İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Ben de 41 yaşındayım. İkinci bebeğe hamile kalmak istiyorum. 1 sene önce hamile kaldım. Fakat 3 aylıkken kalbi durdu. Kürtaj oldum. Rabbim hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşa

@MASLOW canım, geçmiş paylaşımlarıma baktım epeyce bir bahsetmişim aslında tedavimde klomenle yapılan yumurta takibinden ancak sana özelden konuştuğumuzda detay yazmamışım :KK43: ama sormak öğrenmek istediğin ne varsa seve seve yazarım canım. sanırım seninde aklına yattı değil mi yumurtanın müdahelesiz kendi gelişimi ile büyütülmesi şeklinde tedavi. Hem iğnelerden canın yanmıyor hem maliyet düşüyor hem de yumurtaların iğnelerin etkisiyle bozulma ihtimali ortadan kalkıyor. İşte bu yüzden seçmiştim Aret Hocayı zannediyorum Aret hoca dışında iğnesiz tedavi uygulayan doktor yok varsa da ben bilmiyorum.
Klomen ile ilgili bilgi de vereyim bu ilaç da bir hormon aslında fakat göbekten yapılan iğnelerden daha masum. Üstelik etkisi vücutta yaklaşık 4 ay kadar kalıyor. 10 tane var kutu içinde 5 günde bitiyor.
Canım kısaca anlatır mısın şu ilaçsız aret hocanın tedavisini yani maliyeti ne kaç kere gidip geliniyor şehir dışından geleceğim cunki sana zahmet yazarmisin

Çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız hepimize umut oldu. Rabbim ol dediğinde oluyor. Ben de 41 yaşındayım. 1 oğlum var. Kardeşi olsun istiyorum. Geçen sene doğal yolla hamile kaldım. Ne yazıkki 3 aylıkken kalbi durdu. Kürtaj oldum. Tüp bebek çok maliyetli olduğu için düşünemiyorum. Arı sütü bal polen propolis kullanıyorum. Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin.🤲🌺
Canım merak ettim gebe kalabildin mi bende prowomen kullanmaya basladim.ayrica venatura in metilfolat metilkobalamin ve B6 vitamin kombinasyonunu kullanıyorum 3 u birarada 😊ayrıca krilom balık yağı kullanıyorum.birde D3 k2 damla kullaniyirim oda venatura . birde sabahları sirkeli su içiyorum belki içimde enfeksiyon vvarsa temizlesin diye sonuçta zararı yok.2 kurtajim var var yakın zamanlarda bakalım Allah verecekse hayırlısını versin doğal yolla istiyorum Allah'ın izniyle inşallah sağlıkla gebe kalıp kucağımıza alıp buyuturuz amin

Canım merak ettim gebe kalabildin mi bende prowomen kullanmaya basladim.ayrica venatura in metilfolat metilkobalamin ve B6 vitamin kombinasyonunu kullanıyorum 3 u birarada 😊ayrıca krilom balık yağı kullanıyorum.birde D3 k2 damla kullaniyirim oda venatura . birde sabahları sirkeli su içiyorum belki içimde enfeksiyon vvarsa temizlesin diye sonuçta zararı yok.2 kurtajim var var yakın zamanlarda bakalım Allah verecekse hayırlısını versin doğal yolla istiyorum Allah'ın izniyle inşallah sağlıkla gebe kalıp kucağımıza alıp buyuturuz amin
Amin canım inşallah. Maalesef gebe kalamadım. Doktora gittiğimde istmosel(sezeryan dikişinin açıklığı, rahimde kesecek oluşumu) olduğunu öğrendim. Operasyon geçirebilirim bununla ilgili. Şu an ilaç içiyorum adetlerimin düzene girmesi için. Doktor birde Q-Folin verdi. Allahım hayırlısıyla sağlıklı evlatlar versin isteyen herkese. Çok öpüyorum canım. 🥰❤️

Nerdee canım 😭 biz artık umudu iyice yitirdik.46 oldum bu yaştan sonra doğal yolla hamile kalma şansım sıfır.tüp bebek için de artık hiç bir klinik kabul etmez hele ki 8 negatif denemeyi duyunca.valla yapacak bişeyimiz kalmadı 🥺
Amh, Fsh neydi? Kaç yumurta vardı? Benimde değerlerim kötü.

