• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Evet gittim. Iyi ki de gitmisim. Icim rahatlamis olarak ciktim.

Oncelikle Robot'a bir haller olmus, galiba bir ust seviyeye upgrade etmisler ya da baska yazilim yuklemisler. Adama insanlik gelmis. Inanilmaz derecede guler yuzluydu. Bekleme odasindayken kitap okuyordum, geldi kitaplar hakkinda konustuk. Inanilmaz derecede sakin, tatli beni dinledi. Kontrolu cok dikkatlice ve canimi acitmadan yapti. Sasirdim (Sahika sesi ile)...

Simdilik hersey tertemiz gozukuyor. Miyom cok gerilerde ve cok kucukmus. Ne gebe kalmaya ne de hamileligin devamina etki eder dedi. Rahim girisinde polip vardi, onu aldi. Kanamayi ve lekelenmeyi bu yapar dedi. Su anda o yuzden kanamam var, ama gecer yarina. Rahimi kontrol etti. "Yumurtlama donemini geceli bir kac gun olmus, artik bu ay deneseniz bile yumurtlama gecmis," dedi. Ben de "gecen hafta 4-5 gun ust uste denedik," dedim. "O zaman iki haftaya gorecegiz sonuclari," dedi.

Ne kan testi istedi ne baska birsey. "Dusuk icin de bir test yapmaya gerek yok," dedi. "Cunku tek dusukler genelde hatali kromozom birlesmesi yuzundendir. Ama bir daha olursa takip ederiz," dedi.

"Yasim?" dedim. Yasim oldu 38, Ekim'de 39 olacagim. "Yasinda birsey yok," dedi. "Evet, 35'ten sonra dogurganlik duser ama bu ani bir dusus degildir, bir cok kadin bu ve ileri yaslarda rahatlikla hamile kalirlar. Sadece her ay denemek ve saglikli yumurtanin atildigi ayi tutturmak kaliyor geriye," dedi. Bunlari siz de duyun: bearnguin bearnguin Senella Senella @Efembahya L lyly @dicilek

"3-4 ay icinde hamile kalmani bekliyorum, denemeye devam," dedi. Ben de ama gri hosortman, pamuklu don, meme alti kulotlu corap falan diyecektim de vazgectim.

Iste boyle :)
Süper moral verici bilgiler:anneadayı:

Oğluma hamileyken de çikolatalı pudingin üstüne Nutella sürüp yiyordum.

Nerelerdesiniz L lyly ve @panic_attack ?
Dün gün boyu oğlumun kontrolü için fakültedeydik.
Oturduğumuz ilçeye bir saat uzaklıkta olunca mecburen öğleden sonra çıkacak tahlilleri de avm'de gezinerek bekledik.
Kemik yoğunluğu ölçümü de yapıldı.
Sonuçlar iyi çıktı.
Hipertiroid sebebiyle kullandığı ilacın dozu azaltıldı.
Kemik yoğunluğu raporu da geçen yıla göre çok daha iyi çıktı.
Tedaviye ve takviyeye gerek yok dedi doktor.
Akşam eve dönünce hemen duş alıp, çay içip uzandık.
Bugün bile yorgun gibiyim hala, kulak enfeksiyonu için kullandığım antibiyotik bitti, damla kulağımı daha da ağır ve tıkanmış gibi yaptı,yarın kontrolüm var.
Allah'tan o hastane uzak değil:)

Oturduğumuz ilçeye bir saat uzaklıkta olunca mecburen öğleden sonra çıkacak tahlilleri de avm'de gezinerek bekledik.
Sonuçlar iyi çıktı.
Bugün bile yorgun gibiyim hala, kulak enfeksiyonu için kullandığım antibiyotik bitti, damla kulağımı daha da ağır ve tıkanmış gibi yaptı,yarın kontrolüm var.

Ne güzel yazmışsın, eve geldik, çay içip uzandık diye. Benim bir de en sevdiğim şeylerden biri eğer yağmur altında kaldıysam eve döner dönmez o ıslak kotu sıyırıp çıkarmak, sonra (yine) pazar malı hosortmanimi giymek ve o esnada soğuk bacaklarımda hissettiğim sıcak hosortman hissidir. Allahim, ben yaşlanıyorum galiba. Resmen eşofmana ilanı aşk edeceğim.

