How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Şimdi tekrar takvimime baktım. Ovulasyonda sonra hep bırakmışım. Özellikle O1 hiç yok. O1 olan ay 2 kere onda da hamile kalmışım. 16 aydır deniyorum.
16 ay da
3 kere hamilelik olmuş.
2 ay adet görmedim
1 ay doğum kontrol ilacı kullandım (boş ay)
1 ay tüp bebek tedavisi (ilişki yasak boş ay)
1 ay iğne tedavisi (sadece bunda O1 O2 O3 olmus)
2 ay geç yumurtlama (incir kullanmistim ovulasyon 1 hafta atti ilişkiler önce oldu)
Geri kalan aylar ise ovulasyondan sonra deneme yok. Yani 6 ay gibi bir skalada yanlış ilişki olmuş.

Bu duruma göre o zaman umudum var :) Ve bizim spremler ölüyor demekki 3 gün şehir efsanesi :)

Ve bu ay ovulasyon günü yok O1 O4 var sadece. Bugün uyumuşum uykumdan uyandırıldım. Hadi diye ilk defa plansız bişey oldu. 04 gecesi bugünün üstüne 15 sayarsak ayın 20 sinde hamileyim yazmam lazım.

Ay hadi inşallah kıızz. :)

Anam siz niye bu ovulasyon sonrasını boş bırakıyosunuz yahu?
Hadi diyelim test yaptın ve yumurtladın zamanında tamam. Ki öyle bile olsa insan nolur nolmaz der en azından 1 gün daha ekler. :)

Ayrıca ya ilk yumurta sonrasında geriden gelen, geç büyüyecek bir yumurta daha varsa?

Çoğul gebeliğin ileri yaşta daha çok görülmesinin tek sebebi görülen tedaviler değil ki.
Bazı aylarda doğal süreçte iki yumurta üretilebiliyormuş. Bunun sebebini vücudun menopoza yaklaştıkça üreme refleksini sonuna kadar kullanma güdüsü diye okumuştum. Fazladan gönderdiği oluyomuş yani bazen aha bu da döllensin, zaman daralıyo, şanımız yürüsün giderayak hesabı :))

Ovu.yu takip eden haftayı gün aşırı değerlendirin sevgili yoldaşlarım. Bu çatlatma iğneli yumurta takibinde de doktorun bana söylediği tarifedir.

Çatlatma iğnesinin tahmini yapılacağı gün bellidir zaten ölçümlerden dolayı. O yüzden iğneden bi gün önceki gece bir ilişki mutlaka önerilir tüplerde sperm bulunsun diye.
Çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra bi ilişki
+24 saat sonra bir ilişki
+48 saat sonra bir ilişki
+48 saat sonra bir ilişki daha.

Gerisi size kalmış. :)

Kızın tam bir mucize, erken yumurtamışsın ve o yumurtlamayı da yakalamışsın. Şu an pek çoğumuzun es geçeceği bir tarih aslında ama işte oluyor.

Bence erken yumurtlamamış. Zamanında yumurtlamış ve yumurta da döllenmeye hazır, sağlıklıymış. Bazı spermler de 5 güne kadar yaşayabildiği için o yumurtlamadan 4-5 gün önce yaşanan ilişkide yola çıkıp tüplerde takılan sperm yumurtayı karşılamış. "Selam tatlım, naber? Ben de seni bekliyodum" demiş. :)

Çoğu kaza sonucu gebelik böyle oluyo zaten. O yüzden "adetim daha tam bitmeden birlikte olmuştum ama nasıl hamile kaldım anlamadım" diyenler oluyo ama bunlar hep daha gençken oluyo. :)

Yani yumurtlamadan 5 gün önce yaşanan tek ilişkide hamile kalmak çok normaldir. Hele döngün kısaysa adet görürken de hamile kalabilirsin. :)

Kızlar bu arada benim demir değerim 22 çıkmış kan ilacı kullanmam lazım değil mi? Kullananlar ne kullanıyorsunuz değeriniz kaç. Ovulasyonda sonra birakiyormusunuz içmeyi. B12 242 çıkmış.

Bir de TSH 1.48 (ilacli) T3 3.20 çıkmış. T3 yüksek geldi neden yükselir mi. 15 gün önce Tsh 1.32 idi. Ovulasyon haftasında yükselme olur mu.

Demirin düşük evet. Multivitamin kullanıyo muydun sen?

Ben tam 1 yıl önce baktırmışım ve 106 çıkmış. Buna rağmen 6 aydır prenatal multivitamin kullanıyorum ve bu kış millet üşürken neden kısa kollu gezdiğimi anlamaya başladım şu an.

B12 de epey iyiydi benim. 423.
Kocam etçil olunca böyle oluyo heral.