Çok iyi anlıyorum. Ben de aylarca bekledikten sonra (8 ay) hamile kalmıştım. Sonrasında devam etmedi. Yaştan dolayı olduğunu düşünüyorum. Oğlumda hemen hamile kalmıştım. Sizin var mı çocuğunuz?
Başınız sağ olsun.
Benimde aynı sizin gibi, ilk bebeğim hemen olmuştu, şimdi bir seneye yakındır olmadı.

Selam bende 47 yaşındayım ve şu an tek bir yumurta toplandı ve Tüp bebek deniyorum 46 yaşında ayrıca da doğal yolla hamile kaldım . Devam etmedi ama en azından denemeye devam ediyorum sizde ümidinizi kesmeyin.
Bu ne güzel umut vaad eden bi durum, amh, fsh değeriniz kaçtı doğal hamile kaldığınızda?
Kaç folikül vardı alttan muayenede?

Benim amh 0, 073, fsh 19. Kötü değerler maalesef.

Valla ticari düşünenler maalesef deneme tahtası yapıyor adamı. Tamam deneyelim ama para nerde??? Dene dediğin şeyin tek seferi 15 bin. Bir opu boş çıksa puff gitti. :KK43: Senin yasadigin durumun aynısı bearniguin ve bende yaşadık bahcecide. Sonra bizle muhattap bile olmadılar. Ben zoraki görüşme ayarladım. Dedim Amh 0.01 gebelik elde ettik diye yazıyorsunuz bana demez mi o 27.denemesiydi. nerden bileyim yazıyor musunuz onu dedim. :KK43:
Paramın gittiğine mi o kadar iğne ile canımın yandigina mi yanayım. Ve olumsuz tedavinin psikolojik olarak (yaşın var yumurta yok laflari) yumurtam olmadığına hep 1 yumurta göreceğime olan yeni oluşmuş inancıma sahip olarak 1 yil geçirdim.

Ne kadar harcadın şimdiye kadar oraya.

Aret hoca da aynı şey başıma gelebilirdi. Ama orda boş çıkma durumunda 3.800 liranı iade ediyorum dedi (bahcecide 13 bin harcadım 1.600 iade aldım düşün) burda 7800 tüp bebek iade alicaksin 3800 cebinden 4bin çıkacak olumsuz olması durumunda. Ustelik igne parasi yok 3-4 bin (gecen sene 3 bin vermistim bu sene kactir Allah bilir)

Dedim baslayayim en son duruma göre hareket ederim, baktım yumurtam yok bir yumurta var opu da ısrar ediyorlar en kötü 4bin lira mi feda eder şansımı denerim. 15 bin vermeden iğne yemeden iyidir diye. Allah var (Bu adam gayri müslim ustelik) opu gününe kadar 5 kuruş para istemediler. Ne ön ödeme ne bişey. Sadece 400 tl muayene ücretiyle gittim geldim. Sözleşmeyi bile opu günü yaptılar.

Ben hocaya cd56 ve bağışıklık testleri vs. Var yaptır dediler ne diyorsunuz dedim. Gerek yok şu an ortada bir bebek yokki tutunmasına gelelim. Önce embriyo oluşturacağız ilk işimiz o. Zaten pihtilasmaymis bagisiklismis zaten o ilaçları biz vereceğiz, sende olsa da olmasada o sorun dedi. Yani dünya kadar teste para vermeyin ben tedbirimi zaten alıyorum diyor. Adam bize her seferinde inşallah surdan güzel yumurta elde edelim artık kurtulun buralardan dedi kaç defa. Artık biz ondan sonra kendimizi teslim ettik bizi düşünüyor diye. Durumum olur veya olmaz ama Rabbimin takdiri ama bence bu sürecim başarılı olmuştur, gerçekten babacan bir doktor muamelesi gördüm memnun kaldım. Allah razı olsun kendisinden.

