How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Kaldı bir doğal deneme ayı ve 1 aşılama ayı. Sonra yallah tüp bebek.
Sıkıntı yok, hala sakinim. Niyeyse tüp bebek tutacak ve kova burcu kızım olacak gibi hissediyorum hep aylardır. Beni asıl tüp bebekte negatifi görmek üzer yani. Yoksa aşılamadan da bi cacık olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi bence sorun döllenme aşamasında.

Bi doktor demiş 2. Günü yaptırın biri demiş 3. Gün. Napam 3. Gün mü gidem? Bi bak araştır bakam :)
Annemi doktor kontrolüne götürüyorum. Kırmızı ışıktan selam.
Bana hep 3. gün gel der doktorum, yumurta takibini çok yaptırdım, 2 farklı doktora gittim, hep 3. gün çağırdılar.

Bana da hep tüp bebekle tutacak gibi geliyor. Anatomik bozukluk var çünkü, sebepsiz infertilite değil, çikolata kisti, miyom, polip üçlüsü. Özellikle çikolata kistinin oluşturduğu iltihabik ortam, enzimler. Biraz şekil bozukluğundan yumurta-tüp buluşamıyormuş.

Selam kızlar
Sabah kontorlüm vardı. Bugün iğnelerin 5. Günü ve ilk tedavide olduğu gibi yine bir vitaminli yumurtam vardı. Hormon testlerimle birlikte kendi doktorum ne yapacağını öğleden sonra söylüyor ama ilk tedavi de aynı şeyi yaşadığımız için doktor bunu söylediğinde başka soru sormadan, ikinci başarısız tüp bebek denememiz oldu diye eve geldim. Herkes tüp bebekle çocuk sahibi olmak ister ben 5. Gün iğne vurmak istiyorum ya diye kocama dert yanıyordum. O arada çok sevmeme ve güvenmeme rağmen ufaktan doktoruma da azıcık saydırmış olabilirim. Sonra önümüzdeki maçlara bakacağız diye konuyu kapattım. Öğleden sonra aradım. Doz aynı iğneye devam dediler. Test yapmış da pozitif almış gibi sevindim :) Cuma tekrar kontole gideceğim. Bu kez kendi doktorum olacak. Bakalım benim sürpriz yumurtalar o güne kadar ne yaramazlık peşinde koşacaklar. Valla yumurtalıklarımı karşıma alıp tüp bebek tedavisini anlatasım var :) iğne hepinize neden kendinizi bir yumurtaya ezdiriyorsunuz diye minnak foliküllerime seslenmek istiyorum :)

Selam kızlar
Sabah kontorlüm vardı. Bugün iğnelerin 5. Günü ve ilk tedavide olduğu gibi yine bir vitaminli yumurtam vardı. Hormon testlerimle birlikte kendi doktorum ne yapacağını öğleden sonra söylüyor ama ilk tedavi de aynı şeyi yaşadığımız için doktor bunu söylediğinde başka soru sormadan, ikinci başarısız tüp bebek denememiz oldu diye eve geldim. Herkes tüp bebekle çocuk sahibi olmak ister ben 5. Gün iğne vurmak istiyorum ya diye kocama dert yanıyordum. O arada çok sevmeme ve güvenmeme rağmen ufaktan doktoruma da azıcık saydırmış olabilirim. Sonra önümüzdeki maçlara bakacağız diye konuyu kapattım. Öğleden sonra aradım. Doz aynı iğneye devam dediler. Test yapmış da pozitif almış gibi sevindim :) 5. Gün iğneye bir geçebilsem hamile kalacağım diye söylendim durdum :) Cuma tekrar kontole gideceğim. Bu kez kendi doktorum olacak. Bakalım benim sürpriz yumurtalar o güne kadar ne yaramazlık peşinde koşacaklar. Valla yumurtalıklarımı karşıma alıp tüp bebek tedavisini anlatasım var :) iğne hepinize neden kendinizi bir yumurtaya ezdiriyorsunuz diye minnak foliküllerime seslenmek istiyorum :)

