- 29 Eylül 2017
- 1.224
- 4.945
polip operasyonu xaten baya kolay bi operasyonmus da benim aklima takilan esas.konu havuz yapip sonra operasyon olmasi mi yoksa once.operasyon sonra calismalara devam mi konusu. Gerci semra hnm benle ayni goruste. Kendileri ile gorustum. Boyle her ay 1 yumurta olucaksa ve onu da zar zor elde ediceksek once ameliyati olun, sonra 2-3 ay bekleriz, akisina birakiriz belki kendiliginden olur dedi. Benim hidrosalpenks de var ya. Esas sorun o bende
Bende de çikolata kisti ve miyom var, laporopskopi olsaydım önce yumurta toplatıp sonra ameliyat olacaktım, çünkü ameliyatın rezerve zarar verme ihtimali var demişti doktor. Sen havuz yaptır bence, sonra ameliyatını ol, ama ameliyat sonrası doğal olma ihtimalin varsa yine birkaç ay denersin doğalı da
polip operasyonu xaten baya kolay bi operasyonmus da benim aklima takilan esas.konu havuz yapip sonra operasyon olmasi mi yoksa once.operasyon sonra calismalara devam mi konusu. Gerci semra hnm benle ayni goruste. Kendileri ile gorustum. Boyle her ay 1 yumurta olucaksa ve onu da zar zor elde ediceksek once ameliyati olun, sonra 2-3 ay bekleriz, akisina birakiriz belki kendiliginden olur dedi. Benim hidrosalpenks de var ya. Esas sorun o bende
Çikolata kisti denilen endometriozis ,doğrudan overlerle yani yumurtalıkla ilgili olduğu için rezervi etkileyebilir ,Bende de çikolata kisti ve miyom var, laporopskopi olsaydım önce yumurta toplatıp sonra ameliyat olacaktım, çünkü ameliyatın rezerve zarar verme ihtimali var demişti doktor. Sen havuz yaptır bence, sonra ameliyatını ol, ama ameliyat sonrası doğal olma ihtimalin varsa yine birkaç ay denersin doğalı da
Tüplerdeki sorunlar ve ameliyatlar rezervleri etkilemiyor diye biliyorum canım. Bunu yaşayarak da tecrübe ettim zAten. Benim sol tüpüm alınmıştı iki sene önce, tüm tüp bebek tedavilerinde kontrollerde her zaman sol yumurtalığımda daha çok yumurta oluyordu. Hatta son tedavide 6 yumurtanın hepsi alınan kanalımın tarafındaki yumurtalıktan toplandı. Sağ tarafta zar zor 1 tane sonradan göründü ama o da yetişemedi.Bende de çikolata kisti ve miyom var, laporopskopi olsaydım önce yumurta toplatıp sonra ameliyat olacaktım, çünkü ameliyatın rezerve zarar verme ihtimali var demişti doktor. Sen havuz yaptır bence, sonra ameliyatını ol, ama ameliyat sonrası doğal olma ihtimalin varsa yine birkaç ay denersin doğalı da
Ben de laparoskopi oldum hidrosalpenks sebebiyle.3 tane de polip aldılar. Ama yumurta ile ilgili ne birşey söyledi doktor ne de şuana kadar bir yumurta takibi yapıldı. Acilen ameliyatı yapalım zaten bebek tutunmaz diyerek ameliyat oldum. Eylülde ilk kez aşılama deneyeceğiz. bu doktorlar da her biri bir kafa da. Allah yardım etsiz bizlere. Yumurta ile ilgili uyarsaydı belki ben de düşünürdümÇikolata kisti denilen endometriozis ,doğrudan overlerle yani yumurtalıkla ilgili olduğu için rezervi etkileyebilir ,MASLOW un hidrosalpenksi fallop tüpleriyle ilgili doğrudan overlerle ilgili değil , rezervini etkilemeyeceğini düşünüyorum.Ancak izlenecek yok önemli tek tüpte mi iki tüpte mi hidrosalpenks var.Tüpleri bağlayabilir ya da alabilirler sanırım.Tüplere müdahale etmeden hidrosalpenks i ortadan kaldıran yeni bir yöntem henüz yok bildiğim kadarıyla.Eğer tek tüpe müdahale edilecekse doğal gebelik ihtimali devam eder , ancak iki tüpe müdahale olursa tüp bebek gerekli.