Valla ben öyle bağdat caddesinde bir profesöre gittim 400 tl de muayene ücreti ödedim. Sordum bana nasıl tedavi uygulayacaksınız iğnesiz mi? Hayır dedi aynı ilaçlar üstelik. Sen o aşamada değilsin. Ben onu yumurtası gözükmeyen adet olmayan kişilere uyguluyorum. Ee dedim 2 yumurta ile opu mu yapacaksınız yok iki yumurta görürsem yapmam dedi. Aklima yatmadı dedim en fazla bir kere daha deneyebilirim boyle olursa. Sonra birkaç kez daha gelin baslayalim diye aradilar. Dedim 400 lira aret hocaya da muayene parası verecem sonra kararımı vericem, ona gitmeden karar vermicem diye. Iyi ki gitmişim :)

Sen neler yapıyorsun ne aşamadasın canım ?

Insan başına gelmeden bilmiyor, tecrübe olacak ki ne istediğini anlayabilesin. Benim sol yumurtaligimi göremiyordu doktorlar. Hatta bi tanesi anatomik olarak yeri farklı olabilir ya da doğuştan olmayabilir.
Ilk defa sol yumurtaligimi cam gibi gören içinde yumurtalarımı gören hatta ben bile devasa yumurtalarımı görünce şok olmuştum.

Bence başlamadan bir ay arı sütü ve vitamin ve omega vs. Tarzı takviyeler kullan kalite acısından. Stresi de bırak güzel günler seni bekliyor :)
Merhabalar, ya bu kadar ticari mi görüyorlar? 0.01 ile hamile kalanın 27.denemesi derken, bunu hangi merkez yaptı?
Benimde yaşım ileri folikül az, fsh 19, amh 0,073 bu değerlerle tuo de zor dedi Dr, senin değerlerin neydi? Arı sütü fayda etti mi? Hang
Tatlım öncelikle Allah yardımcın olsun, göz aydınlığı verecek hayırlarla evlatlar nasip etsin. Anladığım kadari ile tedavin de kimyasal yaşamışsın. Allah sabır versin. Nacizane ben biraz birşeyler yazayım istedim sana. Yaşımız 40'ı geçtiği için maalesef yumurtamız olsa da kalitesi düşük oluyormuş. Bizler elimizden geldiğince rahmin kanlanması için günük 45dk -1 saat arası yürüyüşü siddet ile tavsiye ediyoruz. Ve lütfen bol su tüket ayrıca internetten araştırıp rahim masajını da yapabilirsin bu da rahmin kanlanmasını sağlayacaktır. - Arı sütü , Omega 3 , Koenzim Q10, Multivitamin , değerlerin düşükse D vitamini, prowomen , gonamax , impryl aklıma gelen bir kaç marka bunlardan birini alabilirsin. Ayrıca ileri yaşta DHEA hormonumuz oldukça düşük oluyor bu degerine baktırıp Biosteron da alabilirsin. ve en az 2-3 ay bunları kullanmalısın. Sonrasında Allah' ın izni ile inşallah muradına erersin :KK200:
Özelden yazdım bakar mısınız?

Bu ne güzel umut vaad eden bi durum, amh, fsh değeriniz kaçtı doğal hamile kaldığınızda?
Kaç folikül vardı alttan muayenede?