Selam kızlar
Sabah kontorlüm vardı. Bugün iğnelerin 5. Günü ve ilk tedavide olduğu gibi yine bir vitaminli yumurtam vardı. Hormon testlerimle birlikte kendi doktorum ne yapacağını öğleden sonra söylüyor ama ilk tedavi de aynı şeyi yaşadığımız için doktor bunu söylediğinde başka soru sormadan, ikinci başarısız tüp bebek denememiz oldu diye eve geldim. Herkes tüp bebekle çocuk sahibi olmak ister ben 5. Gün iğne vurmak istiyorum ya diye kocama dert yanıyordum. O arada çok sevmeme ve güvenmeme rağmen ufaktan doktoruma da azıcık saydırmış olabilirim. Sonra önümüzdeki maçlara bakacağız diye konuyu kapattım. Öğleden sonra aradım. Doz aynı iğneye devam dediler. Test yapmış da pozitif almış gibi sevindim :) Cuma tekrar kontole gideceğim. Bu kez kendi doktorum olacak. Bakalım benim sürpriz yumurtalar o güne kadar ne yaramazlık peşinde koşacaklar. Valla yumurtalıklarımı karşıma alıp tüp bebek tedavisini anlatasım var :) iğne hepinize neden kendinizi bir yumurtaya ezdiriyorsunuz diye minnak foliküllerime seslenmek istiyorum :)

Bu sefer tutacak, tutmamasi icin bir sebep yok. Hala dogurganlik yasindasin, en guzel yumurta dollenecek, rahim de hazir. O yuzden icini ferah tut.

Siz Belcika'da misiniz? Neresindesiniz? Nerede yaptiriyorsunuz bu tup bebek islemlerini?

Sonuçta @ehlena 5. tüp bebek denemesinde hamile kalmış ama 2013te mesajları bitmiş.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/search/108333485/
Bu link açılmıyor yazılanları göremedim o nedenle.. Ama ben de pozitif düşünceyle kendi hayatımda bazı şeylerin yoluna girdiğini gördüm. Kendi hayatımda en güçlü değişimlerin,onu karşılamaya hazır olduğum zaman geldiğini gördüm. Böyle çok kitap dili gibi oldu ama aslında şunu kast ediyorum; o çılgınlar gibi istediğim şey gerçekleştiğinde zAten olması gereken bir şey oluyormuş gibi sakince karşıladığım zamanları kastediyorum. Bunun sağlaması da yanımda, yakınında istediğimi bilen birisi varsa, “ senin haberin var mıydı hiç tepki vermedin” ve türevi cümleler kurması oluyor.. bu nedenle birşeyler değişeceği zaman hissediyorum ve kendi kendime kıyısında geziyorum ama hala bazı endişelerim olmalı diyorum dönüp dönüp kendime veya isteklerime bakıyorum :) belki de o telaşlı halim sürerken biraz kaygı da yüklüyorum kendi kendime, ufak tefek gecikmeler yaşamam da bundan gibi geliyor bana.
Bebek sahibi olmaya çalışırken de benzer şeylerden geçiyorum aslında. Mesela yakınlarım çok sık “orada tek başınıza çok zor olacak” diyordu. Kimsenin kötü bir niyeti de yok aslında, çünkü genellikle “ organize olmalıyız seni bazen rahatlatmalıyız “gibi cümlelerle devam ediyor bu konuşmalar. Ama şu an birisi bu cümleye başlayacak olsa “ burada yalnızım ve harika olacak sen de arada gelir benimle o harikalığı yaşarsın” diyorum :)

Bu sefer tutacak, tutmamasi icin bir sebep yok. Hala dogurganlik yasindasin, en guzel yumurta dollenecek, rahim de hazir. O yuzden icini ferah tut.

