İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Hayirli olsun gozun aydin.. super haber... baska cocuk varmiydi? Ilk mi?
Neler yedin ictin ? Takviye kullandin mi?
Ovu takip ettin mi? Gebelik testini ne zaman yaptin?
Bunlari paylasir misin?
Teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
8 yaşında bir kızım var. Bu ikinci gebelik yani. Sat 28 kasım test yaptığımda 4 günlük gecikme vardı. İki kez klomen ve çatlatma iğnesi yapıldı ama onlarda tutmadı. Birkaç aydır sadece folikasit ve coraspin kullanıyordum. Coraspin bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş. Doktor vermişti tabii. Başka bahsedebileceğim bir şey yapmadım açıkçası. Yalnız o ay incir ve havuç kürüne niyetlenip bir defa yaptım içemeyeceğimi anlayınca devam etmedim. Günlük birkaç tane incir yedim. O mu işe yaradı bilmiyorum

Teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
8 yaşında bir kızım var. Bu ikinci gebelik yani. Sat 28 kasım test yaptığımda 4 günlük gecikme vardı. İki kez klomen ve çatlatma iğnesi yapıldı ama onlarda tutmadı. Birkaç aydır sadece folikasit ve coraspin kullanıyordum. Coraspin bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş. Doktor vermişti tabii. Başka bahsedebileceğim bir şey yapmadım açıkçası. Yalnız o ay incir ve havuç kürüne niyetlenip bir defa yaptım içemeyeceğimi anlayınca devam etmedim. Günlük birkaç tane incir yedim. O mu işe yaradı bilmiyorum
Aminn insallah bize de nasip olur... Allah bagislasin..
Benim de 9.5 yasinda kizim:)
Insallah hayirlisiyla saglikla kucagina alirsin.. hic kaybin oldu mu?

Ben de mantar oldum galiba. :KK57:

Hayatımda ilk defa genital bölgem kaşınıyo ama nasıl tatlı kaşınıyo. İlişki sonrası da yanma oldu. Korkarım bu mantara işaret ve hsg sonrası verilen antibiyotiğin prospektüsünde kullanım sonrası mantar oluşumuna sebep olabileceği yazıyordu. Hatta birçok kişi güçlü antibiyotikler sonrasında genital bölgede mantar oluştuğunu yazmış. Doğal florayı bozdu, iyi bakteriler kötülere yenildi yani offf..

İki gecedir hindistan cevizi yağı sürüp yatıyorum. Birazdan da sirkeli suyla duş alıcam. Sonra da kantoron yağı sürücem. Bunlarla geçmezse doktorumdan bi krem isterim artık. :bicak: Lokman Hekim loading...
Bende bu hafta hsg cekinecegim ya antibiyotik verdi doktor.sana hangisini verdiki.bende acaba hsgden sonra hem antibiyotigi kullansam hemdr fitil vardi evde onumu kullansam.off mantar olmamaliyim bide :KK12:

Ev yapımı yoğurt iyi gelir.
Sirkenin de organik olması gerekir içerisinde koruyucu olan sirke tam işe yaramaz. İşin aslı içerisindeki acetic acidi yaratan bakterilerin mantara karşı koyması çünkü.

Yoğurdu ise bir tampona batırıp vajinaya 2-3 saatliğine yerleştirip arada değiştirmek. 2-3 saatten fazla bekletmeyin... Yoğurt olarak evde yapılmış en fazla 3 günlük yoğurt olmalı ya da marketten Atatürk Orman Çiftliği köy yoğurdu cam kasede satılan. Bu yoğrutların içerisinde aktif bakteriler bulunuyor. Diğerleri işe yaramaz.
https://www.health.com/yeast-infection/yogurt-yeast-infection

Akrabamız 15 yıl olsun diye uğraştı. Tüp bebek tutmadı ikinci kez tüp bebek olacaktı ki o ay hamile olduğunu öğrendi. Şimdi kızı bir yaşında.
Ben de 38 yaşındayım üç yıldır korunmuyordum. Bir kere hsg bir de polip aldırma dışında tedavim yok. Bu ay çift çizgiyi gördüm şükür.
Demem o ki her şeyin bir vakti var. Vakti gelince oluyor. Ümidinizi kaybetmeyin. Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize. Şanslı güzel bir bebek olması ümidiyle. :anneadayı:

Geçmiş olsun canım. Bana da antibiyotik yazdılar. Ama ben akılsız kafam antibiyotiği almayı unuttum. Sonra da unutunca kullanmadim da.
Bende ilişki sırasında bir sorun yok. Birde filmden sonra akıntılar var demistin. Bende sadece aynı gün verdikleri sıvı geldi sarı renkte.

