İkizlerle Yeni Hayat

Arkadaslar biz 3.5 aylik olduk.hala eldivenlerimiz elimizde cikardigim zaman kendilerini cok kotu tirmaliyorlar tırnaklarını kesip torpuledigim halde bu aylarda oyuncaklara ilgileru baslarmis ama bizimkiler ellerini gorunce hayrette kalıyorlar ve elleri acik olunca derun uykuya gecemiyorlar

Bence çıkarmalısınız eldivenleri. Benimkiler hala ara ara çiziyorlar. Ellerini inceliyorlar, bütün elini ağzına sokmaya çalışıyor. Damakları kaşınıyormuş.
Bu dönemde bebekler dünyayı elleri ile tanırlar. Cisimleri uzattığınızda incelerler. Eldivenle bu pek mümkün olmaz.

Biz de 3 ay 10 günlüğüz. Bir ay oluyo çıkaralı. İlk başta ben de çok korkuyodum çizcekler diye ama çok az çiziyolar. İlk çıkardığımızda bana bile garip gelmişti elleri. Şimdi emerken veya biberon alırken ellerimi sıkı sıkı tutmaları ya da saçımı çekmeleri :) paha biçilmez.

Nası bir düzen kurabildiniz mi? Dışarı rahatlıkla çıkıyor musunuz? Gaz durumları azaldı mı? Bir de kaç ml ile besliyorsunuz?

Ben bebeklerimi kundakliyorum. Aslinda ilkin anneler kundakladilar sonra birkac gun sonra acayim sicak havalar dedim ama acip normal kiyafet giydirince inanilmaz huzursuz oluyorlar. Tekrar kundaklamayana kadar uykuya gecemiyorlar ve surekli agliyorlar. Kundaklayinca da hemn susup uyuyorlar. Dr da kundaklamak kalca cikikligina. Sebep olur dedi. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Bilgilerinizi paylasir misiniz.

Kundaklamak artık bir çok anne tarafından tercih ediliyor, kundaklama derken çok sıkı o eskilerin bebekleri tamamen hareketsiz bıraktıkları kundaktan söz etmiyorsanız faydalı bile. O sıkı kundaklama kalça çıktığına yol açabiliyor ama hafif kundaklama ile ilgili öyle bir şey duymadım. Zarf şeklinde battaniyeler satıyorlar şimdi kolay kundak adı altında onlardan almayı planlıyorum ben bebekler için

Ben yarım kundak yaparak uyuttum bir süre. Halada başım sıkışsın kundaklarım. Ama şimdi çabuk çözüyorlar. Yarım kundakta örtüyü çapraz katlayıp sadece kolları bağlıyorsun. Belden aşağı serbest. Harvey Karp ta yarım kundak önerir özellikle kolik bebeklere. Ki kendisi çocuk doktorudur. Kitapları da var.

Aslinda bende hafif kundakliyorum zaten sicak. Kollar kundakli olunca rahatliyorla uyuyabiliyorlar . bazen de sikildiklarini dusunup acayim biraz diyorum tabi bin pisman ediyor cadilarim:)

Sizin kac gunluk bebekler. Ben kirki cikana kadar kundaklamayi planliyorum.

Benimkiler daha anne karnındalar :) Başıma gelecek potansiyel durumlara karşı tecrübeli annelerden faydalanmak için burayı da takip ediyorum. Allah izin verirse, benim de gücüm yeterse Ekim sonunda dünyaya gelecekler inşallah. Dünyaya geldiklerinde ben de kundaklamayı düşünüyorum.

Nası bir düzen kurabildiniz mi? Dışarı rahatlıkla çıkıyor musunuz? Gaz durumları azaldı mı? Bir de kaç ml ile besliyorsunuz?

Geçen ilk doğdukları haftaları hatırladım da ne günlerdi diye düşündüm.ya rahatlamışım ya da alışmışım.ama hala dışarı pek çıkmıyorum.3 saate bir süt sağmaya çalışıyorum.gaz durumları hala devam ediyo.sadece biz nasıl başa çıkacağımızı öğrendik. Bizimkiler hala 2satte bir acıkıyo.altını aldık süt hazırladık derken 2 buçuk 3 saatte bir besleniyolar.3 saatse 90 cc rahat içiyolar 2 saatse 70 civarı içiyolar. Sizde durumlar nasıl

Bizde 25 inde düzeltilmiş 3 aylık olduk. Şu an 130-140 ml alıyorlar. Ama gazlarını çıkarmak için omzumuza koyduğumuzda huzursuzlanıyorlar. Doymuyorlar mı acaba diye düşünmeden edemiyorum. Sonra sakinleşiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…