Valla ticari düşünenler maalesef deneme tahtası yapıyor adamı. Tamam deneyelim ama para nerde??? Dene dediğin şeyin tek seferi 15 bin. Bir opu boş çıksa puff gitti.
Senin yasadigin durumun aynısı bearniguin ve bende yaşadık bahcecide. Sonra bizle muhattap bile olmadılar. Ben zoraki görüşme ayarladım. Dedim Amh 0.01 gebelik elde ettik diye yazıyorsunuz bana demez mi o 27.denemesiydi. nerden bileyim yazıyor musunuz onu dedim.
Paramın gittiğine mi o kadar iğne ile canımın yandigina mi yanayım. Ve olumsuz tedavinin psikolojik olarak (yaşın var yumurta yok laflari) yumurtam olmadığına hep 1 yumurta göreceğime olan yeni oluşmuş inancıma sahip olarak 1 yil geçirdim.
Ne kadar harcadın şimdiye kadar oraya.
Aret hoca da aynı şey başıma gelebilirdi. Ama orda boş çıkma durumunda 3.800 liranı iade ediyorum dedi (bahcecide 13 bin harcadım 1.600 iade aldım düşün) burda 7800 tüp bebek iade alicaksin 3800 cebinden 4bin çıkacak olumsuz olması durumunda. Ustelik igne parasi yok 3-4 bin (gecen sene 3 bin vermistim bu sene kactir Allah bilir)
Dedim baslayayim en son duruma göre hareket ederim, baktım yumurtam yok bir yumurta var opu da ısrar ediyorlar en kötü 4bin lira mi feda eder şansımı denerim. 15 bin vermeden iğne yemeden iyidir diye. Allah var (Bu adam gayri müslim ustelik) opu gününe kadar 5 kuruş para istemediler. Ne ön ödeme ne bişey. Sadece 400 tl muayene ücretiyle gittim geldim. Sözleşmeyi bile opu günü yaptılar.
Ben hocaya cd56 ve bağışıklık testleri vs. Var yaptır dediler ne diyorsunuz dedim. Gerek yok şu an ortada bir bebek yokki tutunmasına gelelim. Önce embriyo oluşturacağız ilk işimiz o. Zaten pihtilasmaymis bagisiklismis zaten o ilaçları biz vereceğiz, sende olsa da olmasada o sorun dedi. Yani dünya kadar teste para vermeyin ben tedbirimi zaten alıyorum diyor. Adam bize her seferinde inşallah surdan güzel yumurta elde edelim artık kurtulun buralardan dedi kaç defa. Artık biz ondan sonra kendimizi teslim ettik bizi düşünüyor diye. Durumum olur veya olmaz ama Rabbimin takdiri ama bence bu sürecim başarılı olmuştur, gerçekten babacan bir doktor muamelesi gördüm memnun kaldım. Allah razı olsun kendisinden.
Valla ben öyle bağdat caddesinde bir profesöre gittim 400 tl de muayene ücreti ödedim. Sordum bana nasıl tedavi uygulayacaksınız iğnesiz mi? Hayır dedi aynı ilaçlar üstelik. Sen o aşamada değilsin. Ben onu yumurtası gözükmeyen adet olmayan kişilere uyguluyorum. Ee dedim 2 yumurta ile opu mu yapacaksınız yok iki yumurta görürsem yapmam dedi. Aklima yatmadı dedim en fazla bir kere daha deneyebilirim boyle olursa. Sonra birkaç kez daha gelin baslayalim diye aradilar. Dedim 400 lira aret hocaya da muayene parası verecem sonra kararımı vericem, ona gitmeden karar vermicem diye. Iyi ki gitmişim :)
Sen neler yapıyorsun ne aşamadasın canım ?
Insan başına gelmeden bilmiyor, tecrübe olacak ki ne istediğini anlayabilesin. Benim sol yumurtaligimi göremiyordu doktorlar. Hatta bi tanesi anatomik olarak yeri farklı olabilir ya da doğuştan olmayabilir.
Ilk defa sol yumurtaligimi cam gibi gören içinde yumurtalarımı gören hatta ben bile devasa yumurtalarımı görünce şok olmuştum.
Bence başlamadan bir ay arı sütü ve vitamin ve omega vs. Tarzı takviyeler kullan kalite acısından. Stresi de bırak güzel günler seni bekliyor :)