Merhaba inşallah gönlünüzce olsun..bu soruyu doktor sitesinde dr kutay biberoğlu’na sormanızı öneririm en kısa sürede hatta bazen aynı gün cevaplıyor ve çok gerçekçi bilgili bir hekim.Merhabalar,
Bu başlık altında 37 yaşındakileri görünce az utandımZira 47 yaşında 1 çocuk annesiyim. Geç evlendim. Şükür 2 ay sonra hamile kalıp kızıma kavuştum. kızım 8 aylıkken tekrar hamile kaldım. Malesef onu 5 aylıkken doğmadan kaybettik. Ardından çok lazımmış gibi tuttum korundum. Oysa Dr um hemen hamile kal demişti. Çok pişmanım şimdi. 2014 de kızımın kardeş isteklerine karşı koyamayarak tekrar çocuk olsun diye uğraştık ama nafile... Neyseki en sonunda 2016 haziranında tekrar hamile kalabildim. Ne yazık ki gelişmedi ve 7 haftalıkken alındı... Arkasından tüp bebek denedik. Onda da her şey normal görünüyorken folükülden çıka çıka tek bir olgunlaşmamış yumurta çıktı... döllenmedi... Artık boşvermişken 3 ay önce siklusumda olan değişikliklerden dolayı Dr gittim. Herhalde menapoza adım attım diyordum ki Dr "hormon değerlerin çok normal, sağda 3 solda 3 gelişmiş folükülün var. Bence hamile kalabilirsin" demez mi! Ben şok ! İlaçla vs ile tek folükül üretmiş olan ben nasıl olur? Şimdi bir umut acaba olur mu ki diyorum.
Bunlar hormon değerlerim... Ne değişti de yumurta çoğaldı anlayamadım. Sizce bu değerlerle hamile kalabilmek için ne yapmalıyım?
TSH 1,312
PROLAKTİN 12,15
ST4 0,77
FSH 7,1
LH 2,49
DHEA-S04 301,2
E2 108
AMH 0,31
çok teşekkür ederim. Hemen yazıyorum.Merhaba inşallah gönlünüzce olsun..bu soruyu doktor sitesinde dr kutay biberoğlu’na sormanızı öneririm en kısa sürede hatta bazen aynı gün cevaplıyor ve çok gerçekçi bilgili bir hekim.
Merhaba hanımlar nasılsınız
Ben biraz sıkıntılı geçirdim gebelik 8-10 haftalar arası iki kere hastanede yattım düşük tehlikesi nedeniyle
kanamalar oldu şükür şimdilerde iyiyim.
Dr ikili tarama testi istemedi benden yaştan dolayı riskli çıkar direk nifty testi yapalım dedi şükür oda temiz geldi
Geçtiğimiz cuma bir oğlum daha olacağını öğrendim.
Hepinize rabbimden hayırlısı ve sağlıkla evladlar nasip etmesini diliyorum tek tek öpüyorum sizi
Allah razı olsun rabbim hayırlısı ile sana ve tüm isteyen arkadaşlara nasip etsinCanım sıkıntılı geçtiğini bilmiyodum, çok üzüldüm inanki. Çok şükür atlatmışsınız. Cinsiyet de belli olmuş. Harika valla maşallah. Sağlıkla kucağına al inşallah
Yok canım. Mens takvimime göre yumurtlamayı hesap edeyim dedim. Rahim filmi çektirdim bu ay. Belki bu ay kalırım dedim. Haha umut işte :)) önümüzdeki ay yumurta testi alayım. Olmadı Aralıkta yeniden Bahceci yolları taştan.Allah razı olsun rabbim hayırlısı ile sana ve tüm isteyen arkadaşlara nasip etsin
Yumurtlama takibi yaptırdın mi veya yumurtlama testi aldı mı
İnşallah Aralık ayına kalmadan seninde güzel haberlerini alırız canımYok canım. Mens takvimime göre yumurtlamayı hesap edeyim dedim. Rahim filmi çektirdim bu ay. Belki bu ay kalırım dedim. Haha umut işte :)) önümüzdeki ay yumurta testi alayım. Olmadı Aralıkta yeniden Bahceci yolları taştan.