Siz Belcika'da misiniz? Neresindesiniz? Nerede yaptiriyorsunuz bu tup bebek islemlerini?
Evet ben de hayret ediyorum bu vitaminli yumurtaya.. hormonlar iyi rezervler iyi herşey yolunda diyorlar ama işte ikinci kez önden giden yumurta beni sabah olumsuz etkiledi. Ama sonuçta bu bir tedavi olumlu olumsuz devamı var diye daha ilk başladığımda kafama koydum. Öğleden sonra haberi almadan iyileşmiştim aslında. Ama üstüne devam haberi aldığımda çok mutlu oldum.
Evet Belçika’dayım. Charleroi da otururuz ve burada Notre Dame’ da yapılıyor tedavim.

Evet ben de hayret ediyorsunuzdur hormonlar iyi rezervler iyi herşey yolunda diyorlar ama işte ikinci kez önden giden yumurta beni sabah olumsuz etkiledi. Ama sonuçta bu bir tedavi olumlu olumsuz devamı var diye daha ilk başladığımda kafama koydum. Öğleden sonra haberi almadan iyileşmiştim aslında. Ama üstüne devam haberi aldığımda çok mutlu oldum.
Evet Belçika’dayım. Charleroi da otururuz ve burada Notre Dame’ da yapılıyor tedavim.

Biz de Belcika'dayiz, Leuven'deyiz. Birseyi merak ettim, saglik sigortaniz karsiliyor mu bu fertilite tedavisini? Yani ne kadarini karsiliyor ne kadarini karsilamiyor?

Biz de Belcika'dayiz, Leuven'deyiz. Birseyi merak ettim, saglik sigortaniz karsiliyor mu bu fertilite tedavisini? Yani ne kadarini karsiliyor ne kadarini karsilamiyor?
Belçika minicik ülke ama ben hala neresi nerede çözemedim. Yer yön duygum zAten zayıftı burada iyice kaybettim :)
Tedaviye başlamadan önce bir bilgilendirme toplantısı oluyor, bir de psikolog görüşmesi.. toplantıda her deneme 3-4 bin eur sigortanız karşılarsa ortalama 250-300 eur ödersiniz diyorlar. Tedavi başlamadan önce sigortaya başvuruyorsunuz ve onay 6 deneme için geliyor. Onay gelmezse ben ödeyeyim diye bir şey var mı bilmiyorum. Benim ilk tedavi tam bu aşamada kesilmişti 4 gün iğne vurdum ve büyük yumurtayı değerlendirelim diye aşılama yapılmıştı. Yani yumurta toplama, transfer yok onların yerine aşılama vardı.. O nedenle tüp bebek ücretini henüz görmedik. Ama geçen tedavi için toplam 150 eur ödedik. Gelen faturalarda henüz ilaçlar yok gibi gördüm ama zaten çoğunu kullanmadan iade ettik tedavi iptal edilince. Bunlar kan ultrason doktor kontrolleri ve aşılama tutarı. Bir de 42 yaşına kadar karşılıyor sigorta.

Belçika minicik ülke ama ben hala neresi nerede çözemedim. Yer yön duygum zAten zayıftı burada iyice kaybettim :)
Tedaviye başlamadan önce bir bilgilendirme toplantısı oluyor, bir de psikolog görüşmesi.. toplantıda her deneme 3-4 bin eur sigortanız karşılarsa ortalama 250-300 eur ödersiniz diyorlar. Tedavi başlamadan önce sigortaya başvuruyorsunuz ve onay 6 deneme için geliyor. Onay gelmezse ben ödeyeyim diye bir şey var mı bilmiyorum. Benim ilk tedavi tam bu aşamada kesilmişti 4 gün iğne vurdum ve büyük yumurtayı değerlendirelim diye aşılama yapılmıştı. Yani yumurta toplama, transfer yok onların yerine aşılama vardı.. O nedenle tüp bebek ücretini henüz görmedik. Ama geçen tedavi için toplam 150 eur ödedik. Gelen faturalarda henüz ilaçlar yok gibi gördüm ama zaten çoğunu kullanmadan iade ettik tedavi iptal edilince. Bunlar kan ultrason doktor kontrolleri ve aşılama tutarı. Bir de 42 yaşına kadar karşılıyor sigorta.

Tamam canim, sagolasin bu bilgiler icin. Ben aslinda ne olur ne olmaz bunlari da bir arastirmaya baslayayim. Belki hali hazirda cocugu olan insanlarin da bur tip bir tedavisini karsilamiyordur sigorta. Ozel sigorta mi bu yoksa normal herkes de olan sigorta mi?

Evet ben de hayret ediyorum bu vitaminli yumurtaya.. hormonlar iyi rezervler iyi herşey yolunda diyorlar ama işte ikinci kez önden giden yumurta beni sabah olumsuz etkiledi. Ama sonuçta bu bir tedavi olumlu olumsuz devamı var diye daha ilk başladığımda kafama koydum. Öğleden sonra haberi almadan iyileşmiştim aslında. Ama üstüne devam haberi aldığımda çok mutlu oldum.
Olumlu düşün, herşey çok güzel olacak. 1 yumurta-1 sperm yeterli :) Benim de tüp bebek tedavisine inancım sonsuz. hormonlar iyi, rezervler iyi diye. Umarım kalite de iyidir de. Gerçi tüp bebeğe ihtiyaç kalmayacak değil mi, benim bu ay tutacak ve aşılamaya da gerek kalmayacak. (olumlama yazısını okumuşken uygulamak gerek dimi:)

Tamam canim, sagolasin bu bilgiler icin. Ben aslinda ne olur ne olmaz bunlari da bir arastirmaya baslayayim. Belki hali hazirda cocugu olan insanlarin da bur tip bir tedavisini karsilamiyordur sigorta. Ozel sigorta mi bu yoksa normal herkes de olan sigorta mi?
Çocuk kısmını bilmiyorum canım. özel sigorta değil mutuelle karşılıyor. Mutuelle de onay alınan servise sorulabilir belki çocuk olması durumunda karşılıyor mu diye. Ya da kendi doktoruna da sorabilirsin belki.

Çocuk kısmını bilmiyorum canım. özel sigorta değil mutuelle karşılıyor. Mutuelle de onay alınan servise sorulabilir belki çocuk olması durumunda karşılıyor mu diye. Ya da kendi doktoruna da sorabilirsin belki.

Tamam, zaten merak ettigim Mutualiteit'ten mi yaptirdiginiz idi. Sevindim bunu duyduguma, ben bir web sayfalarina bakayim onlarin. Tesekkur ederim :)

Olumlu düşün, herşey çok güzel olacak. 1 yumurta-1 sperm yeterli :) Benim de tüp bebek tedavisine inancım sonsuz. hormonlar iyi, rezervler iyi diye. Umarım kalite de iyidir de. Gerçi tüp bebeğe ihtiyaç kalmayacak değil mi, benim bu ay tutacak ve aşılamaya da gerek kalmayacak. (olumlama yazısını okumuşken uygulamak gerek dimi:)
Her an olumlu olmakta fayda var. Ben genelde pozitifim. Ama 2. Tedavi 4. Gün aynı şeyler olunca ilk tepkim 5. Gün iğne vurursam bence hamile kalırım şeklindeydi. Öğleden sonra devam kararı beni çok mutlu etti. Zaten o kadar pozitif bir doktorum var ki ne zaman kontorle gitsem beşiz doğururum ben ya havasıyla ayrılıyorum oradan :) daha tek pozitifim bile yok ama havam var şimdilik :)

Ben de ise yaramiyor boyle seyler ya. Inanmadigim icin herhalde. Bir deneyeyim diyorum icim daraliyor, birakiyorum.

