- 19 Kasım 2017
- 1.927
- 3.844
- 133
Avurpalıların bize sattıkları kısmından itibaren okumadım çünkü secret denen şey Türklere ait çok şey barındırıyor. Bak:
"Sakat taklidi yapma sen de sakat olursun" ne demek? Kötüyü çağırma, bunu vücuduna öğretme demek. Secret bunu söyler.
"Beddua etme seni bulur" ne demek? Beddua kötü enerjidir döner dolaşır sahibini bulur demek.
"Dilinle söylediğin kaderine yazılır" ne demek? Kötü düşünürsen kötü olur iyi düşünürsen iyi olur demek.
Şimdi size BİLİMSEL olarak anlatayım neden bu böyle panic_attack . Beyin hakkında yapılan araştırmalara bir bakmak lazım. Bir düşünce sinir ağlarının oluşması ile var olur. Hayal ve gerçek ise birbirine zıt yönde oluşan sinir ağlarından oluşur (bilimsel olarak kanıtlanmış). Hayal kurarken sinir ağları oluşturursunuz hayal gücünüz size yeni şeyler öğretir ve vücudunuzu yeni hayal ettiğiniz durumlara hazırlar. Kısacası birşeye sahip olmak istiyorsanız önce hayal edeceksiniz. Vücudunuz kendini buna hazırlayacak, refleksleriniz gelişecek. Ne olursa olsun. Bu çocuk sahibi olmak olabilir, zengin olmak olabilir. Ben yıllarca hayalini kurduğum arabaya biniyorum, yurt dışında o ülkenin bursu ile okudum! ve benimle birlikte başlayanların neredeyse çok az kısmı bu iş başarabildiler. Bunlar hayal ederek ve kendimi hazırlayarak elde ettiklerim. Kısacası beyninizi durumlara hazırlarsanız o durum oluştuğunda beyniniz size şimdi zamanı sinyali verip olması için etkin olmanızı sağlıyor. Bu kadar basit. Sahsi deneyimimdir, deneyin ve görün diyorum.
Nasip mevzusunua gelince ona ben de inanıyorum. ama Allah el açıp dua edene verir onu da biliyorum.
"Imagination in brain
It turns out that that reality and imagination flow in different directions in the brain, researchers say. The visual information from real events that the eyes see flows "up" from the brain's occipital lobe to the parietal lobe, but imagined images flow "down" from the parietal to the occipital.Dec 23, 2014"
"New brain imaging research shows that imagining a threat lights up similar regions as experiencing it does. It suggests imagination can be a powerful tool in overcoming phobias or post traumatic stress."
Valla bizimkilerin yaptıkları o kitaptan daha anlaşılır. Orda kişilerin hikayesini veriyordu karışıktı. Bizde fikirler daha net.
Kimseyi kınama başına gelir. :) bende negatif olmanın hayatını etkilediğini düşünüyorum .
Tabi ki sadece nasip demiyoruz. Çabalıyoruz mücadele ediyoruz. Burda herkes mücadele halinde. Biz mücadelemizi sonu a kadar edecez. Duanın gücü inanılmaz duamızı da edeceğiz sonrası nasip :)