Teşekkür ederim, web sitesini ve yanıtlarını inceledim. Haklısınız galiba. Siz nereden duydunuz kendisini?
Muayenesi ne kadarmis canim? Bilgin var mi?Rica ederim.
Doktorlara soru sorulan bir site vardı, adını unuttum şimdi. Oraya birkaç soru sormuştum kendisi cevapladı hep. Daha sonra başkalarına yazdığı cevaplara baktım. Hakkındaki yorumları okudum. Sosyal medyadan da takip ediyorum. Arada video çekip yayınlıyor. Youtube kanalı da var. Vitaminler konusunda da hep temkinli. O yüzden çok soru sormuşluğum var kendisine. :) Katıldığı konferanslardan yeni araştırma sonuçlarını da paylaşıyor. Amiyane tabirle piyasa hekimi değil yani. O yüzden seviyorum kendisini.
Herkeze selamlar
Epeydir yoktum aranızda tekrar geldim sizlere anlatacaklarım var. Sayfa sahibi olarak sayfa ismine ihanet etmiş oldum aslında tedaviye başlayarak yani doğal yolla denemeyi bırakıp tedavi görmeye başladım gerçi yalnızca klomen içerek tedavideyim demek biraz tuhaf ama neyse...
Tüp bebek tedavisi sıkıntılı bir süreç bu süreçte hiç bir şey dikkatimi dağıtmasın hiç sorgulamayayayım hiç bir şey okumayayım istedim bu yüzden aranızda olamadım. Bilmeyenler için hikayemin üzerinden geçeyim 42 yaşındayım 6 yıllık evliyim 4 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum. 2016 yılında Bahçeci Kliniğinde Cem Çelik önderliğinde paldır küldür 2 görünen sonra 1 e inen yumurtayla 5 gün içinde başlayıp biten bir tedaviden diyemeyeceğim saçmalıktan sonra ancak toparlanıp ikinci tedavime 2018 yılının ağustos ayında Aret Kamar ile başladım. 2,5 cm lik polipim olduğunu öğrendim önce polip alındı sonra eylül de klomen maceram başladı eylül ayında hiç yumurta görünmedi ekim ayının ilk haftasından sonra gitmedim tedaviye yaklaşık bir ay sonra tekrar gittim yine klomen kullandım kasım ayının sonunda 2 olgun görünen yumurta arkadan gelen 4/5 yumurta vardı uzatmayayım bir tane olgun yumurta kalınca ki diğerleri biraz büyüdükten sonra yok oluyor görünmüyor o yumurtanın peşine düştük yumurta 21 mm ye geldi ancak e2 ve progesteron seviyem bir yükseldi bir düştü buarada bu sonuçları öğrenebilmek için bir ayda tam 18 gün boyunca Anadolu Yakasından Avrupa yakasına klinikte bekleme süremle birlikte 7 saat mesai harcayarak damarlarım acıdan ve morluktan kaslarımın içine saklanıncaya kadar durmadan kan verdim buarada bir tüp bebek maaliyetinin 10/2 si kadar da ücret ödedim sadece kan testleri için sonuç ne oldu biliyormusunuz önce bu yumurtanın büyümesi durdu sonra küçülmeye başladı sonra tekrar büyüdü ve dün öğrendim ki bu yumurta yok olmuş onca mesai onca can acısı ve can sıkıntısı yanıma kar kaldı. Şimdi görünen bir yumurta daha var 10mm büyüklüğünde ve aynı mesaiyi bu yumurta için harcamaya ne gücüm kaldı ne de isteğim. Diyeceğim o ki ben yine doğal yollardan denemeye karar verdim ve artık şuna inandım ki her birimiz birer mucizeyiz en az 40 sebep bir araya gelmiş ve bizler de birer mucize olarak dünyaya gelmişiz. Pazartesi günü DHEAS tahlili yaptıracağım ve vücudumun bu vitaminin desteğine ihtiyacı olup olmadığını öğreneceğim. L-arginin Selenyum testi yaptırılıyor mu bilmiyorum ama yaptırılıyorsa onları da yaptırıp güzel bir vitamin takviyesine başlayayım diyorum. Bunun için de sayfamızın ecza bilgisi tavan arkadaşlarımpanic_attack ve @Marjo sizlerin yardımına ihtiyacım var. Sonuçlarım çıktığında bu vitaminler eksikse ve yerine konması gerekiyorsa (DHEAS hormon eksikliği kısırlığa sebep oluyormuş) bana işe yarayacak güzel bir vitamin tavsiye ederseniz çok mutlu olurum. Buarada pıhtılaşma problemimden dolayı kan sulandırıcı içiyorum. Herşeyi içinde barındıran tek bir vitamin olursa enfes olur. Buarada prowomen kullandım bitti tekrar almadım. Artık sayfamızda olacağım. Hepinizi öpüyorum herkeze bebeğine gidecek yolda iyi şanslar ve başarılar diliyorum
Muayenesi ne kadarmis canim? Bilgin var mi?
