İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Iyı geceler arkadaslar 2.cocuk içi 4 senedir bekliyoruz ama arada kurtaj oldum 1 sene esım ysnımda yoktu.36 yasındayım benim gini olan car mı??

Merhaba, hosgeldin! Ben tam senin durumuna benzeyen birisini burda pek hatırlayamadım ama belki başka arkadaşlar hatırlarlar. Bu arada 4 sene çok uzun bir zaman değil mi? Hadi esin bir sene yoktu, kurtaj da 6 aya mal oldu diyelim. 2,5 sene beklemek de uzun. Bir doktora gözüktunuz mu?

Iyı geceler arkadaslar 2.cocuk içi 4 senedir bekliyoruz ama arada kurtaj oldum 1 sene esım ysnımda yoktu.36 yasındayım benim gini olan car mı??
Hoşgeldiniz canım benimde 6 yıl sürdü ikinciye hamile kalmam bu süreçte 3 miyon operasyonu dış gebelik kürtaj aşılama tüp Bebek tedavisi gördüm
Dra gittiniz mi hormonlar ve rahim durumunuz nasıl

Hoşgeldiniz canım benimde 6 yıl sürdü ikinciye hamile kalmam bu süreçte 3 miyon operasyonu dış gebelik kürtaj aşılama tüp Bebek tedavisi gördüm
Dra gittiniz mi hormonlar ve rahim durumunuz nasıl
Kurtaj oldugumda gitti sorunun yok defı dr ama brn bu ay gidşcem adetimin 3. Gunu sonra diğer tahliller falan 6 uzun beni en iyi siz anlatsınız hayal kırıklıklarımı her ay psıkolojim boxuluyor her ay artık pes etme raddıne geldim bu hamile kalamsma hayatstımın enerjisinede ysnsıyor

Çokk yoruldum artık tukendimm

Merhaba.

Stres bu durumdaki en önemli etken. Söylemesi çok kolay, biliyorum ama ben şöyle yapmayı denerdim: önce doktora gider, çok detaylı bir taramadan geçerdik hem eşim hem de ben. Doktorun uzman olması lazım. Yani aile doktoru ve hatta jinekolog bile olmaz. Endokronoloji uzmanı olabilir. Herşey yolunda çıkarsa 6 ay ara verirdim. 36 yaş hala genç bir yaş. 6 ay ara vermek pek birşey değiştirmez. Maddi durumum el veriyorsa 3 ay ara verir, sonra eşimle tatile çıkar ve o esnada yeniden denemeye başlardım.

Son düzenleme:
Gidemem çünkü sınavlqrım var çünkü oğlumun okulu var.Etraftan cıkan sesleerden usandım hamile haberi duymak istemiyorum.Endokronoloji mikrobik mi olıyordu

Gidemem çünkü sınavlqrım var çünkü oğlumun okulu var.Etraftan cıkan sesleerden usandım hamile haberi duymak istemiyorum.Endokronoloji mikrobik mi olıyordu

Anlıyorum ama bu derecede psikolojini etkilediyse bence herşeyden önce bu konuda uzman bir psikolog ile görüşmen daha iyi olur. Burada bebekleri ölü doğan, evlerine elleri boş dönen insanlar var. Bazı şeylere biraz tevekkül göstermek gerekiyor.

Acını ve sıkıntını kucumsedigimden değil ama hepimiz hemen hemen benzer durumlardayiz. Ancak yapamam edemem ile maalesef durum daha da kötüye gidiyor. Bana da başka söyleyecek pek birşey kalmıyor bu durumda.

Eger geriye doğru bu forumda gidersen hepimiz burda neler alıyoruz neler yiyip neler içiyoruz hamilelik şansımızı artırmak icin onları bir bir paylaştık. Belki senin de işine yarar bu bilgiler.

Merhaba.

38 olup henüz hiç çocuğu olmayan var kardeş. :)

Daha önce sağlıklı bir çocuğa sahip olmuşsunuz. Demek ki ciddi bir genetik, hormon ya da kan probleminiz yok.
Şu an yaştan ya da stresten dolayı gebe kalmanız güçleşmiş olabilir. Rezerviniz azalmış ya da hormon değerleriniz değişmiş olabilir. Ama bence en kritik nokta kürtajdan sonra tüplerde ya da rahimde bi sıkıntı oldu mu olmadı mı ona baktırmak. Önceden herhangi bir problem yokken kürtaj sonrası bazen yapışıklık, enfeksiyon yüzünden doku değişimi gibi farklılıklar oluşabiliyormuş çünkü.
Adetinizin 3. Günü hormon tahlilleri yaptırın. Bi problem yoksa hsg çektirin bence. Hem böylelikle gebelik ihtimalini de arttırmış olursunuz film sonrası. Muhtemelen doktor da aynı yolu izleyecektir.

yanii işte herkesin problemlerle savaşma gücü aynı olmayabiliyor maalesef..
maşallah bu grupta hiç çocuğu olmayanlar daha dirayetli gibi...

yanii işte herkesin problemlerle savaşma gücü aynı olmayabiliyor maalesef..
maşallah bu grupta hiç çocuğu olmayanlar daha dirayetli gibi...

Evet savaşma gücü aynı olmayabiliyor sahiden ama önemli olan problemi tespit edip, bu problem ile başa çıkamadığıni kabul edip profesyonel yardim aramak.

Evet savaşma gücü aynı olmayabiliyor sahiden ama önemli olan problemi tespit edip, bu problem ile başa çıkamadığıni kabul edip profesyonel yardim aramak.

Ayrica belki bu ay belki önümüzdeki ay ya da daha yakin bir zamanda aramızda mutlaka hamile kalanlar olacak. Hepimiz eminim ki hamile kalan arkadaşımız icin mutlu olacağız. Fakat bu arkadaşımız hamile haberi duymaya tahammül bile edemiyorum diyor. Nasil olacak?

Ki kendisini de anlıyorum. Ben düşük yaptığım haftasonu üç kişiden mutlu hamilelik haberi aldim. Yüreğim yansa da hepsini kutladım, hatta yardımcı bile oldum bazı konularda. Baksana kim bahsetmisti burda oğlunu şehit vermiş komşusu. Acıyı düşünebiliyor musun? Tevekkül.

Çokk yoruldum artık tukendimm
Fok yoruldum tukendim, hamile haberi duymak istemiyorum psikolojim bozuldu diyorsunuz.
Bu surec sizi ciddi sarsmis.
Once bi gidip detayli testleri tahliller yaptirin ; ama bi tane cocugunuz var zaten kendinizi bu kadar yiyip de bitirmeyin; elinizden geleni yapin elbet ama her sey Allahtan. Oluyorsa da Olmuyorsa da hayirlisi.
Hamile haberi alinca uzulmek normal gelmedi bana.
Bence biraz ara verip kafanizi da dagitabilirsiniz hatta.
Zira fazla yipranmis psikolojiniz.

Evet evet kotu durumla karsi karsiyalar...
Aynen ben de olumlu dusunme taraftariyim.. hic uzuldugum olmamistir hamile haberi aldim diye keza daha yeni arkadas olu dogum yapti cok cok uzuldum taniyorum gibi...
Umarim atlatirlar atlatamiyorlarsa da destek almalilar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…