Merhaba ikiz anneleri, arada fırsat bulup yazıyorum belki denk geleniniz olmuştur. benim ikizlerim 17 aylıklar...
Kendi kendine uyuma anneyi çok rahatlatan birşey ama ikizlerde uygulaması gerçekten zor. Ben de denedim sanırım 4 aylık falanlardı. Oğlumda başarılı olacak gibiydim ama kızım için imkansızdı. her çocuk farklı bir karakterle doğuyor, kızım gündüz uykusunu sevmez mesela. İkisiyle uğraşmak zorunda olunca oğlanın da düzeni bozuldu tabi. Sonuç olarak ben de o savaşı vermekten yoruldum ve uyusunlar da nasıl uyusunlarsa uyusunlar dedim
ikiz annesi hep yorgun oluyor, bir de mücadele vermek hiç kolay değil. baktım kendim yıpranıyorum, vazgeçtim. gerçekten ekstra sabırlı olmanız gerekiyor. benim bebeklerim zaten yorucuydu, hala da öyleler, zaten yorulmuş ve sinirleri yıpranmış olan ben bir de uyku eğitimine dayanamadım. Ama sizler başarabilirseniz güzel olur tabi ki, naçizane tavsiyem eğer psikolojiniz bozuluyorsa hiiç kasmayın :) benimkiler hala ayakta, kucakta ya da salıncakta sallanarak uyuyor, en fazla 5 dakika sallıyorum, varsın öyle olsun. 3 yaşından sonra sallanan çocuk yok ya
ikizler büyüdükçe bakımı kolaylaşıyor kızlar, olumsuz şeyler söyleyenler varsa çevrenizde sakın kulak asmayın. Onlarla iletişim kurabildikçe güzelleşiyor herşey. Hala çok yoruluyorum tabi ki, onların enerjisi bitmiyor çünkü, özellikle hafta sonu 5 dakika oturmaya fırsat yok, hep bir aktivite :) ama güzel geçiyor zaman emin olun, fiziksel yorgunluğu olsa da, psikolojik yıpranma yorgunluk azalıyor.
sormak istediğiniz birşey varsa kendi tecrübelerimden anlatabilirim... görüşmek üzere