- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
Hahahhah doktor cok israr etti kiramadim
Narkozlu olmayacak benim
Ya adet doneminde yada yakinken agrimasi magnezyum eksikliginden kaynakli olabilir diye okudumda acaba bilgin varmi bu konuda diye sordumdu
İyi mi baban?Hmm.. Olabilir. Kendi başıma ya da bi yakınımın başına gelmediği için konu hakkında araştırmam yok. :)
Mesela son beş gündür yeni uzmanlığım hala hastanede yatmakta olan babamdan dolayı pnömoni, yani zatürre. Ciğerlerinize iyi bakın. Bi virüs ya da bakteri sırf sigara kullandığınız için hayatınızı tehlikeye sokabilir.
Sevgili panic_attack , hasta şikayetinden çıkardığınız sonuç/ teşhis bu mu
Daha iyi bir anamnez (hasta öyküsü) almanızı tavsiye ederim
Cok gecmis olsun.Allah şifalar versin.sigara kulllanmamak ne büyük nimet çok sükür.Hmm.. Olabilir. Kendi başıma ya da bi yakınımın başına gelmediği için konu hakkında araştırmam yok. :)
Mesela son beş gündür yeni uzmanlığım hala hastanede yatmakta olan babamdan dolayı pnömoni, yani zatürre. Ciğerlerinize iyi bakın. Bi virüs ya da bakteri sırf sigara kullandığınız için hayatınızı tehlikeye sokabilir.
Ahaha senin anamnez diyen dillerini yerim.
Tamam, bu konudaki uzmanlığım geleneksel alternatif tıptan geliyor: Yün içlik giyecen, sobaya yakın duracan, bi de has kantaron yağı içecen günde 3 kaşık ki romatoid artrit (eklem romatizması) geçsin.
Ek olarak mineral eksikliğinin giderilmesi için maden suyu (soda değil) içilip, muz yense bu iş iki haftada çözülür.
Bu 'soda değil' olayını çok iyi anlıyorum:)Ahaha senin anamnez diyen dillerini yerim.
Tamam, bu konudaki uzmanlığım geleneksel alternatif tıptan geliyor: Yün içlik giyecen, sobaya yakın duracan, bi de has kantaron yağı içecen günde 3 kaşık ki romatoid artrit (eklem romatizması) geçsin.
Ek olarak mineral eksikliğinin giderilmesi için maden suyu (soda değil) içilip, muz yense bu iş iki haftada çözülür.
İyi mi baban?
Oo süper, cidden önünde eğiliyorum
İşte bilinçli kişi
En güzeli sigarayı bırakması olur, inşaallah.Valla gıdım gıdım düzeliyor. Hala iştahı yok, hala oksijen veriliyor, hala çok halsiz. Lavaboya gidip gelene kadar nefes nefese kalıp terliyor. Düzelen şeyler nefes alıp verişinin biraz daha yavaşlaması, konuşmaya başlaması, ateşinin artık 37'yi geçmemesi, tansiyonun normale dönmesi. 3 farklı antibiyotikle tedavi ediliyor ki biri kuş ve domuz gribinde kullanılan bi antibiyotik. En az 5 gün daha hastanede tedavi görmesi gerekli dedi doktor. Bana göre ise en az 10 gün daha hastanede kalmamız lazım.
İyi tarafı şu, artık sigarayı bıraktığını söylüyor. Umarım iyileşince caymaz. Bi de ciğerlerinde enfeksiyondan başka bir sorun görünmüyormuş. 50 senedir sigara içtiği için başka bi şey daha çıkmasından korkuyordum çünkü. Akciğerlerdeki enfeksiyon dışında karaciğer, böbrek tüm değerleri iyiymiş. Antibiyotiğe abanıyorlar yani. Ben de öğrendiğimi sorup doktoru şaşırtmaya devam ediyorum. Özel hastane olunca tersleyemiyolar :))
Cok gecmis olsun.Allah şifalar versin.sigara kulllanmamak ne büyük nimet çok sükür.
En güzeli sigarayı bırakması olur, inşaallah.
Ateşin çıkmaması da çok iyi.
Antiviral (gripte kullanılan diye bahsettiğin) bir ilaç da kullanılıyor demek.
Aslında cidden iyi düzenlenmiş bir tedavi çünkü yoğun antibiyotik tedavisi, vücudu virüslere karşı çok savunmasız bırakıyor.
Emin ellerdesiniz belli ki canım.
Acil şifalar dilerim.
Çok teşekkür ederim fıstikolar.
Kaçamadımm vajinal bakti yahupanic_attack korkulu rüyam hsg verdi bide.
Bisey daha sorucam adet donemine yakin yada o dönemde diz ağrisi neden olur ama öyle boyle deil cok agri?.
Buralardayim canim... adetimi bekliyorum o diz agrisi bende de oluyor d vit eksikliginden olurmus damla kullaniyorum hala gecmedi ama...
Beraber bekleyelim canım, tam kaçıydı 9, 10 gibi mi?Buralardayim canim... adetimi bekliyorum o diz agrisi bende de oluyor d vit eksikliginden olurmus damla kullaniyorum hala gecmedi ama...
Ben de seni ozledim sende gorunmedin
Dun yazacaktim burda ayni seyi etiketleyip kalp kalbe karsiymis :)
Aynen o civarlarda 9u gelmezse 10u test yapiyim diyorum...Beraber bekleyelim canım, tam kaçıydı 9, 10 gibi mi?
Gözlerimiz yolda kalsın da gelmesin:) , güzel haberler gelsin
her zaman 'e karşıdır
Kulak enfeksiyonu ve buna bağlı baş dönmesi, mide bulantısı, mide şişkinliği, çay bile çok sevmeme rağmen fazla geliyor, reflü gibi boğazıma geliyor arada, uykuya eğilim hatta konuşurken bile sanki kulaklıkla birşey dinliyor da söylediği kelimeleri tam çıkaramıyor gibi bir sarhoşluk durumu, bi tuhaflık var
Kbb'ye gitsem hemen antibiyotik başlayacak, belki atlatırım gitmeden, nefret ediyorum ilaç kullanmaktan
Hamilelik şüphesinde mide bulantısı gözüme ne kadar da hoş geliyordu
Şimdi ise dayanılmaz gibi, demek boşuna demiyorlar, herşey beyinde bitiyor diye:)
Not:Kronik orta kulak iltihabı ve zarda çöküntü, buna bağlı tek kulakta orta düzeyde işitme kaybım var.
Bi de böyle akut enfeksiyonda uğultu ve işitme kaybı artınca tam sarhoş oluyorum, sürekli bir baş dönmesi oluyor:)
Ama korkmuyorum, neden; çünkü benim ağrı ve hastalık hissine dayanma eşiğim yüksektir
Ankara'da apar topar tüp bebeğe yönlendirmediğini ve gebeliğin gerçekleşmeme sebebini net bi şekilde bulana kadar çabaladığını duyduğum bi doktor var. Ankara'da olsam ben de ona giderdim. Prof. Dr. Kutay Biberoğlu. Telefonu: 03124277181