Benim amh 0, 073, fsh 19. Kötü değerler maalesef.
Benim fsh bir ara 68 di sonra 22 ye düştü 9 hamilelikte kaçtı dersen bilmiyorum ölçen olmadı amh hiç bıkmadılar bilmiyorum ama hep 3 yumurta görünüyor kısmet olmadı fsh senin yüksek değil Allahim inşallah evlat nasip etsin isteyene

Kızlar uzun zamandır 2.cocuk için uğraşıyorum.yasim 41 buçuk artık allh isteyen herkese versin amin.kardeş istedik ama ustuste kayıplar yaşadım.ilk çocuğun sıkıntısız olmuştu.ama şu yaş olayını çok kafama takıyorum, çekiniyorum çocuk istiyorum demeye... siz bana bakmayın utangaç bir yapım var birazda ondan kaynaklı ama ustuste kayıp yaşayınca da biraz korktum açıkçası o ayrı mesele.neyse diyeceğim şu bı yandan çok istiyorum bebek bı yandan korkuyorum tabi haliyle önceki yaşadıklarımdan dolayı çekinmesi de cabası belki kızan olucaktir aranızda kızmayın benim yapım bu.takma kafana biseyi uğraş daha zamanın varken diye kamcilanmaya itilmeye ihtiyacım var sanki isteklerin için çaba sarfet denilmesine güce ihtiyacım var diye hissediyorum.karsima ne yaşı ya takma kafana hallederiz uğraşırım diyecek bir doktora ihtiyacım var gittiğim bı doktor yaşı çok konuşmuştu gıcık adam komplekse sokmuştu beni .dertleseyim dedim.allh başka dert vermesin.kalin sağlıcakla..

46 yaşında doğal gebelik ile bebeğimi kucağıma aldım. Tüp bebek bende sonuç vermemişti defalarca denemiştim.
Ben bebek isteme sürecinde hep böyle ümit veren haberler bekledim aradım durdum o nedenle de buraya ben şimdi yazmak istedim. Yumurtlama varsa bebek olur Allah izin verirse tabii
Yumurtlama takibi önemli bunun için de ovulasyon kitleri var onları kullanmak çok faydalı
Asla umudunuzu yitirmeyin Allah'tan hep isteyin..
50 yaşında bir tanıdıgımız da doğal gebelik ile doğurdu bu ay

Amh yüksekmiş düşükmüş bunlara takılmayın... Her ay düzenli adet görüyor musunuz? bu soru önemli..
Ben yıllarca umut aradım bu sayfalarda internette heryerde çünkü doktorlar çok negatif konuşuyorlar.. ama inanın çok örnek var.. tüp bebek bazı durumlarda evet çok elzem ama bazı durumlarda doğanın seçimi kadar başarılı olamaz..
Sizlere umut vermek istiyorum çünkü çok iyi anlıyorum.. bebek sahibi olamasanız da evinizin huzuru eşinizle birbirinizi değerini bilmeye yaşamaya bakın çünkü sadece bebeğe odaklanmak da bebek olsa bile sonrasında mutlu olacağınızın garatisi olmaz.. önce eşinizle birbiriniz önemlisiniz.. inanın bebek mutlu evi daha mutlu yapıyor.. sorunları çözmüyor.. o nedenle her koşulda bunu aklınızda tutmak çok önemli.. bir bebek bir evliliği kurtarmaz hatta tersi etki yapabilir bile.. o nedenle önce Allah'ın izni sonra sizin inanmanız ve ep O'ndan istemeniz şart.. ve de evdeki neşe ve huzuru hep diri tutmak.. paranız olsa da olmasa da en büyük mutluluk iki kişi arasındaki iletişim..
fırsat bulursam yine yazarım.. sağlıcakla kalın..

46 yaşında doğal gebelik ile bebeğimi kucağıma aldım. Tüp bebek bende sonuç vermemişti defalarca denemiştim.
Ben bebek isteme sürecinde hep böyle ümit veren haberler bekledim aradım durdum o nedenle de buraya ben şimdi yazmak istedim. Yumurtlama varsa bebek olur Allah izin verirse tabii
Yumurtlama takibi önemli bunun için de ovulasyon kitleri var onları kullanmak çok faydalı
Asla umudunuzu yitirmeyin Allah'tan hep isteyin..
50 yaşında bir tanıdıgımız da doğal gebelik ile doğurdu bu ay
Ne kadar güzel maşallah Allah analı babalı buyutsun inşallah.onceden kayıplarımız oldumu acaba

X