MASLOW senin ameliyatını Semra hoca mı yapacak canım ?Semra hoca riskli ameliyatlarda Yücel hocaya da paslıyor hastayı.
Bende de çikolata kisti ve miyom var, laporopskopi olsaydım önce yumurta toplatıp sonra ameliyat olacaktım, çünkü ameliyatın rezerve zarar verme ihtimali var demişti doktor. Sen havuz yaptır bence, sonra ameliyatını ol, ama ameliyat sonrası doğal olma ihtimalin varsa yine birkaç ay denersin doğalı da
Bana da çikolata kistlerin daha küçük engel olmaz dedi. Sanırım belli bir boyuttan küçükse sorun oluşturmuyor diye düşünüyorlar.Sizin kistiniz kaç cm acaba? Bende de var da doktorum tedavi önermedi, engel değil olur dedi
Bana da çikolata kistlerin daha küçük engel olmaz dedi. Sanırım belli bir boyuttan küçükse sorun oluşturmuyor diye düşünüyorlar.
4.5 cm çikolata kistiSizin kistiniz kaç cm acaba? Bende de var da doktorum tedavi önermedi, engel değil olur dedi
Hormon değerleri iyi, sperm analizi iyi, her ay 9-10 yumurta görülüyor, neden olmuyor diye soruyor doktorlar, çikolata kistinin oluşturduğu iltihabik ortam spermi öldürebilir dediler, miyom ile çikolata kisti birleşince olumsuz etkileyebilir dediler, belki yumurta sperm tüplerde buluşamıyor dediler vs vs
Son ayım, eylül ayında tüp bebek
Bazen geç bile kaldım diye dşünüyorum tüp bebek için
Arkadaşımın yaptığı gibi birkaç ay deneyip direk tüp bebek yaptırabilirdim
Neyse boş durmadım, doğalı da denemek istedim, klomen, aşılama denedik
Umarım tüp bebek sonrası olur, o da olmazsa asıl o zaman yıkıntı başlar
Merhaba,Çikolata kisti denilen endometriozis ,doğrudan overlerle yani yumurtalıkla ilgili olduğu için rezervi etkileyebilir ,MASLOW un hidrosalpenksi fallop tüpleriyle ilgili doğrudan overlerle ilgili değil , rezervini etkilemeyeceğini düşünüyorum.Ancak izlenecek yok önemli tek tüpte mi iki tüpte mi hidrosalpenks var.Tüpleri bağlayabilir ya da alabilirler sanırım.Tüplere müdahale etmeden hidrosalpenks i ortadan kaldıran yeni bir yöntem henüz yok bildiğim kadarıyla.Eğer tek tüpe müdahale edilecekse doğal gebelik ihtimali devam eder , ancak iki tüpe müdahale olursa tüp bebek gerekli.
MASLOW senin ameliyatını Semra hoca mı yapacak canım ?Semra hoca riskli ameliyatlarda Yücel hocaya da paslıyor hastayı.
T tibettitan
dennisgo
seheryeli77 C Capanin Gururu Teyom flx77
Hidrosalpenks tek tarafta arkadaslar. Cikolata kisti olsa evet durum daha vahim olucakti. Bir o eksikti gerci bende. Hidrosalpenks de baya kotu neticede.
Tup alinicaksa rezervde kisa sureli olumsuzluk olabilir diyor doktor ancak tup sadece baglanicaksa sorun olmazmis. Ameliyat da hastanenin kadin dogum bolumu doktoru tarafindan yapilicakmis
Senella cnm aret hocadan randevu almak birZ zor. Cok ileri tarihe veriyorlar. Semra hocaya da oyle tabi
flx77 yk cnm. Estagfurullah. Zaten bana ameliyat oncesinde havuz onerdiler de bu ay ignelere ragmen zar zor bir yumurta gelisti ve orta kalite embruyo elde edildi. Boyle olucak olduktan sonra tedaviden once tuplerin temizlenmesi daha uygun olucak gibi geldi bana. Semra hoca ve ekibi once havuz onerdi anncak beklenen sayi ve yumurtada kalite elde edilemeyecek gibi gorundugunden semra hoca da once ameliyat olsa dahaiyi gibi gorunuyor dedi
E Efembahya yucel bey hangi hastanede cnm.