İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Dr derken bence doktorasını yaptığı için Dr. , tıbbi anlamda algıladım ben, yanılmış da olabilir tabi.

38 yaşındayım daha önceden bebek denemedim. Bu yıl denemeye başladım ama kaç aydır bilemiyorum. En az 6 ayı var diyebilirim. Doktor ünvanım tıp alanında değil. ..

Vayy be nasıl bir topikteyim. Bilgi yaristiriliyor ki en karlı kim çıkar tabi ki ben :) tamam tamam sizde :)

Yeni arkadaşımız hos gelmiş, yeter ki bilgiyle gel bize. Öyle kuru kuru yazmak yok burda. Bilene biraz yukleniriz daha fazla biseyler aktarsın diye :)

Bu konuda panic_attack i en çok ben yormusumdur. Şunu arastirirmisin diye. Çünkü ben yoğun bir işte çalışıyorum fırsatım olmuyor. Sağolsun kırmıyor makale okuyup tüm teferrautlarina kadar belirtiyor.

Diğer arkadaslarimiz da çok bilgili takviyeler konusunda. Ve birçoğumuzun olası bir kötü gebelik öyküsü var. panic_attack yoktu o da geçen ay yaşadı

Ve bu kötü deneyimler sonucu sebepleri ve hangi testler yapılacağı konusunda fikir alışverişi yaptık aramızda. Doktorlar maalesef ki (turkiyeden bahsediyorum) senin düşük yasamanı çok aldırış etmiyor. Ben 3 kere kimyasal gebelik yaşadım. Biri de git pıhtılaşma testi yaptir, genetik testi yaptir demedi. Buradan öğrendim. Kendi kendime gittim yaptırdım. Ve pıhtılaşma sorunum olduğu cıktı. Testimi tüp bebek merkezine bile goturdum yüzüne bakmadı, Onc e yumurta oluşturalım para alalım diye baktılar. Ya belki benim pıhtılaşma sorunum çözülse tüp bebeğe gerek kalmıycak ama onu çözmek işlerine mi gelmiyor artık. Yani ülkemizde her istediğin tahlili yaptırmak kolay değil. Hele dhea sanmıyorum ki yaptıralım.

Ben her 6 ay da bir aile hekimine tahlil yaptırıp tüm değerlerime bak derdim. Ve bugüne kadar benim Tsh değerime bakmamış. Tsh sorunu olduğunu kadın dogumcudan öğrendim. Sonra ilaç yazdırmaya gittiğimde senin hasimoton mu var dedi. Ee bee kadın ben senin hastan değilmiyim senelerdir beni nasıl muayene ettin. O kadar şikayet bile anlatmıştım. Ben türkiyede paran varsa iyi sağlıktan yararlanacağını düşünüyorum. Yoksa ömür boyu sürünürsün. O yüzden burda hergün 100lerce başlık açılıyor. Insanlar çaresiz. Hadi bizler biraz maddi gücümüzle ulaşabiliriz daha iyi tedaviye ki o bile zorluyor. Şu vitamin olayı bile ev kirası kadar. Daha düşük gelirli insanlar napsın.

Ve tedavi süreçlerinde doktorlar istiyor ki hiç bişey sorulmasın. Yumurtamın boyutu kaç sormasan söylemez. Rahim kalınlığı ne söylemez.

Ben yeterli bilgi alamadığım için burdayım. Benim gibi aynı sorunları olanlar var ne yol izlemiş bunlar önemli. Haa her duyduğumu yapmam aklıma mantığıma bana uygunsa araştırır uygularım.

Artık geldiğine göre ne yaptin neler kullandın aktarma zamanı :)

38 yaşındayım daha önceden bebek denemedim. Bu yıl denemeye başladım ama kaç aydır bilemiyorum. En az 6 ayı var diyebilirim. Doktor ünvanım tıp alanında değil. ..

Benim de 38 olmama çok az kaldı. Dün rüyamda "40 yaşında anne oldum" diye anlatıyordum bi arkadaşıma. :/

Bu ay aşılama deneyeceğiz.

Siz tahlillerinizi yaptırdınız mı peki?

Benim de 38 olmama çok az kaldı. Dün rüyamda "40 yaşında anne oldum" diye anlatıyordum bi arkadaşıma. :/

Bu ay aşılama deneyeceğiz.

Siz tahlillerinizi yaptırdınız mı peki?
Evet yaptırdım genel olarak. AMH düşük çıktı ama ben yumurta varsa bu iş olur mantığıyla bakıyorum. 1 yumurta ve 1 sperme bakıyor iş. Gerisi normal.

Bu arada ben Ankara'dayım bildiğiniz ve hemen tüp bebek diye haykırmayacak doktor tanıdığınız varsa düşürüm görüşmeyi.

