yaptığımın. ama kendimi kontrol edicem desem de 3 gün sıkıyorum, sonrasında daha kötü patlak veriyor. içime öyle attım ki, nefret ettim artık o kızlardan.

Ara sayfaları okumadan yorum yapıyorum şu kuzen konusunda gerçekten çok haklısın bu ne kuzenlerinden ne de sevgilinden şüphe ettiğin için değil biliyorum yine de için içini yiyo senden başkasıyla eğlenmesin gülmesin senden başkasıyla zaman geçirmesin istiyosun sen onun için en önemlisi ol diğer herkes ikinci üçüncü planda olsun istiyosun bu kötü bi şey değil sadece çok yorucu bi şey.. Ama bende öyleyim o yüzden ne hissettiğini anlayabiliyorum tamam biliyorum tabiki kuzeniyle bişey olmıcagını ama aynı ortamda olmasın işte ne biliyim elle tutulur bi neden yok belki ama olmasın iştee...
Ama bebek konusunda gerçekten hiçbi şekilde anlam ve hak veremiyorum üzgünüm bunun adı kıskançlık olmamalı ..
Bence fazla yalnız kaldığın için sürekli bi şeyleri düşünüp kurcalayıp normalde belki de takmayacağın şeyleri bu kadar kurcalıyosun, kendine yapıcak bişeyler bulmalısın..

of bu konuda beni anlamana çok sevindim gerçekten :) bi arkadaşım var benim bu forumdan, o da aynı benim gibi. bizim yaptığımız belki kötü bişey ama elimizde olmadan yapıyoruz ve kötü niyetimizle değil. bebek konusuna ben de anlam veremiyorum biliyo musun. kendimi ikna etmeye çalışıyorum ne var bunda diye ama tuhaf bi kıskançlık duyuyorum. o bahsettiğim arkadaşım mesela aynı şeyi 6 yaşındaki bi kız için hissetmişti. sevgilisi kızla çok ilgiliydi. sanırım böyle şeyler bazı insanlarda olabiliyor. ben bunun aslında geçmiş hayatla veya çocukken yaşanılan bazı şeylerle ilgisi olduğunu düşünüyorum.

of bu konuda beni anlamana çok sevindim gerçekten :) bi arkadaşım var benim bu forumdan, o da aynı benim gibi. bizim yaptığımız belki kötü bişey ama elimizde olmadan yapıyoruz ve kötü niyetimizle değil. bebek konusuna ben de anlam veremiyorum biliyo musun. kendimi ikna etmeye çalışıyorum ne var bunda diye ama tuhaf bi kıskançlık duyuyorum. o bahsettiğim arkadaşım mesela aynı şeyi 6 yaşındaki bi kız için hissetmişti. sevgilisi kızla çok ilgiliydi. sanırım böyle şeyler bazı insanlarda olabiliyor. ben bunun aslında geçmiş hayatla veya çocukken yaşanılan bazı şeylerle ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Ay ben bi ara erkek arkadaşlarını kıskanıyodum ya onlarla gülüp eğleniyosun hep onlarlasın benden daha değerliler sanki diye :34: Kız kardeşini annesini bile kıskanıyorum bazen ama bu fesat kötü niyetli bi kıskançlık değil başka kızlardan kıskanmak gibi değil şimdi anneden de kıskanılır mı ayıplamaları gelmesin lütfenn sadece ailesi olduğu için doğal olarak daha çok seviyo sürekli onlarla diye paylaşamamak işte her kadın sevdiği adamın hayatında en üstte olmak isterr.
Ben pek hasta bi durum göremedim sende sadece ilgisizlik ve yalnız kalmaktan olmuş böyle . Yani şuan sevgilin sana istediğin ilgiyi gösterse dert tasa kalmaz :) sanırım onun da hareketleri gitme dediğin halde onlarla gitmesi için de bu kuşkuyu oluşturmuş . Psikolog tabi tercih edilebilir ama sana sevgilinden başka bişeyin iyi geliceğini düşünmüyorum.
Umarım herşey düzelir ..