Evet, TED Ankara Koleji mezunu ve Hacettepe Üniversitesi mezunu sıradan birisi olmasını beklemezdim zaten. Bu ay geçsin hamile kalmazsam gelecek aya düşünüyorum gitmeyi. Ankara'da profesörler genelde 600 ve üzeri alıyor muayeneye. Farklı olacağını zannetmiyorum. Hayırlısı.Rica ederim.
Doktorlara soru sorulan bir site vardı, adını unuttum şimdi. Oraya birkaç soru sormuştum kendisi cevapladı hep. Daha sonra başkalarına yazdığı cevaplara baktım. Hakkındaki yorumları okudum. Sosyal medyadan da takip ediyorum. Arada video çekip yayınlıyor. Youtube kanalı da var. Vitaminler konusunda da hep temkinli. O yüzden çok soru sormuşluğum var kendisine. :) Katıldığı konferanslardan yeni araştırma sonuçlarını da paylaşıyor. Amiyane tabirle piyasa hekimi değil yani. O yüzden seviyorum kendisini.
Bahçeci Kliniğinden çok doktorla alakalı sıkıntım oldu aslında yoksa en iyi laboratuvara sahip hatta Bahçecinin Fulya şubesi ile ilgili çok çok olumlu yorumlar var hatta 40 yaşından sonra hamile kalmaya çalışanlar topiğinde 47 yaşında bir arkadaş hamile kaldı Bahçeci Fulya da ben 2016 yılında yani 40 yaşında iken Cem Çelik'e gittiğimde tedavimi lütfen kabul etti yaşımı yüksek rezervimi kötü bulduğu için. İki aynı kliniğin iki ayrı şubesi ve çelişkileerrr...Sayfamızdaki arkadaşımız @Senella da Cem Çelik zedelerden biri maalesef..Neyse geçti gitti şükür.Yaşadığın süreci okurken ben yoruldum sanki. Bu Bahçeci ya çok övülüyor ya gömülüyor anladığım kadarıyla. Sanırım önemli olan orada da iyi bir doktorla yola çıkmak. Bahçeci'de tedaviye başlayan arkadaşım ilgiden şimdilik memnun. Embriyoları 5. Günde transfer edeceklerini söylemişler. Bakalım sonuç nasıl olacak.
Bu arada haplı ve iğneli tedavi de aşılama da doğal yolla gebelik olarak adlandırılıyor sıkıntı yok. :)
Tahlillerini yaptırman mümkünse yaptır. Yapmazlarsa da takviye seçeneklerimiz her zaman hazır. :)
Herkeze selamlar
Epeydir yoktum aranızda tekrar geldim sizlere anlatacaklarım var. Sayfa sahibi olarak sayfa ismine ihanet etmiş oldum aslında tedaviye başlayarak yani doğal yolla denemeyi bırakıp tedavi görmeye başladım gerçi yalnızca klomen içerek tedavideyim demek biraz tuhaf ama neyse...