Buraya sık yazanlar hakkında genel anlamda 'kimdir, nedir, kimlerdendir' tarzı bilgi sahibiyiz
Tanıyoruz yani birbirimizi, en azından ben öyle hissediyorum
Sizinle de tanıştığımıza memnun oldum

Kulak enfeksiyonu ve buna bağlı baş dönmesi, mide bulantısı, mide şişkinliği, çay bile çok sevmeme rağmen fazla geliyor, reflü gibi boğazıma geliyor arada, uykuya eğilim hatta konuşurken bile sanki kulaklıkla birşey dinliyor da söylediği kelimeleri tam çıkaramıyor gibi bir sarhoşluk durumu, bi tuhaflık var
Kbb'ye gitsem hemen antibiyotik başlayacak, belki atlatırım gitmeden, nefret ediyorum ilaç kullanmaktan
Hamilelik şüphesinde mide bulantısı gözüme ne kadar da hoş geliyordu
Şimdi ise dayanılmaz gibi, demek boşuna demiyorlar, herşey beyinde bitiyor diye:)
Not:Kronik orta kulak iltihabı ve zarda çöküntü, buna bağlı tek kulakta orta düzeyde işitme kaybım var.
Bi de böyle akut enfeksiyonda uğultu ve işitme kaybı artınca tam sarhoş oluyorum, sürekli bir baş dönmesi oluyor:)
Ama korkmuyorum, neden; çünkü benim ağrı ve hastalık hissine dayanma eşiğim yüksektir

Korkmuyorum deyince; cesaret öykülerim çoktur
Boş kese olan gebeliğimde kaç doktora gittim, hepsi hemen kürtaj dedi.
Hatta bir tane sevgili doktor; "Bir gece aniden öyle şiddetli kanaman başlayabilir ki seni battaniyeye sarıp acile zor yetiştirirler." dedi.
İçimden dedim, bu kadar erken dönem düşükte insan ölseydi (risk her zaman vardır da takip önemli) eski zamanda ne yapıyorlardı.
Vücudumuz işe yaramayan, artık canlılığı kalmamış her şeyi dışarıya atmak ister ve bunu çoğu zaman da başarır.
Neden kendiliğinden düşük olmasın..
Tanıdık bir jinekolog vardı.
Sonunda ona dedim ki hiç uğraşmayın kendi düşecek:)
Arada gidip, düştü galiba dşyordum, doktor ultrasonla bakıyor, hayır hala burda, gel inat etme, yaptır şu kürtajı, 5 dk.lık iş diyor:)
Yok diyorum, sonunda düştü ve doktor da ; seni tebrik ederim çok cesur davrandın ve başardın dedi
Ne aşırı ağrım ne de kanamam oldu, leke gibiydi hep,düştükten sonra regl şeklinde bir kanama oldu ve bitti kendiliğinden.

Katılıyorum panic_attack
Küçük oğlum graves hipertiroid tedavisi gördüğünden, ayrıca tiroid sorunları hakkında araştırma yapıyorum ben de ve cidden artık kendimiz tahlil yaptırıp, sonuca göre ilaç ayarlaması yapacak düzeydeyiz
Yani bu şu demek; ani değişen bir sorun olmadığı sürece, konik olarak takibi yapılan durumlarda, hasta ve yakınları da oldukça eğitimli olabiliyor ki zaten hastanelerde verilen eğitimlerle de bu durum sağlanmaya çalışılıyor.
Bilinçli hasta ve hasta yakını birçok doktorun hayali iken nedense ülkemizde, bilinçli hasta görmek bazı doktorların sinirini bozabiliyor
Bu iş bu kadar kolay değil gibisinden kapris yapmaya başlıyorlar, çok ilginç

Kaçamadımm vajinal bakti yahu panic_attack korkulu rüyam hsg verdi bide.
Bisey daha sorucam adet donemine yakin yada o dönemde diz ağrisi neden olur ama öyle boyle deil cok agri?.

Vaay ısrarcı ve garantici bir doktor demek ki. :)
Hsg benim de korkulu rüyamdı. Daha doğrusu narkoz.

Adet dönemine yakın başlayan diz ağrısı, adet döneminde yağmur yağacağına delalettir. Başka bi fikrim yok valla. Şaka şaka.. Üşüttün mü acep?

Hahahhah doktor cok israr etti kiramadim
Narkozlu olmayacak benim
Ya adet doneminde yada yakinken agrimasi magnezyum eksikliginden kaynakli olabilir diye okudumda acaba bilgin varmi bu konuda diye sordumdu

Ankara'da apar topar tüp bebeğe yönlendirmediğini ve gebeliğin gerçekleşmeme sebebini net bi şekilde bulana kadar çabaladığını duyduğum bi doktor var. Ankara'da olsam ben de ona giderdim. Prof. Dr. Kutay Biberoğlu. Telefonu: 03124277181

Sevgili panic_attack , hasta şikayetinden çıkardığınız sonuç/ teşhis bu mu
Daha iyi bir anamnez (hasta öyküsü) almanızı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…