Ay ben bi ara erkek arkadaşlarını kıskanıyodum ya onlarla gülüp eğleniyosun hep onlarlasın benden daha değerliler sanki diye :34: Kız kardeşini annesini bile kıskanıyorum bazen ama bu fesat kötü niyetli bi kıskançlık değil başka kızlardan kıskanmak gibi değil şimdi anneden de kıskanılır mı ayıplamaları gelmesin lütfenn sadece ailesi olduğu için doğal olarak daha çok seviyo sürekli onlarla diye paylaşamamak işte her kadın sevdiği adamın hayatında en üstte olmak isterr.
Ben pek hasta bi durum göremedim sende sadece ilgisizlik ve yalnız kalmaktan olmuş böyle . Yani şuan sevgilin sana istediğin ilgiyi gösterse dert tasa kalmaz :) sanırım onun da hareketleri gitme dediğin halde onlarla gitmesi için de bu kuşkuyu oluşturmuş . Psikolog tabi tercih edilebilir ama sana sevgilinden başka bişeyin iyi geliceğini düşünmüyorum.
Umarım herşey düzelir ..

evet ya insan çok sevince kimseyle paylaşamaz zannediyordum. birçok kişi böyle değilmiş meğer.

evet ya insan çok sevince kimseyle paylaşamaz zannediyordum. birçok kişi böyle değilmiş meğer.

ben çok sevince kimseyle paylaşamaz değil de ilgisiz kalınca kıskançlık normalden sapma gösterir diye yorumluyorum. bazı şeyleri gören kalptir göz değil, somut olarak ilgi olsa da insan o sevgiyi içinde hissetmediğinde ya da en ufak bir ilgisizlik kişinin ruhunda derin yaralar açtığında ya geçmişten gelen kişi kaynaklı sorunlar vardır ya da sahiden o ilişkide birşeyler eksiktir. iki ilişkim oldu, sonuncusu çok kötü bitti ben de kendimi çok sorguladım. onun arkadaşları bizim için de sorundu, erkek arkadaşları üstelik. hep problemi kendimde aradım ama sonra baktım ki önceki ilişkimde erkek arkadaşıma ben söylerdim arkadaşlarını ihmal etmemesini, sonraki ilişkimde ise arkadaşları kaynaklı bir ayrılık yaşamıştık ilk kez ilgisizliğini ya da kendi değersizliğimi o zaman hissettim ve haliyle onlarla her bir araya gelişi işkenceye dönüştü. tahrik edici sözler, onlara aşırı düşkünlüğü, evlilik öncesi bin tane işimiz varken kısıtlı zamanlarımıza bile onları dahil etme isteği... insan hissediyor bazen de konduramıyor işte uzak kalınca da olayları nesnel değerlendirdiğinde sebep- sonuç ilişkilerine ulaşıyor.

sizde de kuzenler yüzünden bir ayrılık gerçekleşmiş sanırım haliyle onlara karşı bir tepkiniz var belki içten içe kaybetme korkunuzu bile tetikliyor, belki bebeğin olması onlarla daha yakın bağ kuracağı düşüncesini oluşturuyor zihninizde belki kendinizi onların dışına itilmiş hissediyorsunuz ya da onun mutluluğunu gördükçe, onlarla paylaşımı arttıkça sizin zamanınızdan çalınıp aslında onların daha öncelikli olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. erkek arkadaşınızın sizi anlayışla karşıladığınızı söylemişsiniz umarım sahiden içinizde kopan fırtınaları anlıyordur ve size destek olur, yardım almanız gerekse de. duygularınızı iyi analiz etmelisiniz, sizin kuruntunuz mu bu kıskançlıklar yoksa dayanağı var mı? eğer varsa tek yol erkek arkadaşınızla bunu çözmek ya da başka bir ilişki yaşadıysanız aynı kıskançlık emarelerini gösteriyor muydunuz yine de bunu sorgulayabilirsiniz...

Kız bebeği neden kıskandınız anlam veremedim ama bence diğerleri kıskançlık ama öyle aşksal kıskançlıklar değil.
Sevgilinden yeterince ilgi görmedin zamanında belki hala görmüyorsun bu sende bir zorlama yarattı.
Beraber vakit geçirmeliyiz, benimle ilgilenmeli gibi.
Şu anda ilgileniyorsa bile -yani ilgi probleminiz çözüldüyse bile- sen hala bu kaygıyı taşıyorsun.
"Acaba ilgisiz mi olacak?" "Cevap atmayacak mı?" gibisinden.
İlgini paylaşmak istemiyorsun sadece, kafayı yiyecek bir durum yok.

