İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Kuzum anladığım kadarıyla senin 6 Aralık'ta regl olman lazımdı. Çatladığı gün tahminine göre değil, iğne olduğun tarihe göre regl hesabı yap. İğneden sonraki 14. Gün regl olman lazım ki hadi 15. Gün bile olacak olsan yine de gecikmiş. Bi de çatladıktan sonraki 24. Saatte son anda döllenmiş olabilir. Geriden gelen fark edilmemiş üçüncü bir yumurta geç döllenmiş olabilir. Rahime kadar ki yolu yavaş yavaş almış olabilir. Her şey olabilir. Ay lütfen bu sefer gol olsun. Dinimiz çok amin.

6 Araliksa 4 gun gecikmissin. Ben olsam kosa ziplaya test yaptirirdim. Hadi hayirlisi :)

Hamile kalmayan kalmayacak!

Belirtilere bakma. Biz ilk denemeyi Agustosun sonunda yaptik. O kadar cok belirti vardi ki, kesin ama kesin hamileyim diyordum. Birak 26.gunu, 24.gunde adetim geldi. Husrana ugradim tabii. Eylul ayinda denedigimizde pek bir belirti yoktu, gogus siskinligi ve aci yemeklere karsi aserme disinda. Ama yani o da her hangi bir zaman bir insan birseye aserebilir kadin olsun erkek olsun. O ay hamile kaldim, dusugun oldugu hamilelikten bahsediyorum.

En guzeli sen iyi bir kalite test ile sabah idrarina adet tarihinde bak. Yoksa bosu bosuna havaya para sacmis oluyoruz :)

Göğüslerim çok şiş ve sürekli acı yemek istiyorum. Hatta dün gece vakti acılı kanat sipariş ettim acı sosa bana bana gömdüm hepsini. :KK70:
Ama umudum yok. Çünkü göğüslerin şiş olması progestan'dan diye düşünüyorum. Acıyı da zaten normalde de çok severim.
Sonuç: Olağan dışı hiçbir şey yok. :)

Göğüslerim çok şiş ve sürekli acı yemek istiyorum. Hatta dün gece vakti acılı kanat sipariş ettim acı sosa bana bana gömdüm hepsini. :KK70:
Ama umudum yok. Çünkü göğüslerin şiş olması progestan'dan diye düşünüyorum. Acıyı da zaten normalde de çok severim.
Sonuç: Olağan dışı hiçbir şey yok. :)

:) Ben de aciyi cok severim ama bu hamilelik asermesi bir baska oluyor. Ondan baska birsey yemek istemiyorsan hamilelik asermesi demektir.

Benim asermelerim cok komikti. Kizimda tuzlu kararbiberli patlamis misira aserdim, deli gibi. Hamile oldugumu ogrenmeden once oluyor bu. Ve yine hamile oldugumu ogrenmeden once salatadan tiksindim, bildigin eksi yesillikli salata. Baligi cok seven ben balik yemez oldum. En onemlisi kokuya aserdim. Bildigin bazi kokulara aseriyordum. Mesela okaliptus kokusu. Esim bana okaliptus kokulu banyo tuzu almisi. Ona sarilarak yatiyordum. Gece uyanip kokain bagimlilari gibi bir fis cekip yeniden yatiyordum. Bir de deri kokusuna aseriyordum, deri kokan dukkanlara girip dolaniyordum. En tuhafi da Dettol kokusuna asermemdi. Kutu kutu Dettol alip evi onla temizleyip sonra her yeri kokluyordum. Manyak miyim acaba?

Cocuk dogdu, ne Dettol kokusu kaldi ne okaliptus.

Oglumda tatliya dusmustum cok, ama oyle cok belirgin bir asermem yoktu.

