Yazını okudum canım çok güzel yazmışsın duygularımıza ve düşüncelerimize tercüman olmuşsun canım.Yüreğine ve ellerine sağlık.
Hepimizin yaşamda çok büyük sınavlar verdiği anlar oldu , yaşantımız sürdükçe sınavlarımız da devam edecek.Kimi infertilite sorunu yaşar ,kimi arkamızdan " O da bu yaşa bırakmasaydı der" neler yaşadığınızı bilmeden, anlamadan, kiminin infertilite sorunu olmaz ama evladı ile ilgili büyük sorunları olur hayırsız evlat olur ,kimi evladını acı bir şekilde kaybeder, kimi kanserle mücadele eder ......Hepimizin sınavı farklı farklı olabiliyor.
Yarım anne ne demek yaa , toplumda evlatlık edinen bana göre yüce gönüllü olan anneler bu insanların gözünde nedir acaba ?
Karşımızda öyle bir göz olacak ki, insana bakınca yüreği , güzellikleri görebilecek ; böyle saçmalamayacak.
Benim gibi birkaç sene infertilite sorunu yaşamış sonra da evlat sahibi olan bir arkadaşımız gün geldi " nasıl korundun senelerce " sorusuna ben prezervatifle deyince "hııı , olsaydı bebek olurdu" dedi .Biz prezervatifi yanlış amaçla kullanmışız meğerse .Gebe kalmamak için değil kalmak içinmiş prezervatif ,arkadaşımdan onu da öğrenmiş oldum.
Kadınlar kadınlara daha acımasız oluyorlar maalesef , toplumun kadına muhafazakar,ezici ve ikinci sınıf insan şeklindeki yaklaşımı kadınlarca da benimsenmiş ; kadınlar kadın arkadaşlarına da fırsatını bulduğunda en zayıf karnından başlıyor incitmeye.İnsan olduğumuzu unutuyoruz her şeyden önce.
Evliliğe adım atan kadın olmak maalesef ki muhafazakar toplumlarda sosyal bir statü kazanımı adeta.Kadına ikinci sosyal statü kazandıran şey ise çocuk sahibi olmak.Bana göre hiçbir statünün hele hele bu şekilde sosyal bir statünün de hiçbir anlamı yok.Bana da eksik olarak bakacak insan da bir zahmet garip saçmalıklarla dolu kafasını da alıp ötede oynasın oyununu ,enerjimi vakumlamasın .
Biraz da biz kendimize yapıyoruz bu eksik hissetme duygusunu sanki.Bizim program tüm canlılarda olduğu gibi çoğalma ihtiyacı üzerine kurulu.Zorluklarla boğuştukça kendimizi kötü hissediyoruz bu da yoksunluk psikolojisine sokuyor insanı.Çok uzadı kusura bakmayın.