Tüp bebek tedavisi sıkıntılı bir süreç bu süreçte hiç bir şey dikkatimi dağıtmasın hiç sorgulamayayayım hiç bir şey okumayayım istedim bu yüzden aranızda olamadım. Bilmeyenler için hikayemin üzerinden geçeyim 42 yaşındayım 6 yıllık evliyim 4 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum. 2016 yılında Bahçeci Kliniğinde Cem Çelik önderliğinde paldır küldür 2 görünen sonra 1 e inen yumurtayla 5 gün içinde başlayıp biten bir tedaviden diyemeyeceğim saçmalıktan sonra ancak toparlanıp ikinci tedavime 2018 yılının ağustos ayında Aret Kamar ile başladım. 2,5 cm lik polipim olduğunu öğrendim önce polip alındı sonra eylül de klomen maceram başladı eylül ayında hiç yumurta görünmedi ekim ayının ilk haftasından sonra gitmedim tedaviye yaklaşık bir ay sonra tekrar gittim yine klomen kullandım kasım ayının sonunda 2 olgun görünen yumurta arkadan gelen 4/5 yumurta vardı uzatmayayım bir tane olgun yumurta kalınca ki diğerleri biraz büyüdükten sonra yok oluyor görünmüyor o yumurtanın peşine düştük yumurta 21 mm ye geldi ancak e2 ve progesteron seviyem bir yükseldi bir düştü buarada bu sonuçları öğrenebilmek için bir ayda tam 18 gün boyunca Anadolu Yakasından Avrupa yakasına klinikte bekleme süremle birlikte 7 saat mesai harcayarak damarlarım acıdan ve morluktan kaslarımın içine saklanıncaya kadar durmadan kan verdim buarada bir tüp bebek maaliyetinin 10/2 si kadar da ücret ödedim sadece kan testleri için sonuç ne oldu biliyormusunuz önce bu yumurtanın büyümesi durdu sonra küçülmeye başladı sonra tekrar büyüdü ve dün öğrendim ki bu yumurta yok olmuş onca mesai onca can acısı ve can sıkıntısı yanıma kar kaldı. Şimdi görünen bir yumurta daha var 10mm büyüklüğünde ve aynı mesaiyi bu yumurta için harcamaya ne gücüm kaldı ne de isteğim. Diyeceğim o ki ben yine doğal yollardan denemeye karar verdim ve artık şuna inandım ki her birimiz birer mucizeyiz en az 40 sebep bir araya gelmiş ve bizler de birer mucize olarak dünyaya gelmişiz. Pazartesi günü DHEAS tahlili yaptıracağım ve vücudumun bu vitaminin desteğine ihtiyacı olup olmadığını öğreneceğim. L-arginin Selenyum testi yaptırılıyor mu bilmiyorum ama yaptırılıyorsa onları da yaptırıp güzel bir vitamin takviyesine başlayayım diyorum. Bunun için de sayfamızın ecza bilgisi tavan arkadaşlarımpanic_attack ve @Marjo sizlerin yardımına ihtiyacım var. Sonuçlarım çıktığında bu vitaminler eksikse ve yerine konması gerekiyorsa (DHEAS hormon eksikliği kısırlığa sebep oluyormuş) bana işe yarayacak güzel bir vitamin tavsiye ederseniz çok mutlu olurum. Buarada pıhtılaşma problemimden dolayı kan sulandırıcı içiyorum. Herşeyi içinde barındıran tek bir vitamin olursa enfes olur. Buarada prowomen kullandım bitti tekrar almadım. Artık sayfamızda olacağım. Hepinizi öpüyorum herkeze bebeğine gidecek yolda iyi şanslar ve başarılar diliyorum
Bu bilgiler çok kıymetli benim için çok teşekkür ederimDHEA (dehydroepiandrosterone) aslında bir hormon. 35 yaş üzeri kadın erkek herkeste azalmaya başlayan bir hormon. Kadınlarda östrojenin oluşmasını sağlıyor erkeklerde ise testosteron. Kadınlarda aylık olarak gelişen folikül sayısını arttırmak için kullanılıyor. Ubiquinol ise folikül içerisinde gelişen yumurtanın kalitesini arttırmak için kullanılıyor. Doktorlar genelde DHEA 75 veriyorlar ama bu bazen çok fazla gelebiliyor test yaptırmak en doğrusu. DHES fazlası da doğruganlığı azaltan bir faktör, kaslanma, seste kalınlaşma, kıllanma yapabilir.
***L-arginin konusunda dün de yazmıştım. Fazlası yumurta kalitesini düşürüyor, vücudunuzda miktarı düşükse ancak o zaman kullanın. Bilimsel çalışmalar da var bu konuda.
Timur Gürganı araştır istersen. Tüp bebek uzmanı ama hep en son çare derEvet yaptırdım genel olarak. AMH düşük çıktı ama ben yumurta varsa bu iş olur mantığıyla bakıyorum. 1 yumurta ve 1 sperme bakıyor iş. Gerisi normal.
Bu arada ben Ankara'dayım bildiğiniz ve hemen tüp bebek diye haykırmayacak doktor tanıdığınız varsa düşürüm görüşmeyi.
