- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Şimdi tekrar takvimime baktım. Ovulasyonda sonra hep bırakmışım. Özellikle O1 hiç yok. O1 olan ay 2 kere onda da hamile kalmışım. 16 aydır deniyorum.
16 ay da
3 kere hamilelik olmuş.
2 ay adet görmedim
1 ay doğum kontrol ilacı kullandım (boş ay)
1 ay tüp bebek tedavisi (ilişki yasak boş ay)
1 ay iğne tedavisi (sadece bunda O1 O2 O3 olmus)
2 ay geç yumurtlama (incir kullanmistim ovulasyon 1 hafta atti ilişkiler önce oldu)
Geri kalan aylar ise ovulasyondan sonra deneme yok. Yani 6 ay gibi bir skalada yanlış ilişki olmuş.
Bu duruma göre o zaman umudum var :) Ve bizim spremler ölüyor demekki 3 gün şehir efsanesi :)
Ve bu ay ovulasyon günü yok O1 O4 var sadece. Bugün uyumuşum uykumdan uyandırıldım. Hadi diye ilk defa plansız bişey oldu. 04 gecesi bugünün üstüne 15 sayarsak ayın 20 sinde hamileyim yazmam lazım.
Ay hadi inşallah kıızz. :)
Anam siz niye bu ovulasyon sonrasını boş bırakıyosunuz yahu?
Hadi diyelim test yaptın ve yumurtladın zamanında tamam. Ki öyle bile olsa insan nolur nolmaz der en azından 1 gün daha ekler. :)
Ayrıca ya ilk yumurta sonrasında geriden gelen, geç büyüyecek bir yumurta daha varsa?
Çoğul gebeliğin ileri yaşta daha çok görülmesinin tek sebebi görülen tedaviler değil ki.
Bazı aylarda doğal süreçte iki yumurta üretilebiliyormuş. Bunun sebebini vücudun menopoza yaklaştıkça üreme refleksini sonuna kadar kullanma güdüsü diye okumuştum. Fazladan gönderdiği oluyomuş yani bazen aha bu da döllensin, zaman daralıyo, şanımız yürüsün giderayak hesabı :))
Ovu.yu takip eden haftayı gün aşırı değerlendirin sevgili yoldaşlarım. Bu çatlatma iğneli yumurta takibinde de doktorun bana söylediği tarifedir.
Çatlatma iğnesinin tahmini yapılacağı gün bellidir zaten ölçümlerden dolayı. O yüzden iğneden bi gün önceki gece bir ilişki mutlaka önerilir tüplerde sperm bulunsun diye.
Çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra bi ilişki
+24 saat sonra bir ilişki
+48 saat sonra bir ilişki
+48 saat sonra bir ilişki daha.
Gerisi size kalmış. :)