Benim 3-4 gün sürmüştü. Hem kan hem mavimsi yeşil bi ilaç karışımı. Ağrısız olan hsg cihazı da vardı kendi kliniğinde ama onda çekmek istemedi filmi. "Eski tarzdakinde çekelim, bi şey çıkacağını sanmıyorum. Benim amacım sağlam bi temizlik yapıp gebeliği kolaylaştırmak" demişti. Yeni nesil olanda farklı bi ilaç mı kullanılıyo acaba? Hiç kurcalamadım ben o mevzuyu. Bildiğin mavi-yeşil akıntım vardı benim. :/ Rahim bölgemde, yani göbek deliğimin alt kısımlarıda hassasiyet oldu iki gün. Kedilerim ben uzanırken karnıma oturduğunda sızlıyodu, zıplıyodum.

Bende bu hafta hsg cekinecegim ya antibiyotik verdi doktor.sana hangisini verdiki.bende acaba hsgden sonra hem antibiyotigi kullansam hemdr fitil vardi evde onumu kullansam.off mantar olmamaliyim bide :KK12:

Tetradox. Hayatım boyunca kullandığım ikinci antibiyotik oldu kendisi. İlkini tee ilkokuldayken diş için kullanmıştım. Nefret ediyorum ben antibiyotiklerden. Bütün sistemim bozuluyo sanki. Ağzımın tadı bile değişiyo.
Hatta bu Tetradox cins bi antibiyotik. Dolu miğdenin üstüne bol suyla içip yarım saat dik durman, uzanmaman eğilmemen gerekiyo. Yoksa mideyi, yemek borusunu eline alıyosun. Sırf bu yüzden kutunun üzerine yatak çizip onun üzerine de kırmızı çarpı işareti koymuşlar. :)) Günde iki defa mideyi doldurmam lazım derken bi haftada iki kilo almıştım. Şimdi geri verdim. :)

Sirkenin de organik olması gerekir içerisinde koruyucu olan sirke tam işe yaramaz. İşin aslı içerisindeki acetic acidi yaratan bakterilerin mantara karşı koyması çünkü.

Yoğurdu ise bir tampona batırıp vajinaya 2-3 saatliğine yerleştirip arada değiştirmek. 2-3 saatten fazla bekletmeyin... Yoğurt olarak evde yapılmış en fazla 3 günlük yoğurt olmalı ya da marketten Atatürk Orman Çiftliği köy yoğurdu cam kasede satılan. Bu yoğrutların içerisinde aktif bakteriler bulunuyor. Diğerleri işe yaramaz.
https://www.health.com/yeast-infection/yogurt-yeast-infection

Sirke organik. Yoğurdu da hep kendim yapıyorum. Şu an mayalanıyor hatta. Hem yer hem sürerim. :) Kaşıntı azaldı bu arada. :KK49:

Tetradox. Hayatım boyunca kullandığım ikinci antibiyotik oldu kendisi. İlkini tee ilkokuldayken diş için kullanmıştım. Nefret ediyorum ben antibiyotiklerden. Bütün sistemim bozuluyo sanki. Ağzımın tadı bile değişiyo.
Hatta bu Tetradox cins bi antibiyotik. Dolu miğdenin üstüne bol suyla içip yarım saat dik durman, uzanmaman eğilmemen gerekiyo. Yoksa mideyi, yemek borusunu eline alıyosun. Sırf bu yüzden kutunun üzerine yatak çizip onun üzerine de kırmızı çarpı işareti koymuşlar. :)) Günde iki defa mideyi doldurmam lazım derken bi haftada iki kilo almıştım. Şimdi geri verdim. :)
Banada monodoks verdi.ondada ayni sey yaziyo ictikten sonra yatmayin dik oturun falan diye.bende nefret ederim antibiyotiklerden.butun yan etkilerini yasarim cünkü kesin.mecbur icicez galiba.ama yinede fitilde kullanayim ben en iyisi.

Benim 3-4 gün sürmüştü. Hem kan hem mavimsi yeşil bi ilaç karışımı. Ağrısız olan hsg cihazı da vardı kendi kliniğinde ama onda çekmek istemedi filmi. "Eski tarzdakinde çekelim, bi şey çıkacağını sanmıyorum. Benim amacım sağlam bi temizlik yapıp gebeliği kolaylaştırmak" demişti. Yeni nesil olanda farklı bi ilaç mı kullanılıyo acaba? Hiç kurcalamadım ben o mevzuyu. Bildiğin mavi-yeşil akıntım vardı benim. :/ Rahim bölgemde, yani göbek deliğimin alt kısımlarıda hassasiyet oldu iki gün. Kedilerim ben uzanırken karnıma oturduğunda sızlıyodu, zıplıyodum.
Bunu ne zaman yaptırdınız? Çok ilginç bir yöntemmiş. Tüpleri temizlendikten hemen bir ay sonra hamile kalan arkadaşım var. 1 yıl deneyip yapamamışlardı.

