- 7 Ağustos 2013
- 581
- 350
- 303
- Konu Sahibi senvarsindiye
İkinizin maaşıyla geçinebilecekseniz sorun olmaz bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Terfi alıp yükselebileceği bir iş değil malesefBence çalıştığı işe göre değişir. Mesela bugün 17 alacak, ama önümizdeki yıl kesin olarak bundan çok daha fazlasını alabilecek bir işteyse sıkıntı olmaz.ama senin maaşın git gide artarken, onun maaşı asgari ücretten sadece 3-5 bin fazla olacak şekilde kalırsa sorun olabilir aranızda.
Ek olarak, kocaman yetişkin kadınsın, evlenme kararı almışsın, e üstüne flört, sevgililik zamanın var,adamla ilgili bunları tek başına düşünemedin mi? Böyle ailen fikir verince, kafan karışıyorsa böyle önemli konuda, evlenme olgunluğuna sahip değilsindir.
Eğitim düzeyimiz aynıMaddiyat olarak bilemem.Ancak eğitim duzeyi yani sosyokültürel olarak ne durumdasınız?Bu daha önemli bence
Hep bh şekildeŞu anda agari ücretle çalışmasında bir sorun yok genel itibariyle. Örnemli olan şey hep bu düzeyde mi seyredecek yoksa terfi, iş değiştirme vs kazancı yükselecek mi?
Biz nişanlandığımızda eşimin yaklaşık iki katı kazaniyordum. Sonraki süreçte ikimiz de terfi aldık tecrübelendik derken önce eşitlendik, şimdi de eşim beni katlıyor. Aslında aynı şey sizin için de geçerli. Siz de hep bu bantta mı seyreceksiniz? Hesap edilmesi gereken şey kimin kimden ne kadar fazla kazandığı degil. İkinizin birlikte bir evi kurup geçindirip geçindiremeyeceği.
Hangi şehirde yaşayacaksınız, kirada mi oturacaksınız, ev kurma/düğün sürecinde aileler destek olacak mı ? Şu şartlarda ailelerin destek olduğunu ve uçuk bir kira masrafı olmadığını varsayarsak iki yetişkin geçinebilirsiniz. Ama çocuk denkleme girdiğinde her şey değişiyor. Çocuğunuz olana kadar sizin ise ara vereceğiniz süreç için birikim yapma şansınız olacak mı? Çocuk kreş yaşına gelene kadar bakımı nasıl olacak? Kreş/bakıcı masraflarının oranı gelire göre makul olacak mı?
Şu an öngörülemeyen onlarca sürpriz senaryo çıkabilir evlenip çocuk yaptıktan sonra.
Ek iş dediğiniz şey ne kadar vakit alıyor? Yaşamak için bütün vaktini çalışmaya ayırması gerekiyorsa insanın belki de evlenmek için doğru zaman değildir onun adına.
Yaşlarınız müsaitse bence biraz daha durumların düzelmesini bekleyin evlenmek için.
evet olur. herkes dengi dengine.İyi akşamlar herkese.
Tecrübeli ablalarımdan yardım istiyorum. Evleneceğim kişi asgari ücret alıyor artı olarak kalan vakitlerinde başka işler de yapıyor. Ben ise onun iki katı kadar alıyorum. Ailem olumsuz baktığı için arada kaldım. Bu durum ileride evliliğimizde bi sorun oluşturur mu? Onu seviyorum ama ailem istemediği için kafam karıştı. Onların rızasını almadan bişey yapmak istemiyorum.
Haklısınız. Teşekkür ederimeğitim düzeyiniz aynı olup o neden düşük maaş alıyor ben önce bunu sorgularım. benim gözümde onu güçsüzleştirir bu durum mesela
ama evi arabası vardır kira derdi olmaz. yan gelirleri vardır vs. olabilir. ilerde kredi derdiniz olmaz. ama diğer türlü hiiiiiçbişey yoksa no no no
ailenizi dinleyin pişman olmayın