Bu dusuk ile sonuclanan hamileligimde Cinliler'in wok yaparken kullandigi asiri aci kirmizi bir sos var. Kasik kasik onu yiyordum. Dusuk oldu, gecti; bir daha denedim yiyebilecek miyim, diye. Dudaklarim Angelina Jolie dudagi gibi oldu, yiyemedim.

:) Ben de aciyi cok severim ama bu hamilelik asermesi bir baska oluyor. Ondan baska birsey yemek istemiyorsan hamilelik asermesi demektir.

Benim asermelerim cok komikti. Kizimda tuzlu kararbiberli patlamis misira aserdim, deli gibi. Hamile oldugumu ogrenmeden once oluyor bu. Ve yine hamile oldugumu ogrenmeden once salatadan tiksindim, bildigin eksi yesillikli salata. Baligi cok seven ben balik yemez oldum. En onemlisi kokuya aserdim. Bildigin bazi kokulara aseriyordum. Mesela okaliptus kokusu. Esim bana okaliptus kokulu banyo tuzu almisi. Ona sarilarak yatiyordum. Gece uyanip kokain bagimlilari gibi bir fis cekip yeniden yatiyordum. Bir de deri kokusuna aseriyordum, deri kokan dukkanlara girip dolaniyordum. En tuhafi da Dettol kokusuna asermemdi. Kutu kutu Dettol alip evi onla temizleyip sonra her yeri kokluyordum. Manyak miyim acaba?

Cocuk dogdu, ne Dettol kokusu kaldi ne okaliptus.

Oglumda tatliya dusmustum cok, ama oyle cok belirgin bir asermem yoktu.

Bu dusuk ile sonuclanan hamileligimde Cinliler'in wok yaparken kullandigi asiri aci kirmizi bir sos var. Kasik kasik onu yiyordum. Dusuk oldu, gecti; bir daha denedim yiyebilecek miyim, diye. Dudaklarim Angelina Jolie dudagi gibi oldu, yiyemedim.

Şu an çok şaşkınım. Çünkü iki gün önce de eşime dedim ki şöyle tuzlu baharatlı patlamış mısır yapsak da yesek. Yanına da kola off dedim :)) Hatta eşim de dedi "senin hamilelik sürecinden çok korkuyorum!" Ben gebelikte çağla ya da eriğe aşeririm diye düşünüyorum çünkü normalde de canım çeker ve oturup iki kilo yiyebilirim. Ama gebelikte hiç belli olmuyomuş. Olmadık şeylere aşeriliyomuş. Annem de balık hastası olarak balıktan tiksinmiş mesela. Çok ilginç gerçekten :)

Yoksa mecbur kaldırcaz canım napalım yapacak bişey yok:110:
Zaten ben bu kadar kolay yapıldığını bilmiyordum, takvime bakayım dedim hemen çıktı, yani istesem de yapamam diyordum.
Olsaydı çıkardı bugün heralde di mi, yazdım önceki mesajımda, gündüz yaptığım test negatif, sabahki idrar da yine o salak bozuk teste gitti:KK64:
Yine kıpkırmızı oldu ama iki belirgin çizgi yoktu bu sabah attım zaten hemen sinirden
en iyisi beklemek canım...
erken gebelik testi 4 günden önce vermiyor diye düşünüyorum normal testler de 2 gün kalaya kadar negatif çıkabiliyor.. hakkımızda hayırlısı ...
cuma günü belli olur artık ...

Şu an çok şaşkınım. Çünkü iki gün önce de eşime dedim ki şöyle tuzlu baharatlı patlamış mısır yapsak da yesek. Yanına da kola off dedim :)) Hatta eşim de dedi "senin hamilelik sürecinden çok korkuyorum!" Ben gebelikte çağla ya da eriğe aşeririm diye düşünüyorum çünkü normalde de canım çeker ve oturup iki kilo yiyebilirim. Ama gebelikte hiç belli olmuyomuş. Olmadık şeylere aşeriliyomuş. Annem de balık hastası olarak balıktan tiksinmiş mesela. Çok ilginç gerçekten :)

Benim gebeliklerimin en onemli belirtisi tuzlu karabiberli patlamis misirdir. Dedigim gibi ucunden ilkinde ve sonuncusunda oldu. Haberin olsun :KK66: Ha evet bir de yanina kola. Icmedim diyemeyecegim, cok zararli biliyorum ama ictim kola.