Off bütün değerlerime tekrar baktırayım ben. Olmadı Kızılay'a kan bağışlarım. :/

Senin kesinlikle iyi bi multivitamin kullanman lazım. Hiçbir destek ürünü bir gün bile bırakmıyorum.

Bence erken yumurtlamamış. Zamanında yumurtlamış ve yumurta da döllenmeye hazır, sağlıklıymış. Bazı spermler de 5 güne kadar yaşayabildiği için o yumurtlamadan 4-5 gün önce yaşanan ilişkide yola çıkıp tüplerde takılan sperm yumurtayı karşılamış. "Selam tatlım, naber? Ben de seni bekliyodum" demiş. :)

Çoğu kaza sonucu gebelik böyle oluyo zaten. O yüzden "adetim daha tam bitmeden birlikte olmuştum ama nasıl hamile kaldım anlamadım" diyenler oluyo ama bunlar hep daha gençken oluyo. :)

Yani yumurtlamadan 5 gün önce yaşanan tek ilişkide hamile kalmak çok normaldir. Hele döngün kısaysa adet görürken de hamile kalabilirsin. :)
Doğru inanır mısınız 7 gün bekleyen sperm dahi var. Tanıdıktan biliyorum..olacagı varsa oluyor o iş.

Ay hadi inşallah kıızz. :)

Anam siz niye bu ovulasyon sonrasını boş bırakıyosunuz yahu?
Hadi diyelim test yaptın ve yumurtladın zamanında tamam. Ki öyle bile olsa insan nolur nolmaz der en azından 1 gün daha ekler. :)

Ayrıca ya ilk yumurta sonrasında geriden gelen, geç büyüyecek bir yumurta daha varsa?

Çoğul gebeliğin ileri yaşta daha çok görülmesinin tek sebebi görülen tedaviler değil ki.
Bazı aylarda doğal süreçte iki yumurta üretilebiliyormuş. Bunun sebebini vücudun menopoza yaklaştıkça üreme refleksini sonuna kadar kullanma güdüsü diye okumuştum. Fazladan gönderdiği oluyomuş yani bazen aha bu da döllensin, zaman daralıyo, şanımız yürüsün giderayak hesabı :))

Ovu.yu takip eden haftayı gün aşırı değerlendirin sevgili yoldaşlarım. Bu çatlatma iğneli yumurta takibinde de doktorun bana söylediği tarifedir.

Çatlatma iğnesinin tahmini yapılacağı gün bellidir zaten ölçümlerden dolayı. O yüzden iğneden bi gün önceki gece bir ilişki mutlaka önerilir tüplerde sperm bulunsun diye.
Çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra bi ilişki
+24 saat sonra bir ilişki
+48 saat sonra bir ilişki
+48 saat sonra bir ilişki daha.

Gerisi size kalmış. :)
Benim doktorumun önerisi de; iğne yapılmayacaksa adet sonrası günaşırı birliktelik, iğne yapılacaksa, iğne öncesi, iğnenin ertesi günü, sonra 1 hafta gün aşırı. Çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra çatlar deriz ama ileri yaşlarda 12 saate kadar inebiliyor bu demişti.

Ovulasyon gunu hangisiydi?

Bak senin 25 gun degil mi siklusun? Benim de 25-26 gun. Bu SME Plan'ina gore soyle olmasi gerekiyor. Diger arkadaslar siz de okuyun bunu. @Senella seheryeli77 seheryeli77 bearnguin bearnguin @can09e dicilek dicilek MASLOW MASLOW @dennisgo :

6.gun - Lambada
8. gun - Lambada
10. gun - Lambada

8.gunden itibaren ovulasyon testi yapmaya basliyorsun hergun. Ovulasyon pozitife donene kadar iki gunde bir lambada. Diyelim ki pozitif test 12. gunde oldu. O zaman:

12.gun - Lambada (OVULASYON)
13.gun
- Lambada (O+1)
14. gun
- Lambada (O+2)
15. gun
- Pistler bos kaliyor (O+3)
16. gun - Lambada (O+4)

Ben bunu okuduktan sonra hatirladim. Eylul ayinda hamile kaldigimizda ovulasyondan sonraki 2 gun de devam etmistik.

Diger hamileliklerimi bilmiyorum. Oglani daha dogrusu. Ne ovu ne baska sey takip ettigim icin...Kizda da adetten sonraki ilk gun korunmasiz iliski olmustu. Aman birsey olmaz zaten deyip dert etmemistik. Ama hamile kaldim. Herhalde erken yumurtlama olmustu.
Hmmmm. Ovudan sonrayi hafife almayin diyorsun. Biz ovudan sonrayi baya bos birakiyoruz genelde. Ama bilincli olarak degl. Esim zaten bilmez benim ovu tarihlerini filan. Ona ragmen o da ovu bittiken sonea fazla yaklasmas bana. Biyerlerden arastirdi mi acaba kizzzz. Regl tarihime gore hesap mi yapiyor acabağsı

Bugün sağ kasığımda dolgunluk-basınç hissi var, yumurtalar çatlamayıp kiste mi dönüştü acaba:(

Yarım saat önce uyandırdı. :)
Bugünkü randevuyu iptal edem de yarınkine gidem barisi. Birinci gün tam şoolmaz şimdi.