Banada monodoks verdi.ondada ayni sey yaziyo ictikten sonra yatmayin dik oturun falan diye.bende nefret ederim antibiyotiklerden.butun yan etkilerini yasarim cünkü kesin.mecbur icicez galiba.ama yinede fitilde kullanayim ben en iyisi.

Hmm.. Tetradox midene dokunursa monodox veririz ama lütfen tetradox kullan demişti benim doktor. Bu tip antibiyotikler gebeliğe yardımcı oluyo o yüzden 1 hafta sabret demişti. Böyle böyle kandırıyo galiba beni :KK70: Aşılamada da kan sulandırıcı için gaz verecek. Sırada o var.

Bunu ne zaman yaptırdınız? Çok ilginç bir yöntemmiş. Tüpleri temizlendikten hemen bir ay sonra hamile kalan arkadaşım var. 1 yıl deneyip yapamamışlardı.

13 gün önce yapıldı. Herhangi bi sapma olmazsa 5 gün sonra regl olmam lazım. Hsg'den sonra korunmamızı istedi. Regl olunca da aşılama işlemi için iğnelere başlayacağız.

Ben geçen yıl ocak ayında çektirmiştim ama mantar sorunu yaşamadım. Doktor dda hiç öyle bir şeyden bahsetmedi. Bünyeye göre değişiyordur muhtemelen.
Bu arada hsg hem tanı hem tedavi amaçlı yapılıyor. Doktorum hsg sonrası 3 ay hamile kalma olasılığın çok yüksek hiçbir şey yapmadan denwyip bekleyelim demişti. Bende tutmadı ama hsg sonrası doğal yolla hamile kalan çok duydum

Ben geçen yıl ocak ayında çektirmiştim ama mantar sorunu yaşamadım. Doktor dda hiç öyle bir şeyden bahsetmedi. Bünyeye göre değişiyordur muhtemelen.
Bu arada hsg hem tanı hem tedavi amaçlı yapılıyor. Doktorum hsg sonrası 3 ay hamile kalma olasılığın çok yüksek hiçbir şey yapmadan denwyip bekleyelim demişti. Bende tutmadı ama hsg sonrası doğal yolla hamile kalan çok duydum

Hsg'den dolayı değil de hsg sonrası verilen antibiyotikten dolayı oluyomuş. İyi bakteriler de etkisiz kaldığı için mantar oluşumu kolaylaşıyomuş. Benim bünye antibiyotiğe alışık değil onun etkisiyle de birleşmiş olabilir. Daha önce hiç başıma gelmedi çünkü.
Hsg sonrası ilk ayda ve 4. Ayda hamile kalan 35'lik iki arkadaşım var ama bakalım bende nolacak. Benim doktora kalırsa ikiz doğuracam. :işsiz:

Hsg'den dolayı değil de hsg sonrası verilen antibiyotikten dolayı oluyomuş. İyi bakteriler de etkisiz kaldığı için mantar oluşumu kolaylaşıyomuş. Benim bünye antibiyotiğe alışık değil onun etkisiyle de birleşmiş olabilir. Daha önce hiç başıma gelmedi çünkü.
Hsg sonrası ilk ayda ve 4. Ayda hamile kalan 35'lik iki arkadaşım var ama bakalım bende nolacak. Benim doktora kalırsa ikiz doğuracam. :işsiz:
Hayırlısı olsun inşallah Allah gönlünüze göre versin

Eski tip cihazlarda rahimi çekiştiriyorlarmış filme çekilmesi için o yüzden ağrı oluyormuş. Yeni tip cihazda sen sabit kaliyorsun cihaz ileri geri ve sağa sola dairesel haraketler çiziyor filmi o sırada çekiyor. Tabi içine verdiğin ilacı ilk baştan veriyor ekrandan izliyor yayılmasını. Bende sarımtırak bir sıvı geldi zaten kalkarkalkmaz akıyor. O gün o ilacın etkisiyle midem bir tuhaf oldu ve gaz sancısı oldu. Biraz dinlenip işe gittim. Bir sorun olmadi ki antibiyotiği bile unuttum. Inşallah olmamıştır tabi kullanmayı unuttum. Bana da monodox verdi.

Opu sonrası da monodox vermisti

Tetradox gıcıktır hatta bütün antibiyotikler gıcıktır bence de:)
Ben de yarın için randevu aldım, kulağım doktorsuz geçmeyecek gibi, içindeki enfeksiyonu dışardan hissediyor gibiyim, ağırlaştı resmen sol tarafım:110:

X