Senin ne zaman bat?

ben de kızıma hamileyken balık yemeyen biri olarak balık yedim bol bol pırasa sevmeyen biri olarak pırasa aşerdim hem de portakallı olanına :)) bir de Kavun kokusuu :KK70:
sütlacı sevmem kürtajla sonuçlanan gebeliğimde 2 ayda 4 defa sütlaç istedim... değişik şeyler gerçekten :KK45:

en iyisi beklemek canım...
erken gebelik testi 4 günden önce vermiyor diye düşünüyorum normal testler de 2 gün kalaya kadar negatif çıkabiliyor.. hakkımızda hayırlısı ...
cuma günü belli olur artık ...

Yedi gün önce erken gebelik testiyle öğrenen iki arkadaşım var. Mesela ben de 6-7 civarındaki hcg hormonunu iğneden tam 12 gün sonra testte görmüştüm. Çok hassas oluyolar bence denesin. :) 12 Aralık'ta da ben yapıcam bi tane test. Tertemiz çıkarsa kan vermeye gitmiyorum, boşuna damarımı deldirtmiyorum ertesi gün de adet oluyorum zaten :))

Benim gebeliklerimin en onemli belirtisi tuzlu karabiberli patlamis misirdir. Dedigim gibi ucunden ilkinde ve sonuncusunda oldu. Haberin olsun :KK66: Ha evet bir de yanina kola. Icmedim diyemeyecegim, cok zararli biliyorum ama ictim kola.

Senin ne zaman bat?

13 Aralık benim batovski. :)

Yedi gün önce erken gebelik testiyle öğrenen iki arkadaşım var. Mesela ben de 6-7 civarındaki hcg hormonunu iğneden tam 12 gün sonra testte görmüştüm. Çok hassas oluyolar bence denesin. :) 12 Aralık'ta da ben yapıcam bi tane test. Tertemiz çıkarsa kan vermeye gitmiyorum, boşuna damarımı deldirtmiyorum ertesi gün de adet oluyorum zaten :))
ya normal testte de erken gebelikte de 8 9 gün önce öğrenen var da.. garantisi 4 kala bence ama yine de erken gebelik testine çok para vermek gereksiz diye düşünüyorum ben..
hcg 9-10 u ölçebiliyorla bu da ne kadar erken kana karıştığıyla alakalı...
senin de az kalmış, çatlatma iğnesi mi olmuştun?

Erken gebelik bu kadar kesin mi diyorsun, keşke eczanının önerisini dikkate alsaydım
Neyse artık sanki ilk defa hayal kırıklığı yaşayacak gibi davranmıyım bari:KK45:
Alışığız nasıl olsa, gerçi ilk defa böyle bir çizgi görüp, dün baya baya hamile olduğuma ilk defa ikna olmuştum ama neyse:KK57:

Erken gebelik bu kadar kesin mi diyorsun, keşke eczanının önerisini dikkate alsaydım
Neyse artık sanki ilk defa hayal kırıklığı yaşayacak gibi davranmıyım bari:KK45:
Alışığız nasıl olsa, gerçi ilk defa böyle bir çizgi görüp, dün baya baya hamile olduğuma ilk defa ikna olmuştum ama neyse:KK57:
belli de olmaz ki negatif çıkması da negatif anlamına gelmiyor en nihayetinde :)

ya normal testte de erken gebelikte de 8 9 gün önce öğrenen var da.. garantisi 4 kala bence ama yine de erken gebelik testine çok para vermek gereksiz diye düşünüyorum ben..

