İleride sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu anda agari ücretle çalışmasında bir sorun yok genel itibariyle. Örnemli olan şey hep bu düzeyde mi seyredecek yoksa terfi, iş değiştirme vs kazancı yükselecek mi?
Biz nişanlandığımızda eşimin yaklaşık iki katı kazaniyordum. Sonraki süreçte ikimiz de terfi aldık tecrübelendik derken önce eşitlendik, şimdi de eşim beni katlıyor. Aslında aynı şey sizin için de geçerli. Siz de hep bu bantta mı seyreceksiniz? Hesap edilmesi gereken şey kimin kimden ne kadar fazla kazandığı degil. İkinizin birlikte bir evi kurup geçindirip geçindiremeyeceği.
Hangi şehirde yaşayacaksınız, kirada mi oturacaksınız, ev kurma/düğün sürecinde aileler destek olacak mı ? Şu şartlarda ailelerin destek olduğunu ve uçuk bir kira masrafı olmadığını varsayarsak iki yetişkin geçinebilirsiniz. Ama çocuk denkleme girdiğinde her şey değişiyor. Çocuğunuz olana kadar sizin ise ara vereceğiniz süreç için birikim yapma şansınız olacak mı? Çocuk kreş yaşına gelene kadar bakımı nasıl olacak? Kreş/bakıcı masraflarının oranı gelire göre makul olacak mı?
Şu an öngörülemeyen onlarca sürpriz senaryo çıkabilir evlenip çocuk yaptıktan sonra.
Ek iş dediğiniz şey ne kadar vakit alıyor? Yaşamak için bütün vaktini çalışmaya ayırması gerekiyorsa insanın belki de evlenmek için doğru zaman değildir onun adına.
Yaşlarınız müsaitse bence biraz daha durumların düzelmesini bekleyin evlenmek için.

Kadının bazen çalışmama durumu olabiliyor uzun zaman çocuk düşünmemen gerekecek birikim yapmanız lazım o hal de evde kira ise geçim zor değil imkansız. Optimist bakamayacağım. Ek işlerle devamlılığı varsa gelirini biraz daha yüksektir o kadar ama çok yorulur senle ilgilenmez buda sorun olur sana.

Arkadasım memur, evlendiği kişi asgari ücretliydi. Sonuç 6 ay sonra boşanma..
Erkek malesef bu durumu bir süre sonra kaldıramıyor, eşinin ondan fazla maas alması onu eksik yetersiz hissettiyor. Kadın maddi olarak güçlü oldugu için evde en ufak bir otorite söz sahibi olsun istemiyor, kendisinin evin reisi oldugunu şiddet göstererek kabul ettirmeye çalısıyor..

Yani aileniz olumlu bakmamakta haklı. Yüksek maaş alan bir kadınla asgari ücretle çalışan erkek evlendiği zaman pek mutlu olamıyorlar. İlerde sizin egonuz zarar görebilir.

Ev var mı? Kiraya mı gideceksiniz?
Kira ve masraflar sizin üstünüzde olur öyle düşünün

Benim maaş eşimden 12 senedir yüksek
Önceleri 3 kata yakın fark vardı
Sonra eşim iş değiştirdi 2 kata düştü
Arada işte iyileştirmelerle falan şu an aramızda 10 bin tl fark var

Ben bi sıkıntı görmüyorum aklıma gelmiyor açıkçası

Nerden baksan problem yaratır. Çocuk olunca çalışma durumuna ara vereceğiniz için özellikle evi yoksa o maaşla hem ev hem çocuk hem kirayı ver çok zor ama ek işlerden bahsetmemişsiniz. Ne kadar kazanıyor bunlardan? Yine de ek işlerden dolayı da ne size ne de ileride çocuğa zaman ayırabilir.

Terfi alıp yükselebileceği bir iş değil malesef

Hep bh şekilde

eğitim düzeyiniz aynı olup o neden düşük maaş alıyor ben önce bunu sorgularım. benim gözümde onu güçsüzleştirir bu durum mesela

ama evi arabası vardır kira derdi olmaz. yan gelirleri vardır vs. olabilir. ilerde kredi derdiniz olmaz. ama diğer türlü hiiiiiçbişey yoksa no no no

ailenizi dinleyin pişman olmayın

evet olur. herkes dengi dengine.

Parayı ne kadar önemsediğinizle de alakalı. Entelektüel olarak uyumlu musunuz, birlikte zaman geçirmekten keyif alır mısınız, sohbetleriniz akıcı mıdır? İnanın bunlar daha önemli.
Sizden daha fazla maaş alan biriyle mutsuz olabileceğiniz gibi, daha az kazanan biriyle mutlu olabilirsiniz.
Ek olarak yaptığı işler sizden çalarsa sorun olabilir. Eşimin iş saatleri, gece çalışma zorunlulukları ve düzensizlik o kadar boğmuştu ki beni, işten ayrılması konusunda teşvik ettim diyebilirim. Bi kaç aydır kpss çalışıyor, çalışmaması aramızda sorun yaratmadı çünkü kendisi en kıymetlim. Girdiği bir sınavda başarılı oldu, şimdi o işten biraz ek gelirimiz olacak kpss ye kadar idare edeceğiz. Sonuç olarak sevgi, ruhen, bedenen ve beynen uyum varsa tolere edilmeyecek şey değil.

oluyor erkek bir süre sonra kadın daha fazla maaş statü daha fazla parmakla gösterildiğinde erkeğin egosu sarsılıyor çatırdamaya başlıyor evlilik

Kadının adamdan fazla aldığı maaş hep sorun çıkarmıştır yani en azından benim gözlemim bu yönde
Çevremde öyle birisi var en basitinden bu kompleks yüzünden hamile karısını aldattı. Hemde tipine bakmadan. Eziklik yaşıyolar sanırım erkekler ve bu ezikliği bir şekilde kendilerine ,çevrelerine kanıtlamaya çalışıyorlar.

Haklısınız. Teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…