Buralardayim canim... adetimi bekliyorum o diz agrisi bende de oluyor d vit eksikliginden olurmus damla kullaniyorum hala gecmedi ama...
Ben de seni ozledim sende gorunmedin
Dun yazacaktim burda ayni seyi etiketleyip kalp kalbe karsiymis :)
Yani olabilir bir de hareketsizlik sabahtan aksama kadar oturarak calismak... kolesterol ve karaciger yaglanmasi da agrilara etken... ben bundan sonra mayoneze dikkat edecem.. cok severim yerdim de...ama iste kolesterol ve karaciger yaglanmasina sebepmis.Bende de genç kızlık dönemimde çok dizim ağrırdı. Demekki d vitaminim benim hep düşükmüş.
Hadi hayırlısı canımAynen o civarlarda 9u gelmezse 10u test yapiyim diyorum...
Olurr bekleyelimm canim:)
Yazacaktim sonra uykum geldi yattim uyudum.. dun de iste yoruldum..
Belirti bol bende dun de alt karin tarafinda kasiklarin tam ortasina bir sanci girdi.. hoplatti valla bel sirt agrilarim var var da var:))
Pazartesi için randevu aldım.Kulağımdaki kronik sorundan dolayı ara ara yaşadığım bir durum.Teşekkür ederim.İddialı konuşmak istemem fakat probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim. Kulak sorunları genelde immun sistem çöktüğünde oluşur. Bactobliss adında bir probiyotik var bir onu deneyin. Bunun yanı sıra propolis de deneyebilirsiniz bence. Kulak için kullanıldığını okudum bir makalede. Tabi arı ürünlerine karşı hassasiyet yoksa.
Mide bulantısı helikobakter pilori kaynaklı olabilir, karında şişme de yapar ve reflü yapar.
Kulak iltihabı 2 hafta içerisinde geçmezse tedavisi şarttır aksi takdirde sağırlığa kadar gidecek sıkıntılar doğurabilir. Daha fazlasını da yapabilir onlara değinmiyorum.
Ben de mantar oldum galiba.
Hayatımda ilk defa genital bölgem kaşınıyo ama nasıl tatlı kaşınıyo. İlişki sonrası da yanma oldu. Korkarım bu mantara işaret ve hsg sonrası verilen antibiyotiğin prospektüsünde kullanım sonrası mantar oluşumuna sebep olabileceği yazıyordu. Hatta birçok kişi güçlü antibiyotikler sonrasında genital bölgede mantar oluştuğunu yazmış. Doğal florayı bozdu, iyi bakteriler kötülere yenildi yani offf..
İki gecedir hindistan cevizi yağı sürüp yatıyorum. Birazdan da sirkeli suyla duş alıcam. Sonra da kantoron yağı sürücem. Bunlarla geçmezse doktorumdan bi krem isterim artık.Lokman Hekim loading...
Ev yapımı yoğurt iyi gelir.Ben de mantar oldum galiba.
Hayatımda ilk defa genital bölgem kaşınıyo ama nasıl tatlı kaşınıyo. İlişki sonrası da yanma oldu. Korkarım bu mantara işaret ve hsg sonrası verilen antibiyotiğin prospektüsünde kullanım sonrası mantar oluşumuna sebep olabileceği yazıyordu. Hatta birçok kişi güçlü antibiyotikler sonrasında genital bölgede mantar oluştuğunu yazmış. Doğal florayı bozdu, iyi bakteriler kötülere yenildi yani offf..
İki gecedir hindistan cevizi yağı sürüp yatıyorum. Birazdan da sirkeli suyla duş alıcam. Sonra da kantoron yağı sürücem. Bunlarla geçmezse doktorumdan bi krem isterim artık.Lokman Hekim loading...
Hayirli olsun gozun aydin.. super haber... baska cocuk varmiydi? Ilk mi?Akrabamız 15 yıl olsun diye uğraştı. Tüp bebek tutmadı ikinci kez tüp bebek olacaktı ki o ay hamile olduğunu öğrendi. Şimdi kızı bir yaşında.
Ben de 38 yaşındayım üç yıldır korunmuyordum. Bir kere hsg bir de polip aldırma dışında tedavim yok. Bu ay çift çizgiyi gördüm şükür.
Demem o ki her şeyin bir vakti var. Vakti gelince oluyor. Ümidinizi kaybetmeyin. Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah