How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Gel annem gel. Ne olacak gız tabii ki rakı :)) Annem, babam, kocişimle doğum günü kutlaması yaptık. Artık nasıl içtiysem hala başım ağrıyo.

Her ay gebelik testi sonrası içiyorum ben. :KK70:
Adet zamanında da bi kadeh kırmızı şarap. :))

Sonucun fotosunu gönderem du.

Geleyim sahiden de ya...

Vallaha ben icki hic icmiyorum. Sigarayi biraktigimdan beri cok nadir agzima koydum. Sigarayi cok hatirlatiyor bana.

Ama dun bir sise sarap aldim. Biraz iceyim, belki rahatlarim diye. Sonra eve donunce unuttum, onun yerine bir paket cips yedim TLC'deki manyak manyak programlari izlerken. 300 kg insanlar, efendime soyleyeyim Obsessive Compulsive Cleaners'lar, hayatlarini hic para harcamadan gecirenler , dort tane karisi olan Amerikali adamlara (karilarindan biri hamile kaldi bu arada, gicik) bakarken cipsler, kolalar, jelibonlar falan fsss fssss uyuya kalmisim koltukta.

Ovulasyon, lambada falan hikaye zaten. Ya bu adam niye iyilesemedi ya? Gidip sarabi mi acasam? Daha cok erken ama.

Geleyim sahiden de ya...

Vallaha ben icki hic icmiyorum. Sigarayi biraktigimdan beri cok nadir agzima koydum. Sigarayi cok hatirlatiyor bana.

Ama dun bir sise sarap aldim. Biraz iceyim, belki rahatlarim diye. Sonra eve donunce unuttum, onun yerine bir paket cips yedim TLC'deki manyak manyak programlari izlerken. 300 kg insanlar, efendime soyleyeyim Obsessive Compulsive Cleaners'lar, hayatlarini hic para harcamadan gecirenler , dort tane karisi olan Amerikali adamlara (karilarindan biri hamile kaldi bu arada, gicik) bakarken cipsler, kolalar, jelibonlar falan fsss fssss uyuya kalmisim koltukta.

Ovulasyon, lambada falan hikaye zaten. Ya bu adam niye iyilesemedi ya? Gidip sarabi mi acasam? Daha cok erken ama.
En sevdiğim beslenme şekli. Güzel şeyler neden hep sağlıksız bilmiyorum. Üç günlük dünya brokoli ile geçirmek neden? koladan uzak durmak için ayran içiyorum. Tatlıdan uzak durmak için pekmez yiyorum şu günlerde :)

Geleyim sahiden de ya...

Akşam aç şarabı yav.
O programları ben de izleyip hala "vay anasını sayın seyirciler" diyerek şaşırıyorum.
Yeme artık şu abur cuburları aa! Bi bağımlılıktan kurtulup diğerine geçmişsin ama kuzum.
Ben de ekmek yapma makinesi araştırması yapıyorum. Manyak gibi ekşi mayalı ve glutensiz ekmekler yapacam. Hiç içime sinmiyo dışardaki ekmekler.

Akşam aç şarabı yav.
O programları ben de izleyip hala "vay anasını sayın seyirciler" diyerek şaşırıyorum.
Yeme artık şu abur cuburları aa! Bi bağımlılıktan kurtulup diğerine geçmişsin ama kuzum.
Ben de ekmek yapma makinesi araştırması yapıyorum. Manyak gibi ekşi mayalı ve glutensiz ekmekler yapacam. Hiç içime sinmiyo dışardaki ekmekler.

Bizde var. Yine de tas firin ekmeginin tadini bulamiyorsun. Dene tabii yine de.

Abur cuburlari da cok yemiyorum ya, cips mips, haftada bir, iki haftada bir. Ben kahvaltida tatli isini abartiyorum. Recelli ekmek, tereyagli balli ekmek (en sevdigim sey), Nutellali ekmek...Kocam "Oooooo Nutella'nin ustune ekmek koymussun yine, afiyet olsun," diyor. Dusun surdugum Nutella'nin kalinligini. Eger bunlari kahvaltida yemezsem bu sefer aralarda tatli yiyorum.

Evet, kizimin dogumundan sonra hepsini birakmistim. Yine yapabilirim!

Bizde var. Yine de tas firin ekmeginin tadini bulamiyorsun. Dene tabii yine de.

Abur cuburlari da cok yemiyorum ya, cips mips, haftada bir, iki haftada bir. Ben kahvaltida tatli isini abartiyorum. Recelli ekmek, tereyagli balli ekmek (en sevdigim sey), Nutellali ekmek...Kocam "Oooooo Nutella'nin ustune ekmek koymussun yine, afiyet olsun," diyor. Dusun surdugum Nutella'nin kalinligini. Eger bunlari kahvaltida yemezsem bu sefer aralarda tatli yiyorum.

Evet, kizimin dogumundan sonra hepsini birakmistim. Yine yapabilirim!

Ahaha ekmekli nutella.

Evet başarabilirsin Marjo! Aslansın kaplansın! Seni kesseler acımaz! Yürü bee!

Evet ya, ben de ona sasiriyorum.
Dusukten sonra 42 gun bekledim adet gormek icin. O ay denedik ama zaten yumurtlama olmamis. Adetten sonraki ay denedik, olmadi. Sonraki ay erken yumurtlama oldu, sans eseri lambada yapmistik bilmeden, belki tutmustur dedim, olmadi. Simdi de deneyemiyoruz ya bu ay, iki kisiden haber geldi hamileyiz diye. Boyle sanki birsey bana inat yapiyor bunu.

Dusuk yaptiktan sonra biraz inada biniyor bu is sanirim. L lyly da oyle demisti. Boyle kendini beceriksiz, bir ise yaramaz gibi hissediyorsun. O durumu duzeltmeye calisiyorsun gibi birsey. Ilk iki ay cok heyecanliydim yeni bebek fikrine. Simdi hirsa dondu is sanirim.

Evet hirs yapiyorum resmen ya. O hirstan agliyorum galiba.

Bir aydinlanma yasiyorum su anda...

Aynen benimde hirs oldu. 4. Ay di ocak ayi. Kurtajdaan sonra. Hirs yaptim niye olmuyo diye.

Tabi ki normal olabilir anlasilabilir canim.. benim de oyle oluyor. O yuzden artik ovu yapmiyorum..

Tesekkur ederim ok

Olabilir evet. O zamanlarda iliski gunlerini yogunlastirin. Illa ki bir yerde tutacak.

Tamam oyle yapiyoruz:)

Ya alkol alinca vucutta kalma suresi nedir. Ben 40 gun diye duydugumdan sarap icmjyorum kac aydir. Kandan karisir gebelige diye

Aynen benimde hirs oldu. 4. Ay di ocak ayi. Kurtajdaan sonra. Hirs yaptim niye olmuyo diye.

Tesekkur ederim ok

Ya alkol alinca vucutta kalma suresi nedir. Ben 40 gun diye duydugumdan sarap icmjyorum kac aydir. Kandan karisir gebelige diye
40 gün mü? Bana hiç öyle gelmiyor. Max bir günde atılıyor olmalı. Kaldı ki insan hamile olduğundan haberdar olmadığı için içki içebiliyor. Doktorlar da bu konuda olumsuz konuşmuyor.

Tesekkur ederim ok

Yok artik, 40 gun mu? Oyle bile olsa bebege zarar vermesi icin daha bir bir ay daha kanda kalmasi lazim. 70 gun kadar toplamda. Bebek anne kanindan ancak 7.-8. haftadan sonra beslenmeye basliyor. Ilk 6-7 hafta kendi yumurta sarisindan besleniyor.

Benim ilk hamileligim kaza eseri oldugu icin hamile falan olmayi beklemiyordum (ne guzel gunlerdi). Bir resepsiyonda sarap icmistim. Sadece tadi cok kotu gelmisti ve cok vurmustu. Onu hatirliyorum. Sigara da iciyordum gayet guzel bilmedigim icin. Hic bir sey olmadi.

Yani erken haftalarda bilmeden cok sey yapiyorsun ve bence o yuzden bebegin kendi yumurta sarisi/yolk'u (besin kaynagi) var. Embriyo anneden 7.,8. haftaya kadar birsey alip yeyip icmiyor. Boylece anne hamile oldugunu fark edene kadar embriyo annenin kaninda olabilecek zararli seylerden korunmus oluyor.

Tesekkur ederim ok

Benim de bugun karnim patlayacak gibi agridi. Test yapmama falan gerek yok, bildigin yumurtlama sancisi. Esimin yarasi daha bile kotu olmus, gorunce icim acidi.

Gitti guzelim yumurta. Ona da icim acidi.

Akşam aç şarabı yav.

Sarabi acmadim. Cay demledim. Bildigin Turk'um.

Evet su içmek de önemli bu tedavide. Neyse ki normalde çok su içerim.. bugün dikkat ettim ve şu ana kadar 4 litre içtim.
Yok artik, 40 gun mu? Oyle bile olsa bebege zarar vermesi icin daha bir bir ay daha kanda kalmasi lazim. 70 gun kadar toplamda. Bebek anne kanindan ancak 7.-8. haftadan sonra beslenmeye basliyor. Ilk 6-7 hafta kendi yumurta sarisindan besleniyor.