Mavis oglunun iyi olmasına da çok sevindim. Kimse evlatlarının hastalığı ile sınanmasın. Ben de bir kaç gündür tuhaf tuhaf rüyalar görüyorum. Bir gün oğlan kayboluyor, bir gün kız kayboluyor. Ağlaya ağlaya kalkarsın ya rüyandan, öyle uyandım. Aman Allah korusun ya. Offff.

Hadi bee tühh! Gri haşortman ve ekip arkadaşlarını sormayı nasıl es geçtin yaa! :))

Elin gavuru ne kadar pozitif işte. Burda olsa "ne çocuğu bu saatten sonra, yallah tüp bebeğe" der.

Herhangi bi problem olmamasına sevindim. Mikemmel.
Günaydınlaarr :KK200:

"Yumurtlama donemini geceli bir kac gun olmus, artik bu ay deneseniz bile yumurtlama gecmis," dedi

zaten aldık cevabımızı biz kafanı yorma :-)

Marjo Marjo polip için ayrıca ücret aldı mı? lekenlenmeler oluyor diyordun inşallah o da kalmaz böylece:KK37:

bata kaç kaldı şimdi?:confused:

Sonuçlar iyi çıktı.
geçmiş olsun tekrar canım sonuçların iyi çıkmasına sevindim Rabbim iyi günlerini göstersin hepsinin.. :KK19:

Kimse evlatlarının hastalığı ile sınanmasın. Ben de bir kaç gündür tuhaf tuhaf rüyalar görüyorum. Bir gün oğlan kayboluyor, bir gün kız kayboluyor. Ağlaya ağlaya kalkarsın ya rüyandan, öyle uyandım. Aman Allah korusun ya. Offff.
amin canım... bilinçaltı muhtemelen rüyaların... Allah korusun.
ben de 2. bebişi isterken kuzumu saymıyormuşum hiçe sayıyormuşum gibi düşünüyordum... neyse ki geçti :)
dün ayacıklarına bakarken buldum kendimi uyy dedim kuzumm büyüse de küçücükk dahaa... niye bakıyon dedi :) çok tatlı dedim.. sarıldı öptü:)

cnm.hsg den sonra.dogal yolla kaliniyo dediler ama alakasi.yok 6 oldu hala kalamadm
hsgden değil de zevk alarak olmadığından olabilir mi :-)

herkesin vücut yapısı farklı bir kişide her hamilelik bile farklı.. kimin ne olacağı belli olmuyor işte...

hayırlısı Rabbim ne zaman uygun görürse artık..:KK25:

Ben de güya bu hafta diyete başlamıştım. Bugün yalan oldu. Sabah iki dilim börek yedim. Doymadım, damla çikolatalı bisküvinin icine Nutella sürüp yedim. Bir paketin yarısı öyle bitti. Yine doymadım muzun üstüne Nutella sürüp yedim. Oh be dedim dünya varmış. Çıkardım attım kemeri sonra.
Ayy çok güzel şeyler hepsi de ben de çok seviyorum ama çok nadir yiyorum. Keşke zararlı olmasalarmış diyorum hep.

Femara rezerv az olanlara onerilmiyorda madem benim tüp bebekci niye femara kullandirtti. Al burdan yak bearnguin bearnguin . Standart tedavi dedim haklı çıktım.
Yani sen 25 yaşında farklı bir problemi olan hastayla 40 yaşında yumurta rezervi az olan hastaya aynı standart tedaviyi uyguluyorsun sonuç olumsuz olup sebebi ne olabilir diye sorulduğunda yaşın 40 ne bekliyordun yanıtı veriyorsun öyle mi ?Ahhh @Senella ahhh canım bu Cem var ya bu Cem yatacak yeri yok. Bugün bütün sinkaflı sözler Cem'e gelsin :sinirli:

Yani sen 25 yaşında farklı bir problemi olan hastayla 40 yaşında yumurta rezervi az olan hastaya aynı standart tedaviyi uyguluyorsun sonuç olumsuz olup sebebi ne olabilir diye sorulduğunda yaşın 40 ne bekliyordun yanıtı veriyorsun öyle mi ?Ahhh Senella Senella ahhh canım bu Cem var ya bu Cem yatacak yeri yok. Bugün bütün sinkaflı sözler Cem'e gelsin :sinirli:

Evet, bana da yasinda birsey yok dedi ucuncu defa bir jinekolog (uc farkli jinekolog).
Marjo Marjo canım ben 36 yaşında evlendim 38 yaşında çocuk istemeye başladığımda ilk gittiğim doktor muayene etmeden bu yaşta öyle her istediğiniz an çocuğunuz olmaz ki deyip elime tüp bebek broşürü tutuşturup göndermişti beni sokaklarda salya sümük ağlayarak dönmüştüm evime hiç unutamam o günü... Bu sebepten böyle pozitif ve yaşa takılmayan doktor söylemleri duyduğumda çok mutlu oluyorum :dua:

Evet gittim. Iyi ki de gitmisim. Icim rahatlamis olarak ciktim.