Kan testi ise 3.gun diyorlar. Cuma git istersen.

Senin dedigin gibi zamanlama degil ama enzimlerle ilgili vs daha derin bir problem varsa en temizi tup bebek/IVF falan gibi gozukuyor bu durumda. Sikma canini, onun da cozumu var.

Ben bunu şu anda yapıyorum. Bu kızın yazdıklarını ben yazsam yeri olurdu herhalde :) Ama ne sabrım be vaktim var.

Geçen gün netflix te tekrar seyrettim secret'ı.
2019 da olacaklar kağıdıma anne olduğumu ve çeşitli detayları yazdım.
Kafamda çocuklarımı ve onlarla yapacaklarımızı canlandırıyorum.
Ayrıca her gece guided meditation yabi hipnoterapi dinliyorum doğurganlık için.

İşe yarayacağını biliyorum çünkü tüm hayatımı bu şekilde yönlendirdim bu güne kadar.
Tüm başarılarım, başarısızlıklarım kafamda yarattığım senaryolarla oldu. En imkansız dediğim şeyler gerçekleşti...

Sigarayı da böyle bir anda pat diye bırakmıştım ve bir daha dönüp arkama bile bakmadım.

Ben bunu şu anda yapıyorum. Bu kızın yazdıklarını ben yazsam yeri olurdu herhalde :) Ama ne sabrım be vaktim var.

İşe yarayacağını biliyorum çünkü tüm hayatımı bu şekilde yönlendirdim bu güne kadar.
Tüm başarılarım, başarısızlıklarım kafamda yarattığım senaryolarla oldu. En imkansız dediğim şeyler gerçekleşti...

Sigarayı da böyle bir anda pat diye bırakmıştım ve bir daha dönüp arkama bile bakmadım.

Ben de ise yaramiyor boyle seyler ya. Inanmadigim icin herhalde. Bir deneyeyim diyorum icim daraliyor, birakiyorum.

Kocam da Secret sayesinde zengin olmus tek kisi kitabin yazari diyor.

Kan testi ise 3.gun diyorlar. Cuma git istersen.

Senin dedigin gibi zamanlama degil ama enzimlerle ilgili vs daha derin bir problem varsa en temizi tup bebek/IVF falan gibi gozukuyor bu durumda. Sikma canini, onun da cozumu var.

Kaldı bir doğal deneme ayı ve 1 aşılama ayı. Sonra yallah tüp bebek.
Sıkıntı yok, hala sakinim. Niyeyse tüp bebek tutacak ve kova burcu kızım olacak gibi hissediyorum hep aylardır. Beni asıl tüp bebekte negatifi görmek üzer yani. Yoksa aşılamadan da bi cacık olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi bence sorun döllenme aşamasında.

Bi doktor demiş 2. Günü yaptırın biri demiş 3. Gün. Napam 3. Gün mü gidem? Bi bak araştır bakam :)
Annemi doktor kontrolüne götürüyorum. Kırmızı ışıktan selam.

Kaldı bir doğal deneme ayı ve 1 aşılama ayı. Sonra yallah tüp bebek.
Sıkıntı yok, hala sakinim. Niyeyse tüp bebek tutacak ve kova burcu kızım olacak gibi hissediyorum hep aylardır. Beni asıl tüp bebekte negatifi görmek üzer yani. Yoksa aşılamadan da bi cacık olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi bence sorun döllenme aşamasında.

Bi doktor demiş 2. Günü yaptırın biri demiş 3. Gün. Napam 3. Gün mü gidem? Bi bak araştır bakam :)
Annemi doktor kontrolüne götürüyorum. Kırmızı ışıktan selam.

Hep 3.gun diyorlar ya. Cok iyi hatirliyorum, ben Turkiye;deyken boyle testler icin adetin 3.gunu giderdim ben.

Tup bebek tutar, neden tutmasin? Zaten dollenme asamasinda degil mi sorun? Iste onu tup bebek ile asiyorsunuz. Annene de cok gecmis olsun.

Hep 3.gun diyorlar ya. Cok iyi hatirliyorum, ben Turkiye;deyken boyle testler icin adetin 3.gunu giderdim ben.

Tup bebek tutar, neden tutmasin? Zaten dollenme asamasinda degil mi sorun? Iste onu tup bebek ile asiyorsunuz. Annene de cok gecmis olsun.

Sağol kuzum. Okeyto 3. Güne randevu alam ben.

Back