Son düzenleme:
ben çok sevince kimseyle paylaşamaz değil de ilgisiz kalınca kıskançlık normalden sapma gösterir diye yorumluyorum. bazı şeyleri gören kalptir göz değil, somut olarak ilgi olsa da insan o sevgiyi içinde hissetmediğinde ya da en ufak bir ilgisizlik kişinin ruhunda derin yaralar açtığında ya geçmişten gelen kişi kaynaklı sorunlar vardır ya da sahiden o ilişkide birşeyler eksiktir. iki ilişkim oldu, sonuncusu çok kötü bitti ben de kendimi çok sorguladım. onun arkadaşları bizim için de sorundu, erkek arkadaşları üstelik. hep problemi kendimde aradım ama sonra baktım ki önceki ilişkimde erkek arkadaşıma ben söylerdim arkadaşlarını ihmal etmemesini, sonraki ilişkimde ise arkadaşları kaynaklı bir ayrılık yaşamıştık ilk kez ilgisizliğini ya da kendi değersizliğimi o zaman hissettim ve haliyle onlarla her bir araya gelişi işkenceye dönüştü. tahrik edici sözler, onlara aşırı düşkünlüğü, evlilik öncesi bin tane işimiz varken kısıtlı zamanlarımıza bile onları dahil etme isteği... insan hissediyor bazen de konduramıyor işte uzak kalınca da olayları nesnel değerlendirdiğinde sebep- sonuç ilişkilerine ulaşıyor.

sizde de kuzenler yüzünden bir ayrılık gerçekleşmiş sanırım haliyle onlara karşı bir tepkiniz var belki içten içe kaybetme korkunuzu bile tetikliyor, belki bebeğin olması onlarla daha yakın bağ kuracağı düşüncesini oluşturuyor zihninizde belki kendinizi onların dışına itilmiş hissediyorsunuz ya da onun mutluluğunu gördükçe, onlarla paylaşımı arttıkça sizin zamanınızdan çalınıp aslında onların daha öncelikli olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. erkek arkadaşınızın sizi anlayışla karşıladığınızı söylemişsiniz umarım sahiden içinizde kopan fırtınaları anlıyordur ve size destek olur, yardım almanız gerekse de. duygularınızı iyi analiz etmelisiniz, sizin kuruntunuz mu bu kıskançlıklar yoksa dayanağı var mı? eğer varsa tek yol erkek arkadaşınızla bunu çözmek ya da başka bir ilişki yaşadıysanız aynı kıskançlık emarelerini gösteriyor muydunuz yine de bunu sorgulayabilirsiniz...

yazdığınızı okurken düşündüm hep. evet o benimle ilgilenecek yapıda biri değil. yani beni seviyor ama ilgilenmiyor. mesela ben onunla okul olmayan günlerde görüşmek istiyorum diye, ilişkimizin başından beri bana kızdı, hep evde oturmak istedi. hep senle dışarı mı çıkıcam dedi vs. ben çok seviyorum ve bunlara kırılmamış olmam mümkün değil. ama mutlu olmak istediğim için beynim bunları unutmaya zorladı kalbimi. mesela daha ikinci haftadan kuzeninin doğum günü partisine gitmiştik. giderken bana sözler vermişti. seni hiç bırakmıcam orda, sen gitmezsen ben de gitmem ne işim var kızların içinde demişti. ama doğum günü partisi olması gereken saatten geç başladı ve ben de sadece 1 saat oturabildim. o ise onlarla vakit geçirmeyi öyle sevdi ki, gece 2 ye kadar orda kaldı. benim de içim içimi yedi. onu orda bırakmak istemiyordum hiç, ama o zamanlar ailemle kaldığım için mecburdum. yani demek istediğim, taaa ikinci haftadan onlara verdiği değeri bana gösterdi ve bana hep daha az değer verdi. şuan durum böyle değil, onları artık pek sevmediğini söylüyor. ama işte dediğiniz gibi geçmişten kalma bi duygu sanırım bu. çünkü ben ilk zamanlar böyle kafama takmıyordum, şimdi şaşırıyorum o halime :)

Bebek olayına kadar normal bi şekilde okudum fazla kıskançlık dedim içimden.. Ama bebek olayını okuyunca tuhaf oldum ve canım ne yazıkki sende hastalık olmuş. Bende cok kıskanç bi insanım. Sevgilime güveniyorum ama çok kıskanıyorum. Aynı senin dediğin gibi kızlı ortamda bensiz olsa delirirm ama benimle olsa hiç sorun yapmam falan filan.. Elimde olsa hiç kızla görüştürmicem o derece :D Ama bebek olayı ya da kuzen gibi bi durum bende yok Allah'a şükür. Ama gerçekten sende hastalık olmuş canım. Bu durumu kendi kendine atlatamazsın. Bi psikoloğa görünmen şart..