Oncelikle Robot'a bir haller olmus, galiba bir ust seviyeye upgrade etmisler ya da baska yazilim yuklemisler. Adama insanlik gelmis. Inanilmaz derecede guler yuzluydu. Bekleme odasindayken kitap okuyordum, geldi kitaplar hakkinda konustuk. Inanilmaz derecede sakin, tatli beni dinledi. Kontrolu cok dikkatlice ve canimi acitmadan yapti. Sasirdim (Sahika sesi ile)...

Simdilik hersey tertemiz gozukuyor. Miyom cok gerilerde ve cok kucukmus. Ne gebe kalmaya ne de hamileligin devamina etki eder dedi. Rahim girisinde polip vardi, onu aldi. Kanamayi ve lekelenmeyi bu yapar dedi. Su anda o yuzden kanamam var, ama gecer yarina. Rahimi kontrol etti. "Yumurtlama donemini geceli bir kac gun olmus, artik bu ay deneseniz bile yumurtlama gecmis," dedi. Ben de "gecen hafta 4-5 gun ust uste denedik," dedim. "O zaman iki haftaya gorecegiz sonuclari," dedi.

Ne kan testi istedi ne baska birsey. "Dusuk icin de bir test yapmaya gerek yok," dedi. "Cunku tek dusukler genelde hatali kromozom birlesmesi yuzundendir. Ama bir daha olursa takip ederiz," dedi.

"Yasim?" dedim. Yasim oldu 38, Ekim'de 39 olacagim. "Yasinda birsey yok," dedi. "Evet, 35'ten sonra dogurganlik duser ama bu ani bir dusus degildir, bir cok kadin bu ve ileri yaslarda rahatlikla hamile kalirlar. Sadece her ay denemek ve saglikli yumurtanin atildigi ayi tutturmak kaliyor geriye," dedi. Bunlari siz de duyun: bearnguin bearnguin Senella Senella @Efembahya L lyly @dicilek

"3-4 ay icinde hamile kalmani bekliyorum, denemeye devam," dedi. Ben de ama gri hosortman, pamuklu don, meme alti kulotlu corap falan diyecektim de vazgectim.

Iste boyle :)
Marjo Marjo çok sevdim doktorunu gerçekten özellikle "35'ten sonra dogurganlik duser ama bu ani bir dusus degildir, bir cok kadin bu ve ileri yaslarda rahatlikla hamile kalirlar. Sadece her ay denemek ve saglikli yumurtanin atildigi ayi tutturmak kaliyor geriye "tespitine bayıldım. İşte dedim duymayı istediğim ve beklediğim söz buydu benim :KK76:
Buarada polipin için ofis histeroskopi olmuşsun çok geçmiş olsun. Şimdi işin daha da kolaylaştı. Polip küçük de olsa spermin yumurta ile birleşmesine set oluşturabilir demişti doktorum.
Hadi bakalım bu ay olmazsa önümüzdeki ay alacağız güzel haberlerini işallah :dua:

Canim tüpü kapalı olan tup bebek dışı gebe kalamaz tıbben.benim son gittiğim d9ktor tek tüple gebe kalırsın dedi.olmaz ise aşılama dene falan dedi
Ewet, tek tüple gebe kalan çok kişi var benim çevremde de, Bir arkadaşım böğürtlen kökünü kaynatıp içiyordu, kapalı tüpleri açtığını söylemişti.

