Yok kreş değil. Burda çocuklar 3 yaşında okula başlıyorlar :))) Ben ilk başta çok şaşırmıştım 3 yaşındaki çocuğun okulda işi ne diye ama şimdi faydalarını çok görüyorum. İlk yıllar genelde oyun oynayarak öğrenme üzerine kurulu okulları ama 6 yaşına gelmeden okumaya yazmaya başlıyorlar. Fransizca ve Almanca da yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorlar (ana dil Flamanca) Ozguvenleri yüksek çocuklar oluyorlar. Çok çabuk konuşmaya başlıyorlar. Muzelere gidiyorlar, parklara gidiyorlar. Bir de kurallara uymayı öğreniyorlar. Öğretmen nasıl dinlenir, trafikte nasıl davranilir, güvenli biçimde nasil bisiklete binilir vs. Keşke bizim ülkemizde de böyle bir sistem olsa. Adamlar bilim ve teknoloji odaklı. Yeni birşey nasıl uretirizin peşindeler. Bizde de hala 300 sene öncenin konuları işleniyor.
Okul bir de yürüyerek 3-4 dakika bizim evden. Getirmesi götürmesi de kolay.
iyi aman iyi olun da.. çocuklar küçüktü senin de mi? 3 5 yaşları sanırım.. kreşe falan mı gidiyorlar 2si de ?
ara ara haber ver iyi misin :)
yerleşme ağrısıdır inşallah 30 aralığı merakla bekliyorum bende..
olmazsa da üzülme tabi ki her şeyin hayırlısı umutlar bizim içinYerlesme ağrısı gibi gelmedi bana. Çok benziyor hamilelik ve adet sancisi ama içimden bir his bu ay olmadı diyor. Kendimi uzemeyecegime söz vermiştim. Deneyeceğim üzülmemeyi :)
MaşallahHadi insallah...
Bak simdi aklima geldi bir tanidigim daha var 40in ustundeydi kizi 26 oglu 20 yasindaydi 3.yu dogurdu tam tekne kazintisi gerci simdi o da buyudu universiteye gidiyor..:)
neyse az kalmış vatandaşlığa... sık dişini verme canını :))Keşke :) ama ben 6,5 yıllık evliyim. Iki tane de çocuğum var. Hala vatandaşlık vermediler. İlk seneler öğrenci vizesi ile kaldım kızım doğana kadar. Evlilik üzerinden vize ve vatandaşlık çok zor veriyorlar artık. İnan buraya gelip çalışıp vergi odersen daha kısa sürede vatandaş oluyorsun. Ben ancak 2019'un sound alabileceğim vatandaşlık.
aynen olur tabi ki .. Rabbim nasip etsin bütün isteyenlere.Maşallahne güzel Allah bizede nasip eder inşallah hayırlısıyla kürtajdan sonra hiç ümidim yok aslında olmayacakmış gibi geliyor hep çok pişmanım zamanında yapmadığıma kırkından sonra doğuranları duyunca çok heyecanlanıyorum ama neden olmasın diyorum
Amin canım inşallahaynen olur tabi ki .. Rabbim nasip etsin bütün isteyenlere.
Canım ya eskisi gibi değil burdada devlet okullarının kreşleri var artık 3 yaşında gönderebiliyosun istersen tabi ama zorunlu olsa daha güzel olur eğitim şart erken yaşta eğitilmeli çocuklar oda olur inşallahYok kreş değil. Burda çocuklar 3 yaşında okula başlıyorlar :))) Ben ilk başta çok şaşırmıştım 3 yaşındaki çocuğun okulda işi ne diye ama şimdi faydalarını çok görüyorum. İlk yıllar genelde oyun oynayarak öğrenme üzerine kurulu okulları ama 6 yaşına gelmeden okumaya yazmaya başlıyorlar. Fransizca ve Almanca da yavaş yavaş öğrenmeye başlıyorlar (ana dil Flamanca) Ozguvenleri yüksek çocuklar oluyorlar. Çok çabuk konuşmaya başlıyorlar. Muzelere gidiyorlar, parklara gidiyorlar. Bir de kurallara uymayı öğreniyorlar. Öğretmen nasıl dinlenir, trafikte nasıl davranilir, güvenli biçimde nasil bisiklete binilir vs. Keşke bizim ülkemizde de böyle bir sistem olsa. Adamlar bilim ve teknoloji odaklı. Yeni birşey nasıl uretirizin peşindeler. Bizde de hala 300 sene öncenin konuları işleniyor.
Okul bir de yürüyerek 3-4 dakika bizim evden. Getirmesi götürmesi de kolay.
inşallah sevindirsin doğum günü hediyen olsunAmin canım inşallahyılbaşı gecesi benim Doğum günüm üzülsemmi sevinsemmi bilmiyorum yaş 44 olcak olursa eğer o güne belli olur zaten en büyük hediye o olur bana
Ah canım inşallahinşallah sevindirsin doğum günü hediyen olsun
Günaydın bat 24 demiştin ne durumdasın merak ettim inşallah olmamışsındır
Neyse canım önümüzdeki maçlara artık hayırlısıylaDün oldum. Dün sabah test yaptım çok hafif silik gölge gördüm neyse akşama bir sayfada şu damlatilirsa silik netlesir yazıyordu. Damlayım. T çizgisi bir cıktı şaşırdım. Demekki suda da hcg var :)
Zaten akşam da oldum adet.
Bu arada Astalife geldi elimepanic_attack nasıl kullanıcam.
Evet ben de adet görmez isem Ocak 1 de test yapacağım. Inşallah güzel bir yeni yıl hediyesi olur. 2018 çok kötü geçti benim ve ailem icin. 2019 çok ama çok güzel bir yıl olsun hepimiz için.Ah canım inşallahhepimize yeni yıl hediyesi olur Bebişler
Dün oldum. Dün sabah test yaptım çok hafif silik gölge gördüm neyse akşama bir sayfada şu damlatilirsa silik netlesir yazıyordu. Damlayım. T çizgisi bir cıktı şaşırdım. Demekki suda da hcg var :)
Zaten akşam da oldum adet.
Bu arada Astalife geldi elimepanic_attack nasıl kullanıcam.
Amin canım inşallahyılbaşı gecesi benim Doğum günüm üzülsemmi sevinsemmi bilmiyorum yaş 44 olcak olursa eğer o güne belli olur zaten en büyük hediye o olur bana
Arada bakıyorum canım, kimse yazmayınca ben de yorumları beğenip, bazen cevap yazıp çıkıyorum:)
Amin inşallah canımEvet ben de adet görmez isem Ocak 1 de test yapacağım. Inşallah güzel bir yeni yıl hediyesi olur. 2018 çok kötü geçti benim ve ailem icin. 2019 çok ama çok güzel bir yıl olsun hepimiz için.
bitti mi adet? ne durumdasın?Arada bakıyorum canım, kimse yazmayınca ben de yorumları beğenip, bazen cevap yazıp çıkıyorum:)
Teşekkür ederimŞimdiden doğumgünün kutlu olsun
:)