Benim ilk hamileligim kaza eseri oldugu icin hamile falan olmayi beklemiyordum (ne guzel gunlerdi). Bir resepsiyonda sarap icmistim. Sadece tadi cok kotu gelmisti ve cok vurmustu. Onu hatirliyorum. Sigara da iciyordum gayet guzel bilmedigim icin. Hic bir sey olmadi.

Yani erken haftalarda bilmeden cok sey yapiyorsun ve bence o yuzden bebegin kendi yumurta sarisi/yolk'u (besin kaynagi) var. Embriyo anneden 7.,8. haftaya kadar birsey alip yeyip icmiyor. Boylece anne hamile oldugunu fark edene kadar embriyo annenin kaninda olabilecek zararli seylerden korunmus oluyor.
Bu dogru mu? 7.8 hafta mevzusu o zaman ilaclar vs neden etki wdiyor bebege?

Bu dogru mu? 7.8 hafta mevzusu o zaman ilaclar vs neden etki wdiyor bebege?

Bana doktorun soyledigi buydu. Belki de tam haftalarini yanlis soyluyorumdur ama sundan dolayi sormustum: Dusuk oldugunda bunun cok yuksek ihtimal kromozomal bir nedenden oldugunu soyledi bana doktorum. Biz de hemen denemek istiyorduk dusukten sonra. Ben de "Diyelim ki dusukten hemen sonra hamile kaldim. Kan testi yaptirdik sonrasinda genetik test icin. Dusuk yaptigim embriyonun kana gecen kromozomlari yeniden hamile kaldigimda yalanci pozitif'e yol acar mi?" diye sorumustum. Yani yalanci pozitif olur da yanilip sasip saglikli embriyoyu hastalikli zannetmeyelim diye. O da "bu haftada embriyo kendi "yolk"undan besleniyor, anne ile tam kan temasi sonraki haftalarda oluyor," dedi. Yani "kanina cok bir etkisi simdiye kadar olmamistir," dedi.

Bana da cok mantikli geldi. Doganin embriyoyu bir koruma yontemi olsa gerek. Bilemiyorum, belki bazi seyler etkiliyor bazi seyler etkilemiyordur (bazi antibiyotikler etkiliyor mesela). Tabii bunu duyup da vur patlasin cal oynasin yapmamak lazim. Hamile kalmaya calisan herkes cok dikkatli olmali.

Ben 7. haftadan 8'e ilerlerken dusuk yaptim (ultrasona gore).

Bana doktorun soyledigi buydu. Belki de tam haftalarini yanlis soyluyorumdur ama sundan dolayi sormustum: Dusuk oldugunda bunun cok yuksek ihtimal kromozomal bir nedenden oldugunu soyledi bana doktorum. Biz de hemen denemek istiyorduk dusukten sonra. Ben de "Diyelim ki dusukten hemen sonra hamile kaldim. Kan testi yaptirdik sonrasinda genetik test icin. Dusuk yaptigim embriyonun kana gecen kromozomlari yeniden hamile kaldigimda yalanci pozitif'e yol acar mi?" diye sorumustum. Yani yalanci pozitif olur da yanilip sasip saglikli embriyoyu hastalikli zannetmeyelim diye. O da "bu haftada embriyo kendi "yolk"undan besleniyor, anne ile tam kan temasi sonraki haftalarda oluyor," dedi. Yani "kanina cok bir etkisi simdiye kadar olmamistir," dedi.

Bana da cok mantikli geldi. Doganin embriyoyu bir koruma yontemi olsa gerek. Bilemiyorum, belki bazi seyler etkiliyor bazi seyler etkilemiyordur (bazi antibiyotikler etkiliyor mesela). Tabii bunu duyup da vur patlasin cal oynasin yapmamak lazim. Hamile kalmaya calisan herkes cok dikkatli olmali.

Ben 7. haftadan 8'e ilerlerken dusuk yaptim (ultrasona gore).
Ben aylardır çay kahve içmiyorum alkol almıyorum zaten sigara içmem.

Su içiyorum 2 lt ye yakın.

İlaç kullanmıyorum... Tirod dışında...
Multivitamin, ubiquinol, dhea, ester-c, balık yağı alıyorum. Evden yiyorum.

Bakalım sonuç ne olacak

10 şubat BAT. Ne zaman yapsam acaba erken gebelik testini. Yumurtlama zamanını değerlendiremedik gibi geliyor bana da göreceğiz artık.
Şubat ayında öyle bir derdim olmayacak neyseki aşılama olacağı için.

Back