sizde de kuzenler yüzünden bir ayrılık gerçekleşmiş sanırım haliyle onlara karşı bir tepkiniz var belki içten içe kaybetme korkunuzu bile tetikliyor, belki bebeğin olması onlarla daha yakın bağ kuracağı düşüncesini oluşturuyor zihninizde belki kendinizi onların dışına itilmiş hissediyorsunuz ya da onun mutluluğunu gördükçe, onlarla paylaşımı arttıkça sizin zamanınızdan çalınıp aslında onların daha öncelikli olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz.

Bende kıskanc biriyim ama bebek olayını cözemedim gercekten.
Bebegin nesini kıskanıyosun ki canım? Onun bebegi kucagına alması düsüncesi sende nasıl bi duygu olusturuyor?
Merak ettim. Ne hissediyosun?

Bende kıskanc biriyim ama bebek olayını cözemedim gercekten.
Bebegin nesini kıskanıyosun ki canım? Onun bebegi kucagına alması düsüncesi sende nasıl bi duygu olusturuyor?
Merak ettim. Ne hissediyosun?

onu benden daha tatlı ve masum bulacak, ona karşı bi hayranlık duyacak diye korkuyorum. bunu istemiyorum.

cnm bu şekilde yaşayamazsın... ki zaten bir süre sonra karşındaki adam da katlanmaz bu duruma inan bana... o zaman görürsün kızları kuzenleri....

yanlış yaptığının farkındaysan bence olayın çoğunu aşmışsın demektir. bak psikolaglar kesnlikle senin duygularını düşüncelerini başkalarıyla paylaşmazlar. gizlilikten emin olabilirsin. kendini tanımana , ve bu sorunun ğstesinden gelmene çok yardımcı oalcaklarından emin olabilrsn. çünkü henüz zarar verme aşamasına gelmemş ama sonunda birinin canı gerçkten yanabilir..

sevgilin onlara çok ilgi gosteriyor sen de ister istemez onlara rakip hissediyorsun kendini... haksizlik gibi hissediyorsun en çok seni sevmeli sana ilgi gostermeli diye dusunuyorsun ki bunu anlayabilirim fakat yeni dogan bir bebegi kiskanmani anlamakta daha çok zorlaniyorum, belki soyle olabilir sana yeni bir rakip geldi gibi hissettin once kuzenleri vardi artik kuzenleri + yegeni var... Bu durumdan kurtulmanin tek yolu sevgilinin hep seni on planda tutmasi ve yeri geldiginde seçim yapmasi gerektiginde seni tercih etmesi... mesela gece çorbaciya gittiklerinde eger seni dinleyip gitmeseydi ve sana "sirf sen istiyosun diye gitmedim deseydi" ve bunun gibi bir kaç olay daha yasasaydin baya rahatlardin, cunku onlarin rakibin olamayacagini senin yerinin baska oldugunu anlardin...

ben de çok kıskancım,
arkadaşlarını kıskansan anlayacağım
ama kuzenlerini küçücük doğacak bebeği kıskanman normal değil
belki bir uzmana görünmen faydalı olabilir,
bir de onları kardeş gibi düşün kuzenlerini özellikle
sen de ciddiymişsin ilişkinde sonuçta sen de onlara başka bir kız gibi değil de kızkardeş-abla gözüyle bak
sanırım ablan-kız kardeşin yok olsa bu kadar yakınındakilere takılmazdın
ben böyle görümceye kuzene takanları anlamıyorum, kanından canından yaa onlara farklı gözle bakacak bir adam değildir yani sevgilin
sen erkek kuzenlerine farklı gözle bakıyor musun?
erkek bebekleri kucağına farklı niyetle mi alıyorsun?
bana erkek bebeği kucağına alma vs dese sevgilim ona sapık muamelesi yaparım kusura bakma canım ama doğruya doğru
azıcık kendine gelmelisin, arkadaşlar edin, aile bağların çok kuvvetli değil galiba kuvvetlendir kuzenlerine vs ulaş arada haberleş görüşmeye çalış
sosyal hayata karış, normalin ne olduğunu kanıksa, eğer hala bu duygudan kurtulamıyorsan o zaman bir psikologa gitmen iyi olabilir diye düşünüyorum
sana yeni bir bakış açısı kazandırabilir.

Back