doktorum bugün bile söyledi tek tüple normal yolla kalabilirsin dedi.ama bakalım göreceğiz.benim hsg de iki tüpüm kapalı cıktı.lap.oldum bir tüp açık diğeri kapalı.yeni öğrendim bende.tek tüple devam mi etsem aşılamami denesem bilemedim
Benim de tek tupkapali cikti hsgde. Doktor acik olan taraftan hamile kalabilecrgimi soyledi. Sadece benim yasim ileri oldugundan hemen cocuk istemem nedeni ile ve amh degerlerim dusuk oldugundan dolayi 6 ay sonunda olmazsa tup bebek tedavisini tavsiye etti. Senin yasinda olsam bu kadar kasmazdim kendini. Mutlaka olucak senin gorursun. Hatta az once de baska bi arkadadin haberini aldim. 10 yillik evli. Bir turlu olmuyordu cocuk. Yumurtlama ile ilgili problemi vardi hem de. 83 dogumlu bi kadin. Oglu olmus simdi ;) bosa dememisler erken kalkan yol alir,erken evlenen dol alir diye. Her halikarda bizden daha genc bi anne olucaksin allahin izniyle. Keske ben de oyalanacagima erkenden evlenseydim. Hayat iste... is guc pesinde kosarken kendimizi unuttuk

"Yumurtlama donemini geceli bir kac gun olmus, artik bu ay deneseniz bile yumurtlama gecmis," dedi

Marjo Marjo polip için ayrıca ücret aldı mı? lekenlenmeler oluyor diyordun inşallah o da kalmaz böylece:KK37:

Gunaydin!

Burada ucret sonradan aliniyor. Hastane eve bir ay sonra faturayi yolluyor. Parayi internet bankaciligi ile havale ediyorsun hastaneye. Faturanin yaninda bir de ekstra bir kagit daha geliyor .Sen onunla saglik sigortasina gidiyorsun, sigortanin karsiladigi butun parayi aliyorsun. Genelde cok buyuk kismini karsiliyorlar. Misal 60 euro verdin diyelim, 52-55 Eurosunu geri aliyorsun. Cocuklar bedava, hic ucret odenmiyor.

Dolayisi ile polip icin aldi mi almadi mi bilmiyorum.

Evet yumurtlama gecti. Ama ben hic hamilelik belirtisi hissetmiyorum. Gerci daha erken, yumurta dollendiyse bile yerlesme daha olmamistir bile. Bugun yumurtlamadan sonraki 5.gun. Ama ne bileyim, olmamis gibi geliyor. Vardir bir hikmeti.

merhaba
ben yenı aranıza katıldım
bende bearnguin le aynıyım sanırım ,41 yaşındayım 1 kez tüp bebek denemem oldu ama maalesef negatif sonuçlandı 2cisini denemeye korkuyorum ,tekrar aynı uzuntüyü yaşıycam gibi geliyor bana
ama yaşımda ilerliyor artık ne yapıcagımı şaşırdım ,

Dusuk riski her zaman var ve olacak da. Bu seni denemekten alikoymasin. Ileride keske deneseydim diyecegine, denedim, elimden geleni yaptim ama olmadi dersin.

Benim de tek tupkapali cikti hsgde. Doktor acik olan taraftan hamile kalabilecrgimi soyledi. Sadece benim yasim ileri oldugundan hemen cocuk istemem nedeni ile ve amh degerlerim dusuk oldugundan dolayi 6 ay sonunda olmazsa tup bebek tedavisini tavsiye etti. Senin yasinda olsam bu kadar kasmazdim kendini. Mutlaka olucak senin gorursun. Hatta az once de baska bi arkadadin haberini aldim. 10 yillik evli. Bir turlu olmuyordu cocuk. Yumurtlama ile ilgili problemi vardi hem de. 83 dogumlu bi kadin. Oglu olmus simdi :KK66: bosa dememisler erken kalkan yol alir,erken evlenen dol alir diye. Her halikarda bizden daha genc bi anne olucaksin allahin izniyle. Keske ben de oyalanacagima erkenden evlenseydim. Hayat iste... is guc pesinde kosarken kendimizi unuttuk

Ben kesinlikle 20'li yaslarimda anne olmak istemezdim. 30'lu yaslar cok guzel anne olmak icin. Hatta bence 40'li yaslardaki kadinlar daha bile iyi anne olurlar. Inan insan yas ile cok olgunlasiyor. Iki cocuguna yaklasimin bile farkli oluyor yas ilerledikce. Daha anlayisli, daha kiymet bilir oluyorsun. O yuzden cok sanslisin ki boyle guzel bir yasta anneligi tadacaksin.

BAT'a galiba 9 (en erken) - 11 gun kaldi.

Back