Bende de öyle. Secret'ı bile okurken ikna olamadığım için bitirememiştim kitabı. Cem Yılmaz'ın "nişastanın yanındaki kitap, haSecret!" deyişi geldi aklıma. :))

Ben tıp ve alternatif tıpa ikna oluyorum bi. Dua, enerji vs denince boş boş bakıyorum. Maneviyatım pek güçlü değil. Mantık ve olasılık insanıyım. Her şey rastgele oluyo bana göre. İyi ihtimalleri arttırmaya çalışmak lazım o kadar diye düşünüyorum. :/

Ben hazır hastaneye girmişken kan verdim gene. :)) Vitamin, mineral ne varsa bakın doktor beyciim, 7 aydır multivitamin kullanıyorum ters tepmesin dedim. İdrarıma kadar aldılar ya la.

Bende de öyle. Secret'ı bile okurken ikna olamadığım için bitirememiştim kitabı. Cem Yılmaz'ın "nişastanın yanındaki kitap, haSecret!" deyişi geldi aklıma. :))

Ben tıp ve alternatif tıpa ikna oluyorum bi. Dua, enerji vs denince boş boş bakıyorum. Maneviyatım pek güçlü değil. Mantık ve olasılık insanıyım. Her şey rastgele oluyo bana göre. İyi ihtimalleri arttırmaya çalışmak lazım o kadar diye düşünüyorum. :/

Ben hazır hastaneye girmişken kan verdim gene. :)) Vitamin, mineral ne varsa bakın doktor beyciim, 7 aydır multivitamin kullanıyorum ters tepmesin dedim. İdrarıma kadar aldılar ya la.

Secreti okumaya başlayıp yarim bırakan birtek ben değilmişim. Bir halt anlamadım zaten.

Secret tarzında değilde aslında tevekkül etmek, şükür etmek bizim olumlu olmaya yöneltir. Biz bildiğimiz değerleri unuttuk avrupalıların bize sattığı secretlerda arıyoruz çözümü.

Olana şükretmeyi bilmiyoruz. Mutsuz oluyoruz. Ev araba olsa daha iyisi neden olmuyor diye mutsuz oluruz. Çocuğumuz olsa bu çocuk diğer çocuklar gibi değil başarısız deriz onu bile eleştiririz. Kendimizi mutsuz ederiz.

Şimdi de çocuğumuz yok diye mutsuz oluyoruz. Halbuki sağlığımız, tüm organlarımız yerinde sevdikleriniz etrafimizda yanlız değiliz. Nice yalniz kalmış insanlar varken, bu büyük bir nimet. Olanla mutlu olsak pozitif olacağız zaten. Secret da kendiliğinden gelecek.

Herşey de tıp değil, genç insanların sebepsiz infertilitesini kimse açıklayamıyor. Hadi bizim yaşımız var onların neden olmuyor. Ya da herşeyi ayarladın catlatma iğnesi olucan, iliskilerini ayarladin olmadi tutmadı. Tüp bebek denedin 14 yumurtadan bir tane tutmadı ama birinin bir tane yumurtası tuttu. Bu işler bence hep nasip varsa nasibimizde yasiycagiz.

Yoksa şimdiye kadar ilkini doğurup, ikinciyi bekliyor olurduk.

Secreti okumaya başlayıp yarim bırakan birtek ben değilmişim. Bir halt anlamadım zaten.

Secret tarzında değilde aslında tevekkül etmek, şükür etmek bizim olumlu olmaya yöneltir. Biz bildiğimiz değerleri unuttuk avrupalıların bize sattığı secretlerda arıyoruz çözümü.

Olana şükretmeyi bilmiyoruz. Mutsuz oluyoruz. Ev araba olsa daha iyisi neden olmuyor diye mutsuz oluruz. Çocuğumuz olsa bu çocuk diğer çocuklar gibi değil başarısız deriz onu bile eleştiririz. Kendimizi mutsuz ederiz.