Evet. İğneli gruptanım ben. :) O yüzden test yapmıyorum çünkü yalancı pozitif çıkıyo, geçen ay tecrübe ettim. :)

Son düzenleme:
Ben de öyle düşündüm canım yani olsa olsa en fazla bir gün öncesine hassastır
Erkenler 10 normaller 20 hcg değerine hassas
Gerçi çok geç sonuç veren testler de var.
Oğlumun sınıfında bir velinin bulantısı bile başlamıştı, adet gecikmesi olmuştu ve hala testler negatif çıkıyor diyordu, gerçekten de kadını birkaç ay sonra kocaman göbeğiyle gördüm:) hamileymiş
Ben de kan testiyle öğrendiğim gebeliğimi ovulasyonun 11. Günü 7 değerle öğrendim.
Ertesi gün tekrarlayalım dediler, 14 çıktı.
Neyse değer ilerledi 300 küsurlarda dedim ki bi israr testi alayım da şu negatif çıkan testlerin acısını çıkarayım:)
Hemen kopkoyu iki çizgi çıkacak ve ben hamile olduğumu bildiğim halde sırf bu görüntüden mutlu olacaktım:)
Yaptım yok bişey çıkmıyor dakikalar sonra incecik birşey belirdi.
Yarım saatte pozitif olduğu belli olacak haldeydi ama kesinlikle o beklediğim tablo 300 lerde bile çıkmadı.

Batovski'ye birsey kalmamis. Peki gogus siskinligi surekli mi var gelip gidiyor mu? Yoksa hem surekli var hem de boyle arada sanci gibi birsey giriyor mu?

Son 3-4 gündür sürekli var. Geçen ay da vardı. Şugar gacılar gibi hissediyorum kendimi. :) Sancı da sol koltuk altıma doğru giriyo nadiren böyle cızz cızz. Progestan hapındandır yav. Bu ay vermeyecekti onu son anda gene yazdı tedbir olsun tutunması kolay olsun dedi.

belli de olmaz ki negatif çıkması da negatif anlamına gelmiyor en nihayetinde :)
Pozitif sonuç da yalancı çıktı, şimdi de negatifin yalancı olmasını bekliyoruz:)
O değil de, bende gebelik olmasa bile ciddi hormonal değişim var.
Kesinlikle belli oluyor, belki de bi hormonal düzensizlik olabilir

Geçen ay bende de oldu o his. iğne yüzünden üç gün boyunca silik çizgi gördüm. :))

Ben de öyle düşündüm canım yani olsa olsa en fazla bir gün öncesine hassastır
Erkenler 10 normaller 20 hcg değerine hassas
Gerçi çok geç sonuç veren testler de var.
Oğlumun sınıfında bir velinin bulantısı bile başlamıştı, adet gecikmesi olmuştu ve hala testler negatif çıkıyor diyordu, gerçekten de kadını birkaç ay sonra kocaman göbeğiyle gördüm:) hamileymiş
Ben de kan testiyle öğrendiğim gebeliğimi ovulasyonun 11. Günü 7 değerle öğrendim.
Ertesi gün tekrarlayalım dediler, 14 çıktı.
Neyse değer ilerledi 300 küsurlarda dedim ki bi israr testi alayım da şu negatif çıkan testlerin acısını çıkarayım:)
Hemen kopkoyu iki çizgi çıkacak ve ben hamile olduğumu bildiğim halde sırf bu görüntüden mutlu olacaktım:)
Yaptım yok bişey çıkmıyor dakikalar sonra incecik birşey belirdi.
Yarım saatte pozitif olduğu belli olacak haldeydi ama kesinlikle o beklediğim tablo 300 lerde bile çıkmadı.
benimki de şöyle oldu bat günü test yaptım silikten daha belirgindi, battan 3 gün sonra kanda 364 çıkmıştı
kişiden kişiye değişiyor işte.

X