Merhaba arkadaşlar tüm sayfaları okudum Allahım tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah içindede bana. Kimse yazmaz oldu. Son durumlar nedir acep meraktayım.
Şu vitamin adını bende alabilirmiyim.
Ben de 6. ay denemesinin sonucunu yaklaşık on gün sonra öğrenmeyi bekliyorum ama artık pek umudum yok. Sonra ver elini aşılama yolları. :)
Bu arada vitamin adını forumda yazmak yasak mı yahu? Herkes deli gibi ilaç ve vitamin adını yazıyo yorumlarda. Yeni bi yasak mı geldi noldu?
Ben de 6. ay denemesinin sonucunu yaklaşık on gün sonra öğrenmeyi bekliyorum ama artık pek umudum yok. Sonra ver elini aşılama yolları. :)
Bu arada vitamin adını forumda yazmak yasak mı yahu? Herkes deli gibi ilaç ve vitamin adını yazıyo yorumlarda. Yeni bi yasak mı geldi noldu?
Hakikatenmesela bende istiyorum o vitaminin adını
Arkadaşlar buarada vitaminin adını isteyen herkese özelden ulaştım. İlaç içeriği veriliyor fakat ilaç ismi vermek yasak. Bu vitamini ben aldım ama kullanmadım. Doktorum da gerek yok dedi şuan ilaç olarak yalnızca folik asid ve kan sulandırıcı içiyorum. Yumurta sayısı ve kalitesini arttırmak için sabah aç karnına arı sütü ve zeytinyağında incir yiyorum bir de karışık bir bitki çayım var onu içiyorum...
Canım içeriğini olduğu gibi yazıyorum şöyleki ;
Kalsiyum 133,3mg
Magnezyum 133,3mg
E Vitamini 133,3mg
C Vitamini 33,3mg
Kolin (Bitartarat) 33,3mg
Inositol 33,3mg
Turunçgil Bioflavonoidleri 33mg
Potasyum 26,7mg
Pantotenik Asit 20mg
Niyasin 16,7mg
B6 Vitamini 16,6mg
Tiamin 16,6mg
Riboflavin 10mg
Çinko 8,3mg
Çin melekotu 8,3mg
Ayı üzümü 8,3mg
Hayıt meyve ekstresi 8,3mg
Standardize Amerikan Ginsengi 8,3mg
Deve Dikeni 8,3mg
Karayılan otu ekstresi 8,3mg
Standardize soya izoflavonları çekirdek ekstresi 6mg
Demir 5000IU
A Vitamini 2,3mg
Pantetin 2mg
Kokarboksilaz 2mg
Pridoksal -5- Fosfat 2mg
Riboflavin -5- Fosfat 0,7mg
Manganez 0,5mg
Bakır 266,7mcg
Folik asit 166,7mcg
Boron 100mcg
Biotin 66,7mcg
Selenyum 66,7mcg
B12 Vitamini (Kobalamin) 66,7mcg
Krom 55mcg
İyot 16,7mcg
Molibden 8mcg
Karotenoid karışımı 6,7mcg
K Vitamini 133,3IU
D Vitamini 133,3IU
Şeker, maya, buğday, gluten ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenleri içermiyor ayrıca yapay aroma ve tatlandırıcı da yok. Hatta vejeteryan ve veganlar için de uygun olduğu yazıyor.Vitamin içeriğini değil de katkı içeriğini merak ettim. Boyar madde, jelatin, şeker vs gibi.
Şeker, maya, buğday, gluten ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenleri içermiyor ayrıca yapay aroma ve tatlandırıcı da yok. Hatta vejeteryan ve veganlar için de uygun olduğu yazıyor.
Rica ederimTamamdır. Teşekkür ederim.