Şimdi de çocuğumuz yok diye mutsuz oluyoruz. Halbuki sağlığımız, tüm organlarımız yerinde sevdikleriniz etrafimizda yanlız değiliz. Nice yalniz kalmış insanlar varken, bu büyük bir nimet. Olanla mutlu olsak pozitif olacağız zaten. Secret da kendiliğinden gelecek.

Herşey de tıp değil, genç insanların sebepsiz infertilitesini kimse açıklayamıyor. Hadi bizim yaşımız var onların neden olmuyor. Ya da herşeyi ayarladın catlatma iğnesi olucan, iliskilerini ayarladin olmadi tutmadı. Tüp bebek denedin 14 yumurtadan bir tane tutmadı ama birinin bir tane yumurtası tuttu. Bu işler bence hep nasip varsa nasibimizde yasiycagiz.

Ben genel olarak hayatından memnun bi insanım zaten. Önce kendi sağlığımı önemsiyorum, dikkat ediyorum çünkü bana göre başka hayat yok. Elimden gelen ne varsa yaparım isteğimi gerçekleştirmek için. Olursa çok mutlu olurum ama olmazsa hırsımdan kendimi zehirlemem. Amacım 40 yaşına kadar arada mola vererek her yolu denemek. Yine olmazsa gezip tozmaya, yemeye içmeye devam ederiz. Sadece kendimiz için yaşarız. Olmadı evlatlık alırız. :)

Avurpalıların bize sattıkları kısmından itibaren okumadım çünkü secret denen şey Türklere ait çok şey barındırıyor. Bak:

"Sakat taklidi yapma sen de sakat olursun" ne demek? Kötüyü çağırma, bunu vücuduna öğretme demek. Secret bunu söyler.
"Beddua etme seni bulur" ne demek? Beddua kötü enerjidir döner dolaşır sahibini bulur demek.
"Dilinle söylediğin kaderine yazılır" ne demek? Kötü düşünürsen kötü olur iyi düşünürsen iyi olur demek.

Şimdi size BİLİMSEL olarak anlatayım neden bu böyle panic_attack panic_attack . Beyin hakkında yapılan araştırmalara bir bakmak lazım. Bir düşünce sinir ağlarının oluşması ile var olur. Hayal ve gerçek ise birbirine zıt yönde oluşan sinir ağlarından oluşur (bilimsel olarak kanıtlanmış). Hayal kurarken sinir ağları oluşturursunuz hayal gücünüz size yeni şeyler öğretir ve vücudunuzu yeni hayal ettiğiniz durumlara hazırlar. Kısacası birşeye sahip olmak istiyorsanız önce hayal edeceksiniz. Vücudunuz kendini buna hazırlayacak, refleksleriniz gelişecek. Ne olursa olsun. Bu çocuk sahibi olmak olabilir, zengin olmak olabilir. Ben yıllarca hayalini kurduğum arabaya biniyorum, yurt dışında o ülkenin bursu ile okudum! ve benimle birlikte başlayanların neredeyse çok az kısmı bu iş başarabildiler. Bunlar hayal ederek ve kendimi hazırlayarak elde ettiklerim. Kısacası beyninizi durumlara hazırlarsanız o durum oluştuğunda beyniniz size şimdi zamanı sinyali verip olması için etkin olmanızı sağlıyor. Bu kadar basit. Sahsi deneyimimdir, deneyin ve görün diyorum.

Nasip mevzusunua gelince ona ben de inanıyorum. ama Allah el açıp dua edene verir onu da biliyorum.
"Imagination in brain
It turns out that that reality and imagination flow in different directions in the brain, researchers say. The visual information from real events that the eyes see flows "up" from the brain's occipital lobe to the parietal lobe, but imagined images flow "down" from the parietal to the occipital.Dec 23, 2014"

"New brain imaging research shows that imagining a threat lights up similar regions as experiencing it does. It suggests imagination can be a powerful tool in overcoming phobias or post traumatic stress."

Back